Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tylko dla Tiny to bedzie mniej obciążajace . Niunia była niesiona i siedziała ciagle na rączkach,Delmy tak sie nie da. Oczywiscie to tez zalezy kto pójdzie z psem,na razie jest Tina. W zeszłym roku był 4ty pazdziernik,kosciol w poblizu schroniska,w lesie.

Posted

a poza tym brałabym jakiegoś pieska, który ma mniejsze szanse na adopcję niż Tinka. Tinka jest malutka, nakolankowa, ładniutka i grzeczna - znajdzie domek szybko :)
A taki Czartek np ... urodą nie grzeszy. Takie pieski trudniej wypromować :(

Posted

Bo teraz ludzie wrócili z wakacji i mówię Ci, że wrzesień, październik to takie miesiące gdzie adoptują psy :) Jedni żeby na zimę nie marzły w schronie, inni żeby im nóżki na zimę wygrzewały :D
Ja jakoś też zwykle na jesień adoptuję psiaki :D Niedługo będzie rok jak mam moją bidę z Promyka.

Posted

annavera napisał(a):
a poza tym brałabym jakiegoś pieska, który ma mniejsze szanse na adopcję niż Tinka. Tinka jest malutka, nakolankowa, ładniutka i grzeczna - znajdzie domek szybko :)
A taki Czartek np ... urodą nie grzeszy. Takie pieski trudniej wypromować :(

Annavero,ale Czartek jest ateistą. To musi byc wierzący piesek.

I przepraszam bardzo,ale Czartek jest ,a raczej może był całkiem ładnym psem za młodu.

Koleżanka,inna wolontariuszka,co roku brala dwa psy schroniskowe,pewnie teraz tez pojdzie.

Posted

annavera napisał(a):
a to ciekawa sprawa ... skąd wiesz, że Czartek jest ateistą :evil_lol:

jak sama nazwa wskazuje. Poza tym wzięty w krzyżowy ogień pytań-przyznał się sam.

Posted

Jak to jednak dobrze, że mojego psa ostatecznie nie nazwałam Diablo ) Ale tak myślałam, że może to źle wpłynąć na jego charakter :D

Ale Tinka to tak z Tiną Turner mi się kojarzy, to ja nie wiem czy tak jednak wypada jej do kościoła ;) No chyba, ze po nawrócenie.

• 2 weeks later...
Posted

żeby nie było,że nie poinformowani Dogomaniacy-jutro pieski spotykaja sie na poświęcenie,przed kosciołem sw. Bernarda.

na razie będę ja,Millarca,ktoś ze schroniska z Tiną,koleżanka ze schronu ze swoją dwójką,łapiemy resztę,może uda się Deedee wyhaczyc,to zabierze swoje ulubieńce schroniskowe.Zobaczymy,czy gameta zdąży z Ignacym (dziecko,nie pies)

Posted

a w podpisie jest napisane :) że o 17.
Pomysł jest dobry,namówię kolezanke do defraudacji tuszu z pracowniczej drukarki,porozwieszamy przy okazji. A najlepiej bedzie,jak Dzika Róża przyjdzie pod kosciół-ojejjejeje,chyba bym umarła.

Posted

faktycznie - tak to już jest że jak coś jak wół na czerwono napisane to się nie zauważa :D :oops:

Fakt, że mogłaby przyjść pod Kościół, w końcu sporo znajomych będzie ... kto wie ;)

Posted

[quote name='annavera']Jak tam moja ulubienica zachowywała się w Kościele ? :) I były jeszcze jakieś pieski ze schroniska ?

byała bardzo grzeczna

w ogóle schroniskowa reprezentacja była liczna

Msza była w intencji zwierząt.Szczególna intencją,powiedzianą glosno przez ksiedza było odnalezienie zwierzat zaginionych. Pisze o tym,poniewaz zaden inny ksiadz nie zgodził sie na to,żeby byla intencja w sprawie zwierzaków,zgadzali sie tylko na "w intencji obrońców i opiekunow zwierząt".

Więcej wieczorkiem :)

Posted

No,była troche przestraszona,ale pani Krysia ciagle ją głaskała,więc miala tez przyjemne chwile.

Tina wczoraj została wydana do adopcji,oczywiście boje się,ale cóż,zawsze trzeba podjąc to ryzyko...na razie nie zmieniam tytułu.

Posted

No jak mogłaś :mad:
Żartuję. Mam nadzieję, że będzie miała dobrze, bo ludzie pewnie zostali "uświadomieni" zanim ją wzięli. Ech.
Jednak chyba Św. Franciszek cuda działa. Mówiłam, że trzeba było też Delmę przetransportować do Kościoła, skoro są takie efekty.

No Tinko ... sprawuj się dobrze !