brazowa1 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Ta,Szmatka. I zyje sobie w tym domu,odrestaurowana i juz chyba studwudziestoletnia. Quote
Betbet Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 To był najpiękniejszy pies jakiego widziałam...ach... NO to Tinka ma szansę po kościele. Nie wiem, jakoś niby nie wierze, ale w to akurat wierzę Quote
annavera Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 To z początkiem października ta msza ? A w którym kościele ? A czemu nie weźmiecie Delmy, z którą jest chyba większe ciśnienie, żeby miała szybko domek ? Quote
brazowa1 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Tylko dla Tiny to bedzie mniej obciążajace . Niunia była niesiona i siedziała ciagle na rączkach,Delmy tak sie nie da. Oczywiscie to tez zalezy kto pójdzie z psem,na razie jest Tina. W zeszłym roku był 4ty pazdziernik,kosciol w poblizu schroniska,w lesie. Quote
annavera Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Kościół przy cmentarzu ? Czy jakiś inny jest bliżej :) Bo to będzie 4 października, bo to dzień Św Franciszka z Asyżu :) To wypada we wtorek ... Quote
brazowa1 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 nie przy cmentarzu,tylko ten drugi w lesie,na takiej górce. http://www.dogomania.pl/threads/193860-DZIŚ-w-poniedziałek-Msza-w-intencji-zwierząt-w-Sopocie. fotorelacja z zeszłego roku. w tym roku trzeba wczesniej nagłośnić. Quote
annavera Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 a tego Kościoła to nie znam. A reklamować wydarzenie to można już. Może jakiś wątek osobny na dogo i rozpowszechniać Quote
annavera Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 a poza tym brałabym jakiegoś pieska, który ma mniejsze szanse na adopcję niż Tinka. Tinka jest malutka, nakolankowa, ładniutka i grzeczna - znajdzie domek szybko :) A taki Czartek np ... urodą nie grzeszy. Takie pieski trudniej wypromować :( Quote
Nazwabez Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Tinka też bardzo dlugo czeka na dom. Ogłaszam ją na Alegratce, Trójmieście i Facebooku od miesięcy i cisza :( Quote
annavera Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Bo teraz ludzie wrócili z wakacji i mówię Ci, że wrzesień, październik to takie miesiące gdzie adoptują psy :) Jedni żeby na zimę nie marzły w schronie, inni żeby im nóżki na zimę wygrzewały :D Ja jakoś też zwykle na jesień adoptuję psiaki :D Niedługo będzie rok jak mam moją bidę z Promyka. Quote
brazowa1 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 annavera napisał(a):a poza tym brałabym jakiegoś pieska, który ma mniejsze szanse na adopcję niż Tinka. Tinka jest malutka, nakolankowa, ładniutka i grzeczna - znajdzie domek szybko :) A taki Czartek np ... urodą nie grzeszy. Takie pieski trudniej wypromować :( Annavero,ale Czartek jest ateistą. To musi byc wierzący piesek. I przepraszam bardzo,ale Czartek jest ,a raczej może był całkiem ładnym psem za młodu. Koleżanka,inna wolontariuszka,co roku brala dwa psy schroniskowe,pewnie teraz tez pojdzie. Quote
annavera Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 a to ciekawa sprawa ... skąd wiesz, że Czartek jest ateistą :evil_lol: Quote
brazowa1 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 annavera napisał(a):a to ciekawa sprawa ... skąd wiesz, że Czartek jest ateistą :evil_lol: jak sama nazwa wskazuje. Poza tym wzięty w krzyżowy ogień pytań-przyznał się sam. Quote
annavera Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Jak to jednak dobrze, że mojego psa ostatecznie nie nazwałam Diablo ) Ale tak myślałam, że może to źle wpłynąć na jego charakter :D Ale Tinka to tak z Tiną Turner mi się kojarzy, to ja nie wiem czy tak jednak wypada jej do kościoła ;) No chyba, ze po nawrócenie. Quote
annavera Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Tinka gdzieś spada w zapomnienie :( Czy ludzie w ogóle zapytuj o nią i rezygnują jak się dowiedzą, że niszczy w domu czy w ogóle nikt nie pyta ? Quote
brazowa1 Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 jest psim seniorem,ludzie unikaja takich psów,szukaja psow rocznych maksymalnie. Dla nich "starszy pies" to dwulatek. Quote
brazowa1 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 żeby nie było,że nie poinformowani Dogomaniacy-jutro pieski spotykaja sie na poświęcenie,przed kosciołem sw. Bernarda. na razie będę ja,Millarca,ktoś ze schroniska z Tiną,koleżanka ze schronu ze swoją dwójką,łapiemy resztę,może uda się Deedee wyhaczyc,to zabierze swoje ulubieńce schroniskowe.Zobaczymy,czy gameta zdąży z Ignacym (dziecko,nie pies) Quote
annavera Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Napisz jeszcze o której. A swoją drogą można by to połączyć ze spacerkiem w poszukiwaniu Dzikiej Róży. Może akurat św. Franciszek coś jutro pomoże :) Quote
brazowa1 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 a w podpisie jest napisane :) że o 17. Pomysł jest dobry,namówię kolezanke do defraudacji tuszu z pracowniczej drukarki,porozwieszamy przy okazji. A najlepiej bedzie,jak Dzika Róża przyjdzie pod kosciół-ojejjejeje,chyba bym umarła. Quote
annavera Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 faktycznie - tak to już jest że jak coś jak wół na czerwono napisane to się nie zauważa :D :oops: Fakt, że mogłaby przyjść pod Kościół, w końcu sporo znajomych będzie ... kto wie ;) Quote
annavera Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Jak tam moja ulubienica zachowywała się w Kościele ? :) I były jeszcze jakieś pieski ze schroniska ? Quote
brazowa1 Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 [quote name='annavera']Jak tam moja ulubienica zachowywała się w Kościele ? :) I były jeszcze jakieś pieski ze schroniska ? byała bardzo grzeczna w ogóle schroniskowa reprezentacja była liczna Msza była w intencji zwierząt.Szczególna intencją,powiedzianą glosno przez ksiedza było odnalezienie zwierzat zaginionych. Pisze o tym,poniewaz zaden inny ksiadz nie zgodził sie na to,żeby byla intencja w sprawie zwierzaków,zgadzali sie tylko na "w intencji obrońców i opiekunow zwierząt". Więcej wieczorkiem :) Quote
annavera Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 nie wiedziałam, że Tinka umie ogon na dół opuścić :D Quote
brazowa1 Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 No,była troche przestraszona,ale pani Krysia ciagle ją głaskała,więc miala tez przyjemne chwile. Tina wczoraj została wydana do adopcji,oczywiście boje się,ale cóż,zawsze trzeba podjąc to ryzyko...na razie nie zmieniam tytułu. Quote
annavera Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 No jak mogłaś :mad: Żartuję. Mam nadzieję, że będzie miała dobrze, bo ludzie pewnie zostali "uświadomieni" zanim ją wzięli. Ech. Jednak chyba Św. Franciszek cuda działa. Mówiłam, że trzeba było też Delmę przetransportować do Kościoła, skoro są takie efekty. No Tinko ... sprawuj się dobrze ! Quote
Recommended Posts