Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A teraz się po prostu wszystko nawarstwia i jeszcze brakuje mi w tym wszystkim pomocy fachowego weta.
Kodzie wetka - na to nietrzymanie moczu przepisała najpierw antybiotyki, trzy różne, teraz Prpoalin - syrop na nietrzymanie moczu, a ja czytam ulotkę, a tam jest napisane że nie powinno się go stosować u psów z chorobami serca (a Koda ma arytmię!) - no po prostu ręce opadają.

Badania to właściwie moja inicjatywa, tylko nie wiedziała że trzeba zbrobić poziom reszty hormonów w tym gonadotropin, oraz badanie moczu wraz z osadem i posiewem (było zrobione ale takie - na papierek)....

wszystko muszę sprawdzać - a nie mam siły:shake:

Powinnam siedzieć w Opolu z Omletem i myć go codziennie, pilnowac aby miał oddpowiednie jedzenie, a tu nie ma jak - on wygląda okropnie - po prostu koszmar, do tego jest już starutki.
Tata się nim zajmuje - nie powiem - ale ja wiem, że tą chorobę można szybko opanować....także odpowiednim prowadzeniem go....tatcie tego nie a się wytłumaczyć :placz:

Leon też czeka - operacja - on też już jest stary... Także kuleje na tylną nogę - pewnie dysplazja - muszę zrobić zdjęcie i coś z tym zrobić:placz:
a nie ma już kiedy, za co itd.

Za dużo na raz, niestety za duzo

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie, przepraszamy że sie nie odzywamy ale nie ma kiedy :-(

U nas trochę się uspokoiło.
Omlet zdrowieje, powoli zarasta (tzn. odrasta mu sierść).
Już skończył leczenie, nawet został dopuszczony do szczepienia i czipowania :-)
MAM NADZIEJE ŻE KOLEJNY RAZ NIE BĘDZIE NAWROTU !

Leon pięknieje, wszyscy go polubili (tzn. nikt oficjalnie się do tego nie przyznaje – wiadomo rodzice i teściowie są przeciwni), ale wiem, że uważają go za mądrego i spokojnego psiaka :-), no i dobrze.
Prostaty nie miał jeszcze operowanej, niestety nie mam teraz na to funduszy, za dużo było wydatków z Omletem, plus sterylka kotki, choroba Kody....plus chrzciny.... a za chwile następne chrzciny...

no i jeszcze nawet ich nie zarejestrowałam w Urzędzie Miasta (chcą 45 zł za jednego psa – koszmar).

Myślę, że za jakieś dwa miesiące nazbieram na jego operację. Na razie nie jest źle, nic strasznego się nie dzieje.

Koda na 90% ma zespół posterylizacyjny (nietrzymanie moczu). Więc wiecie kolejna kasa na leki, na razie wystarcza – o dziwo – sama witamina C w większych dawkach, ale wet twierdzi, że długo tak dobrze nie będzie.

Generalnie nie jest już źle, jakoś wszystko poprostujemy. Najgorszy kryzys chyba minął.

Psiaki na w-ndy jeżdżą z nami do teścia. Tam szaleją

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6dc87d1938446d4c.html

Posted

Niestety, faktycznie tabletki będzie dostawał już do końca :-(, ale cóż zrobić, to już po prostu starość:-( , ale mam nadzieje, że jeszcze długo będę się przytulać do jego cieplutkiego ciałka:razz:

• 2 weeks later...
Posted

Umarł mój największy przyjaciel, towarzysz życia...
Umarł..., po prostu umarł,
Największy mój przyjaciel,
Towarzyszył mi w najtrudniejszych chwilach mojego życia
jedyny mój przyjaciel

Omciu kocham cię, zawsze jesteś w moim sercu

Posted

W takich chwilach nie da sie wyrazic tego co sie czuje! "NAJLEPSZY PRZYJACIEL" , ktory zawsze byl z Toba.... patrzyl na Ciebie kiedy bylas smutna! Nie jestes sama i pamietaj o jednym ,ze odszedl szybko - to byla chwila. Zaoszczedzil Tobie i sobie wiekszego cierpienia! Trzymaj sie!

Posted

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowo.

Tak strasznie mi go brak..., tej jego nieustającej radości, chęci życia... i jego cieplutkiego ciałka...

Chciałabym wiedzieć, że jest teraz bardzo szczęśliwy...