Abrakadabra Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [quote name='Fiera']Na wątku psiaka Grafita jest filmik, i też słychać jak do niego śmiesznie gadam - chyba wszystkie tak mamy;)[/QUOTE] Pragnienie Miłości :) Twoje "odzywki" to ligh-cik :) Ja wymyślam przedziwne zdrobnienia, których nawet sama nie rozumiem....:evil_lol: Noemi, dostałaś PW? Smycze i obrózki odbiorę od Zoski dopiero w poniedziałek, a zdjęcia na bazarek prześlę Aleksandrze najprawdopodobniej dopiero we wtorek (mam laptopa w naprawie i korzystam z kompa stacjonarnego bez możliwości wlożenia karty pamięci z aparatu) Ps.Zośka, a może Ty dasz radę porobić dziś lub jurto fotki i przesłać Aleksandrze na meila? Quote
Aleksa. Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [quote name='Abrakadabra']Pragnienie Miłości :) Twoje "odzywki" to ligh-cik :) Ja wymyślam przedziwne zdrobnienia, których nawet sama nie rozumiem....:evil_lol: Noemi, dostałaś PW? Smycze i obrózki odbiorę od Zoski dopiero w poniedziałek, a zdjęcia na bazarek prześlę Aleksandrze najprawdopodobniej dopiero we wtorek (mam laptopa w naprawie i korzystam z kompa stacjonarnego bez możliwości wlożenia karty pamięci z aparatu) Ps.Zośka, a może Ty dasz radę porobić dziś lub jurto fotki i przesłać Aleksandrze na meila?[/QUOTE] Ja też czasem swoich odzywek nie rozumiem. :) To będę czekała na zdjęcia Quote
Aleksa. Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [quote name='malvaaa']przelalam 281zł dla gnojka :)[/QUOTE] Dziękujemy bardzo !!!!! :):):):) Quote
Noemi1 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Witam wszytkich, melduję się u rodzinki :) Abra dostałam PW, czekam zatem pewnie jutro na jakieś pierwsze dane, bo to zawsze zachęci ludzi na FB do dalszych wpłat :) Kabi filmik wspaniały i nie zauważyłam, żebyś mówiła coś dziwnego :) Link zaraz dorzucę na FB. Jak się dzisiaj czuje Sambunia, bo pewnie środki przeciwbólwe już przestają działać? Fiera i czekam na wieści co słychać u Storka? Quote
Agnieszka_K Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 jaki fajny filmik - Sambunia taka troszkę zawstydzona, ale widać, że chce przyjść:) Quote
malvaaa Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 wlasnie, a Rita juz w ds? bo tyle sie tu dzieje, tyle informacji ze mi umknelo :) Quote
paula82 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Niestety Rita nadal szuka domu. Na wątku jestem, ale teraz z Sambą tyle się dzieje, że się nie wcinamy. Ktoś oferował, że po niedzieli odświeży ogłoszenia, mam nadzieję, że i plakaty do mnie dotrą to porozwieszam gdzie się da. Poza tym Ritulec ma się świetnie :evil_lol:, w przeciwieństwie do nas my pogryzieni, ogródek przekopany, wariatka się z niej robi, na mojego męża szczeka, a dziś na podwórku szczekała nawet na ludzi przechodzących po drugiej stronie ulicy. Będzie z niej pies zaczepno-obronny (ona zaczepia, a Ty jej broń). Zęby prawie wszystkie ma stałe, jeszcze tylko te igiełkowe kiełki zostały. Apetyt ma coraz większy, troszkę chyba urosła, no i gubi puch szczenięcy. Trzeba się czesać, bo odkurzacz się przytyka. :cool3: Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Nawet jeśli środki przestały działać, to po małej nic nie widać. Jest radosna, coraz bardziej się do mnie przywiązuje, nie chce sama zostawać w pokoju i sygnalizuje to piszczeniem oraz przybieganiem do mnie niczym torpeda;) Śpimy razem, ona grzecznie w nogach. Nie załatwia się w domu, chodzi ładnie na smyczy (ale tylko ze mną:/), od razu robi siku, po chwili kupkę. Kupiłyśmy szeleczki, od razu lepiej nam się chodzi na spacery. Samba przesyła całusy dla siostry zaczepno-obronnej :D Oj puch wypada na potęgę... Quote
obraczus87 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Paula, ja jutro wezme plakaty z pracy. Postaram sie tez te ogloszenia zalatwic. Na plakatach jest moj nr wpisany, to najwyzej bede odsylac do Was :) a w ogloszeniach podam juz Abry i Pauli numer. Mizianko dla Samby i Rity! Quote
Noemi1 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Jakie fajne wieści wieczorową porą. Czyli Ritkę trzeba wydać do nowego domu z bodyguard'em :) Cieszę się, że Samba tak dobrze się czuje :) Fiera a co u Storka??? Mizianka dla całej trójeczki. Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Wiecie co,ale ja bym była za tym, żeby Sambie szukać domu już teraz. Jeśli nie będzie żadnych problemów pooperacyjnych, to wg.mnie powinna w niedługim czasie trafić do nowego właściciela. Ona STRASZNIE się przywiązuje, nie mogę jej opuścić na chwilę bo wpada w panikę. Obawiam się też, że powinna mieć domek bez drugiego psa.Dzisiaj wprowadziłam jej podlotka buldożka francuskiego i nie wiem czy próbowała mnie bronić (nie bardzo chciała żeby się do mnie zbliżał), ale pokazała mu zęby, warczała (ostro) i nie była zbyt miło nastawiona. Sprowadziłam ją do pionu i przestała to robić. Na razie Chili jest na "zesłaniu",ale w przyszłym tyg wróci i mam nadzieje, że Samba nie poczuje się na tyle panią domu, że nie zacznie jej atakować, bo wtedy będzie problem. Dlatego szukajmy już domku, a ja ją wydam dopiero jak będę miała pewność że jest całkiem zdrowa (chyba, że trafi do ludzi którzy dobrze się nią zajmą). Mimo, że mała boi się wszystkich wkoło, to widać jak bardzo potrzebuje swojego przewodnika i bliskości człowieka. Wobec mnie jest cudna, cieszy się non stop, chodzi mi pod nogami, patrzy na wszystko co robię i sprawia jej to niezwykłą frajdę... Boję się, że im dłużej u mnie zostanie, tym gorzej wpłynie na nią rozstanie i cofnie się do punktu wyjścia :([IMG]http://plixy.pl/img.php?id=38646[/IMG] Zadziwiają mnie jej pozycje do spania :D Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 trudno mi też powiedzieć, czy te złe nastawienie do buldożka to nie wypadek przy pracy, bo jego niewiele psów toleruje. Chili akceptuje raczej wszystkie zwierzęta, a jego nie cierpi. Nie dość że to chrumka, ma ADHD, biega jak szalony w kółko i wpada na psy rozpędzony, wszędzie skacze, na siłę próbuję wymuszać zabawę i nie zna żadnych psich zachowań. Nie rusza go nawet jak jest atakowany przez drugiego psa i myśli, że to świetna zabawa i jeszcze bardziej szaleje. Możliwe, że tylko na niego tak zareagowała i wcale się nie dziwie, ja nie jestem w stanie usiedzieć z nim dłużej niż godzinę :P Quote
azalia Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Pragnienie Miłości,czy bulgożek jest Twoim osobistym psem? Quote
Noemi1 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Kabi ja myślę, że skoro to taki szalony psiak, to Samba bała się, że jej zrobi krzywdę. W końcu biedulka jest po poważnej operacji i na pewno nie czuje się jeszcze tak dobrze. A na podwórku nie spotyka innych psów??? Pomyślę o plakacie dla niej i zmienię trochę tytuł na FB. Ale wydaje mi się, że trzeba to zrobić po drugiej operacji. (Teraz w wydarzeniu zbieramy kasę na jej leczenie.) Co o tym myślicie??? Śpi przecudnie, ale to chyba ból/niewygoda zmuszają ją do przyjęcia takiej pozycji. Miłej nocki życzę wszystkim :sleep2: Quote
Milla.j Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Zadeklarowałam się to jestem ,jeżeli małej będą potrzebne ogłoszenia (internetowe) to tylko czekam na znak ;) Quote
paula82 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Pragnienie Miłości, ja myślę, że Samba, postąpiła tak jak Rita przy Yorkach mojej znajomej, one właśnie też takie szalone (głównie jeden z nich) biegał, skakał, zaczepiał ją ze wszystkich stron, szczekał, w tedy jej cierpliwość się kończyła i zaczęła najpierw powarkiwać, a kiedy on nie przestawał, próbowała go ugryźć. Natomiast do psów, które nie są aż tak "wylewne w uczuciach" jest jak najbardziej grzeczna. Rita musi najpierw trochę poznać (czy to ludzia, czy to psa) aby się z nim bawić, a psy, które od razu się rzucają (nawet do zabawy tylko) chyba ją straszą i czuje się przy nich niepewnie. Ja bym się nie bała, że Samba będzie próbowała Chili ustawiać. Quote
wiga138 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Pozdrawiam Sambę z całego serducha !!!! Jak się czuje ??? Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Tak też pomyślałam, ale wolę uprzedzić, żeby potem nie było problemów jak znajdziemy dom z szalonym psiakiem i ona go nie zaakceptuje. Zobaczymy jak zareaguje na Chili. Nie ma szans poznawać psów na ulicy, bo jak w zasięgu wzroku (nawet baaaardzo daleko) widzi człowieka, to od razu chce zwiewać do domu. O zbliżeniu się do kogokolwiek nie ma mowy, chyba że na siłę, a tego nie robię. Małymi kroczkami osiągniemy cel ;-) Pozycje do spania przybiera przypadkowo.Siada gdzieś na najwyższym punkcie pościeli i np. spada w jakąś dziurę przysypiając. Albo wciska się w jakiś kąt na kanapie i nie bardzo mając jak tam manewrować, zaczyna kombinować :)raczej nie z bólu, myślę że teraz jest dobrze!!! Zaczyna się szczenięce podgryzanie : zabawek, szmat, moich spodni, kocyków, poduszek. Pewnie ząbki swędzą. W końcu swędzą, a nie bolą! Ok, to po operacji zaczynamy ogłaszać małą:-) Quote
Noemi1 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Cieszę się, że Sambunia się trzyma, mała komediantka :) Ja dziś wyjeżdżam na kilka dni i zabieram ze sobą net bezprzewodowy, więc koszmarnie wolny, ale będę wpadał 2-3 razy dziennie zobaczyć co słychać. W razie czego Atomowka i Agnieszka_K mają moj nr tel. W pilnych sprawach piszcie sms-y, na pewno zareaguję. Mizianka dla wszystkich maluchów :) Quote
obraczus87 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Kamila napisz mi prosze najlepiej na maila: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] czy jutro i w srode jestes w domu. Mzoe byc wpadła w któryś z tych dni do Ciebie :) Quote
Livka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Poproszę nr konta na pw - mam do wpłaty pieniążki z bazarku na sterylkę dzikiej suni :) Quote
Recommended Posts