Zośka74 Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 [quote name='wiga138']Czy mamy jakieś wiadomości o mamie .....?[/QUOTE] Matka jest cały czas na działkach, cieczki jeszcze nie ma i cały czas czeka na naszą pomoc !!!! Quote
wiga138 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [quote name='Zośka74']Matka jest cały czas na działkach, cieczki jeszcze nie ma i cały czas czeka na naszą pomoc !!!![/QUOTE] a jaki jest problem w jej złapamiu ? Quote
Noemi1 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Już wrzucam nowe zdjęcia Stora na FB :) Z matką jest raczej problem, co z nią zrobić po złapaniu :( Quote
wiga138 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [quote name='Noemi1']Już wrzucam nowe zdjęcia Stora na FB :) Z matką jest raczej problem, co z nią zrobić po złapaniu :([/QUOTE] trzeba szukać domku. Napewno trzeba ją złapać i wysterylizować bo będą następne szczeniaki ! Quote
obraczus87 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 A czy ktos weźmie odpowiedzialność za matke, gdy będzie już złapana?? Kamila, jak sie czuje Storek? Mysle ze to reakcja na stres. Ale gdybyś zauwązyła, że jest coraz gorzej (tfu tfu) to idź do weta. Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Spokojnie, to nie pierwsza biegunka z jaką mam do czynienia ;) Jak smecta nie pomoże, to pójdę do weta po receptę na nifuroksazyd. Na pewno nie dostanie też dzisiaj suchej karmy. Poza tym czuje się dobrze, jest wesoły, ciekawy wszystkiego...moim zdaniem to reakcja na karmę+stresik. Quote
obraczus87 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Nifuroksazyd w tabletkach z tego co wiem juz nie jest na recepte, bo ostatnio kupowalam :) Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 ja podaję taki w syropie dla niemowląt. Jest delikatny i szczeniakom smakuje(jest bananowy:)). Wetka nigdy nie zapisała mi tabletek dla dorosłych, więc sama nie będę kombinować ;-) Quote
wiga138 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [quote name='obraczus87']A czy ktos weźmie odpowiedzialność za matke, gdy będzie już złapana?? Kamila, jak sie czuje Storek? Mysle ze to reakcja na stres. Ale gdybyś zauwązyła, że jest coraz gorzej (tfu tfu) to idź do weta.[/QUOTE] No tak to jest problem. Trzeba szukać domku, hoteliku. Pytam, szukam..... Myślę jednak o tych nienarodzonych jeszcze szczeniakach..... Quote
Fiera Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Dziewczyny, to może nie ma na co czekać, tylko łapcie mamuśkę i CIAP, a o domek się znajdzie. Tylko nie wiem, jak z kasą psiaki stoją, czy szukać koniecznie BDT, czy może być płatny? Samba kochana, w nocy grzeczniutka - tylko małe "conieco" zrobiła w łazience, ale za to później piorun niedobry , spacerowałam z nią dobry kwadrans, a ta mała małpa ;) wróciła do salonu i sruu, i siuuuuuu. Macie jakiś pomysł jak jej przetłumaczyć, że to się robi na zewnątrz? Bo ja na płyn do mycia podłóg nie zarobię;) Mam nadzieję, że brzuszek Storka będzie już zdrowy, u mnie jadł suchą karmę ( bez zachwytu, bo wolał mokrą, ale z braku laku sucha też była ok. ), więc to pewnie głównie stresik. Zdrowiej maluchu, bo dziś wieczorkiem ( oby ) Twój nowy domek się odezwie. Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [url]http://www.youtube.com/watch?v=JNfDqhxnozg[/url] przerażony kiler zabójca w akcji ;-P Quote
obraczus87 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [quote name='Pragnienie-Milosci']ja podaję taki w syropie dla niemowląt. Jest delikatny i szczeniakom smakuje(jest bananowy:)). Wetka nigdy nie zapisała mi tabletek dla dorosłych, więc sama nie będę kombinować ;-)[/QUOTE] Nie no, nie proponuje kupowania na wlasna reke :) [quote name='wiga138']No tak to jest problem. Trzeba szukać domku, hoteliku. Pytam, szukam..... Myślę jednak o tych nienarodzonych jeszcze szczeniakach.....[/QUOTE] tez pytam.. ale wiekszosc osob mowi, ze nie przyjmie "dzikusa" :( bez zabezpieczenia finansowego. Z jednej strony chcialabym Jej znalezc dom, a z drugiej, wiem, ze w chwili obecnej nie jestem w stanie tego zrobić :( [quote name='Fiera']Dziewczyny, to może nie ma na co czekać, tylko łapcie mamuśkę i CIAP, a o domek się znajdzie. Tylko nie wiem, jak z kasą psiaki stoją, czy szukać koniecznie BDT, czy może być płatny? Samba kochana, w nocy grzeczniutka - tylko małe "conieco" zrobiła w łazience, ale za to później piorun niedobry , spacerowałam z nią dobry kwadrans, a ta mała małpa ;) wróciła do salonu i sruu, i siuuuuuu. Macie jakiś pomysł jak jej przetłumaczyć, że to się robi na zewnątrz? Bo ja na płyn do mycia podłóg nie zarobię;) Mam nadzieję, że brzuszek Storka będzie już zdrowy, u mnie jadł suchą karmę ( bez zachwytu, bo wolał mokrą, ale z braku laku sucha też była ok. ), więc to pewnie głównie stresik. Zdrowiej maluchu, bo dziś wieczorkiem ( oby ) Twój nowy domek się odezwie.[/QUOTE] Kochana, czy masz gdzieś dostęp do zoologicznego? Tam sa takie spray'e przeciwko załatwianiu potrzeb w domu. Wiele psów sie dzięki temu nauczyło robic sioo i qupe na dworze :) [quote name='Pragnienie-Milosci'][url]http://www.youtube.com/watch?v=JNfDqhxnozg[/url] przerażony kiler zabójca w akcji ;-P[/QUOTE] Świetny :)!!!!! Quote
obraczus87 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Aaaaaa i pomyśleć, że jeszcze niedawno Stor był nazywany Wampirem :D Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Mój jedyny sprawdzony sposób na niezałatwianie się w domu to chodzenie tak długo,aż pies w końcu załatwi się na zewnątrz, od razu nagroda i powrót do domu (żeby zrozumiał że właśnie o to nam chodziło).W pewnym momencie zajarzy, że załatwianie się na dworzu jest opłacalne ;-) Storek chyba zakumał, tylko teraz ta biegunka i 3 razy nie wyłapałam kiedy go pogoni. Ale już się uspokoiło, od 3 godzin nie ma żadnej kupki. Quote
Atomowka Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Słuchajcie musimy pomyśleć czy mamie szukamy domku, wtedy trzeba kasy dużo, bo oprócz sterylki trzeba zbierać na hotel czy robimy tylko sterylkę i puszczamy na stare śmieci. Wiem,że każdy wolałby tą pierwszą opcję ale chyba trzeb mierzuć ciły na zamiary Nie możemy długo czekać, trzeba ją łapać już! Ktoś pisała ( a może nawet 2 osoby) że miejsce na przetrzymanie jej po sterylce będzie ( czuli te 10 dni chyba 10 lub 12 zł za dobę było) Lepsze to niż nic. Jak tak będziemy dumały to zaraz zamiast jej jednej będzie cała gromada. PS, Zaraz wstawię foty Storka jeszcze u Fierry Quote
obraczus87 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Dzieki Atomowka. Zgadzam się z Tobą w 100%. Ktosk kto ja weźmie na przetrzymanie po sterylce, musi zdawac sobie sprawę z tego, że jest to DZIKI pies. Quote
wiga138 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [quote name='Atomowka']Słuchajcie musimy pomyśleć czy mamie szukamy domku, wtedy trzeba kasy dużo, bo oprócz sterylki trzeba zbierać na hotel czy robimy tylko sterylkę i puszczamy na stare śmieci. Wiem,że każdy wolałby tą pierwszą opcję ale chyba trzeb mierzuć ciły na zamiary Nie możemy długo czekać, trzeba ją łapać już! Ktoś pisała ( a może nawet 2 osoby) że miejsce na przetrzymanie jej po sterylce będzie ( czuli te 10 dni chyba 10 lub 12 zł za dobę było) Lepsze to niż nic. Jak tak będziemy dumały to zaraz zamiast jej jednej będzie cała gromada. PS, Zaraz wstawię foty Storka jeszcze u Fierry[/QUOTE] Zgadzam się z Toba absolutnie !! Trzeba ją złapać bo niedługo będziemy łowić NASTĘPNE szczeniory ! Napisałam do Malagos ( nie wim czy ją znacie ) Jeżeli nie będzie u niej miejsca to prosiłam o puszczenie info dalej. Może znajdziemy bdt - tylko za karmę i leczenie.... Quote
Atomowka Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Dobra powysyłam trochę PW do osób które na mapie pomocy oferują awaryjny dom tymczasowy Może się coś znajdzie edita, napisałam do 10 osób może sie ktoś ulituję Quote
Fiera Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Takie "psikadło" na nierobienie kupki w domu mam po poprzednim psiaku - na Sambę to nie działa. Ale spróbuję z tym spacerkiem aż do skutku i potem nagroda, Samba bysta jest, to powinna załapać ;) Jakby była totalna tragedia, to mogę wziąć mamuśkę do siebie na te 10 dni - do kojca na smyczy chyba, bo jak ona dzika, to z kojca niezbyt wysokiego wyjdzie przecież. Rozwiązanie niezbyt dobre, ale jakby co, to lepsze to niż nic... No i kwestia budy - czy to jej rozmiar? Bo nie wiem jak duża ta sunia jest... Quote
Agnieszka_K Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 jaki Storek jest pocieszny na tym filmiku! ale superancko - będzie z niego świetna psina! i pomyśleć, że on to do krwi gryzł ...:diabloti: Quote
malagos Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Wiga pisała do mnie- na razie nie mogę wziąć zadnej suni na dt, a po moich przejściach z Niką nie mogę wziąć dzikiego psa, przepraszam........... Quote
Fiera Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [quote name='Agnieszka_K']jaki Storek jest pocieszny na tym filmiku! ale superancko - będzie z niego świetna psina! i pomyśleć, że on to do krwi gryzł ...:diabloti:[/QUOTE] A no gryzł :diabloti:, ślad mi został do dzisiaj ;) A teraz takie kochane i przytulaśne zwierzątko z niego wyrosło :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Fiera Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Dzwonił do mnie Pan w sprawie Storka, i chciałby go w środę wieczorkiem zabrać do domku. Psiaka bierze jego siostra, przesympatyczna emerytka w żałobie po swoim staruszku, który niedawno odszedł. Wizyta i rozmowa przedadopcyjna była, wszystko ok - Storek będzie miał u niej jak w psim niebie:) Zaproponowałam, że podjadę z tym Panem do Kamili po Storka , przyznam się że w dużej mierze po to, żeby malucha znowu wyściskać, bo się stęskniłam... Kamila, czy środa ok.18 lub później ci pasuje? I czy możesz na pw podać mi swój adres? Czy umowa adopcyjna ma być podpisana ze mną? Bo jak na razie to na piśmie maluchy są nadal pod moją opieką ;) Szczepienie Pani zrobi sama, więc może te 60 zł przeznaczyć na mamuśkę? Quote
Atomowka Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Fierra ale co to za domek? Skąd? I kiedy wizyta była? A ta Pani to emerytka z tych emerytek? Ile ona może mieć lat? Quote
Recommended Posts