Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam z Abrą - dzisiaj bedzie rozmawiac z Mru i Jej TZ-tem na temat łapania. Ale poki nie ma miejsca, łapanie jest bez sensu :(

Kochani czy ktoś z Was może udostępnic swój numer konta na zbieranie funduszy na psiaki?? Czyli podaje sój numer konta i raz na dzień bądź na dwa dni robi aktualizację - kto i ile wpłacił.
Musimy ustalić takiego skarbnika, gdyż byc może ktoś z FB będzie chciał wpłacic grosik.. a trzeba kuć żelazo póki gorące.

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma chetnych, ale trzeba wybrac skarbnika, aby potem nikt sie nie rozmyslił z decyzji o wplacie pieniazkow.

Napisalam pytanie do Ellig czy bylaby w stanie zrobic wydarzenie na FB - czekam na odpowiedź.

Ja w Ząbkach będe dopiero w sobotę pod wieczór. Jutro pracuję do wieczora niestety.
Abra na święta wyjezdza - nie wiem czy jutro czy w sobote dopiero.

A najgorsze, ze o 16 wychodze i ide do drugiej pracy... gdzie ani dostepu do kompa, ani nie moge przez tel. gadac :(

Posted

ja tez jestem chetna z TZ, to juz kolejna para rak.
szczeniaki nie sa duze jesli sa wielkosci doroslego yorka, tak mi sie wydaje. a matka jakiej wielkosci i tamten drugi psiak (prawdopodobnie tatus)?
czekamy na info od Fiery.

Posted

to są Pawłowicie k Teresina, także blisko ok 60 km. Klatki może można pożyczyć od mru i Pawła ??? Abra zaraz się z nim spotyka to będzie wiadomo cokolwiek więcej.

Posted

tripti napisał(a):
to są Pawłowicie k Teresina, także blisko ok 60 km. Klatki może można pożyczyć od mru i Pawła ??? Abra zaraz się z nim spotyka to będzie wiadomo cokolwiek więcej.

ale generalnie czy wiesz gdzie taką klatke mozna kupić ?

Posted

[quote name='wiga138']ale generalnie czy wiesz gdzie taką klatke mozna kupić ?

o jaką klatkę dokładnie Ci chodzi, o żywołapkę czy po prostu klatkę, obie najpewniej w jakiś wyspecjalizowanych sklepach z artykułami dla zwierząt, albo na allegro (to chyba nie dotyczy żywołapki, bo jeszcze takiej nie spotkałam).

np tu są żywołapki: http://www.farmen.pl/

Posted

Gdyby łapanka była jutro to jestem dostępna i pomogę, jak to będzie sb to raczej odpadam
Wydarzenie na FB nie potrafi robić więc nie pomogę, z miejscówką dla szczyli zresztą też nie
Mam nadzieję,że ktoś się zgłosi na skarbnika ale jakby chętnych nie było to mogę zbierac na malce ( zbieram już na dwa psiaki więc w razie co mogę podać ich wątki )
Mogę też zrobic baner ale nie wiem czy na tą chwilę jest jakiś potrzebny

Posted

nie wiem co to jest żywołapka... :( ale znalazłam juz w internecie. Chcę kupić klatkę do łapania psów, mieć ja w domu i w razie np takich sytuacji wypozyczyć potrzebującym do interwencji.
Sama w zeszłym roku szukałam na dogo klatki. Sprawa była dość pilna, ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze .

Posted

Dzieki dziewczyny

Kazda para rak potrzebna, tym bardziej ze ja jutro do wieczora w pracy jestem ;/

Atomówka - super by bylo gdybys mogla zbierac kasę :)

TRIPTI czy to na pewnoe te Pawłowice?? Bo sa jeszcze jedne koło Tarczyna.

Posted

Kochane życzę powodzenia w szukaniu domków dla maluchów i mamy. Oby tak się udało jak z miką i jej dziećmi. Gdyby Atomówka się rozmyśliła, to też mogę robić za skarbnika. Pozdrawiam

Posted

Atomowka napisał(a):
Czy cos zostało ustalone odnośnie łapanki? Czy Abra już rozmawiała z Mru?

Rozmawiałam :)
Z łapanką damy sobie radę, ale jeśli będziemy potrzebowali dodatkowego wsparcia liczebnego to z pewnością się odezwę. Mamy już plan działania i myślę, że ze szczeniakami się uda.
Gorzej z mamusią...
Najważniejszy w tej chwili jest DT, jeśli tylko znajdzie się chętny - jedziemy po psy.

Posted

Już jestem:) Tak, to te Pawłowice koło Teresina. No i faktycznie trzeba by też matkę stamtąd zabrać, bo będzie szukała maluchów i pewnie biedulka zginie pod kołami. Ja mogę wziąć te biedaki,na ok.2 tygodnie, ale ja nie mam kojców, tylko dwie wolne budy, a na działce biega luzem piesek BDT taki duży, w typie doga. On jest łagodnie do psiaków nastawiony, tylko czy z tą suczką nie będzie problemów? Chodzi mi o to, żeby go nie atakowała...... No i mogę być skarbnikiem, jeśli u mnie będą, to może tak będzie prościej ze szczepieniami i robalami?

Posted

Dzieki Fiera ze sie odezwalas. Podaj swoj numer telefonu. Przekaze go Abrakadabrze. Pytanie - kiedy moglyby do Ciebie przyjechac??

Skarbnikiem niech będzie Atomówka - lepiej, zeby był skarbnik od samego pocztaku jeden. Pozniej jak bedzie trzeba psiaki zabrac po tych dwoch tygodniach to będzie tylko zamieszanie ze zmianą skarbnika. :)

Posted

Fiera, a kiedy ew. mogłyby do Ciebie trafić?
Czy byłabyś w stanie poświęcić im swój czas na socjalizację? Są młodziutkie, więc pewnie szybko przyzwyczają się do człowieka.

Edit:Obraczus - pisałyśmy w tym samym czasie :)

Posted

wydaje mi się, że szczeniaczki TRZEBA bezwzględnie złapać razem z mamą - z wielu względów ale przede wszystkim tak jak mówi Fiera - będzie ich szukać i może zginąć pod kołami. Dopiero po pierwszych oględzinach przez weta można określić wiek szczeniaków i odseparować mamę od dzieci.
Fiera,
Przydałby się duży kojec dla oddzielenia mamy z dziećmi od Twojego tymczasika. Będę zaraz pytała :)

Posted

ABRA ale mamy wyczucie :)

Kochani ja woze w aucie ta karme dla szczeniakow (dostalam ją od Cioci Ellig). Jutro jestem na Ochocie w pracy- nie wiem o ktorej mnie puszcza, ale na cuda nie licze. Wiec zapewne ktos musialby do mnie podjechac po nia ;/

Posted

Fiera skontaktuj sie prosze z Abrą jak mozesz, bo tak bedziecie się mijac na dogomanii... Jej numer widnieje na pierwszej stronie w I poście.

Ellig wykona dla nas wydarzenie na FB - bardzo dziekuje Elunia!

Atomowka mozesz mi wyslac na PW swoj numer konta?? Zapisze go i bede podawac osobom z Fb, ktore mam nadzieje beda o niego prosic :)