obraczus87 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Rozmawiałam z Abrą - dzisiaj bedzie rozmawiac z Mru i Jej TZ-tem na temat łapania. Ale poki nie ma miejsca, łapanie jest bez sensu :( Kochani czy ktoś z Was może udostępnic swój numer konta na zbieranie funduszy na psiaki?? Czyli podaje sój numer konta i raz na dzień bądź na dwa dni robi aktualizację - kto i ile wpłacił. Musimy ustalić takiego skarbnika, gdyż byc może ktoś z FB będzie chciał wpłacic grosik.. a trzeba kuć żelazo póki gorące. Quote
obraczus87 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Nic nie wiemy :( Szukamy : - miejsca dla szczeniakow - czekamy na informacje od Fiery (Fiera w 1 poście są numery telefonów do Zośki i Abry) - kasy - SKARBNIKA Quote
wiga138 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 a są chętni do wpłacania kasy ? a kto pojedzie na łapankę ( poza Tobą :) )? Quote
obraczus87 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Nie ma chetnych, ale trzeba wybrac skarbnika, aby potem nikt sie nie rozmyslił z decyzji o wplacie pieniazkow. Napisalam pytanie do Ellig czy bylaby w stanie zrobic wydarzenie na FB - czekam na odpowiedź. Ja w Ząbkach będe dopiero w sobotę pod wieczór. Jutro pracuję do wieczora niestety. Abra na święta wyjezdza - nie wiem czy jutro czy w sobote dopiero. A najgorsze, ze o 16 wychodze i ide do drugiej pracy... gdzie ani dostepu do kompa, ani nie moge przez tel. gadac :( Quote
malvaaa Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 ja tez jestem chetna z TZ, to juz kolejna para rak. szczeniaki nie sa duze jesli sa wielkosci doroslego yorka, tak mi sie wydaje. a matka jakiej wielkosci i tamten drugi psiak (prawdopodobnie tatus)? czekamy na info od Fiery. Quote
wiga138 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 klatka, klatki są ? Czy wiecie gdzie można kupić klatkę łapkę w miarę tanio ? Quote
tripti Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 to są Pawłowicie k Teresina, także blisko ok 60 km. Klatki może można pożyczyć od mru i Pawła ??? Abra zaraz się z nim spotyka to będzie wiadomo cokolwiek więcej. Quote
wiga138 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 tripti napisał(a):to są Pawłowicie k Teresina, także blisko ok 60 km. Klatki może można pożyczyć od mru i Pawła ??? Abra zaraz się z nim spotyka to będzie wiadomo cokolwiek więcej. ale generalnie czy wiesz gdzie taką klatke mozna kupić ? Quote
tripti Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 [quote name='wiga138']ale generalnie czy wiesz gdzie taką klatke mozna kupić ? o jaką klatkę dokładnie Ci chodzi, o żywołapkę czy po prostu klatkę, obie najpewniej w jakiś wyspecjalizowanych sklepach z artykułami dla zwierząt, albo na allegro (to chyba nie dotyczy żywołapki, bo jeszcze takiej nie spotkałam). np tu są żywołapki: http://www.farmen.pl/ Quote
Atomowka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Gdyby łapanka była jutro to jestem dostępna i pomogę, jak to będzie sb to raczej odpadam Wydarzenie na FB nie potrafi robić więc nie pomogę, z miejscówką dla szczyli zresztą też nie Mam nadzieję,że ktoś się zgłosi na skarbnika ale jakby chętnych nie było to mogę zbierac na malce ( zbieram już na dwa psiaki więc w razie co mogę podać ich wątki ) Mogę też zrobic baner ale nie wiem czy na tą chwilę jest jakiś potrzebny Quote
wiga138 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 nie wiem co to jest żywołapka... :( ale znalazłam juz w internecie. Chcę kupić klatkę do łapania psów, mieć ja w domu i w razie np takich sytuacji wypozyczyć potrzebującym do interwencji. Sama w zeszłym roku szukałam na dogo klatki. Sprawa była dość pilna, ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze . Quote
obraczus87 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Dzieki dziewczyny Kazda para rak potrzebna, tym bardziej ze ja jutro do wieczora w pracy jestem ;/ Atomówka - super by bylo gdybys mogla zbierac kasę :) TRIPTI czy to na pewnoe te Pawłowice?? Bo sa jeszcze jedne koło Tarczyna. Quote
Bambino Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Kochane życzę powodzenia w szukaniu domków dla maluchów i mamy. Oby tak się udało jak z miką i jej dziećmi. Gdyby Atomówka się rozmyśliła, to też mogę robić za skarbnika. Pozdrawiam Quote
Atomowka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Czy cos zostało ustalone odnośnie łapanki? Czy Abra już rozmawiała z Mru? Quote
Abrakadabra Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Atomowka napisał(a):Czy cos zostało ustalone odnośnie łapanki? Czy Abra już rozmawiała z Mru? Rozmawiałam :) Z łapanką damy sobie radę, ale jeśli będziemy potrzebowali dodatkowego wsparcia liczebnego to z pewnością się odezwę. Mamy już plan działania i myślę, że ze szczeniakami się uda. Gorzej z mamusią... Najważniejszy w tej chwili jest DT, jeśli tylko znajdzie się chętny - jedziemy po psy. Quote
wiga138 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 no to gdzie jesteś domku T ???? Nie ma czasu ! trzeba je złapać !!! Quote
Fiera Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Już jestem:) Tak, to te Pawłowice koło Teresina. No i faktycznie trzeba by też matkę stamtąd zabrać, bo będzie szukała maluchów i pewnie biedulka zginie pod kołami. Ja mogę wziąć te biedaki,na ok.2 tygodnie, ale ja nie mam kojców, tylko dwie wolne budy, a na działce biega luzem piesek BDT taki duży, w typie doga. On jest łagodnie do psiaków nastawiony, tylko czy z tą suczką nie będzie problemów? Chodzi mi o to, żeby go nie atakowała...... No i mogę być skarbnikiem, jeśli u mnie będą, to może tak będzie prościej ze szczepieniami i robalami? Quote
Fiera Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Mogę podać na PW tel kontaktowy, bo jutro do 15. w pracy będę. Quote
obraczus87 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Dzieki Fiera ze sie odezwalas. Podaj swoj numer telefonu. Przekaze go Abrakadabrze. Pytanie - kiedy moglyby do Ciebie przyjechac?? Skarbnikiem niech będzie Atomówka - lepiej, zeby był skarbnik od samego pocztaku jeden. Pozniej jak bedzie trzeba psiaki zabrac po tych dwoch tygodniach to będzie tylko zamieszanie ze zmianą skarbnika. :) Quote
Abrakadabra Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Fiera, a kiedy ew. mogłyby do Ciebie trafić? Czy byłabyś w stanie poświęcić im swój czas na socjalizację? Są młodziutkie, więc pewnie szybko przyzwyczają się do człowieka. Edit:Obraczus - pisałyśmy w tym samym czasie :) Quote
wiga138 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 wydaje mi się, że szczeniaczki TRZEBA bezwzględnie złapać razem z mamą - z wielu względów ale przede wszystkim tak jak mówi Fiera - będzie ich szukać i może zginąć pod kołami. Dopiero po pierwszych oględzinach przez weta można określić wiek szczeniaków i odseparować mamę od dzieci. Fiera, Przydałby się duży kojec dla oddzielenia mamy z dziećmi od Twojego tymczasika. Będę zaraz pytała :) Quote
obraczus87 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 ABRA ale mamy wyczucie :) Kochani ja woze w aucie ta karme dla szczeniakow (dostalam ją od Cioci Ellig). Jutro jestem na Ochocie w pracy- nie wiem o ktorej mnie puszcza, ale na cuda nie licze. Wiec zapewne ktos musialby do mnie podjechac po nia ;/ Quote
obraczus87 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Fiera skontaktuj sie prosze z Abrą jak mozesz, bo tak bedziecie się mijac na dogomanii... Jej numer widnieje na pierwszej stronie w I poście. Ellig wykona dla nas wydarzenie na FB - bardzo dziekuje Elunia! Atomowka mozesz mi wyslac na PW swoj numer konta?? Zapisze go i bede podawac osobom z Fb, ktore mam nadzieje beda o niego prosic :) Quote
Recommended Posts