NikaEla Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 Chętnie wypróbuję :) jutro i w niedzielę jestem w domu (może nie bez przerwy, ale nie mam planów) Quote
Korenia Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Trymer kompletnie odpada, to nie ten typ sierści ;) Najlepsze do wyczesywania sierści u beagla jest takie coś: http://www.piesmysliwski.pl/photo/grzebien.metalowy.podwojny.jpg Przyjaciółka ma i to jest zdecydowanie najlepsze. Jeżeli Nika ma podobną sierść do beagla to się sprawdzi. Wyczesuje niesamowite ilości kłaków i jest mocno tanie ;) Quote
togaa Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 A nie chcesz Jej "ogolić" ? Radykalne, ale skuteczne....;) Quote
Basia1244 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Ja mam to żółte po prawej stronie na fotce i na moim labku sprawdza się doskonale, Puśkę też tym jadę, Pirankę tudzież - polecam. Quote
NikaEla Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Basia1244 napisał(a):Ja mam to żółte po prawej stronie na fotce i na moim labku sprawdza się doskonale, Puśkę też tym jadę, Pirankę tudzież - polecam. Właśnie takie pożyczyła mi Magda - rewelacja! Sierść wychodziła aż miło :) Musze Nice kupić :) Quote
Korenia Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Nikaragua napisał(a):Właśnie takie pożyczyła mi Magda - rewelacja! Sierść wychodziła aż miło :) Musze Nice kupić :) Niby krótka sierść, nie powinno być problemów, a sypie się i sypie ;) Moja ma półdługą, a problemu nie ma ;) jak nie jest ostrzyżona to ją przetrymuje i jest ok, a tak to łysol ;) Quote
NikaEla Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 togaa napisał(a):A nie chcesz Jej "ogolić" ? Radykalne, ale skuteczne....;) nie....... Patmol napisał(a):proszę o zdjęcia Ślicznej :diabloti: nie mam żadnych świeżych zdjęć.... Quote
NikaEla Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 tu Nika: w sobotę byłam na fajnym spacerze. :sweetCyb: Odwiedził mnie mój kolega Emir :loveu: i biegaliśmy po tej wielkiej górze koło domu. Tam jest super po prostu, takie zapachy!!! można się wytarzać, bo pani mnie spuszcza ze smyczy i biegam gdzie chcę. Tylko potem w domu zamyka się ze mną w łazience i polewa wodą. Brrr, nie lubię. :shake: Ale co się wytarzam to moje :evil_lol: I ta pani od Emirka pożyczyła mojej pani takie coś do sierści, najpierw to nawet fajnie mnie pani czesała. Trochę przez zaskoczenie mnie wzięła, no i Emir patrzył to stałam grzecznie. Ale następnego dnia znów chciała mnie tym czesać. Ale to już przesada! Moja sierść! i nikomu nic do niej! a zresztą spacery nie a od tego żeby stać w miejscu, tylko od biegania! :Dog_run:Lepiej żeby ta moja pani już oddała to coś. Quote
terierfanka Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 :) nie podoba się furminatorek? uważaj Nika, bo cioteczki wklejały propozycje jeszcze lepszych narzędzi tortur :evil_lol: Quote
NikaEla Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 ja jestem zadowolona , nawet bardzo :) a Nika ciut mniej ;) kręci się i próbuje uciekać :) Quote
Patmol Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Caillou tez dzisiaj znalazła kreta protestuję:lmaa: dlaczego te zwierzaki nie siedzą sobie pod ziemią, musiałam przypiąć jej smycz i przetachać ją w inne miejsce tez rozmyślam nad sprzętem do czesania :diabloti: Quote
NikaEla Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 nie było mnie 3 dni i gdy wróciłam Nika nie mogła się naskakać, nalizać i nacieszyć :) Quote
terierfanka Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Nikaragua napisał(a):nie było mnie 3 dni i gdy wróciłam Nika nie mogła się naskakać, nalizać i nacieszyć :) i właśnie po to się ma psa ;) Quote
NikaEla Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Dziś całą noc pilnowała mnie i sprawdzała czy jestem ;) a jak była pobudka po 4 (bo Goś wyjeżdżała) to Nika też była zwarta i gotowa do wyjścia :) i o 4.30 miałyśmy poranny spacer :) Quote
Patmol Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 fajna godzina na spacer :diabloti: wtedy jest cicho w mieście i słychać jak ptaki śpiewają ;) Quote
NikaEla Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Patmol napisał(a):fajna godzina na spacer :diabloti: wtedy jest cicho w mieście i słychać jak ptaki śpiewają ;) u nas ptaki śpiewają cały czas ;) ale fakt, cicho było, w ciągu tych 40 minut widziałam jeszcze tylko jednego psa ;) Quote
Korenia Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Nikaragua napisał(a):u nas ptaki śpiewają cały czas ;) ale fakt, cicho było, w ciągu tych 40 minut widziałam jeszcze tylko jednego psa ;) Ja uwielbiam o takiej godzinie wychodzić jak jest śnieg świeżo napadany ;) Jest tak błogo i biało ;) Quote
NikaEla Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 [quote name='Korenia']Ja uwielbiam o takiej godzinie wychodzić jak jest śnieg świeżo napadany ;) Jest tak błogo i biało ;) ;) dziś na szczęście nie było śniegu ;) a teraz Nika szykuje się na randkę z Emirkiem ;) Quote
Korenia Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Nikaragua napisał(a):;) dziś na szczęście nie było śniegu ;) a teraz Nika szykuje się na randkę z Emirkiem ;) Hehe;) Dziś wręcz przeciwnie żar z nieba ;) Powodzenia na randce:evil_lol: Quote
NikaEla Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Polatali, poszaleli, połapali kleszczy.... i padli ;) Quote
NikaEla Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 ufff, zdążyłyśmy przed burzą i ulewa wrócić do domu..... Quote
NikaEla Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 oddam wrednego psa, który rzuca się z zębami na inne psiska, nie jest odwoływalny ani przywoływalny, zjada każde gó.. jakie znajdzie i bezlitośnie szczeka w domu gdy czegoś chce. Jednym słowem dziś mam dość! Quote
Korenia Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Nikaragua napisał(a):oddam wrednego psa, który rzuca się z zębami na inne psiska, nie jest odwoływalny ani przywoływalny, zjada każde gó.. jakie znajdzie i bezlitośnie szczeka w domu gdy czegoś chce. Jednym słowem dziś mam dość! Próbowałaś żwacze jej kupować i dawać? Pomagają na jedzenie gówienek, nie u każdego psa, ale może akurat? Są też Rumentabs na tą 'przypadłość' ;) Quote
Korenia Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Nikaragua napisał(a):nie próbowałam, muszę chyba kupić. Tylko ostrzegam woń to one mają intensywną ;) Moja dostaje, bo lubi i nie zbiera nic na spacerach. Nie wiem czy to kwestia tego, że je dostaje, czy po prostu nie ma potrzeby zbierania ;) Quote
Recommended Posts