Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted
22 godziny temu, NikaEla napisał:

Nika ostatnio bardzo liże łapki, gdzieś wyczytałam, że to może być znak bólu stawów. Muszę chyba ją poobserwować

Ojej , biedna Nikusia ! Może Poker coś podpowie , czym wspomagać stawy?

Ja mojej Todze gotowałam kurze łapki.Powstałą galaretkę kroiłam na porcyjki, zamrażałam  i dodawałam do jedzenia. Dawałam też preparaty z glukozaminą, chondroityną i kwasem hialuronowym.

• Upvote 1
  • 2 months later...
Posted

Nika wakacjuje. Jednak wyraźnie widać, że się postarzała. Po spacerze nad morze i z powrotem (razem sporo ponad 10km) padła na tapczanie i nie ruszyła się do wieczora. Mimo leków bolą ją łapki, bo nie biegła już całą drogę jak dawniej. I wieczorem trochę kulała. No cóż dostosowuje się do tempa mojego i męża (też mam ostatnio silne bóle  nóg i problemy a chodzeniem)

Niestety nie umiem na telefonie wstawiać zdjęć.

• 2 weeks later...
Posted

To ,że Nika goni wiewiórki to wiedziałam. Ale one są bezpieczne na drzewach. Więc jak dziś na spacerze poleciała w las i obszczekiwała drzewo nie zdziwiłam się, ale czekałam na ścieżce. Zaniepokoiłam się dopiero, gdy zauważyłam, że "wiewiórka" przebiega na kolejne drzewo a nie przeskakuje górą. Weszłam w las - na drzewie ledwo trzymał się pazurami kot (dorosły, strasznie brudny). Zanim udało mi się przypiąć psa kot zeskoczył i zaczął uciekać a Nika za nim. Kot schował się w pobliskim gospodarstwie, a Nika w końcu zareagowała na moje wołanie. 

Teraz wypila michę wody i  padła ze zmęczenia, sapie jak parowóz. 

Posted
14 godzin temu, Malgoska napisał:

ale cudna

Szelcia do morza nie weszla, chociaż odwiedza je regularnie co roku ciągle się boi

Nika na smyczy też nie. W upały wyciągałam ją na siłę lub brałam na ręce w wkładałam do wody na wysokości moich kolan. Nie była szczęśliwa, ale musiałam żeby ją schłodzić.

Posted

Moja ukochana sunia ,a było to prawie 100 lat temu, łapała ząbkami grzywy fal i szczekała na nie. Umiała pływać ,ale nie chciała. Kopała wielkie doły w piachu jak koparka.

Posted
54 minuty temu, Poker napisał:

Moja ukochana sunia ,a było to prawie 100 lat temu, łapała ząbkami grzywy fal i szczekała na nie. Umiała pływać ,ale nie chciała. Kopała wielkie doły w piachu jak koparka.

Dokładnie jak Nika :)

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

Znalezione obrazy dla zapytania gify swiateczne Najlepsiutkiego 

dla Was

Szczescia Wszelkiego

Zdrowka Zdroooowenka

SpokojnosciPodobny obraz

• Like 1
Posted

U nas rabali w nocy przerazliwie  b blisko blokow

cos strasznego

moja ukochana anie chce wychodzic

a jeszcze nas dzis dopoludnia zaatakowala wielka ogromna owczarka z willi ....

matko jedyno

omalom nie omdlala ale jak zaczelam str drzec i klasc sie na Burzuni

to wtedy pancio wyskoczyl z garazu willi i odwolal 50 kg mowa z zebami na wierzchu ...

nie moglam dojsc do siebie ze strachu

jak to trzeba na kazdenkim kroku w sekundzie kazdej czujnym

mysmy sobie przechodzily na szelenkach ze spacereczku tr bieguniialysmy

ale kolo tych willi pomalutenku na sik ...i jak tu nagle bramam wielka otwarata i na ulice wyleciala lwica ....ech ....

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 24.12.2018 o 08:31, NikaEla napisał:

Od wczoraj u nas strzelają, Nika lata i szczęka. Zaczęłam podawać jej melatoninę, bo czytałam, że jest skuteczna na sylwestrowe psie lęki. Zobaczymy.

bzdura o działaniu melatoniny. Nika nakręcona na maksa, cały wieczór ( od 19 do 1 w nocy) latała w kółko i szczekała, nie pomagały żadne znane mi sposoby.

Za to dzisiaj nareszcie śnieg. Nika uwielbia białe spacery. Poszłyśmy na górę , nie było nikogo więc mogłam ją bezpiecznie puścić luzem. Była przeszczęśliwa kopiąc śnieg i ślizgając się na lodzie.

• 4 weeks later...
Posted

Szczęśliwej podróży!papa2.gif poprosimy o relację :)

Dnia 4.01.2019 o 17:03, NikaEla napisał:

bzdura o działaniu melatoniny. Nika nakręcona na maksa, cały wieczór ( od 19 do 1 w nocy) latała w kółko i szczekała, nie pomagały żadne znane mi sposoby.

Za to dzisiaj nareszcie śnieg. Nika uwielbia białe spacery. Poszłyśmy na górę , nie było nikogo więc mogłam ją bezpiecznie puścić luzem. Była przeszczęśliwa kopiąc śnieg i ślizgając się na lodzie.

Podobnie jak u nas :(   a czytałam ,że powinno się zacząć podawać parę dni wcześniej 1x dziennie ,w Sylewstra 2xdziennie ,dawka... Melantonina 3mg -1/2tabl na 10kg wagi psa?  

• Upvote 1