Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobrze, że Nika ma trochę czarnych łatek, bo inaczej nie byłoby jej widać w tym śniegu.

Ta górka sprawia wrażenie wydmy nadmorskiej, a za nią morze. Niestety trochę widoczne są budynki, nie da się oszukać, że to np. statki.

Posted

Z łatkami jest tak śmiesznie, że zimą ma dużo więcej małych czarnych kropek niż latem :)
I na śniegu ona jest nie biała tylko kremowa ;) w kolorze brudnego, miejskiego śniegu :)

Jutro ostatni dzień i ferie :multi:
Tylko po co w 5 klasach klasówki zrobiłam i zebrałam 30 kart pracy :niewiem: ;)

Posted

[QUOTE=Nikaragua;20330449
Jutro ostatni dzień i ferie :multi:
Tylko po co w 5 klasach klasówki zrobiłam i zebrałam 30 kart pracy :niewiem: ;)[/QUOTE]
To widzę,że się cieszysz jak i Ołówek.A u nas ferie się kończą właśnie.
W pięciu klasach czy w piatych klasach?? Tak czy siak, masz robotę na ferie...niefajnie,nauczyciel tez powinien odpocząć...

Posted

[quote name='savahna']To widzę,że się cieszysz jak i Ołówek.A u nas ferie się kończą właśnie.
W pięciu klasach czy w piatych klasach?? Tak czy siak, masz robotę na ferie...niefajnie,nauczyciel tez powinien odpocząć...[/QUOTE]
Zawsze mnie to dziwiło, że zamiast odpoczywać, to sami sobie robią robotę :evil_lol:

Posted

[quote name='savahna']To widzę,że się cieszysz jak i Ołówek.A u nas ferie się kończą właśnie.
W pięciu klasach czy w piatych klasach?? Tak czy siak, masz robotę na ferie...niefajnie,nauczyciel tez powinien odpocząć...[/QUOTE]W pięciu ;) Uczę pięć rożnych poziomów : Mdleje:
od 1 gimnazjalnej po maturzystów[quote name='marako']I tak masz dobrze, bo możesz sprawdzać w domu, a ja muszę jeździć do szkoły (na szczęście tylko w drugim tygodniu ferii i tylko raz w pierwszym).[/QUOTE]
uroki władzy ;)
Ja wakacje za to zawsze późno zaczynam bo do połowy lipca przy rekrutacji zwykle jestem.

Posted

:oops: to tak jak ja

spokojnie jest w okolicach Schroniska pod Łabskim Szczytem
bo tam nie ma wyciągu

czy spacerowo nie wiem :diabloti:
zeszłej zimy jak tam byłam -z jednej strony był śnieg po pas, a z drugiej tylko po kolana się zapadaliśmy:diabloti:
a pies się nie zapadał -i oglądał się na nas zdziwiony -co my wyprawiamy, zamiast iść

Posted

[quote name='Patmol']:oops:
zeszłej zimy jak tam byłam -z jednej strony był śnieg po pas, a z drugiej tylko po kolana się zapadaliśmy:diabloti:
a pies się nie zapadał -i oglądał się na nas zdziwiony -co my wyprawiamy, zamiast iść[/QUOTE]
Nieżle.......

Posted

My jeszcze dziś mieliśmy niezłe warunki do spacerowania. Nawet byłam z psami na biegówkach w okolicach południa - szybko nawet się biegało bo śnieg jakiś nośny się od wczoraj zrobił. Ale tu zawsze przy lesie dłużej trzyma zima.

Posted

[quote name='Nikaragua']U nas roztopy i już nie jest tak fajnie na spacerkach[/QUOTE]
W swietokrzyskim jeszcze zima,nawet wczoraj nieźle dosypało, ale skoro u Was odwilż to znaczy u nas lada moment.
Ciapa to faktycznie masakra, już lepszy śnieg, choć nie ukrywam,że czekam na cieplutką wiosnę.

Posted

[quote name='Korenia']Nie wiem jak na Gaju, ale dzisiaj u nas rano było lodowisko wszędzie! A jak u Was?[/QUOTE]
rano też, Wychodząc koło 8 z psem Staś spotkał sąsiadkę, która wyszła na zakupy i dwa kroki od bramy cofnęła się do domu

Posted

A to kilka zdjęć z niedzieli:
[IMG]http://img29.imageshack.us/img29/9499/nikat1480x640.jpg[/IMG]

[IMG]http://img339.imageshack.us/img339/8618/nikat2480x640.jpg[/IMG]

[IMG]http://img198.imageshack.us/img198/2043/nikat3480x640.jpg[/IMG]

[IMG]http://img850.imageshack.us/img850/455/nikat4480x640.jpg[/IMG]

Posted

u nas już mnóstwo wody
moim pannom sie podobało -galopowały po wodzie

mnie -mniej,
bo po dwóch godzinach spaceru przemokły mi buty
i wracałam w mokrych butach i już całkiem po ciemku

Posted

I pomyśleć, że jeszcze przedwczoraj było biało i zaliczyłam bieganko na nartach. Dziś już całkiem zielone pole, tylko małe plamki śniegu porozrzucane tu i tam. Tona błota na podłodze przyniesiona przez 16 łap.