Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
8 godzin temu, anica napisał:

Szczęśliwej podróży!papa2.gif poprosimy o relację :)

Podobnie jak u nas :(   a czytałam ,że powinno się zacząć podawać parę dni wcześniej 1x dziennie ,w Sylewstra 2xdziennie ,dawka... Melantonina 3mg -1/2tabl na 10kg wagi psa?  

Dziekuje 

tak dawałam, od Wigilii, czyli cały tydzień

Posted
1 godzinę temu, NikaEla napisał:

Dziekuje 

tak dawałam, od Wigilii, czyli cały tydzień

Czyli nie ma złotego środka?! :(    ja słyszałam jeszcze o odczulaniu?  ale opinie były ,podobne?  czy podobnie dobre jak o Melantoninie?  a tu dużo więcej czasu ,potrzeba i....hałasu! ;)

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Nikusia dziś biedna. Ma jakiś przykurcz tylnej łapki, bardzo liże stópkę.  Zaniosłam ja do weterynarza, ale pani nic nie umiała mi poradzić. Dała zastrzyk przeciwbólowy/przeciwzapalny i wit B. Sugerowała, że jeśli nie przejdzie to może prześwietlenie trzeba będzie zrobić? Kazała obserwować. 

Posted
2 minuty temu, Poker napisał:

Biedna malutka. Nic się jej nie wbiło między opuszki ? Pazurki wszystkie na miejscu ?

pospała po zastrzykach i wszystko wróciło do normy

Moim zdaniem to był   skurcz, który nie chciał puścić

• 4 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Wybrałam się wreszcie z Niką do weterynarza. Zrobili jej zdjęcia z boku i wzdłuż. Jak na swój wiek to ma całkiem jeszcze niezłe stawy, tylko jedno biodro jest w gorszym stanie, ale nie jest tragicznie.

Dostała leki przeciwbólowe-przeciwzapalne (Rimadyl) na razie na 10 dni.

• 2 weeks later...
Posted

Nika zestresowana. Przywieźliśmy dwójkę maluchów od kuzyna i zajęli jej pokój. Teraz ma legowisko w dużym i wieczorem szuka, muszę ją prowadzić. A i tak w nocy kładzie się na dywaniku koło dzieci

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Nika ma stałe problem z bolącymi łapkami. Wczoraj nagle okulała na kilka minut. Wcześniej - od wieczora latała po mieszkaniu za muchą, rano ją dopadła  :) Może te podskoki jej nie posłużyły.

Myślę, że brak ruchu nie poprawia jej sytuacji. Syn wychodzi z nią na 1-2 minuty, mąż wieczorem na może 10.  Ja po operacji leżę, a córka się wyprowadziła - więc wcale. A już wcześniej też tylko na chwilę wychodziłam, bo przez ostatnie miesiące miałam zakaz dłuższych spacerów. 

• Like 1
Posted

choinka-mikolaj95.gif          Ciociu serdecznie ogromnie zycze 

powrotu do zdrowia do sprawności 

dla swoich skarbow 

ucałuj Nikunie od Nadziejkow wyprzytulaj 

czasem miesiące całunie czlek załamany wszytkim 

a potem udaje się pokonać wszelki zly los 

Nikunia spokojnym pieskiem 

namawiaj syncia aby ciut dluzej maszerowali

dla zdowka

• Upvote 1