Luna_wro Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 [quote name='Nikaragua']Wierszyk zamówiony przez Lunę_wro VIGO-sznaucer miniaturka Choć nie jestem młody To nie brak mi urody. Choć nie jestem duży Nie boję się podróży. Choć byłem zaniedbany Teraz jestem wykąpany. Choć jestem z schroniska Wiem co to dom i miska. Umiem podać łapę, wiem co znaczy siad! Nie wskoczę na kanapę Nie mam żadnych wad! Bardzo dziękuję :buzi::buzi::buzi: Quote
Luna_wro Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Przystojniaczek to fakt, aż się boję co to będzie, jak mu broda odrośnie:crazyeye: chyba żadna mu nie odmówi...:cool3: Zdjęcia wysłane. Quote
malawaszka Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 to zrobię allegro - napisz jeszcze jaki jest Vigo - wiemy jak do dzieci? - jak do psów? - jak do kotów? - jak na smyczy? - jak sam w domu? - jak do obcych ludzi? Quote
Luna_wro Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 [quote name='malawaszka']aa co takie maluskie te fotki? mogę na maila niezmniejszone prosić? [email protected] przystojniak :loveu: są większe:) Quote
Luna_wro Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 malawaszka napisał(a):to zrobię allegro - napisz jeszcze jaki jest Vigo - wiemy jak do dzieci? - jak do psów? - jak do kotów? - jak na smyczy? - jak sam w domu? - jak do obcych ludzi? ad.1 do dzieci spoko, nie zwraca uwagi, to na zewnątrz. niestety nie mam nikgo z malutkimi szkrabami, więc trudno i coś więcej powiedzieć:( ad.2 do psów, raczej nie jest agresywny, jednak gdy... ktoś zaczyna, to nie stoi, jak gapa:) wydaje mi się, że to raczej normalne zachowanie samca - testosteron ad.3 kota spotkaliśmy dzisiaj, zainteresował się, ale bez szaleństwa (nie sprawdzona reakcja w domu) ad.4 nauczony chodzenia na smyczy, nie ciągnie, ale jak zacznie wąchać, to masakra...każda trawka wyniuchana, ad.5 w domu spokojny, zachowuje czystość, wytrzymuje prawie 9 godzin (pracuję od 7 do 15:(), po przyjeździe ze schronu nie zaznaczył terenu, nie nasiusiał mi w chacie, a tego bałam się najbardziej, bo zawsze miałam suczki. grzeczny. śpi na swoim posłaniu. nie ładuje się do łóżka. nie proszony! (szok) nie wchodzi do pokojów! uwielbia być miziany:) w porównaniu do Luny, sam się dopomina o pieszczoty zaczepiając łapką:) ad.6 w dniu przyjazdu do domu nie było mojego syna. wrócił dopiero późnym popołudniem i... Vigo siedząc na progu pokoju zawarczał i szczeknął z raz? no góra dwa:) ale szybko podbiegł się przywitać i na tym koniec. Następnego dnia odwiedzili Vigo moi znajomi:) to powitał ich jakby znał 100 lat:) Jest bardzo przyjacielsko nastawiony do ludzi. nawet na obcych na ulicy reaguje pozytywnie. Jak ktoś chce go pogłaskać nie protestuje, ale chętnie się podstawia do głaskania. Kurczę... tak jak napisałam w pierwszym poście - PIES IDEAŁ! zarówno dla młodych i dla starszych. Quote
Luna_wro Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 naprawdę, czadowy facet. ja jestem w szoku, bo Lunka to taka mała hipochondryczka... delikatna, nie można przy niej krzyknąć, bo zaraz się kuli:( tylko by w norce z kocyka leżała:) ale do innych psów, to kawał cholery jest:) a VIGO? SZOK!!! Super pies:):):):):):):) Tylko nad czesaniem musimy popracować:) już próbujemy szczotką:) o grzebieniu można chyba zapomnieć... Quote
zerduszko Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Ale cudo z neigo :) Ps. A w wierszyku nie powinno być ze schroniska? Quote
lilo Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Dziewczynki napisałam tekst dla Vigo ale nie wiem czy sie nadaje bo strasznie zmęczona jestem i nie mogę się skupic na tym co robię, modyfikujcie dowolnie a jak nie to spróbuje jutro od nowa napisac. [CENTER]Będzie twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą - twoim Psem. Będziesz jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Daj mu tylko na to szansę. Vigo to ok.12 letni sznaucer miniatura. Jest bardzo fajnym , wesołym pieskiem. Mimo ze niewiele wiemy o jego przeszłości od razu znaleźliśmy wspólny język. Bo Vigo potrafi dogadac się z wszystkimi, lubi ludzi i każdego traktuje jak dawno niewidzianego przyjaciela. Cieszy się, merda króciutkim ogonkiem i jak każdy sznaucer odtańcowuje swój prywatny taniec radości. Dla niego każde żywe stworzenie jest jego kumplem , na spacerku wesoło zaczepia przechodniów i nadstawia się do głaskania. Zwierzaki lubi ale nie jest ciapą i jak trzeba to i kota pogoni, ale krzywdy żadnemu nie zrobi. Dla niego to tylko zabawa. Vigo jest eleganckim dorosłym psiakiem który potrafi zachowac się w każdej sytuacji. Na spacerki chodzi ładnie, nie ciągnie na smyczy - choc jak każdy sznaucer lubi sobie obwąchac to i owo. W domu jest grzeczny , zachowuje czystośc , nawet zostawiony na parę godzin w samotności. Śpi na swoim miejscu , nie proszony nie wpycha się do łóżka. Ma niewielkie problemy zdrowotne ale trochę czasu, miłości i troski sprawi że szybko znów będzie zdrowy. Raduje się każdą chwilą wolności spędzoną poza kratami schroniskowego boksu. I z całych sił pokazuje że jest super psiakiem który zasługuje na drugą szansę. Bo to że ma już parę lat nie znaczy że nie może jeszcze długo cieszyc się życiem w towarzystwie swojego Pana. Jeśli podoba Ci się Vigo skontaktuj się z nami a my opowiemy Ci więcej o tym fantastycznym psie. Kontakt: [/CENTER] Quote
NikaEla Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 [quote name='zerduszko'] Ps. A w wierszyku nie powinno być ze schroniska? może być... i tak nie zachowałam tym razem liczby sylab... Quote
abilab Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 naprawde super pies otwarty na swiat i ludzi tekst jak najbardziej OK! Quote
bros Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 i jak to takiego fantastycznego psiaka można w schronie zostawić ? Lunka naprawdę jestem szczęśliwa ze znalazł u Ciebie swoja przystań :Rose: Quote
malawaszka Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 a kiedy będą fotki ze spotkania z bros???? :) potrzebne na gwałt do allegro :lol: Quote
bros Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 w niedzielę kochana w niedziele , jutro ciocia bros spędzi caaaaaly dzień w pracy, trzeba na chlebek dla ludzióf i wołowinkę dla psiooora zarabiać :) Quote
malawaszka Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 och ok! no jakoś wytrzymam :lol: zrobię allegro z tymi co są, apotem dołożę Quote
zerduszko Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Nikaragua napisał(a):może być... i tak nie zachowałam tym razem liczby sylab... Hehehe, nie wiem o czym mówisz, ale tak mi się rzuciło ;) Quote
bros Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 proszę zamówić na niedzielę piękna pogodę :) taką do pięknych fotek pięknego psa :) tfu tfu pięknych psow :) Quote
Luna_wro Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 lilo napisał(a):Dziewczynki napisałam tekst dla Vigo ale nie wiem czy sie nadaje bo strasznie zmęczona jestem i nie mogę się skupic na tym co robię, modyfikujcie dowolnie a jak nie to spróbuje jutro od nowa napisac. Będzie twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą - twoim Psem. Będziesz jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Daj mu tylko na to szansę. Vigo to ok.12 letni sznaucer miniatura. Jest bardzo fajnym , wesołym pieskiem. Mimo ze niewiele wiemy o jego przeszłości od razu znaleźliśmy wspólny język. Bo Vigo potrafi dogadac się z wszystkimi, lubi ludzi i każdego traktuje jak dawno niewidzianego przyjaciela. Cieszy się, merda króciutkim ogonkiem i jak każdy sznaucer odtańcowuje swój prywatny taniec radości. Dla niego każde żywe stworzenie jest jego kumplem , na spacerku wesoło zaczepia przechodniów i nadstawia się do głaskania. Zwierzaki lubi ale nie jest ciapą i jak trzeba to i kota pogoni, ale krzywdy żadnemu nie zrobi. Dla niego to tylko zabawa. Vigo jest eleganckim dorosłym psiakiem który potrafi zachowac się w każdej sytuacji. Na spacerki chodzi ładnie, nie ciągnie na smyczy - choc jak każdy sznaucer lubi sobie obwąchac to i owo. W domu jest grzeczny , zachowuje czystośc , nawet zostawiony na parę godzin w samotności. Śpi na swoim miejscu , nie proszony nie wpycha się do łóżka. Ma niewielkie problemy zdrowotne ale trochę czasu, miłości i troski sprawi że szybko znów będzie zdrowy. Raduje się każdą chwilą wolności spędzoną poza kratami schroniskowego boksu. I z całych sił pokazuje że jest super psiakiem który zasługuje na drugą szansę. Bo to że ma już parę lat nie znaczy że nie może jeszcze długo cieszyc się życiem w towarzystwie swojego Pana. Jeśli podoba Ci się Vigo skontaktuj się z nami a my opowiemy Ci więcej o tym fantastycznym psie. Kontakt: Bardzo fajny tekścik, aż mi łezka popłynęła z ranka:( Dziękujemy!!! Kontakt w sprawie adopcji - post nr 1:) nie rozumiem, dlaczego takiego fajnego przyjaciela, ktoś wyrzucił, tak po prostu, jak worek ze śmieciami do kontenera?! Kurczę, nie do wiary!!! Nie ogarniam tego... Quote
Luna_wro Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 [quote name='malawaszka']Zamawiam!!!!!!! Zapowiada się piękny dzień w niedzielę, chyba specjalnie dla Vigo:cool3: i dla wszystkich innych mordek też:loveu: Quote
Poker Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Świetny chłopak. Dziś jest słonecznie , ale zimno.Jutro może będzie cieplej. Niakaragua,Ty mogłabyś zrobić bazarek z wierszykami zamawianymi przez zakochane ciotki w swoich futrach ,a tak talent nie przynosi dochodu Quote
Luna_wro Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Zauważyłam dzisiaj, że Vigo uwielbia wygrzewać kosteczki:) szuka sobie miejsca, gdzie świeci słoneczko i zalega... nie widziałam tego wcześniej, bo mam słonko w mieszkaniu tylko rano:( poza tym to pierwszy słoneczny dzień od kilku dni:) Vigo, to amator ciepłych klimatów:laugh2_2: Quote
Recommended Posts