Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nikaragua']Wierszyk zamówiony przez Lunę_wro

VIGO-sznaucer miniaturka

Choć nie jestem młody
To nie brak mi urody.
Choć nie jestem duży
Nie boję się podróży.

Choć byłem zaniedbany
Teraz jestem wykąpany.
Choć jestem z schroniska
Wiem co to dom i miska.

Umiem podać łapę,
wiem co znaczy siad!
Nie wskoczę na kanapę
Nie mam żadnych wad!

Bardzo dziękuję :buzi::buzi::buzi:

• Replies 846
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
to zrobię allegro - napisz jeszcze jaki jest Vigo

- wiemy jak do dzieci?
- jak do psów?
- jak do kotów?
- jak na smyczy?
- jak sam w domu?
- jak do obcych ludzi?

ad.1 do dzieci spoko, nie zwraca uwagi, to na zewnątrz. niestety nie mam nikgo z malutkimi szkrabami, więc trudno i coś więcej powiedzieć:(
ad.2 do psów, raczej nie jest agresywny, jednak gdy... ktoś zaczyna, to nie stoi, jak gapa:) wydaje mi się, że to raczej normalne zachowanie samca - testosteron
ad.3 kota spotkaliśmy dzisiaj, zainteresował się, ale bez szaleństwa (nie sprawdzona reakcja w domu)
ad.4 nauczony chodzenia na smyczy, nie ciągnie, ale jak zacznie wąchać, to masakra...każda trawka wyniuchana,
ad.5 w domu spokojny, zachowuje czystość, wytrzymuje prawie 9 godzin (pracuję od 7 do 15:(), po przyjeździe ze schronu nie zaznaczył terenu, nie nasiusiał mi w chacie, a tego bałam się najbardziej, bo zawsze miałam suczki. grzeczny. śpi na swoim posłaniu. nie ładuje się do łóżka. nie proszony! (szok) nie wchodzi do pokojów! uwielbia być miziany:) w porównaniu do Luny, sam się dopomina o pieszczoty zaczepiając łapką:)
ad.6 w dniu przyjazdu do domu nie było mojego syna. wrócił dopiero późnym popołudniem i... Vigo siedząc na progu pokoju zawarczał i szczeknął z raz? no góra dwa:) ale szybko podbiegł się przywitać i na tym koniec. Następnego dnia odwiedzili Vigo moi znajomi:) to powitał ich jakby znał 100 lat:) Jest bardzo przyjacielsko nastawiony do ludzi. nawet na obcych na ulicy reaguje pozytywnie. Jak ktoś chce go pogłaskać nie protestuje, ale chętnie się podstawia do głaskania.

Kurczę... tak jak napisałam w pierwszym poście - PIES IDEAŁ! zarówno dla młodych i dla starszych.

Posted

naprawdę, czadowy facet. ja jestem w szoku, bo Lunka to taka mała hipochondryczka... delikatna, nie można przy niej krzyknąć, bo zaraz się kuli:( tylko by w norce z kocyka leżała:) ale do innych psów, to kawał cholery jest:) a VIGO? SZOK!!! Super pies:):):):):):):)

Tylko nad czesaniem musimy popracować:) już próbujemy szczotką:) o grzebieniu można chyba zapomnieć...

Posted

Dziewczynki napisałam tekst dla Vigo ale nie wiem czy sie nadaje bo strasznie zmęczona jestem i nie mogę się skupic na tym co robię, modyfikujcie dowolnie a jak nie to spróbuje jutro od nowa napisac.

[CENTER]Będzie twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą - twoim Psem. Będziesz jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Daj mu tylko na to szansę.

Vigo to ok.12 letni sznaucer miniatura. Jest bardzo fajnym , wesołym pieskiem. Mimo ze niewiele wiemy o jego przeszłości od razu znaleźliśmy wspólny język. Bo Vigo potrafi dogadac się z wszystkimi, lubi ludzi i każdego traktuje jak dawno niewidzianego przyjaciela. Cieszy się, merda króciutkim ogonkiem i jak każdy sznaucer odtańcowuje swój prywatny taniec radości. Dla niego każde żywe stworzenie jest jego kumplem , na spacerku wesoło zaczepia przechodniów i nadstawia się do głaskania. Zwierzaki lubi ale nie jest ciapą i jak trzeba to i kota pogoni, ale krzywdy żadnemu nie zrobi. Dla niego to tylko zabawa.

Vigo jest eleganckim dorosłym psiakiem który potrafi zachowac się w każdej sytuacji. Na spacerki chodzi ładnie, nie ciągnie na smyczy - choc jak każdy sznaucer lubi sobie obwąchac to i owo. W domu jest grzeczny , zachowuje czystośc , nawet zostawiony na parę godzin w samotności. Śpi na swoim miejscu , nie proszony nie wpycha się do łóżka. Ma niewielkie problemy zdrowotne ale trochę czasu, miłości i troski sprawi że szybko znów będzie zdrowy. Raduje się każdą chwilą wolności spędzoną poza kratami schroniskowego boksu. I z całych sił pokazuje że jest super psiakiem który zasługuje na drugą szansę. Bo to że ma już parę lat nie znaczy że nie może jeszcze długo cieszyc się życiem w towarzystwie swojego Pana.

Jeśli podoba Ci się Vigo skontaktuj się z nami a my opowiemy Ci więcej o tym fantastycznym psie.

Kontakt: [/CENTER]

Posted

i jak to takiego fantastycznego psiaka można w schronie zostawić ? Lunka naprawdę jestem szczęśliwa ze znalazł u Ciebie swoja przystań :Rose:

Posted

w niedzielę kochana w niedziele , jutro ciocia bros spędzi caaaaaly dzień w pracy, trzeba na chlebek dla ludzióf i wołowinkę dla psiooora zarabiać :)

Posted

lilo napisał(a):
Dziewczynki napisałam tekst dla Vigo ale nie wiem czy sie nadaje bo strasznie zmęczona jestem i nie mogę się skupic na tym co robię, modyfikujcie dowolnie a jak nie to spróbuje jutro od nowa napisac.

Będzie twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą - twoim Psem. Będziesz jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Daj mu tylko na to szansę.

Vigo to ok.12 letni sznaucer miniatura. Jest bardzo fajnym , wesołym pieskiem. Mimo ze niewiele wiemy o jego przeszłości od razu znaleźliśmy wspólny język. Bo Vigo potrafi dogadac się z wszystkimi, lubi ludzi i każdego traktuje jak dawno niewidzianego przyjaciela. Cieszy się, merda króciutkim ogonkiem i jak każdy sznaucer odtańcowuje swój prywatny taniec radości. Dla niego każde żywe stworzenie jest jego kumplem , na spacerku wesoło zaczepia przechodniów i nadstawia się do głaskania. Zwierzaki lubi ale nie jest ciapą i jak trzeba to i kota pogoni, ale krzywdy żadnemu nie zrobi. Dla niego to tylko zabawa.

Vigo jest eleganckim dorosłym psiakiem który potrafi zachowac się w każdej sytuacji. Na spacerki chodzi ładnie, nie ciągnie na smyczy - choc jak każdy sznaucer lubi sobie obwąchac to i owo. W domu jest grzeczny , zachowuje czystośc , nawet zostawiony na parę godzin w samotności. Śpi na swoim miejscu , nie proszony nie wpycha się do łóżka. Ma niewielkie problemy zdrowotne ale trochę czasu, miłości i troski sprawi że szybko znów będzie zdrowy. Raduje się każdą chwilą wolności spędzoną poza kratami schroniskowego boksu. I z całych sił pokazuje że jest super psiakiem który zasługuje na drugą szansę. Bo to że ma już parę lat nie znaczy że nie może jeszcze długo cieszyc się życiem w towarzystwie swojego Pana.

Jeśli podoba Ci się Vigo skontaktuj się z nami a my opowiemy Ci więcej o tym fantastycznym psie.

Kontakt:

Bardzo fajny tekścik, aż mi łezka popłynęła z ranka:( Dziękujemy!!! Kontakt w sprawie adopcji - post nr 1:)

nie rozumiem, dlaczego takiego fajnego przyjaciela, ktoś wyrzucił, tak po prostu, jak worek ze śmieciami do kontenera?! Kurczę, nie do wiary!!! Nie ogarniam tego...

Posted

Świetny chłopak. Dziś jest słonecznie , ale zimno.Jutro może będzie cieplej.
Niakaragua,Ty mogłabyś zrobić bazarek z wierszykami zamawianymi przez zakochane ciotki w swoich futrach ,a tak talent nie przynosi dochodu

Posted

Zauważyłam dzisiaj, że Vigo uwielbia wygrzewać kosteczki:) szuka sobie miejsca, gdzie świeci słoneczko i zalega... nie widziałam tego wcześniej, bo mam słonko w mieszkaniu tylko rano:( poza tym to pierwszy słoneczny dzień od kilku dni:)

Vigo, to amator ciepłych klimatów:laugh2_2: