Jump to content
Dogomania

DEMONSTRACJA przeciwko MORDOWANIU PSÓW W RUMUNII! PRZYJDŹ! EUROPA SIĘ JEDNOCZY!

Recommended Posts

Posted

Paulina skąd plakaty wziąć? Sama mam zrobić, czy będą rozdawane gdzieś?
Ja właśnie nie wiem czy brać moją psice , bo choć ona nie bojaźliwa to pytanie czy ona tam w ogóle potrzeba
Ktoś z jakimś swoim psiakiem będzie? Czy tylko ja jak, głupia z psem wyskoczę?

p.s ma ktoś link do wydarzenie na FB? Nie mogę znaleźć

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paulina78 napisał(a):
koosiek, tylko trzeba pamiętać, że będzie głośno... Jak na Marszu pewnie...
Nie będzie się bał???

Trochę ich do wyboru mam, więc znajdzie się jakiś, który się nadaje ;)

Posted

Aż mi serce wali i brzuch mnie boli, że gdzieś coś takiego się dzieje . Nie mam możliwości być obecna, ale może emailowo można tę ambasadę zasypać protestami 30-go kwietnia. Ci co nie mogą być osobiście mogliby wysłać chociaż emaila... Byłam w Rumunii i widziałam DUUUUUŻO piesków bezpańskich , ale nikt ich nie tępił. Ale teraz to jest jakaś ZGROZA !!!! Może ktoś ma namiar na tę ambasadę ???

Posted

Jeszcze raz zapraszamy wszystkich na demonstrację!

Zwróćmy ludziom uwagę na problem, jakim w Rumunii jest OGROMNA ilość bezdomnych psów. Nie wszyscy wiedzą, że w Rumunii psy masowo zabija się od lat dla zysku (od 2008 jest to nielegalne!)... a PSÓW PRZYBYWA! Jak to możliwe? Cóż, to celowe…

Zabijanie nie jest rozwiązaniem problemu bezdomności w Rumunii! stosowane jest od lat i NIE DZIAŁA! – jest to jedynie sposób na zarabianie pieniędzy przez lokalne władze…

przykład: W jednym z miast w 2001 roku było 4 tys bezdomnych psów, a władze przez 8 lat zabiły ich około 20 tys, czyli pięć razy więcej, niż było… ! Ten system nie działa, psy które nie zostaną wybite (a łapacze odławiają tylko psy przyjazne, ufne, nieagresywne i szczeniaki, bo to to łatwe...) rozmnażają się.

W jedynym mieście, w którym psy bezdomne się sterylizujew 6 lat udało się OGRANICZYĆ populację bezdomnych psów 8-KROTNIE!

Uwaga: Rumunia od 2008 roku zakazała masowego zabijania! od trzech lat nowelizacja tej ustawy (nakazująca sterylizacje!) wisi gdzieś i jej zatwierdzenie jest ciągle odkładane... dlatego właśnie ludzie, którzy przez te lata wybudowali sobie swoje imperia na zabijaniu i (głównie) utylizowaniu psów (czyli burmistrzowie) właśnie teraz starają się przeforsować swoją nowelizację - nakazującą zabijanie!

poczytajcie jak to działa: http://cryptome.org/0003/ro-stray-dog.htm (ten dokument jest aktualizowany!)

w TOK fm w poniedziałek (program Zielono mi) będzie można posłuchać :)

Posted

Kochani,

Akcje protestacyjne trwają dalej i się rozszerzają! Dzisiaj otrzymałam wiadomość o kolejnej, dość “łatwej”, może dla tych, którzy się chcą przyłączyć a nie mogą wziąć udziału w demonstracji, jest to forma łatwiejsza do realizacji. Niestety, czasu jest mało, w zasadzie powinno to zostać wysłane do północy dzisiejszego dnia (dopiero się o tym dowiedziałam, stad tak krotki termin).

Ja sama zaraz jadę z grupa ludzi i z psami pod tablica z nazwa miejscowości, żeby zrobić zdjęcie i je wysłać!

Należy wydrukować odpowiednie zdjęcie -plakacik (A4) wybrane z poniższych linków lub je zrobić samemu, np. z napisem „Polska mówi NIE mordowaniu psów w Rumunii!” (lub po prostu w Wordzie zrobić odpowiednie hasło wielkimi literami, np. Poland says: stop killing dogs! ; lepiej wydrukować ich więcej, może ktoś jeszcze z przechodniów się zgodzi dołączyć do grupy na zdjęciu). Na linkach widać, jak to zrobili inni.

Pojechać pod najbliższa tablicę z nazwą miejscowości (myślę, że jak tablicy na zdjęciu nie będzie, nic się nie stanie, ale oczywiście lepiej, gdyby była), stanąć pod nią, zrobić zdjęcie, i przesłać na podane adresy:

[FONT=Tahoma][email protected]
[email protected]
[email protected][/FONT]

[FONT=Tahoma]Pani Petra Stanko zadba o to, żeby zdjęcia zostały przesłane do księżniczki Mai, która dostarczy wszystkie zdjęcia do parlamentu rumuńskiego!!!![/FONT]

[FONT=Tahoma]Można wciągnąć w to przypadkowych ludzi, którzy zgodzą się stanąć do zdjęcia z plakatem w ręku.[/FONT]
[FONT=Tahoma]IM NAS WIĘCEJ TYM LEPIEJ, TYM WIĘKSZY ZASIĘG PROTESTU!!!!! W ten wtorek parlament rumuński będzie głosował nad możliwością zabijania ich psów!!!!!!!!!![/FONT]

[FONT=Tahoma]A tu linki, jak to wygląda:[/FONT]

http://www.facebook.com/event.php?eid=1249
http://roemeensehondenforum.nl/viewtopic.php?f=104&t=1650&p=31164#p31164
[FONT=Tahoma]http://jmvr.nl/page34.php
[/FONT]http://www.facebook.com/event.php?eid=1249

Posted

Sorry, że nie było mnie tyle - takie rodzinne pierdoły...
Czy słyszał ktoś nas w radio TOK FM w sobotę :)? pewnie nie - a my sie tak starałyśmy - heh!

Atomówka, ja to na razie nie mam na czym druknąć, z mru w kontakcie...
Ja kupiłam sobie koszulkę heh, sama sobie wymysliłam, oczywiście nie mieszczę się w nią, tzn. cały napis rozjeżdza mi się na cyckach i wygląda kiepsko :)