Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Azunia to taki psi ideal, przekochana, wspaniala, grzeczna, cichutka, kochajaca calym sercem. Rzeczywiscie domki Azuni moglyby sie klonowac, wiecej biedakow mialoby dla kogo życ...

• 1 month later...
Posted

Witamy po dłuższej przerwie:)
U Azy wszystko w największym porządku,myślę że wiele z opiekujących się nią osób byłoby zdziwionych jakie zmiany zaszły w Azie.
Azunia to pani domu i podwórka,jak ktoś przyjdzie w odwiedziny to trzeba uważać bo Aza ujada jak oszalała;jeży sierśc i nawet potrafi capnąć choć jako dobrze wychowany pies najpierw warczy i ostrzega żeby się do niej nie zbliżać no i do mnie też nie bo jestem jej panią i musi mnie bronić:)na szczęście słucha się mnie i jak krzyknę na nią to się uspokaja a jak i to nie pomoże to zostaje wyproszona z pokoju na chwilę a jak pozwolę jej wrócić to już jest grzeczna, widocznie kara izolacji od pani jest na tyle dla niej surowa że się uspokaja.
Na spacery chodzimy do lasu,na ulicę jej nie zabieram bo się boi i strasznie plączę się pod nogami o zotawieniu na chwilę przed sklepem nawet mowy nie ma tylko raz przyszło mi coś takiego do głowy i jak ktoś mnie obserwował to pewnie uznał że kradnę komuś psa,Aza zaparła się z całej siły i nie dała się przywiązać,dosłownie przywarła brzuchem do ziemi nogi miała rozpłaszczone jak żaba,naprawdę przekomiczny widok,choć wtedy do śmiechu mi wcale nie było,skończyło się na tym że zaprowadziłam sunię do mamy,wróciłam zrobić zakupy i potem zabrałam Azę i poszłyśmy do domu:)

Posted

Bardzo nas cieszą wszystkie wiesci,a najbardziej to,ze jest kochana i fajnie,mądrze wychowywana.
Czyli mała ma swoje zdanie i potrafi o nie powalczyc.Mała dzielna sunia.No i mądre wychowanie!

Posted

Cieszymy sie z naszej kluseczki Azuni :D Dziekujemy za wiesci :Rose:

Lepiej pod sklepem suni nie zostawiac, zeby ktos glupiego zartu nie zrobil i nie zabral jej czy schowal.

• 4 weeks later...
Posted

Azunia(tak i jak jej pani:lol:)bardzo się cieszy ze słoneczka,uwielbia chodzić na spacery do lasu chociaż czasami wraca z nich taka brudna jak prosiaczek który wytarzał się w błocie;), a po takim spacerze apetyt jej dopisuje i wcina swoje przysmaki aż się uszka trzęsą.Nadal woli jedzenie gotowane przeze mnie niż te kupne,jak dostanie puszkę to patrzy na mnie jakby chciała powiedzieć" przecież wiesz,że nie lubię ale zjem bo Cię kocham".Ostatnio w ramach zemsty za czesanie pogryzła trochę swojego kocyka i zrobiła miazgę z wieszaka ;) no po prostu bardzo ją kocham :loveu:

Posted

Wspaniale sie czyta Twoje posty Aga Cz. :D Mysle, ze Azunia nie moze Cie nie kochac, jestes wspaniala. I taka masz tez sunie.
Dziekujemy za wiesci i prosimy o wiecej :fadein:

Posted

Witam.
Mamy cudowny weekend,Pani pójdzie do pracy dopiero we wrześniu więc mamy czas zaciesniac więzy:lol: .Biednej Azuni chyba przypomniało się schronisko, bo po paru dniach spędzonych prawie w całości na łonie natury sunia nie chciała wejść do domu, namawiałam ją przez 15 minut ale nic to nie dało więc w końcu musiałam ją wnieść na rękach a i tak jak ktoś podchodził do drzwi to usilnie próbowała wyjść,teraz siedzimy w domu bo pogoda się popsuła więc mam nadzieję że jej to przejdzie.
Aza była na pierwszym w swoim życiu grilu(przynajmniej tak myślę),podobało jej się bardzo,objadła się jak bąk:lol:i wykopała sobie w ogrodzie dużą dziurę,ku przerażeniu męża który posadził tam kwiatki,ale cóż piesek ważniejszy i dziura została;).Bardzo dziwne jest to,że Aza nie lubi się kąpać,ale podczas leśnych spacerów bardzo chętnie wchodzi do strumyków i moczy się cała a nawet dumnie zasiada w nich i zażywa kąpieli,widocznie górskie spa jej bardziej odpowiada niż domowe:lol:
To na razie tyle z naszego wiejskiego życia,teraz czeka nas poważniejszy sprawdzian,bo po raz pierwszy rozstanę się z Azą na dłużej,aż na 24 dni-jadę do sanarorium podreperować swoje zdrowie jak wrócę to się odezwę i zdam relację jak nam to wyszło,mam nadzieję że sunia mnie nie zapomni,ja będę bardzo za nią tęsknić:placz:

Posted

Sunia nie zapomni,ale baaaaardzo bądzie tęskniła.To pewne.Prosmy kiedyś przy okazji o fotki z takich samodzielnych kąpieli.Musi to fajnie wyglądac!

• 3 months later...
Posted

Witam.okropnie mi głupio,że tak dawno się nie odzywałam ale postaram się nadrobić chociaż trochę zaległości;)U nas wszystko układa się dobrze,Azunia jest szczęśliwa,wyrobiła już sobie kilka nowych umiejętności jak np.wchodzenie na ławę i ściąganie gazet w celu zrobienia wydzieranki,wychodzi jej to pięknie;)nauczyła się także uciekać z ogrodu do domu (odległość jakieś 300 metrów od domu)ale robi to tylko wtedy kiedy mnie nie ma z nią,w ogóle po moim pobycie w sanatorium bardzo mnie pilnuje, nawet ze spacerów z mężem lub córką potrafi uciekać do domu do mnie i chcę czy nie to ja muszę z nią wychodzić na spacer.Właściwie to w tej chwili nie wołam na nią Aza tylko Niuniu moje kochane i wtedy psineczka wie,że Pani ją bardzo kocha i czasami wejdzie nawet na kolanka,ale za bardzo tego nie lubi więc tym bardziej czuję się wyróżniona:loveu:
Najważniejsze że sunia czuje się z nami świetnie i jest zdrowa

Posted

Bardzo dziękujemy za nowe wiadomości,dobre wiadomości!Miło,ze sunia tak Cię wyróżnia,choć pewnie czasami to troche uciążliwe.Ale grunt to wzajemna miłość,a ona jest.
Kiedys w wolnej chwilce zrób Niuni fotke./najlepiej w "akcji"np.z gazetą.../:evil_lol:

Posted

Jaka do tego artystka, wydziranki umie robić :) cudne wieści !

A ja sobie w schronie upatrzyłam kolejną Azunię...jest Halcia w sektorze C chyba sunieczka czarna podpalana, nigdy nie wychodzi z budy, ja ją wyciągam i stawiam na dachu budy, tak się to późnije malutkie tuli...sttrasznie mi Azunię przypomina z charakteru, taka nieśmiałka...

Posted

Jeśli chodzi o zdjęcia to nie jest to proste bo mała wie że źle robi i jak tylko ktos zauważy jej wyczyny to ucieka na swoje posłanie i udaje że to nie ona :D

Posted

Moja poprzednia sunia robila wycinanki z papieru toaletowego oraz chusteczek higienicznych. Takze artystka byla jak Azunia.
Moze sie uda chwycic Azunie podczas procesu tworczego ;-) Czekamy na zdjecia i wiesci.

Azunia byla i jest moja ulubienica, Kasidaffik tez i wiem, ktora sunie wybrala teraz Kasiadaffik, to rozowonosa. Ona siedzi z podhalanem Kasiu i taka ruda mala?

PS. Co do spacerkow, to moze czasami warto isc razem we dwoje-troje, wtedy pies czuje sie zwiazany ze wszystkimi czlonkami 'stada'.

Posted

Mój Dafi wycinał i robił z siebie" kokon"z papieru toaletowego...nie wiem jak,jale nieraz musiałam sobie pomagać nożyczkami by go odwinąć.Tarzał sie na rozwijającej rolce,czy jak,bo ja widziałam tylko efekt mozolnego ,szczelnego owinięcia sie.Ale on miał niesamowite pomysły i ciągle nowe.

• 2 months later...