Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A czemu ja bym się miała nie zgadzać? Oczywiście, zdecydowanie sensowniej jest tak.

Co sobota 8-14 jestem autem na Karmelickiej, 4 grudnia cały dzień na Żoliborzu (liceum Sempołowskiej).

Na suczki nie ma szans.. jesteśmy zapsione pod korek i co chwila mamy pytania o jakieś bidy..
Jakiś koszmarny wysyp...

A jurto wraca z adopcji (znajoma wyadoptowała) pies, który się idealnie zachował w domu, dogadał z rezydentem, był czysty i bezproblemowy... ale za stary... i tu już oniemiałam....nie wiem, czy dam radę być miła...

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tylko decydujcie szybko bo jutro jadę do hurtowni a potem przez dłuższy czas tam nie będę. Więc jeśłi ja miałabym kupić to decyzja muszi być szybka ;) A jeśli z allegro to można poczekać !

Posted

[quote name='tripti']ale kto tu ma decydować, jak tu nikogo nie ma? zróbcie tak, żeby było Wam wygodnie.[/QUOTE]

??? ciekawe:roll:

[url]http://uwaga.tvn.pl/53536,news,,przerazajace_warunki_w_schronisku_w_korabiewicach,reportaz.html[/url]
schronisko z którego został zabrany Kajo
dziś ma być reportaż

Posted

No faktycznie ciekawe... zdaje się, że jest JESZCZE ktoś kto na niego regularnie płaci... Jeszcze, bo jak tak dalej pójdzie, to czarno to wszystko widzę...

Posted

[quote name='magdajedral']Postaram się sama robić rozliczenia. Może nich ktoś doda w tytule wątku numer strony, że tu są rozliczenia wpłat, będzie łatwiej znaleźć.

Wpłaty:

Eguus - 09.09.2011 - 60zł (deklaracja za sierpień i wrzesień)
Abrakadabra - 16.09.2011 - 100zł (deklaracja za wrzesień i październik)
Energy - 16.09.2011 - 40zł (deklaracja za sierpień i wrzesień)
mshume - 28.09.2011 - 20zł
bazarki - 337,74
Eguus - 14.11.2011 - 60zł (deklaracja za październik i listopad)
Abrakadabra - 14.11.2011 - 50zl (deklaracja za listopad)
Energy - 15.11.2011 - 40zł (deklaracja za październik i listopad)

Razem: 707,74zł

Wypłaty: 0zł

Razem: 0zł

Pozostało: 707,74zł[/QUOTE]

Gdzie mozna znalesc deklaracje kto ile za miesiac?

Posted

Coronaaj deklaracje są w 1 poście, ale niestety ze stałych zostałyśmy tylko we trzy: Equus - 30 , Abrakadabra - 50 i ja - 20:shake:
Nie wiem na jak długo zresztą i nie wiem co na to osoby, które psiaka wyciągały z Korabiewic, a on i tak nie ma już gdzie wracać:shake:

Posted

[quote name='Energy']Coronaaj deklaracje są w 1 poście, ale niestety ze stałych zostałyśmy tylko we trzy: Equus - 30 , Abrakadabra - 50 i ja - 20:shake:
Nie wiem na jak długo zresztą i nie wiem co na to osoby, które psiaka wyciągały z Korabiewic, a on i tak nie ma już gdzie wracać:shake:[/QUOTE]

Tripti, czy udało się umieścić Kajo na stronie adopcyjnej?

Posted

[quote name='Energy']Coronaaj deklaracje są w 1 poście, ale niestety ze stałych zostałyśmy tylko we trzy: Equus - 30 , Abrakadabra - 50 i ja - 20:shake:
Nie wiem na jak długo zresztą i nie wiem co na to osoby, które psiaka wyciągały z Korabiewic, a on i tak nie ma już gdzie wracać:shake:[/QUOTE]
no moje w zasadzie nie stałe...
[quote name='Equus']Wpłaciłam za październik i listopad.
Niestety wszystko wskazuje na to, że będę musiała wycofać się ze stałych deklaracji na Kajo... jeśli będę mogła to nadal będę wpłacać.[/QUOTE]

No i mam pytanie co z tą karmą? Bo wydaje mi się, że w sytuacji finansowej Kajo każdy grosz się liczy... Może warto podjąć w końcu decyzję w sprawie zamówienia jej na allegro (w hurtowni już byłam a ponieważ się nie doczekałam odpowiedzi to nie kupowałam)

Posted

[quote name='magdajedral']No właśnie, też pytam czy mam przelewać pieniądze na tę karmę? No i kolejny raz proszę o dane do przelewu za utrzymanie kajo w DT.[/QUOTE]
ja Ci niestety w tej kwestii nie pomogę bo nie dysponuję danymi...

Posted

[quote name='magdajedral']OK, mam już dane do przelewu. Ponieważ nie ma decyzji co do zakupu karmy, robię przelew na 200zł.[/QUOTE]

Nie było mnie na dogo, więc pytania o dane nie widziałam. Przelew na 200 zł (w tm 50 za jedzenie) jest w tym miesiącu zasadny -bo w końcu my go karmiłyśmy. Ale uważam, że to sensowne jest zamówienie tej karmy teraz (skoro nie udało się z Equus)-to bedą niższe koszty i łatwe rozliczenie równo z końcem miesiąca.

Kto tak naprawdę jest osobą decyzyjną w zakresie Kajo? U nas jest na hotelu, ja nie mogę podejmować decyzji np. w zakresie finansowym, żeby nie było podejrzenia o "sprzeczność interesów". A widzę, że z tym są problemy - decydują wszyscy czyli nikt?

I wyjaśniam: ja nie zaglądam codziennie na wątek, staram się regularnie przynajmniej co 2-3 dni, więc jeśli nie odpowiadam, to znaczy, że nie przeczytałam. W razie czego dane kontaktowe są na stronie- można się awaryjnie skontaktować.

Posted

Rozumiem, że pieniądze za hotelikowanie i karmę dla Kajo zostaną pokryte z przelewu, którego magdajedral dokonała na konto AniiRe? Czy tak?

AniaRe - jeśli chodzi o osobę decyzyjną - powiem prosto z mostu - nie ma takiej (jeśli ktoś uważa inaczej - proszę o sprostowanie).
Pisząc "decyzyjną": mam na myśli kogoś, kto weźmie przyszłość Kajo w swoje ręce, i będzie podejmował decyzje co do jego dalszych losów, m.in. w przypadku, kiedy skończą się deklaracje.
Mamy do czynienia z tzw. rozproszeniem odpowiedzialności, a przyczyny tego stanu rzeczy są dość proste.
Działanie pod wpływem chwili, emocji i wiara w happy end (zwłaszcza, ze pies jest rasowy, był wypielęgnowany) i przekonanie, że szybko znajdzie dom.
Na dzisiaj powstrzymam się z "wywodami"...

Tripti - czy Kajo został umieszczony na stronie adopcyjnej Korabiewic?

Posted

[quote name='Abrakadabra']Tripti, czy udało się umieścić Kajo na stronie adopcyjnej?[/QUOTE]

z tego co widzę nie udało się. Natomiast po rozmowie z Anią, Kajo będzie w najbliższym czasie jadł friskis puriny (czy jak to się tam pisze) z pedigree, to mamy odłożone w mszczonowie i tusinka22 zgodziła sie podrzucić do Ani.

Posted

[quote name='tripti']z tego co widzę nie udało się. Natomiast po rozmowie z Anią, Kajo będzie w najbliższym czasie jadł friskis puriny (czy jak to się tam pisze) z pedigree, to mamy odłożone w mszczonowie i tusinka22 zgodziła sie podrzucić do Ani.[/QUOTE]

To znaczy że mamy osobę decyzyjną w jego sprawie! Jeśli Ania się zgadza z tą opinią to OK.

Hehhh... szkoda tylko że wyciągnąc go ze schronu się dało a umieścić na stronie adopcyjnej już się nie da :(