Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A czemu ja bym się miała nie zgadzać? Oczywiście, zdecydowanie sensowniej jest tak.

Co sobota 8-14 jestem autem na Karmelickiej, 4 grudnia cały dzień na Żoliborzu (liceum Sempołowskiej).

Na suczki nie ma szans.. jesteśmy zapsione pod korek i co chwila mamy pytania o jakieś bidy..
Jakiś koszmarny wysyp...

A jurto wraca z adopcji (znajoma wyadoptowała) pies, który się idealnie zachował w domu, dogadał z rezydentem, był czysty i bezproblemowy... ale za stary... i tu już oniemiałam....nie wiem, czy dam radę być miła...

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tylko decydujcie szybko bo jutro jadę do hurtowni a potem przez dłuższy czas tam nie będę. Więc jeśłi ja miałabym kupić to decyzja muszi być szybka ;) A jeśli z allegro to można poczekać !

Posted

No faktycznie ciekawe... zdaje się, że jest JESZCZE ktoś kto na niego regularnie płaci... Jeszcze, bo jak tak dalej pójdzie, to czarno to wszystko widzę...

Posted

magdajedral napisał(a):
Postaram się sama robić rozliczenia. Może nich ktoś doda w tytule wątku numer strony, że tu są rozliczenia wpłat, będzie łatwiej znaleźć.

Wpłaty:

Eguus - 09.09.2011 - 60zł (deklaracja za sierpień i wrzesień)
Abrakadabra - 16.09.2011 - 100zł (deklaracja za wrzesień i październik)
Energy - 16.09.2011 - 40zł (deklaracja za sierpień i wrzesień)
mshume - 28.09.2011 - 20zł
bazarki - 337,74
Eguus - 14.11.2011 - 60zł (deklaracja za październik i listopad)
Abrakadabra - 14.11.2011 - 50zl (deklaracja za listopad)
Energy - 15.11.2011 - 40zł (deklaracja za październik i listopad)

Razem: 707,74zł

Wypłaty: 0zł

Razem: 0zł

Pozostało: 707,74zł

Gdzie mozna znalesc deklaracje kto ile za miesiac?

Posted

Coronaaj deklaracje są w 1 poście, ale niestety ze stałych zostałyśmy tylko we trzy: Equus - 30 , Abrakadabra - 50 i ja - 20:shake:
Nie wiem na jak długo zresztą i nie wiem co na to osoby, które psiaka wyciągały z Korabiewic, a on i tak nie ma już gdzie wracać:shake:

Posted

Energy napisał(a):
Coronaaj deklaracje są w 1 poście, ale niestety ze stałych zostałyśmy tylko we trzy: Equus - 30 , Abrakadabra - 50 i ja - 20:shake:
Nie wiem na jak długo zresztą i nie wiem co na to osoby, które psiaka wyciągały z Korabiewic, a on i tak nie ma już gdzie wracać:shake:

Tripti, czy udało się umieścić Kajo na stronie adopcyjnej?

Posted

Energy napisał(a):

no moje w zasadzie nie stałe...
Equus napisał(a):
Wpłaciłam za październik i listopad.
Niestety wszystko wskazuje na to, że będę musiała wycofać się ze stałych deklaracji na Kajo... jeśli będę mogła to nadal będę wpłacać.

No i mam pytanie co z tą karmą? Bo wydaje mi się, że w sytuacji finansowej Kajo każdy grosz się liczy... Może warto podjąć w końcu decyzję w sprawie zamówienia jej na allegro (w hurtowni już byłam a ponieważ się nie doczekałam odpowiedzi to nie kupowałam)

Posted

[quote name='magdajedral']No właśnie, też pytam czy mam przelewać pieniądze na tę karmę? No i kolejny raz proszę o dane do przelewu za utrzymanie kajo w DT.[/QUOTE]
ja Ci niestety w tej kwestii nie pomogę bo nie dysponuję danymi...

Posted

[quote name='magdajedral']OK, mam już dane do przelewu. Ponieważ nie ma decyzji co do zakupu karmy, robię przelew na 200zł.[/QUOTE]

Nie było mnie na dogo, więc pytania o dane nie widziałam. Przelew na 200 zł (w tm 50 za jedzenie) jest w tym miesiącu zasadny -bo w końcu my go karmiłyśmy. Ale uważam, że to sensowne jest zamówienie tej karmy teraz (skoro nie udało się z Equus)-to bedą niższe koszty i łatwe rozliczenie równo z końcem miesiąca.

Kto tak naprawdę jest osobą decyzyjną w zakresie Kajo? U nas jest na hotelu, ja nie mogę podejmować decyzji np. w zakresie finansowym, żeby nie było podejrzenia o "sprzeczność interesów". A widzę, że z tym są problemy - decydują wszyscy czyli nikt?

I wyjaśniam: ja nie zaglądam codziennie na wątek, staram się regularnie przynajmniej co 2-3 dni, więc jeśli nie odpowiadam, to znaczy, że nie przeczytałam. W razie czego dane kontaktowe są na stronie- można się awaryjnie skontaktować.

Posted

Rozumiem, że pieniądze za hotelikowanie i karmę dla Kajo zostaną pokryte z przelewu, którego magdajedral dokonała na konto AniiRe? Czy tak?

AniaRe - jeśli chodzi o osobę decyzyjną - powiem prosto z mostu - nie ma takiej (jeśli ktoś uważa inaczej - proszę o sprostowanie).
Pisząc "decyzyjną": mam na myśli kogoś, kto weźmie przyszłość Kajo w swoje ręce, i będzie podejmował decyzje co do jego dalszych losów, m.in. w przypadku, kiedy skończą się deklaracje.
Mamy do czynienia z tzw. rozproszeniem odpowiedzialności, a przyczyny tego stanu rzeczy są dość proste.
Działanie pod wpływem chwili, emocji i wiara w happy end (zwłaszcza, ze pies jest rasowy, był wypielęgnowany) i przekonanie, że szybko znajdzie dom.
Na dzisiaj powstrzymam się z "wywodami"...

Tripti - czy Kajo został umieszczony na stronie adopcyjnej Korabiewic?

Posted

[quote name='Abrakadabra']Tripti, czy udało się umieścić Kajo na stronie adopcyjnej?[/QUOTE]

z tego co widzę nie udało się. Natomiast po rozmowie z Anią, Kajo będzie w najbliższym czasie jadł friskis puriny (czy jak to się tam pisze) z pedigree, to mamy odłożone w mszczonowie i tusinka22 zgodziła sie podrzucić do Ani.

Posted

[quote name='tripti']z tego co widzę nie udało się. Natomiast po rozmowie z Anią, Kajo będzie w najbliższym czasie jadł friskis puriny (czy jak to się tam pisze) z pedigree, to mamy odłożone w mszczonowie i tusinka22 zgodziła sie podrzucić do Ani.[/QUOTE]

To znaczy że mamy osobę decyzyjną w jego sprawie! Jeśli Ania się zgadza z tą opinią to OK.

Hehhh... szkoda tylko że wyciągnąc go ze schronu się dało a umieścić na stronie adopcyjnej już się nie da :(