Ania i Salma Posted December 18, 2003 Posted December 18, 2003 Czy znacie jakieś fajne miejsca w górach, gdzie możnaby pojechać z psem ? :wink: Quote
Kika Posted December 18, 2003 Posted December 18, 2003 Jeszcze za dwa tygodnie temu były miejsca w Tyliczu - urokliwe miejsce i jaj pogadasz to przyjmą z psem.Trochę daleko od Wrocławia, ale warto zobaczyć. Quote
saJo Posted December 21, 2003 Posted December 21, 2003 Polecam Wisle i Karpacz,ale trzeba wczesniej poszukac noclegu ,bo nie wszedzie z psem przyjma.Poza tym w Karkonowskim PN czasami sie czepiaja,ze psow nie wolno wprowadzac,ale dopbry bajer i wszystko da sie zalatwic.Ja z moim psiurem bylam nawet na sniezce. Quote
Katarzynka Posted December 29, 2003 Posted December 29, 2003 Witam, my dzisiaj wybieramy się do Szklarskiej z Naszym psiurem, dało się zagadać (Mam wygadaną drugą połowę :wink: )że psiak nic nie płaci. Jak wrócę napisze czy warto tam pojechać, mam nadzieje że tak. Pozdrawiamy, (Cześć SajO :) ). Quote
Ania i Salma Posted December 30, 2003 Author Posted December 30, 2003 Też już znalazłam fajne miejsce na wypoczynek z Salcią (przynajmniej tak wydaje mi się z oferty :lol: ) Szczegóły podam jak wrócę. Ponadto dla tych co nie wiedzą gdzie mogą się udać, polecam odwiedzić te strony: pokoje.eltrom.pl/oferta.php www.sudety.info.pl/kuczwalska www.sudety.info.pl/jagienka Quote
flashka-g Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Ślicznie jest w Polanicy i okolicach.Ja sie wybieram do czech na wystawe i kilka dni spedze tam z psiakami:) Quote
Katarzynka Posted January 4, 2004 Posted January 4, 2004 Witam, właśnie wróciłam ze Szklarskiej Poręby, było bardzo miło, wiele wspaniałych tras na spacery z psem, można wejść z psem do Parku Narodowego Nie było problemu by wprowadzic psa do restauracji czy kawiarni. Polecam, napadało mnóstwo śniegu. Quote
szczesliwka Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 a jeszcze parę lat temu w Tyliczu biegał airdale terrier - postrach miasteczka. nawet mię pogryzł (bo byłam z innym psem, którego broniłam). Quote
bogula Posted January 14, 2004 Posted January 14, 2004 polecam Piwniczną koło Nowego Sącza, ośrodek "Czercz" albo pewną prywatną kwaterę :Dog_run: ( jeśli telefon, to prosze na prw); pozdrowionka Quote
MaliS Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Witam wszystch, jestem z Łodzi i chcialabym sie wybrac na weekend majowy w gory. Nie za daleko najlepiej. Jade z moim psem rzecz jasna i prosilabym dogomaniakow o namiary na miejsca gdzie nie ma z psami problemow ani na szlakach ani w zakwaterowaniach. Z gory dzieki :) Quote
mila_2 Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 a co to znaczy nie za daleko??:D z Łodzi wszędzie jest tak samo daleko...Bieszczady polecam. Quote
majagd Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Polecam Międzygórze Hotel nad Wodospadem. Właściciele psiarze, nie jest drogo, śniadania bufet szwedzki, psy bezpłatnie. Niestety nie wiem jak ze szlakami (Masyw Śnieżnika), bo byłam tam 2 lata temu i ludzie po górach chodzili. Sama szukam dobrego miejsca dla ludzi i jamnika rocznego. Odpada kamping. Myślałam o Beskidach-Ślaski (Ustroń) i Sądecki (Szczawnica) Czy tam mogą chodzić psy i czy moje małe wytrzyma wędrówkę. Może ludzie z gór coś napiszą. Quote
weihaiwej Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Byłam w Międzygórzu w maju 2005, co prawda wtedy bez psa, ale mijaliśmy psy na szlaku, więc wydaje mi się, że nie ma z tym problemu :) Quote
Aleksandra Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 A jak jest z tymi przepisami dotyczącymi Parków Narodowych?? Ciągle psy mają absolutny zakaz wstepu? Quote
efra-husky Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Aleksandra przepisy mówią jasno [B]"Art. 15.[/B] [B]1.[/B] W parkach narodowych oraz w rezerwatach przyrody zabrania się: 16) wprowadzania psów na obszary objęte ochroną ścisłą i czynną, z wyjątkiem miejsc wyznaczonych w planie ochrony oraz psów pasterskich wprowadzanych na obszary objęte ochroną czynną, na których plan ochrony albo zadania ochronne dopuszczają wypas;" Ja jeżdżę dosyć często do Ojcowskiego Parku Narodowego; zawsze chodzimy wyznaczonymi szlakami i na smyczy ;) Nikt do nas się nie przyczepił o psiaka; czasami zdażają się strażnicy, którzy pytają czy psiak ma szczepienia przeciwko wściekliźnie Quote
moon_light Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 efra-husky ...z takim psem zawsze mozesz sciemniac ze to wilk :P Quote
Agnieszka76 Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 Ja też jestem z Łodzi- w zeszłym roku byliśmy z naszą malutka Bolonką w Międzybrodziu Bialskim (okolice Żywca, góra Żar, te klimaty)- i bez problemów braliśmy wszędzie naszą malutką. Mieszkalismy na kwaterze - za psa nie płaciliśmy nic. Jakby ktoś chciał, to mogę podać namiary na prv! A czy ktoś wie, jak jest w Pieninach z psami?? Quote
majagd Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 Dzięki Agnieszka, ale uparliśmy się na Ustroń i Szczawnicę. Co do Pienin to absolutny zakaz-to park narodowy.Chociaż może tubylcy coś więcej wiedzą.Nieraz przepisy przepisami a życie swoje. Quote
Ksera Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 W Szczawnicy jest schronisko, gdzie psy przyjmują chętnie. Pokoje o różnym standardzie, bardzo miła atmosfera i piękne miejsce. Zapytam o stronkę to podam. Quote
Masaj Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 [quote name='efra-husky']Aleksandra przepisy mówią jasno [B]"Art. 15.[/B] [B]1.[/B] W parkach narodowych oraz w rezerwatach przyrody zabrania się: 16) wprowadzania psów na obszary objęte ochroną ścisłą i czynną, z wyjątkiem miejsc wyznaczonych w planie ochrony oraz psów pasterskich wprowadzanych na obszary objęte ochroną czynną, na których plan ochrony albo zadania ochronne dopuszczają wypas;" Ja jeżdżę dosyć często do Ojcowskiego Parku Narodowego; zawsze chodzimy wyznaczonymi szlakami i na smyczy ;) Nikt do nas się nie przyczepił o psiaka; czasami zdażają się strażnicy, którzy pytają czy psiak ma szczepienia przeciwko wściekliźnie[/quote] zwroc uwage na zapis "z wyjatkiem miejsc wyznaczonych w planie ochrony" wiec jezsi w takim planie zaznaczonotakie miejscaq mozna wchodzić. Znajuje to odzwierciedlenie w regulaminach parków. Z tej furtki skorzystano w Karkonoszech, mozecie tam chodzic z pieskami, oczywiście na smyczy. I dobrze by przestrzegac ten wymóg.... Pozdrawiam dogomaniaków. Quote
Agnieszka76 Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Jeśłi chodzi o Szczawnicę to ja mam namiar na kwaterę prywatną, gdzie włascicielka na 100% przyjmuje z psami (moja znajoma z pracy tam była z psiakiem). Jak chcecie, to na pw mogę podać namiar. Szkoda tylko, że na Trzy Korony raczej z psem nie wpuszczą- a mnie nie uśmiecha się chodzić na wycieczki bez psa...:shake: A mówicie , ze w Karkonoszach nie maja nic przeciwko?? Quote
SwEet_LiLi Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 Ja też czekam na jakieś konkretne namiary :loveu: Quote
Kori Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 Byłam w Szczawnicy w trzech miejscach ale nie wpdało mi do głowy, zeby zapytaćo psiaki. Na Palenicy właściciele mają psa Aresa 91,5 roku, genialnie wyszkolony, mieszanka owczarka niem i rotwailera ,nie umiem tego napisać>) A w "Trzech Koronach" mają Zorana (malamut), Atosa 9biedactwo (stary) i takiego jednego jeszcze (stary, agresywny - niechca go uspić) Oba miejsca sa genialne, o psiaki zapytam bo mam tel do nich. Mnóstwo miejsc na spacery np wzdłóz Dunajca aż do Słowackiej granicy. Dam odp jutro Quote
Recommended Posts