romenka Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 [quote name='lilo']przylazłam z watku Brokata - mogę dac 10 zł co miesiac - wiem ze niewiele ale wiecej nie moge - jak zapadnie decyzja prosze o przypomniajaca wiadomosc[/QUOTE] Bardzo jestem wdzięczna-naprawę bo liczy się każda złotówka w tej chwili :Rose: Wszystkim dziękuje :Rose: Quote
monika083 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 zapisuje, ja moge dac jedynie 10zl/msc i to deklaruje na 3 msc tylko, ale mam adzieje, ze za 3 msc dom znajdzie, ewentualnie wyszukam cos na bazar i poprosze o to tez siostre.Bardzo smutny ten piesek.. Quote
monika083 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 romenka, zapisuj wszystkie deklaracje w 1wszym poscie, bedzie wiadomo ile jest a ile brakuje, bo pozniej bedziesz szukac po watku;) Quote
edek Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 No strasznie smutny i ten brzuszek mnie martwi :( Kurczę może on się zgubił :( Quote
romenka Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Za chwilkę zaktualizuje wątek. Psiaka wpuściłam do domu bo pada a on ma tą obróżkę klitix mam nadzieje że jak trochę zmokła nic się nie stanie i będzie dalej działać? Quote
Cleo2008 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 [quote name='jukutek'][url]http://www.facebook.com/event.php?eid=164174990308149[/url] Tak na bardzo szybko, w miarę możliwości wygładzę i uzupełnię.[/QUOTE] dolaczam, rozsylam, jestem z wami Quote
Mysza2 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 [quote name='jukutek'][url]http://www.facebook.com/event.php?eid=164174990308149[/url] Tak na bardzo szybko, w miarę możliwości wygładzę i uzupełnię.[/QUOTE] Wydarzenie udostępnione i rozesłane. Proszę wchodźcie też na FB i rozsyłajcie po znajomych Quote
erka Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Romenka, nie możesz zobaczyc , czy to pies , czy suka, w końcu nie ma długiej sierści i możes podejrzeć, czy zobaczyć , jak sika. Mnie się wydaje,że to suka, a jak taki brzuch, to może w ciąży. Wpłacę jakis grosz jednorazowo. Quote
romenka Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 [quote name='erka']Romenka, nie możesz zobaczyc , czy to pies , czy suka, w końcu nie ma długiej sierści i możes podejrzeć, czy zobaczyć , jak sika. Mnie się wydaje,że to suka, a jak taki brzuch, to może w ciąży. Wpłacę jakis grosz jednorazowo.[/QUOTE] Błagam Cię nie strasz mnie... Problem w tym że on/ona nie bardzo da obie zobaczyć. Jak siada to tak że nie widać ale sika jak suka. Tyle co ja widziałam to to dla mnie pies. Zgłupiałam. Obiecuje że sprawdzę dzisiaj. Quote
erka Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Jak sika , jak suka, to pewnie dziewczyna, bo nie wygląda na tak młodego psa, żeby jeszcze tak siusiał. Jak go wpusiłas do domu, to jak sie położy, to sprawdź i zajrzyj w zęby,zeby zobaczyc , w jakim wieku. Na Paluch nie dawaj za nic. Quote
monika083 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 ale cycuchow nie widac.Do wroclawskiego schronu trafil kiedys Wzdetek, to znaczy zostal przerzucony przez plot, mial ogromny brzuch, przez kilka dni wymiotowal szmatami, pewnie biedak z glodu pochlanial wszystko.. No sama jestem ciekawa jaka to plec, oby nie ciezarna suka.. Quote
BERKANO Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 mam chłopców i czasem zdarza im się sikać jak panienki- tzn nie mam teraz na myśli TZ hehehe Zarówno obecny Igor, jak i TEO- często bez podnoszenia łapek, a Igorek ma spore cycuszki ;-) P.S. To są w 1200% mężczyźni ;-) Quote
tripti Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 z tym siusianiem jak dziewczyna, to po prostu może go brzuch boleć i nie może podnieść nogi, wygląda na psa - samca, być może coś zjadł ostrego/twardego i ma jakiś problem w środku skoro piszczy przy jedzeniu, przyda mu się szybko wizyta u weta. A ta rana to co to jest? Jak jest wykastrowany równie dobrze może być np z dogo. Miał szczęście, że trafił na Ciebie. Quote
jukutek Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 może wrzuć linka do fb też na początek? Będę aktualizować wg wszelkich sugestii. Quote
What May NN Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 biedak straszny - trzeba go wziąć do weta koniecznie! dam 50zł jednorazowo.. i trzymam mocno kciuki za psisko!! Quote
Lana i Ja Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Przeczytałam wątek, ujmująca historia, chciałabym pomóc i postaram się to zrobić. Na razie opublikowałam na ścianie fb wydarzenia o psiaku. Co z wetem? Dobrze by było żeby go jakieś fachowe oko zobaczyło... Quote
romenka Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Wiecie co widziałam tą ranę koło szyi. Wczoraj z niej lała się krew bo była świeża na moich rękach i na sierści dzisiaj jest strup i ranka jest mała. Czy możliwe że to po kleszczu? On ma koło szyi co najmniej z 10 kleszczy więc tamten mógł odpaść. To jest PIES ;) i chyba jednak ma jajka. Ale nie dotykałam i nie oglądałam z bliska ale jak ma to bardzo małe ... Quote
What May NN Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 kleszcze trzeba jak najszybciej usunąć!! romenka możesz go zabrać do weta?? Quote
romenka Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Problem w tym że nie bardzo...U nas pada ja bez samochodu bo prawka nie mam i bez kasy bo TZ wyjechał a mi zostawił 100 zł na tydzień a wczoraj musiałam jeździć po szpitalach z dzieckiem i sąsiadom na benzynę dać. Ja mu dałam obroże klitix wczoraj kupioną więc kleszcze powyzdychają myślę do jutra? Quote
jukutek Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 [quote name='romenka']Problem w tym że nie bardzo...U nas pada ja bez samochodu bo prawka nie mam i bez kasy bo TZ wyjechał a mi zostawił 100 zł na tydzień a wczoraj musiałam jeździć po szpitalach z dzieckiem i sąsiadom na benzynę dać. Ja mu dałam obroże klitix wczoraj kupioną więc kleszcze powyzdychają myślę do jutra?[/QUOTE] myślałam, że ta obroża to tylko odstrasza kleszcze, a na te, które się wbiły, to już nie działa? Quote
edek Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 [quote name='jukutek']myślałam, że ta obroża to tylko odstrasza kleszcze, a na te, które się wbiły, to już nie działa?[/QUOTE] Mi też się tak wydaje, przydałoby się je usunąć :( Quote
Recommended Posts