Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 513
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia juz od prawie pół roku przebywa u nowych stałych właścicieli, ma się dobrze .... no może po tej sterylizacji z racji ropomacicza troszeczkę jej przybyło, ale jest kochana i szczęśliwa!
[IMG]http://azorki-mruczki.pl/PSOTKA/psotka1.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Agata Balu']Sprawdziłam prawo. Po wyroku Sądu odwoławczego podtrzymującego wyrok I-szej instancji oprawcy już nie mają możliwości apelacji.
Psotka jest bezpieczna, sprawcy ukarani!

[B]end of file[/B][/QUOTE]

Mam nadzieję, że nie mogą odwołać się do Sądu Najwyższego.

Bardzo się cieszę, że tak to się skończyło. Wreszcie coś się ruszyło w polskim sądownictwie.
Wielkie słowa uznania dla Ciebie, Agato.

Posted

Najwieksze słowa uznania należą sie oskarżycielce posiłkowej Irenie Bujalskiej-Łęgowskiej z Bydgoskiego Klubu Przyjaciół Zwierząt Animals. Ja ją tylko podtrzymywałam na duchu!!!

Posted

Dobrze, że coś się zaczyna zmieniać w ocenianiu takich spraw przez sądy. Duża tu zasługa oskarżycielki posiłkowej. Dziękuję ! Naprawdę mi ulżyło, że zwyrodnialcy poniosą karę.

Posted

[quote name='yunona']Brawo, cieszę się i do roboty jeszcze powinni ich zagnać![/QUOTE]

Zgadzam się zupełnie . Za nasze podatki 5 miesięcy poleżą na pryczach żreć za darmo ,lekarz i tv.
Sprzątać kojce w schroniska z kupek powinni , zapewne w ich mniemaniu to upokorzenie

Posted

[quote name='sonia1974']Zgadzam się zupełnie . Za nasze podatki 5 miesięcy poleżą na pryczach żreć za darmo ,lekarz i tv.
Sprzątać kojce w schroniska z kupek powinni , zapewne w ich mniemaniu to upokorzenie[/QUOTE]
Nie bardzo się z Tobą soniu zgadzam. To znaczy częściowo tak, a częściowo nie. Samo skazanie na więzienie pozostaje na jakiś czas w "papierach" więc będą mieć utrudniony dostęp do pracy no i plamę w życiorysie (ale na nasz koszt). Natomiast skazanie na prace ogólno pożyteczne nas nie kosztują a przynoszą nawet jakiś zysk - ale na pewno nie w schronisku dla zwierząt! To tylko pogłebi ich niechęć do zwierzaków i staną się ich zaciętymi wrogami.

Posted

...
To co dla nich może być bardziej medialne? No tak - jak nastraszą ludzi że za znęcanie się nad psami jest wyrok to potem nie będzie żadnego znęcania się i nie będzie materiałów na artykuły... ;/

Posted

[quote name='Agata Balu']Sunia juz od prawie pół roku przebywa u nowych stałych właścicieli, ma się dobrze .... no może po tej sterylizacji z racji ropomacicza troszeczkę jej przybyło, ale jest kochana i szczęśliwa!
[IMG]http://azorki-mruczki.pl/PSOTKA/psotka1.jpg[/IMG][/QUOTE]

Psoteczko, śpij spokojnie sobie, debile już osądzeni!!!! BUZIALE DLA SUNIECZKI:)
I podziękowanie dla wszystkich, którzy pomogli w doprowadzeniu sprawy do końca, szczęśliwego końca:)