sonia1974 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Mam nadzieję że dadzą im popalić w więzieniu . Może wreszcie coś się zmieni w tym kraju Quote
Marycha35 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Huraaaaaa, brawo Agato:):):) Udało się, tak się cieszę!!!! Oby w dooopska dostali porządnie w pudle, podli troglodyci! Psoteczko brykaj i baw się dobrze:) Ciekawe jak sunia? Quote
Agata Balu Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Sunia juz od prawie pół roku przebywa u nowych stałych właścicieli, ma się dobrze .... no może po tej sterylizacji z racji ropomacicza troszeczkę jej przybyło, ale jest kochana i szczęśliwa! [IMG]http://azorki-mruczki.pl/PSOTKA/psotka1.jpg[/IMG] Quote
Kerian Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='Agata Balu']Sprawdziłam prawo. Po wyroku Sądu odwoławczego podtrzymującego wyrok I-szej instancji oprawcy już nie mają możliwości apelacji. Psotka jest bezpieczna, sprawcy ukarani! [B]end of file[/B][/QUOTE] Mam nadzieję, że nie mogą odwołać się do Sądu Najwyższego. Bardzo się cieszę, że tak to się skończyło. Wreszcie coś się ruszyło w polskim sądownictwie. Wielkie słowa uznania dla Ciebie, Agato. Quote
Agata Balu Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Najwieksze słowa uznania należą sie oskarżycielce posiłkowej Irenie Bujalskiej-Łęgowskiej z Bydgoskiego Klubu Przyjaciół Zwierząt Animals. Ja ją tylko podtrzymywałam na duchu!!! Quote
Marta1990 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Kurcze jaka super wiadomość, a także zdjęcia Psotki są na które tak długo czekałam :D Quote
toyota Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Dobrze, że coś się zaczyna zmieniać w ocenianiu takich spraw przez sądy. Duża tu zasługa oskarżycielki posiłkowej. Dziękuję ! Naprawdę mi ulżyło, że zwyrodnialcy poniosą karę. Quote
Havanka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Ja też ogromnie sie cieszę z tego wyroku ! Oby karę, oprawcy zapamiętali na całe życie a los "odwdzięczył" się im stokrotnie ! Quote
yunona Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Brawo, cieszę się i do roboty jeszcze powinni ich zagnać! Quote
Soko Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Tak! Na to czekaliśmy :) Czy wiadomo coś o terminie wydania Uwagi z Psotką? ;) Quote
sonia1974 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='yunona']Brawo, cieszę się i do roboty jeszcze powinni ich zagnać![/QUOTE] Zgadzam się zupełnie . Za nasze podatki 5 miesięcy poleżą na pryczach żreć za darmo ,lekarz i tv. Sprzątać kojce w schroniska z kupek powinni , zapewne w ich mniemaniu to upokorzenie Quote
Agata Balu Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 [quote name='sonia1974']Zgadzam się zupełnie . Za nasze podatki 5 miesięcy poleżą na pryczach żreć za darmo ,lekarz i tv. Sprzątać kojce w schroniska z kupek powinni , zapewne w ich mniemaniu to upokorzenie[/QUOTE] Nie bardzo się z Tobą soniu zgadzam. To znaczy częściowo tak, a częściowo nie. Samo skazanie na więzienie pozostaje na jakiś czas w "papierach" więc będą mieć utrudniony dostęp do pracy no i plamę w życiorysie (ale na nasz koszt). Natomiast skazanie na prace ogólno pożyteczne nas nie kosztują a przynoszą nawet jakiś zysk - ale na pewno nie w schronisku dla zwierząt! To tylko pogłebi ich niechęć do zwierzaków i staną się ich zaciętymi wrogami. Quote
sonia1974 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Agata masz rację ale ja nie potrafię tak logicznie podchodzić do takich "ludzi" mam ochotę palić i mordować ......:oops: Quote
maja602 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Bardzo się cieszę z wyroku skazującego ale karę bym dała wyższą. Quote
Agata Balu Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 no to maju602 zabierz sie za studia prawnicze :-) Quote
pikola Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 To i tak sukces.Zaczynam wierzyc ze podpisywanie i rozsylanie tych petycji ma sens. Ale to nie jest w zawieszeniu? Quote
Agata Balu Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Nie! to jest do odsiedzenia. Tylko nie wiadomo za ile lat :-) bo więzienia przepelnione Quote
pikola Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 No nie,mam nadzieje ze te wynalazki od razu pojda siedziec.:angryy: Quote
mania1979 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: DZIĘKUJEMY OSKARŻYCIELCE Quote
Agata Balu Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Uwaga odpowiedziala że przeczytała moje maile, ale na proces sie nie pofatygowala. To "malo medialne" Quote
Soko Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 ... To co dla nich może być bardziej medialne? No tak - jak nastraszą ludzi że za znęcanie się nad psami jest wyrok to potem nie będzie żadnego znęcania się i nie będzie materiałów na artykuły... ;/ Quote
Paula95 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [COLOR=red][U][I][B] Poszukujemy transportu na trasie Gostyń(Wlkp)-> Częstochowa. Może ktoś się wybiera? Prosimy o pomoc. [/B][/I][/U][/COLOR] Quote
Marycha35 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='Agata Balu']Sunia juz od prawie pół roku przebywa u nowych stałych właścicieli, ma się dobrze .... no może po tej sterylizacji z racji ropomacicza troszeczkę jej przybyło, ale jest kochana i szczęśliwa! [IMG]http://azorki-mruczki.pl/PSOTKA/psotka1.jpg[/IMG][/QUOTE] Psoteczko, śpij spokojnie sobie, debile już osądzeni!!!! BUZIALE DLA SUNIECZKI:) I podziękowanie dla wszystkich, którzy pomogli w doprowadzeniu sprawy do końca, szczęśliwego końca:) Quote
Recommended Posts