majka12741 Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Maluszki już zaczynają próbować karmę dla szczeniaczków, po troszku ale dają rade, poza tym jak mnie widzą merdają ogonkami i zaczepiają do zabawy:) Fajnie już chodzą i prawie nie ma dla nich miejsc niedostępnych, ze sobą też fajnie się bawią, można siedzieć pół dnia i patrzeć:) Wyrosły im już ząbki i dlatego Tinka coraz niechętniej je karmi:/ Wiem że obiecywałam zdjęcia ale albo ja nie mam czasu albo koleżanka która ma mi pomóc je zrobić ale myśle że już w końcu w tym tyg. się uda. Quote
marra Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 Zdjęcia Leśnej już do mnie dostarły, wstawię wieczorem ale powiem Wam tylko tyle że maluchy są świetne !!!! jak malowane, szczególnie ten co ma więcej białego, prześliczny ma ryjek :D mamusia czywiście też ładna choć myslalam że jest nieco większa a to taki jamnikopodobny sierściuch :D Quote
Betta Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 hejka....kto może z rybnika odebrac karme dla formici ?? jeżdzi ktoś do nas ?? rybnik -gliwice/zabrze Quote
marra Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='majka12741']Marra jak tam zdjęcia, da się je pomniejszyć? Da się oczywiście ! przepraszam za moje ociąganie ale musiałam wyjechać zaraz zabieram się do roboty ! Quote
majka12741 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Dzięki Marra:) I jak zdjęcia? Wybierzecie coś do ogłoszeń? Quote
marra Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 [quote name='majka12741']Dzięki Marra:) I jak zdjęcia? Wybierzecie coś do ogłoszeń?[/QUOTE] A kto konkretnie robi te ogłoszenia ?? Quote
majka12741 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Hmm, Ma-ja oferowała pomoc,ale nie wiem czy to aktualne? A czy jest ktoś w Fundacji kto się zajmuje ogłoszeniami? Quote
marra Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 [quote name='majka12741']Hmm, Ma-ja oferowała pomoc,ale nie wiem czy to aktualne? A czy jest ktoś w Fundacji kto się zajmuje ogłoszeniami?[/QUOTE] No właśnie konkretnej osoby nie ma, kto ma czas i chęci ten robi. Słuchajcie trzeba działać z tą rodzinką bo czas leci. Właśnie porządkuję wątek zbiorczy Fundacji i na dobrą sprawę nic nie wiem o nich. Maluchy jakiej są płci ? czy Formica już widziała całą rodzinkę ? Leśna musi mieć sterylkę, jak to wszystko wygląda ? A co do ogłoszeń to może zrzuta na pakiet ogłoszeniowy u CatAngel 15 zł i 130 ogłoszeń ?? :) Quote
halbina Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Niestety ja na razie finansowo nie pomogę, mam długi do spłacenia i parę złoty na maj na koncie... Ale ogloszenia u CatAngel polecam, tanio, solidnie, skutecznie! Tym razem foty śliczne! Opiszcie maluchy - płeć i jakieś imionka do ogloszeń. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=117559 http://www.dogomania.pl/threads/179156-SZCZENIAKI-w-potrzebie!!!-Pomagamy-maluchom!-Pomóż-i-TY-.!-GDZIE-JESTEŚCIE-SZKRABY/page29 a każdy, kto ma ochotę pomóc w oglaszaniu jest na wagę złota! w fundacji niestety nie mamy osoby, ktora mogłaby sie temu poświęcić... każdy ogłasza w kilku miejscach co najwyżej, a im więcej ogloszeń , tym większa pewność! Quote
marra Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 MOże ktoś zrobiłby bazarek imienny dla szczylów ?? Quote
majka12741 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Za te ogłoszenia mogę zapłacić tylko ktoś musi napisać do CatAngel i dać mi dane do przelewu. Pieski wstępnie nazwałam wiadomo muszę jakoś do nich mówić, więc tak czarna dziewczynka z krawatem to Maja, biało-brązowa dziewczynka- Tofi, biała dziewczynka w czarne łatki- Tosia, biały i największy chłopczyk- Roki, i chłopczyk trikolor Aruś. I tak w nowych domach będA miały inne imiona pewnie, więc tak tymczasowo chyba może być(?) Wszystkie maleństwa są wesołe, uwielbiają się bawić ze mną z moimi dziećmi a przy głaskaniu nawet zasypiają na rękach. Trudno powiedzieć jakie będa jak dorosną ale raczej nie większe jak do kolana ale na pewno będą śliczne:) Quote
majka12741 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Marra brakuje zdjęć dwóch maluszków, doszły do Ciebie? Quote
sisay Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Tak, ja robię ogłoszenia takie w .doc i Allegro. Fotki fajne, ale chyba szczeniaków było więcej niż 3 ? Polecam pakiet ogłoszeń u Catangel, są super skuteczne :) Quote
marra Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 Ja napiszę do CatAngel jutro bo ma jeszcze kogoś w kolejce i napiszę Ci też majka dane do przelewu :) napiszę też tekst do ogłoszeń. Rzeczywiście kogoś mi brakowało w tych fotkach ale nic więcej nie mam, może gdzieś się zawieruszyły...jeżeli możesz to podeślij mi fotkę każdego ze szczeniaków i od razu podpisaną imionami którę im wstępnie nadałaś (swoją drogą bardzo fajne,Aruś wymiata :D) bo ja ich nie rozróżniam :D EDIT: Leśna vel Tina nigdy nie poczuła prawdziwej miłości ludzkiego przyjaciela, prawdopodobnie wyrzucona jak śmieć, bo przecież na co komu taki kundel w dodatku w ciąży, błąkała się po lesie szukając schronienia i odrobiny jedzenia aż w końcu wypatrzyła ją dobra dusza która przygarnęła to wylęknione i wygłodniałe zwierze pod swój dach. Na początku nieco wycofana powoli otwierała swoje serduszko do ludzi. Urodziła 5 ślicznych szczeniaczków, które razem z mamusią Tiną szukają wspaniałych ludzi i wspaniałego domu już na zawsze. Tinka ma ok 3 lat, jest psem raczej bezproblemowym, cicha i grzeczna, lubi dzieci, kiedy potrzebuje wyjść za potrzebą to skomle pod drzwiami. Maluszki są zdrowe, żywe i radosne. Mamusia przed adopcją zostanie wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona i zachipowana a maluszki odrobaczone, zaszczepione i ?zachipowane?. no właśnie czy takie maluszki je już chipuje ? bo nie wiem :) może być tekst ? Quote
marra Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 Puk puk, czy żyjecie ?? Co z tekstem ? bo trzeba pisac do CatAngel Quote
marra Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Czekam jeszcze na zdjęcia szczeniaków, podpisane bo ja nie wiem który to który i mylą mi się, napisałam do Majki pw, mam nadzieje że szybko odpisze :) Quote
Recommended Posts