Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 630
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

phase napisał(a):
Witam nową cioteczkę. :):) Jutro zależy wszystko od pogody, jak będzie ładnie i aparat nie zrobi problemu to bd zdjęcia. :)

Aparat ! wierzę w ciebie ;)

Posted

Marra: Może jeszcze się jacyś zjawią. Przypomnij sobie wątek Liska. Na początku było nas naprawdę niewiele, a potem przybywało, przybywało i przybywało :) Bądźmy dobrej myśli, bo wtedy to będzie już 50% sukcesu!

Posted

Wczoraj Gosek miał długi spacerek. Pogoda nie była świetna, ale też nie najgorsza. Słoneczka ni było.
Lecę ze zdjęciami nie po kolei.

Brudas. :loveu:

Zabawa smyczą. :)

Kijkiem. ;)

Posted

Gdzie jest grubas?? Tu jest. :evil_lol::loveu:

I jak zwykle ta moja ulubiona musi być. :)

Co do wczoraj to jeszcze wspomnę, że byłam z Goskiem u pani doktor, ponieważ ma miał ranę na prawym boku. U Pani Magdy zachowywał się baardzo dobrze. Niestety nie wiemy od czego sobie to zrobił, ale ładnie mam nadzieję teraz będzie się goiło. Mimo "grzebania" w tej ranie on ciągle merdał ogonkiem. Na koniec dostał dwa smakołyki. :)
A druga pochwała to taka, że stał koło nas pies i Gosek mając smakołyki go wąchał i żadnej agresji nic !! Jestem dumna z niego. :):)

Posted

Danielka masz racje, napewno zjawi się nas więcej ale to mój wrodzony pesymizm bierze górę ;) Gos my też jesteśmy z ciebie dumni ;) wypatruj domku !!

Posted

Dokładnie ten pesymizm jak to dobrze napisałaś bierze w górę... Ale ja bd dawała ciągle info co u Gosika. Teraz nie wiem jak bd w tygodniu w schronie, bo nie wiem czy w Wielki Czwartek i Piątek jest otwarte i jak w weekend.

Posted

No ale przecież nie zostawimy Gosa na pstwę losu, czy ma on jakieś ogłoszenia ??

Apel z prośbą o wsparcie:

Na dzień dzisiejszy pod opieką fundacji pozostają czterdzieści cztery zwierzęta.
W tym siedemnaście poniżej trzeciego miesiąca i cztery powyżej siódmego roku życia, wymagające specjalnej karmy oraz Maciek pozostający na diecie R.C Urinary ze względów medycznych.
Objęte leczeniem są aktualnie: cztery kocięta (zaawansowany koci katar), Cikuś ( głębokie bakteryjne zapalenie skóry), Rambo (zapalenie zatok), Dora i Klara (zabiegi okulistyczne i zmiany skórne).

W ciągu ostatnich dwóch tygodni wykonano:
* RTG u Żbika, Ramba i Promyka
* Kastrację/sterylizację Żbika, Promyka, Ramba, Rami, Sparty, Kropki, Asty.
* zabiegi profilaktyczne ( badanie krwi, odrobaczenia, odpchlenia, u niektórych szczepienia i założenie chipa) u Żbika, Promyka, Ramba, Rami, Sparty, Kropki, Asty, kociąt i Misia, Fridy, April, Primy, Mrówki, Leśnej Tiny ze szczeniętami, Cikusia i Kropki, Klary i Dory.

W najbliższym czasie musimy wykonać:
* badanie krwi u seniorów Mysi i Pusi, kolejne badanie moczu u Maćka
* RTG Cikusia
* kastrację/sterylizację Cikusia, Mrówki, Misi, Leśnej Tiny
* szczepienia i chipowanie psów i szczeniąt: Fridy, Primy i April, Mrówki, Leśnej Tiny i jej szczeniąt
* szczepienia kotów i kociąt (Rami, Sparty, Kropki, Cikusia, Misi i jej kociąt, miotu piwnicznego

Wszystkie zwierzaki trzeba w między czasie wykarmić, a kotom dodatkowo zapewnić żwirek do kuwet.

W tej chwili fundacja ma ponad 500zł długu w jednej z przychodni weterynaryjnych za dotychczasową opiekę i leczenie syndromu urologicznego, a potem przewlekłego zapalenia zatok u Maćka, które to schorzenia wiązały się z koniecznością wykonania szczegółowej diagnostyki i trzech zabiegów (udrożnienia cewki moczowej, usuwania polipów z kanału nosowego oraz trepanacji zatoki czołowej).

Mamy kwiecień, w piwnicach, na śmietnikach i klatkach schodowych właśnie rodzą się i będą rodzić przez najbliższe miesiące niechciane kocięta i szczenięta. Za niedługo nadejdzie czas wyjazdów świątecznych, majowych i wakacyjnych, a wraz z nim przy drogach, w lasach i na ulicach pojawią się porzucane i potrącane przez auta koty i psy.

Żebyśmy mogli im pomóc, musimy mieć jak!
Bez Waszego wsparcia, będziemy mogli tylko rozłożyć ręce i zapłakać…
Dlatego zwracamy się z gorącą prośbą o pomoc finansową w formie darowizn ogólnych lub wirtualny sponsoring poszczególnych zwierzaków!
Naprawdę każdy grosz się liczy!

Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań"
KRS : 0000288303
NIP: 648-264-54-76

Numer konta: 27 1020 2401 0000 0202 0240 5868

Tylko dzięki Wam będziemy mogli skutecznie działać!

Posted

Dzisiaj byłam u Goska, byłam z nim prawie 2 godzinki. Mam fuuuul zdjęć, ale wstawię je jutro jak dam radę, dzisiaj już po prostu padam ! Moja ręka dzisiaj poznała ślinę Gosa z... bardzo przyjemnej strony (oczywiście jak dla kogo.:eviltong:) Ślina latała tam i tu. :diabloti: Ale jak go można nie kochać, jak się widzi " bezcenny uśmiech asta". No i dałam mu dzisiaj piłeczkę do klatki, niech ma. A na spacerze miał swoją ukochaną piłkę, chociaż zajączek musi mu dać nową. :evil_lol:
A tak to rana ładnie się goi, pani doktor kiedy może to zagląda do niego. Tak to jest lepiej, jeśli chodzi o zachowanie Gosa. Już ładniej oddaje piłkę. Nie trzeba powtarzać i "siłować" się z nim. Naprawdę co raz ładniejsze postępy są. ;)

Posted

Jak już pisałam, jest masa zdjęć, ale wybrałam jakieś. Mimo to dużo ich będzie, nie bijcie. :eviltong: Dużo podobnych fotek, ale straasznie uwielbiam takie "otwarte, szczęśliwe gębole". :evil_lol:
Miłego oglądania. ;)

Posted

Ostaaatnie już. ;)

Moja mordeńka. :loveu::loveu:

Wstawiłabym filmik, ale nie mam zielonego pojęcia w jaki sposób. :oops:

ŻYCZĘ WSZYSTKIM ZAGLĄDAJĄCYM NA WĄTEK GOSKA WESOŁYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT ORAZ MOKREGO DYNGUSA. ;) :)

Posted

Phase siedzę w pracy i fotek nie widzę ;/ ale to wina mojego komputera w domu napewno wejdę i zobaczę bo zapewne są sudne :D jeżeli chodzi o filmik to trzeba go najpierw wrzucić na jakąś stronkę, ja zawsze wstawiam na YouTube, łatwo się tam zalogować, załadować film a potem tylko skopiowac link i gotowe :)

Posted

cudowny pysio! szczęśliwy na spacerku! oby znalazł szybko domek! :) zagladam tu często, bo Gosek przypomina mi mojego ulubieńca w olsztyńskim schronisku - amstaffowatego Henia :) :)

Posted

Tak wiem który, nie wychodzę z nim, ale podobno baardzo fajny psiak. ;)
Gosek jest świetnym kompanem do spędzania długiego czasu z człowiekiem przy zabawie, jednak potrzebuje osoby konsekwentnej i stanowczej. Niedługo odwiedzę "mojego" pycholka.

Posted

ja byłam dziś z Heniem :) myślę o założeniu mu wątku, tylko jestem od niedawna na dogo i nie bardzo wiem jeszcze co i jak się robi :/ nie zdawałam sobie sprawy, że bullowate to takie słodziaki psiaki, skore do zabawy i przytulaśne :) Gos widzę po zdjęciach też taki jest :) dobrej zabawy na spacerku Wam obydwojgu życzę :)