Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kaja69,
nie chcialam Ci teraz glowy zawracac, sledze watek i jestem myslami razem z Toba,
zdjecia podesle jutro, zycie toczy sie nadal,dzialamy;-)

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kaja69']Ja czasem tez:) np nie moge sie doliczyc ile mam wszystkich ,ile tymczasów:)[/QUOTE]

Ja ostatnio spisywałam sobie wszystkich na kartce żeby się doliczyć:-).

Posted

Wszystkie psy u Kai są piękne ,ale mnie najbardziej chyba podoba się kudlata Zuzia ...:p
Trochę nawet podobna do naszej suni,ale jest bardziej kudlata jednak...

Posted

[quote name='Alaa']Kaja69,
nie chcialam Ci teraz glowy zawracac, sledze watek i jestem myslami razem z Toba,
zdjecia podesle jutro, zycie toczy sie nadal,dzialamy;-)

Dziekuje Alu :)

[quote name='mestudio']Ja ostatnio spisywałam sobie wszystkich na kartce żeby się doliczyć:-).

Ja jak odrobaczam to robie listę :)

[quote name='olga7']Wszystkie psy u Kai są piękne ,ale mnie najbardziej chyba podoba się kudlata Zuzia ...:p
Trochę nawet podobna do naszej suni,ale jest bardziej kudlata jednak...

Zuzia jest psem ze schronu,wzięłam ja na dt ,ale nie dałam rady wyadoptować,chociaz domek fajny był :)

[quote name='Kava']witam poniedzialkowo, mroz nas dorwal, wiec podskakujemy....

A u nas śnieg zaczął porządnie sypać:)

Posted

Dzisiaj złapałam ta wczorajszą sunię...jest mała,wielkości jamnika a brzuchem to juz prawie szurała po ziemi,pisze w czasie przeszłym,bo jest juz po sterylce...to była moja najszybcia sterylka,prawie na sygnale...6 szczeniat nie przyszło na ten nędzny świat...sunia na razie odpoczywa,jest juz wybudzona,lezy sobie cichutko pod kocykiem...i potrzebuje imienia:)

Justyna,dzięki za ofertę refundacji tego zabiegu,ale najpierw spróbuję w UG,kobieta zgłaszała im problem kilkakrotnie,wiem,ze to nic nie znaczy w przypadku naszej gminy,ale cały czas mam nadzieję,ze moze sie tym razem uda...może w końcu zechcą wydać cos na walke z bezdomnościa,bo póki co to robia tylko dobre wrażenie,ze bardzo by chcieli tylko nie moga...w każdym razie koszt sterylki 160zł...

Pytałam dzisiaj o koszt leczenia Olusia,przedtem nawet mi to do głowy nie przyszło i moje panie wetki nic nie chca za Olusia,wielkie im za to dziekuje :) zapłaciłam tylko za paliwo na dojazdy i 55zł za rtg,ale to juz w innym gabinecie i na zdjęcia tez dostałam duża zniżke,tez bardzo dziekuję :)

I to by było dzisiejsze sprawozdanie:)

Posted

[quote name='Justyna Klimek']Może Honda - długo zwiewała przed złapaniem i na Allegro łatwo wyskoczy :)[/QUOTE]

Super :) to juz Twój drugi chrzesniak u mnie :)

Przypomniało mi sie jeszcze,ze Ambra dzisiaj została zaszczepiona ,szczepienia zafundował DT :) i znowu wielkie dziekuje:) Normalnie dzisiaj same prezenty dostaje :)

Posted

[quote name='Justyna Klimek']Może Honda - długo zwiewała przed złapaniem i na Allegro łatwo wyskoczy :)[/QUOTE]

Honda, to brzmi dynamicznie... niech jej przyniesie szczescie....
a co z jej towarzyszem? nadal na wolnosci?

Posted

[quote name='kaja69']Super :)

Przypomniało mi sie jeszcze,ze Ambra dzisiaj została zaszczepiona ,szczepienia zafundował DT :) i znowu wielkie dziekuje:) Normalnie dzisiaj same prezenty dostaje :)[/QUOTE]

To Ambra jest jednak u Ciebie ?

Posted

[quote name='Kava']Honda, to brzmi dynamicznie... niech jej przyniesie szczescie....
a co z jej towarzyszem? nadal na wolnosci?[/QUOTE]

Towarzysz na wolności,bede go dokarmiać...gdyby znalazł sie jakis dt odłapie go u mnie nie mam juz miejsca,tam gdzie ewentualnie mógłby byc w budzie,konie rozwaliły ogrodzenie doszczętnie,a w domu to juz absolutnie...
Ten psiak bardzo ładnie wyglada,ma obróżke,więc tak do końca nie jestem pewna czy on jest bezdomny czy tylko korzysta z jadlodajni...sunia to co innego nawet jakby była czyjaś to juz nie bedzie:) Honda ma ok 3 lat,rodziła zapewne od pierwszej cieczki,widac ,ze to nie pierwiastka...acha ,zapomniałam jeszcze napisac ,że miała ogromna przepukline pępkową...cięcie przez to ma dośc spore,bo i aborcyjna i przy okazji zacerowana przepuklina...

Posted

[quote name='toyota']To Ambra jest jednak u Ciebie ?[/QUOTE]

Ambra jest w dt we Włocławku:) moze uda mi sie z nia zobaczyc w środę,bo zawoże wiejskie psiaki na zabiegi...jak nie zapomne zabrac aparatu porobie zdjęcia...

Posted

zeby sie tylko malutka szybko zregenerowala.... po takim ciezkim zabiegu....
ale przy twojej opiece bedzie napewno szybciutko zdrowiala
przytulam was ....

Posted

Byłam dzisiaj w UG,niestety nie zastałam pani,która tym sie zajmuje,a przynajmniej powinna...w czwartek spróbuję...

Honda,na smyczy troche wariuje,rano bałam sie jej puścić luzem,więc sie nie załatwiła,ale w domu też nie:) popołudniu zaryzykowałam bez uwięzi i Honda nie chciała odejść spod drzwi,dopiero gdy ja odeszłam poszła za mną i tak obeszłyśmy teren,po drodze zrobiła siusiu:) i za mna wróciła do domu...jest bardzo nieśmiała,przypomina mi z zachowania Miśke:)
Apetyt dopisuje:) Jutro musze wziac cos na zatrzymanie laktacji,bo piersi do ziemi...

Posted

[quote name='kaja69']Oto Honda :)

Nie wytrzymam - czarne, ciut białego... Inteligentne ślepka... Nie - nie mogę się zakochać, bo ten dżentelmen po lewej zzielenieje z zazdrości...

Posted

[quote name='mala_czarna']O kurczaki, Ania, miałaś rację. Te cycuchy do ziemi, przecież ona na dniach by urodziła!
A tak poza tym to fajna sunia, strasznie niskopodłogowa :)

Bardzo spokojna...pzynajmniej narazie,zobaczymy co bedzie potem :) ,ale na moje oko to druga Miska...spokojna ,zrównowazona...

Lobaria,ależ mozesz się zakochać:) nie broń się przed tym uczuciem :)

Posted

[quote name='kaja69']Bardzo spokojna...pzynajmniej narazie,zobaczymy co bedzie potem :) ,ale na moje oko to druga Miska...spokojna ,zrównowazona...

Lobaria,ależ mozesz się zakochać:) nie broń się przed tym uczuciem :)
Nio przecie już się nie obroniłam, jak przed tym słodziakiem...
http://www.dogomania.pl/threads/215836-Czarnuszek-Pepe.-Pilnie-szuka-cz%C5%82owieka-kt%C3%B3ry-pokocha-Go-ca%C5%82ym-sercem...?highlight=Pepciu

Cudna jest, ale smutna trochę...

Posted

[quote name='Lobaria']Nio przecie już się nie obroniłam, jak przed tym słodziakiem...
http://www.dogomania.pl/threads/215836-Czarnuszek-Pepe.-Pilnie-szuka-cz%C5%82owieka-kt%C3%B3ry-pokocha-Go-ca%C5%82ym-sercem...?highlight=Pepciu

Cudna jest, ale smutna trochę...

Wpadłam zobaczyc co to za slodziak:) ale jeszcze nie miałam czasu poczytać,nadrobię...

Honda smutna,ale zapowiada się na wesołego psiaka,wystarczy się do niej odezwać albo pogłaskac i ogonek merda...jest bardzo nieśmiała i wystraszona...

[quote name='ataK']Ze trzy dni mnie nie było, a u Ciebie znowu zmiany...

Troche spokoju było czas na zmiany...

Posted

Imię do niej pasuje :) Śliczna jest. I jak ma teraz dobrze :)) Kaju jak mnie z mieszkania wyrzucą to przyjmiesz mnie ??? Mogę spać na podłodze, pół życia spałam na niej :D Plusy są takie że nie będziesz musiała mnie wyprowadzać na spacer, sama będę mogła zrobić sobie jeść i nawet posprzątam :D
ps. nie chwaląc się zbytnio całkiem nie źle piekę :D