Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sorry, ze sie wtracam
ale tak pomyslalam, zeby moze poprosic tego dostawce o malutki kredyt zaufania,
w koncu chodzi o zywe istoty, ktore gloduja...
jezeli schronisko jest stalym klientem tego pana, to nalezaloby troche dyplomatycznie z nim rozmawiac... prosic o zrozumienie, o pomoc, o mozliwosc placenia w ratach, no czy ja wiem co jeszcze...
on z jego punktu widzenia postapil slusznie i nie ma sobie nic do zarzucenia... ale moze lezy u niego gdzies worki z ryzem, ktore sa przeterminowane, albo rozdarte, albo nadgryzione przez myszy ... z jego punktu widzenia mniej wartosciowe... i te moglby dostarczyc.?
a moze pojsc do Biedronki czy jakiegos innego supermarketu i prosic o wsparcie?
musi przeciez byc jakas mozliwosc nakarmienia tych sierot...

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Kava napisał(a):
sorry, ze sie wtracam
ale tak pomyslalam, zeby moze poprosic tego dostawce o malutki kredyt zaufania,
w koncu chodzi o zywe istoty, ktore gloduja...
jezeli schronisko jest stalym klientem tego pana, to nalezaloby troche dyplomatycznie z nim rozmawiac... prosic o zrozumienie, o pomoc, o mozliwosc placenia w ratach, no czy ja wiem co jeszcze...
on z jego punktu widzenia postapil slusznie i nie ma sobie nic do zarzucenia... ale moze lezy u niego gdzies worki z ryzem, ktore sa przeterminowane, albo rozdarte, albo nadgryzione przez myszy ... z jego punktu widzenia mniej wartosciowe... i te moglby dostarczyc.?
a moze pojsc do Biedronki czy jakiegos innego supermarketu i prosic o wsparcie?
musi przeciez byc jakas mozliwosc nakarmienia tych sierot...

Evuniu,czy Ty czytasz w moich myślach??? czy przez pomyłke maila do Ciebie wysłalam:evil_lol:

Posted

kaja69 napisał(a):
Chyba o to,ze schronisko wisi kase dostawcy i teraz jak ten dostawca dostaje kasę na nowe zamówienie to kase zgarnia za zaległości...masz jakiegos dostawcę???

A to źle zrozumiałam problem. Dostawcę mam naszego - DIBAQ Polska.

Jeśli chodzi o sklepy - uderzcie do jakiegoś TESCO. To jedyny sklep w naszym mieście, który zgodził się przekazywać nam właśnie rozdarte makarony, ryże czy nawet karmy.

Posted

Drzagodha napisał(a):

Jeśli chodzi o sklepy - uderzcie do jakiegoś TESCO. To jedyny sklep w naszym mieście, który zgodził się przekazywać nam właśnie rozdarte makarony, ryże czy nawet karmy.

Można spróbowac w róznych marketach...z tego co słyszałam to szef Biedronki jest przychylny akcjom prozwierzęcym...

Posted

kaja69 napisał(a):
Chyba o to,ze schronisko wisi kase dostawcy i teraz jak ten dostawca dostaje kasę na nowe zamówienie to kase zgarnia za zaległości...masz jakiegos dostawcę???

Dokladnie tak. On bezprawnie zagarnál nasze 600zl na poczet dlugu p. Celiny! Odzyskamy to prédzej czy pózniej bo to zwykle zlodziejstwo i mam gdzies jego frustracje, to w ogóle nie ma zwiázku z nami i nie mozna krasc czyichs pieniédzy bo ktos inny zaciágnál dlug... rozumiem ze to byl dlug na psie jedzenie który trzeba splacic, ale nigdy w taki sposób!

Drzagodha napisał(a):

Na miejscu sá wolontariusze, my pomagamy zdalnie, mam nadziejé ze oni wykorzystajá té radé, bo dobra.

Posted

Moi znajomi loguja się żeby zagłosować:) kilka głosów będzie dla Klembowa:)

Dzisiaj w pracy,kolezanka mi powiedziała,ze w rodzinie tragedia,bo ukochany kotek męża zaginął,wybiegł za jakims tam gościem i przepadł,od dwóch dni szukaja i nic...jakąś godzine temu wyszłam przed dom i patrzę biegnie do mnie kotus w czerwonej obróżce:) kotus mojej koleżanki:) uwielbiam takie szczęśliwe zakończenia :) nie ma nic gorszego niz ta niemoc i niepewnośc co z ukochanym zwierzem się stało...

Guest Ryniu123
Posted (edited)

Toyota napisałem do Ciebie maila. Czy jest możliwość zbadania jej przez weta i oceny ciąży?

Edited by Ryniu123
Posted

A ja chciałam napisać,ze dla Amber uzbierało mi sie 383 zł :)
333 zł z bazarku i 50 zł z fb:loveu:
Ostatnio nie było mnie we Włocławku,więc nie mam najnowszych wieści co u niej,nadrobię to...

Posted

Nikaragua napisał(a):
jak rozliczę książkowy, to wpadnie jeszcze stówka

Dzięki Nika :) nawet nie myślałam,ze tak szybko spłacę tego połamańca :)

Jak z tymczasami mam sytuacje opanowana to w prywatnym stadzie kłopoty,znowu wróciły ataki padaczki u mojego Tediego...i to takie nasilone,biedak wczoraj cały dzień nie kontaktował,zachowywał sie jakby w ogóle nie wiedział gdzie jest,trzeba go wtedy pilnować,bo nawet z podwórka nie trafi do domu.Poza tym jak ma atak inne psy chca zaatakować,najbardziej Wilczuś i Honda.Cały czas w pogotowiu...dzisiaj jakby lepiej ,miał tylko dwa ataki i normalnie kontaktuje,moze najgorsze juz minęło i znowu bedzie spokój na kilka miesięcy...

Posted

Nic się nie stało ;)

ja agitowałam niemal wszędzie gdzie się da :) i w sumie nie tylko ja :D
heh, moi znajomi mnie znienawidzili za spam :diabloti:

Radom zdobył PIERWSZE miejsce! :)

Posted

kasumi napisał(a):
Nic się nie stało ;)

ja agitowałam niemal wszędzie gdzie się da :) i w sumie nie tylko ja :D
heh, moi znajomi mnie znienawidzili za spam :diabloti:

Radom zdobył PIERWSZE miejsce! :)

Ale efekt jest :)

Posted

Jeden z kochanych tymczasów,a konkretnie Honda,jest z zamiłowania kloszardem :) wykorzysta każda okazje ,zeby w śmietniku pogrzebać:diabloti:
Ze wszystkich tymczasów tylko Cymek i Miśka troche chca się pobawić i poganiac po podwórku,reszta wychodzi tylko tyle ile musi i grzeja doopki w domu:lol:

Posted

tak - ja mam samych psich kloszardów w domu :) Dwaj najmłodsi to nawet robią dyżury przy pilnowaniu śmietnika, jak wpadnie do niego coś o ciekawym zapachu.
A jak ludzie dom opuszczają, to i śmietnik musi, bo inaczej dokładnie byśmy jego zwartość musieli oglądać :)

Posted

kaja69 napisał(a):
Jeden z kochanych tymczasów,a konkretnie Honda,jest z zamiłowania kloszardem :) wykorzysta każda okazje ,zeby w śmietniku pogrzebać:diabloti:
Ze wszystkich tymczasów tylko Cymek i Miśka troche chca się pobawić i poganiac po podwórku,reszta wychodzi tylko tyle ile musi i grzeja doopki w domu:lol:

A u mnie właśnie zastrajkowały... Po wieczornym jedzonku informuję psiaki, że czas na spacerek, a tu - Myszka i Misiek lecą pod drzwi pokoju, w którym śpią (każde do swojego), Ramzes wskakuje mojej Matuli na kolana, a tylko Nelka, Milka i Norka raczyły wyjść, ale tylko na siuś i od razu pognały do domu...