kaja69 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 ataK napisał(a):Było też paru Kornelów, mój syn uważnie śledził wątki ;) Domyslam sie czemu mu to imie rzuciło sie w oczy;) Quote
kaja69 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Drzagodha napisał(a):My nazywamy w schronie mioty tematycznie ;) Mieliśmy więc np. miot muminków - był Muminek, Paszczak, Włóczykij, Migotek i Mała Mi :) Albo niedawno serków: Gouda, Chester, Edam i Feta ;) Szczeniaki z ulicy Chopina miały oczywiście imiona muzyczne (Bemol, Oda, Sonata i Nutka), był miot "opelków" (Corsa, Astra, Wektra, Merida, Zafira), firm produkujących materiały biurowe (Zenith, Pentel, Uni, Supra, Doxi, Posti), szczeniaki z ogródków działkowych "Wisienka" (Wiśnia, Jagoda, Malina), miot "bajkowy" - Bolek, Lolek i Tola ;) Były też niedawno psiaki mitologiczne (Hebe, Nike, Atena, Hestia, Zeus, Ares, Apollo i Hermes). U kotów mieliśmy np. napoje gazowane (Fanta, Cola, Pepsi, Sprite, Mirinda), batoniki (Mars, Snickers, Twix, Bounty, Milky Way), mitologia też się pojawiła (kotka Afrodyta i jej kocięta: Wenus, Kora, Hades i Hermes), kociaki również z działek (Wisienka, Śliwek i Brzoskwinka), był miot cukierasków (Kukułka, Michałek, Trufel, Raczek, Zozol), były kwiatki (Róża, Irys, Hiacynt, Lilia, Krokus, Dalia) i przybory do szycia (kotka miała na imię Nitka, a jej kociaki Guzik, Cekin, Naparstek, Agrafka, Szpulka, Szpilka), Świata Według Kiepskich też nie zabrakło (Kiepski, Boczek i Paździoch) ;) Imiona to wielkie pole do popisu ;) To jest rewelacyjny pomysł przy dużej ilości psów,szybko mozna kojarzyć...i porządek jest :) Quote
Annaa4 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Popadam w kompleksy :D Pies to Mały (znalazłam kiedyś na przystanku autobusowym nie daleko szkoły sunię-wilczura którą nazwałam Mała- chodź mała nie była;-) ale była bardzo nie śmiała, niestety długo nie pożyła ale przynajmniej spokojnie odeszła, i tak jakoś zostało że te przygarnięte to tak samo nazywamy) , ja do niego jeszcze Młody wołam mimo że lata już swoje ma :D, sunia to Kama/Kamyk względnie Koza. Moja najukochańsza sunia miała na imię Saba mówiliśmy do niej też Sabina mimo że to dwa różne imiona. Ja na nią też wołałam ladacznica wiele o niej można było dobrego powiedzieć ale jak zobaczyła psa to musiał być jej heheh - do tej pory jak wspominam jej cieczki i hordy psów pod domem, latających za nami itp to mam ciarki na plecach. U prośków jest większe urozmaicenie : Art,Frip (fani gwiezdnych wojen będą wiedzieli po kim mają imiona :D) i Chojrak- ale to imiona nadane przez poprzednich właścicieli. Oczywiście ja na nich wołam Duży, Mały i Rudy :D I jak tak czytam o tych pomysłach to aż się czerwienie na polikach :D Quote
ataK Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 kaja69 napisał(a):Domyslam sie czemu mu to imie rzuciło sie w oczy;) Eeee, może lubi Koziołka Matołka?... :cool3: Quote
kaja69 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Annaa4 napisał(a):Popadam w kompleksy :D Pies to Mały (znalazłam kiedyś na przystanku autobusowym nie daleko szkoły sunię-wilczura którą nazwałam Mała- chodź mała nie była;-) ale była bardzo nie śmiała, niestety długo nie pożyła ale przynajmniej spokojnie odeszła, i tak jakoś zostało że te przygarnięte to tak samo nazywamy) , ja do niego jeszcze Młody wołam mimo że lata już swoje ma :D, sunia to Kama/Kamyk względnie Koza. Moja najukochańsza sunia miała na imię Saba mówiliśmy do niej też Sabina mimo że to dwa różne imiona. Ja na nią też wołałam ladacznica wiele o niej można było dobrego powiedzieć ale jak zobaczyła psa to musiał być jej heheh - do tej pory jak wspominam jej cieczki i hordy psów pod domem, latających za nami itp to mam ciarki na plecach. U prośków jest większe urozmaicenie : Art,Frip (fani gwiezdnych wojen będą wiedzieli po kim mają imiona :D) i Chojrak- ale to imiona nadane przez poprzednich właścicieli. Oczywiście ja na nich wołam Duży, Mały i Rudy :D I jak tak czytam o tych pomysłach to aż się czerwienie na polikach :D Aniu,ja tez miałam Małego:),ale on był faktycznie malutki, dostałam go w spadku po zmarłej sąsiadce,przezył ja trzy lata,po niej została mi jeszcze Pyzdra:) psiaki przejęłam juz z imionami:)...Misków,Atosów to na pęczki u mnie było:) jak się robiło tłoczno trzeba było inne imiona wymyslać:) ataK napisał(a):Eeee, może lubi Koziołka Matołka?... :cool3: Taaa, jasne;)...pokolenie naszych dzieci to raczej na 'Królu lwie " wychowane:cool3:...koziołek Matołek był nasz:lol: Quote
AgusiaP Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 kaja69 napisał(a):Aniu,ja tez miałam Małego:),ale on był faktycznie malutki, dostałam go w spadku po zmarłej sąsiadce,przezył ja trzy lata,po niej została mi jeszcze Pyzdra:) psiaki przejęłam juz z imionami:)...Misków,Atosów to na pęczki u mnie było:) jak się robiło tłoczno trzeba było inne imiona wymyslać:) Taaa, jasne;)...pokolenie naszych dzieci to raczej na 'Królu lwie " wychowane:cool3:...koziołek Matołek był nasz:lol: A mój tymczasowicz Timon-Timonek, ale Gabi zmieniła mu na Kajtuś;) Quote
kaja69 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 AgusiaP napisał(a):A mój tymczasowicz Timon-Timonek, ale Gabi zmieniła mu na Kajtuś;) I tymczasowiczke Majeczkę miałaś:cool3: Quote
ataK Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 kaja69 napisał(a):Taaa, jasne;)...pokolenie naszych dzieci to raczej na 'Królu lwie " wychowane:cool3:...koziołek Matołek był nasz:lol: No on akurat Koziołka Matołka rzeczywiście lubi ;) Choć nie wykluczam, że ma sentyment do autora, bo książki Makuszyńskiego czytał chyba wszystkie :) A Króla Lwa moje dzieci nie lubią... Wolą 101 dalmatyńczyków ;) Quote
kaja69 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 ataK napisał(a):No on akurat Koziołka Matołka rzeczywiście lubi ;) Choć nie wykluczam, że ma sentyment do autora, bo książki Makuszyńskiego czytał chyba wszystkie :) A Króla Lwa moje dzieci nie lubią... Wolą 101 dalmatyńczyków ;) O tak,o Dalmatyńczykach zapomniałam:) i jeszcze Gumisie :) Quote
kaja69 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Nikaragua napisał(a):na bajki wam się wzięło :) imiona prawie przerobione,czas na bajki :) Quote
rita60 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Witam serdecznie...a ja lubię Zakochanego Kundla:lol: Quote
ataK Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 kaja69 napisał(a):imiona prawie przerobione,czas na bajki :) Ja mioty miniaturek nazywałam bajkowo ;) Miot na M to były Migotka, Muszelka, Modraczek, Muchomorek i Muminek, a na P - Pipi, Pyza, Paszczak, Pciuch i Pinokio :) Quote
kaja69 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 rita60 napisał(a):Witam serdecznie...a ja lubię Zakochanego Kundla:lol: Oooo tak :) Zakochany Kundel jest super :) ataK napisał(a):Ja mioty miniaturek nazywałam bajkowo ;) Miot na M to były Migotka, Muszelka, Modraczek, Muchomorek i Muminek, a na P - Pipi, Pyza, Paszczak, Pciuch i Pinokio :) Ja z nadawaniem imion zawsze problem miałam,nic mi do głowy nie przychodziło,zwłaszcza jak już przyszło nazwać cały miot... Quote
kaja69 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Nikaragua napisał(a):i dlatego przeprowadza się sterylki aborcyjne Dokładnie:) albo usypia ślepe mioty... Quote
AgusiaP Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 kaja69 napisał(a):I tymczasowiczke Majeczkę miałaś:cool3: Noooo miałam:evil_lol: Quote
kaja69 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 AgusiaP napisał(a):Noooo miałam:evil_lol: Majeczka juz w ds,moze jakąs nowa weźmiesz Agusiu na dt:evil_lol: Quote
ataK Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Nikaragua napisał(a):i dlatego przeprowadza się sterylki aborcyjne Tylko to były rodowodowe ;) Quote
AgusiaP Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 kaja69 napisał(a):Majeczka juz w ds,moze jakąs nowa weźmiesz Agusiu na dt:evil_lol: Oj Anuś u mnie już to nie przejdzie :shake: Zuza miała być na DT została :multi:Majeczka maiała być na tymczasie :multi:już nawet bałabym się pytać...:diabloti: Quote
kaja69 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 ataK napisał(a):Tylko to były rodowodowe ;) Aaaa i dlatego wszystkie zaczynały się na ta samą literke :) Quote
kaja69 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 AgusiaP napisał(a):Oj Anuś u mnie już to nie przejdzie :shake: Zuza miała być na DT została :multi:Majeczka maiała być na tymczasie :multi:już nawet bałabym się pytać...:diabloti: Agusiu , a gdzie im lepiej bedzie :) Ja też sie juz nie pytam,bo wiem,ze sie nie zgodza:evil_lol: Quote
ataK Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 kaja69 napisał(a):Aaaa i dlatego wszystkie zaczynały się na ta samą literke :) Właśnie :) Starałam się jeszcze, żeby do rasy pasowały ;) Te były malutkie, to bajkowe, ale np. briardy to były Kasandra, Kasylda, Klarysa i Klorynda, a PONy np. Laska i Lulka ;) Quote
kaja69 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 ataK napisał(a):Właśnie :) Starałam się jeszcze, żeby do rasy pasowały ;) Te były malutkie, to bajkowe, ale np. briardy to były Kasandra, Kasylda, Klarysa i Klorynda, a PONy np. Laska i Lulka ;) Mój Tedi w metryczce ma Don Juan:evil_lol: Same dziewczynki miałaś ??? Quote
kaja69 Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Czy znacie jakiegoś ozdrowieńca nosówki? Potrzebna jest pilnie jego krew. Ozdrowienie mogło mieć miejsce maksymalnie 1,5 roku temu - NA CITO!!! Kilerem mari ma nosówkę :( Quote
ataK Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 kaja69 napisał(a):Mój Tedi w metryczce ma Don Juan:evil_lol: Same dziewczynki miałaś ??? Briardy same dziewczynki, a PON jeden był samczyk, ale z potężną wadą genetyczną - miał zupełnie przezroczystą skórę na grzbiecie, bezz włosów, przez którą widać było cały środek psa... Nazwałam go Liliput... Quote
kasumi Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 ruszyła już nowa ankieta KV :) jeśli ktoś nie ma swojego kandydata, albo nie może się zdecydować, to ja polecam Wolontariuszy z Szydłowca :) Znam osobiście, w Szydłowcu byłam nie raz i widziałam co tam się dzieje na własne oczy.... Poza tym miałam nawet 'spotkanie' z kierownikiem wysypiska, gdzie są przetrzymywane psy (całkowita olewka, stawiłyśmy się z anita_happy na umówioną godzinę, a ta persona właśnie stamtąd wyjeżdżała i miała nas w d....) http://www.dogomania.pl/threads/220736-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-stycze%C5%84 Quote
Recommended Posts