Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Drzagodha napisał(a):
My nazywamy w schronie mioty tematycznie ;) Mieliśmy więc np. miot muminków - był Muminek, Paszczak, Włóczykij, Migotek i Mała Mi :) Albo niedawno serków: Gouda, Chester, Edam i Feta ;) Szczeniaki z ulicy Chopina miały oczywiście imiona muzyczne (Bemol, Oda, Sonata i Nutka), był miot "opelków" (Corsa, Astra, Wektra, Merida, Zafira), firm produkujących materiały biurowe (Zenith, Pentel, Uni, Supra, Doxi, Posti), szczeniaki z ogródków działkowych "Wisienka" (Wiśnia, Jagoda, Malina), miot "bajkowy" - Bolek, Lolek i Tola ;) Były też niedawno psiaki mitologiczne (Hebe, Nike, Atena, Hestia, Zeus, Ares, Apollo i Hermes).

U kotów mieliśmy np. napoje gazowane (Fanta, Cola, Pepsi, Sprite, Mirinda), batoniki (Mars, Snickers, Twix, Bounty, Milky Way), mitologia też się pojawiła (kotka Afrodyta i jej kocięta: Wenus, Kora, Hades i Hermes), kociaki również z działek (Wisienka, Śliwek i Brzoskwinka), był miot cukierasków (Kukułka, Michałek, Trufel, Raczek, Zozol), były kwiatki (Róża, Irys, Hiacynt, Lilia, Krokus, Dalia) i przybory do szycia (kotka miała na imię Nitka, a jej kociaki Guzik, Cekin, Naparstek, Agrafka, Szpulka, Szpilka), Świata Według Kiepskich też nie zabrakło (Kiepski, Boczek i Paździoch) ;)

Imiona to wielkie pole do popisu ;)

To jest rewelacyjny pomysł przy dużej ilości psów,szybko mozna kojarzyć...i porządek jest :)

Posted

Popadam w kompleksy :D Pies to Mały (znalazłam kiedyś na przystanku autobusowym nie daleko szkoły sunię-wilczura którą nazwałam Mała- chodź mała nie była;-) ale była bardzo nie śmiała, niestety długo nie pożyła ale przynajmniej spokojnie odeszła, i tak jakoś zostało że te przygarnięte to tak samo nazywamy) , ja do niego jeszcze Młody wołam mimo że lata już swoje ma :D, sunia to Kama/Kamyk względnie Koza. Moja najukochańsza sunia miała na imię Saba mówiliśmy do niej też Sabina mimo że to dwa różne imiona. Ja na nią też wołałam ladacznica wiele o niej można było dobrego powiedzieć ale jak zobaczyła psa to musiał być jej heheh - do tej pory jak wspominam jej cieczki i hordy psów pod domem, latających za nami itp to mam ciarki na plecach.
U prośków jest większe urozmaicenie : Art,Frip (fani gwiezdnych wojen będą wiedzieli po kim mają imiona :D) i Chojrak- ale to imiona nadane przez poprzednich właścicieli. Oczywiście ja na nich wołam Duży, Mały i Rudy :D
I jak tak czytam o tych pomysłach to aż się czerwienie na polikach :D

Posted

Annaa4 napisał(a):
Popadam w kompleksy :D Pies to Mały (znalazłam kiedyś na przystanku autobusowym nie daleko szkoły sunię-wilczura którą nazwałam Mała- chodź mała nie była;-) ale była bardzo nie śmiała, niestety długo nie pożyła ale przynajmniej spokojnie odeszła, i tak jakoś zostało że te przygarnięte to tak samo nazywamy) , ja do niego jeszcze Młody wołam mimo że lata już swoje ma :D, sunia to Kama/Kamyk względnie Koza. Moja najukochańsza sunia miała na imię Saba mówiliśmy do niej też Sabina mimo że to dwa różne imiona. Ja na nią też wołałam ladacznica wiele o niej można było dobrego powiedzieć ale jak zobaczyła psa to musiał być jej heheh - do tej pory jak wspominam jej cieczki i hordy psów pod domem, latających za nami itp to mam ciarki na plecach.
U prośków jest większe urozmaicenie : Art,Frip (fani gwiezdnych wojen będą wiedzieli po kim mają imiona :D) i Chojrak- ale to imiona nadane przez poprzednich właścicieli. Oczywiście ja na nich wołam Duży, Mały i Rudy :D
I jak tak czytam o tych pomysłach to aż się czerwienie na polikach :D

Aniu,ja tez miałam Małego:),ale on był faktycznie malutki, dostałam go w spadku po zmarłej sąsiadce,przezył ja trzy lata,po niej została mi jeszcze Pyzdra:) psiaki przejęłam juz z imionami:)...Misków,Atosów to na pęczki u mnie było:) jak się robiło tłoczno trzeba było inne imiona wymyslać:)

ataK napisał(a):
Eeee, może lubi Koziołka Matołka?... :cool3:

Taaa, jasne;)...pokolenie naszych dzieci to raczej na 'Królu lwie " wychowane:cool3:...koziołek Matołek był nasz:lol:

Posted

kaja69 napisał(a):
Aniu,ja tez miałam Małego:),ale on był faktycznie malutki, dostałam go w spadku po zmarłej sąsiadce,przezył ja trzy lata,po niej została mi jeszcze Pyzdra:) psiaki przejęłam juz z imionami:)...Misków,Atosów to na pęczki u mnie było:) jak się robiło tłoczno trzeba było inne imiona wymyslać:)

Taaa, jasne;)...pokolenie naszych dzieci to raczej na 'Królu lwie " wychowane:cool3:...koziołek Matołek był nasz:lol:

A mój tymczasowicz Timon-Timonek, ale Gabi zmieniła mu na Kajtuś;)

Posted

kaja69 napisał(a):

No on akurat Koziołka Matołka rzeczywiście lubi ;) Choć nie wykluczam, że ma sentyment do autora, bo książki Makuszyńskiego czytał chyba wszystkie :) A Króla Lwa moje dzieci nie lubią... Wolą 101 dalmatyńczyków ;)

Posted

ataK napisał(a):
No on akurat Koziołka Matołka rzeczywiście lubi ;) Choć nie wykluczam, że ma sentyment do autora, bo książki Makuszyńskiego czytał chyba wszystkie :) A Króla Lwa moje dzieci nie lubią... Wolą 101 dalmatyńczyków ;)

O tak,o Dalmatyńczykach zapomniałam:) i jeszcze Gumisie :)

Posted

kaja69 napisał(a):
imiona prawie przerobione,czas na bajki :)

Ja mioty miniaturek nazywałam bajkowo ;) Miot na M to były Migotka, Muszelka, Modraczek, Muchomorek i Muminek, a na P - Pipi, Pyza, Paszczak, Pciuch i Pinokio :)

Posted

rita60 napisał(a):
Witam serdecznie...a ja lubię Zakochanego Kundla:lol:

Oooo tak :) Zakochany Kundel jest super :)

ataK napisał(a):
Ja mioty miniaturek nazywałam bajkowo ;) Miot na M to były Migotka, Muszelka, Modraczek, Muchomorek i Muminek, a na P - Pipi, Pyza, Paszczak, Pciuch i Pinokio :)

Ja z nadawaniem imion zawsze problem miałam,nic mi do głowy nie przychodziło,zwłaszcza jak już przyszło nazwać cały miot...

Posted

kaja69 napisał(a):
Majeczka juz w ds,moze jakąs nowa weźmiesz Agusiu na dt:evil_lol:

Oj Anuś u mnie już to nie przejdzie :shake: Zuza miała być na DT została :multi:Majeczka maiała być na tymczasie :multi:już nawet bałabym się pytać...:diabloti:

Posted

AgusiaP napisał(a):
Oj Anuś u mnie już to nie przejdzie :shake: Zuza miała być na DT została :multi:Majeczka maiała być na tymczasie :multi:już nawet bałabym się pytać...:diabloti:

Agusiu , a gdzie im lepiej bedzie :)
Ja też sie juz nie pytam,bo wiem,ze sie nie zgodza:evil_lol:

Posted

kaja69 napisał(a):
Aaaa i dlatego wszystkie zaczynały się na ta samą literke :)

Właśnie :) Starałam się jeszcze, żeby do rasy pasowały ;) Te były malutkie, to bajkowe, ale np. briardy to były Kasandra, Kasylda, Klarysa i Klorynda, a PONy np. Laska i Lulka ;)

Posted

ataK napisał(a):
Właśnie :) Starałam się jeszcze, żeby do rasy pasowały ;) Te były malutkie, to bajkowe, ale np. briardy to były Kasandra, Kasylda, Klarysa i Klorynda, a PONy np. Laska i Lulka ;)

Mój Tedi w metryczce ma Don Juan:evil_lol: Same dziewczynki miałaś ???

Posted

Czy znacie jakiegoś ozdrowieńca nosówki? Potrzebna jest pilnie jego krew. Ozdrowienie mogło mieć miejsce maksymalnie 1,5 roku temu - NA CITO!!!

Kilerem mari ma nosówkę :(

Posted

kaja69 napisał(a):
Mój Tedi w metryczce ma Don Juan:evil_lol: Same dziewczynki miałaś ???

Briardy same dziewczynki, a PON jeden był samczyk, ale z potężną wadą genetyczną - miał zupełnie przezroczystą skórę na grzbiecie, bezz włosów, przez którą widać było cały środek psa... Nazwałam go Liliput...

Posted

ruszyła już nowa ankieta KV :)

jeśli ktoś nie ma swojego kandydata, albo nie może się zdecydować, to ja polecam Wolontariuszy z Szydłowca :) Znam osobiście, w Szydłowcu byłam nie raz i widziałam co tam się dzieje na własne oczy.... Poza tym miałam nawet 'spotkanie' z kierownikiem wysypiska, gdzie są przetrzymywane psy (całkowita olewka, stawiłyśmy się z anita_happy na umówioną godzinę, a ta persona właśnie stamtąd wyjeżdżała i miała nas w d....)

http://www.dogomania.pl/threads/220736-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-stycze%C5%84