Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

kaja69 napisał(a):
Ściagałaś ???:roll:

sciagalas?
ja?
w zyciu..... jak bozie kocham...
... ale sluch mam jeszcze dobry.... pozdrowienia od TZ

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
U Anusi jak zwykle wesoło :) aż miło tu wchodzić ...buziaki Anuś dla całego zwierzyńca tego szczekliwego i tego mniej szczekliwiego :*:*:*

A dziekuje Martusiu,zaraz biore sie do rozdawania tych buziaczków od Ciebie:) mam nadzieję ,że do 24 się wyrobię...czy kurą też sie należą???
Kava napisał(a):
sciagalas?
ja?
w zyciu..... jak bozie kocham...
... ale sluch mam jeszcze dobry.... pozdrowienia od TZ

Czyli korzystałas z podpowiedzi:roll: oj nieładnie,nie ładnie:cool3:

Równiez pozdrowienia dla TZ :lol:

Posted

kaja69 napisał(a):
A dziekuje Martusiu,zaraz biore sie do rozdawania tych buziaczków od Ciebie:) mam nadzieję ,że do 24 się wyrobię...czy kurą też sie należą???

Czyli korzystałas z podpowiedzi:roll: oj nieładnie,nie ładnie:cool3:

Równiez pozdrowienia dla TZ :lol:

ladnie, nie ladnie... ladnie, nie ladnie.... szostka..... ot ladnie....

dla twego takze....

Posted

kaja69 napisał(a):
O Agusia:multi: Czyli podwójne buziaczki...no to do 24 na mur-beton sie nie wyrobię...

Anuś przepraszam, że ostatnio nie było mnie u Was, ale obiecuję, że wszystko nadrobię;)

Posted

Kava napisał(a):
ladnie, nie ladnie... ladnie, nie ladnie.... szostka..... ot ladnie....

dla twego takze....

No tak liczy sie ocena...a przeciez tyle razy sie mówi,ze uczymy sie dla siebie ,nie dla ocen:roll: och...

pozdrowienia przekazane i równiez powiedział:lol:

AgusiaP napisał(a):
Anuś przepraszam, że ostatnio nie było mnie u Was, ale obiecuję, że wszystko nadrobię;)

Mam nadzieje ,mam nadzieję...bo jak nie,to wiesz Agusiu...nie znasz dnia ni godziny kiedy nalot zrobię:cool3:

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Kurakom jak najbardziej i to podwójne:cool3::cool3::cool3:

Marta zlituj sie ,tam jest tez kogut,moze mu się to nie spodobać:evil_lol:

Posted

ataK napisał(a):
Jak dla mnie, to piesek mógłby nosić imię Festiwal ;) Kiedyś już tutaj chyba różne muzyczne imiona podawałam, nawiązując do Nutek ;)

Taj atko,muzycznie juz było,teraz matematycznie :) dla niektórych cyfry sa jak muzyka,zwłaszcza przy wypłacie,więc można kojarzyć imiona np dla rodzeństwa:) moze byc ciekawie :)
A tak ,zeby sobie nie ściagnąć jakiejs rodzinki,to tfu tfu ...

Posted

Zaczyna robic się niebezpiecznie...mam braki ...nie wiem co to Fuga:oops: bo domyslam sie ,ze nie chodzi o to cos pomiedzy kafelkami??
Moze jednak As i Azor???

Posted

kaja69 napisał(a):
Zaczyna robic się niebezpiecznie...mam braki ...nie wiem co to Fuga:oops: bo domyslam sie ,ze nie chodzi o to cos pomiedzy kafelkami??
Moze jednak As i Azor???

Fuga to rodzaj utworu muzycznego.... najbardziej znana i popularna jest chyba fuga J.S. Bacha

zamiast "Fuga" może być "Nutka" - nie kojarzy się z kafelkami i "Glazurą" do pary ;)

latem oddałam do adopcji Misię - w nowym domu dostała imię "Sonda", bo wzięli ja ludzie jako towarzyszkę zabaw dla owczarka "Radara"... nie pytałam, ale pan chyba wojskowy jakiś ;)

Posted

Nikaragua napisał(a):
Fajnie gdy w jednym domu psiaki maja imiona tematyczne :)

Moja mamuśka nazywała tymczasy, które u nas zostały "tematycznie" - sunia bez łapki ma na imię Nesti, a kotka Inka. Także herbatę i kawę już mam :evil_lol: Ciekawe, co będzie następne ;)

Posted

czytalam kiedys historyjki o kotkach.... wiele z nich nosilo nazwe dnia w ktorym sie pojawilo jako imie, i tak po Sobocie przyszla Sroda...
a Wtorek usiadl kolo Niedzieli...

Posted

Mam Ambre ,kolejny tymczas bedzie Lasowski :)

Podobaja mi się te imione tematyczne:) mozna na prawdę oryginalnie nazywać psiaki...Ja swojego czasu nadawałam zwierzakom ludzkie imiona:)

Posted

Nikaragua napisał(a):
Ludzkie to nie za bardzo mi pasują, no może niektóre tylko :)

koty miałam Agatke ,Malinkę,Filipa,Zuzię,Kacperka :) Została Agatka i Kacperek a z nowo przybyłych Lunka I Milka
A z psiaków ludzkie maja Bruno,Kaja,Balbina,Aisza,Tedi,Tosia,Ahmed i Zuzia :)

Posted

Nikaragua napisał(a):
na wątkach spotkałam już Staszka, Kazika, Ingę.... i nie bardzo mi pasowały.
ale Maja, Kubuś, Mela, Tosia czy Zuzia to jak najbardziej :)

Toprawda,niektóre imiona mozna zepsić,inne nie pasują ...U mojej teściowej zawsze były koty Maciusie:)

Posted

Nikaragua napisał(a):
kiedyś, w studenckich czasach jeszcze, pojechaliśmy w góry, i w Kowarach na ulicy słyszymy jak jakiś pan woła 'Maciek'
Patrzymy a przybiega wielki świniak z gazetą w pysku :)

:-o:-o:-o ale fajnie :)

Ja w dzieciństwie u dziadków bawiłam sie ze swinka Pejsią:) niestety Pejsia skończyła jak wszystkie swinki ,jak sie dowiedziałam,ze Pejsi juz nie ma pierwszy raz odmówiłam jedzenia miesa...

Posted

My nazywamy w schronie mioty tematycznie ;) Mieliśmy więc np. miot muminków - był Muminek, Paszczak, Włóczykij, Migotek i Mała Mi :) Albo niedawno serków: Gouda, Chester, Edam i Feta ;) Szczeniaki z ulicy Chopina miały oczywiście imiona muzyczne (Bemol, Oda, Sonata i Nutka), był miot "opelków" (Corsa, Astra, Wektra, Merida, Zafira), firm produkujących materiały biurowe (Zenith, Pentel, Uni, Supra, Doxi, Posti), szczeniaki z ogródków działkowych "Wisienka" (Wiśnia, Jagoda, Malina), miot "bajkowy" - Bolek, Lolek i Tola ;) Były też niedawno psiaki mitologiczne (Hebe, Nike, Atena, Hestia, Zeus, Ares, Apollo i Hermes).

U kotów mieliśmy np. napoje gazowane (Fanta, Cola, Pepsi, Sprite, Mirinda), batoniki (Mars, Snickers, Twix, Bounty, Milky Way), mitologia też się pojawiła (kotka Afrodyta i jej kocięta: Wenus, Kora, Hades i Hermes), kociaki również z działek (Wisienka, Śliwek i Brzoskwinka), był miot cukierasków (Kukułka, Michałek, Trufel, Raczek, Zozol), były kwiatki (Róża, Irys, Hiacynt, Lilia, Krokus, Dalia) i przybory do szycia (kotka miała na imię Nitka, a jej kociaki Guzik, Cekin, Naparstek, Agrafka, Szpulka, Szpilka), Świata Według Kiepskich też nie zabrakło (Kiepski, Boczek i Paździoch) ;)

Imiona to wielkie pole do popisu ;)

Posted

Nikaragua napisał(a):
na wątkach spotkałam już Staszka, Kazika, Ingę.... i nie bardzo mi pasowały.
ale Maja, Kubuś, Mela, Tosia czy Zuzia to jak najbardziej :)

Było też paru Kornelów, mój syn uważnie śledził wątki ;)