kaja69 Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Kava napisał(a):brawa naleza sie nie mnie.... ja bym w zyciu na to nie wpadla Ściagałaś ???:roll: Quote
Martika&Aischa Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 U Anusi jak zwykle wesoło :) aż miło tu wchodzić ...buziaki Anuś dla całego zwierzyńca tego szczekliwego i tego mniej szczekliwiego :*:*:* Quote
Kava Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 kaja69 napisał(a):Ściagałaś ???:roll: sciagalas? ja? w zyciu..... jak bozie kocham... ... ale sluch mam jeszcze dobry.... pozdrowienia od TZ Quote
kaja69 Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Martika@Aischa napisał(a):U Anusi jak zwykle wesoło :) aż miło tu wchodzić ...buziaki Anuś dla całego zwierzyńca tego szczekliwego i tego mniej szczekliwiego :*:*:* A dziekuje Martusiu,zaraz biore sie do rozdawania tych buziaczków od Ciebie:) mam nadzieję ,że do 24 się wyrobię...czy kurą też sie należą??? Kava napisał(a):sciagalas? ja? w zyciu..... jak bozie kocham... ... ale sluch mam jeszcze dobry.... pozdrowienia od TZ Czyli korzystałas z podpowiedzi:roll: oj nieładnie,nie ładnie:cool3: Równiez pozdrowienia dla TZ :lol: Quote
kaja69 Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 AgusiaP napisał(a):Ja również buziaczki przesyłam;):loveu: O Agusia:multi: Czyli podwójne buziaczki...no to do 24 na mur-beton sie nie wyrobię... Quote
Martika&Aischa Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Kurakom jak najbardziej i to podwójne:cool3::cool3::cool3: Quote
Kava Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 kaja69 napisał(a):A dziekuje Martusiu,zaraz biore sie do rozdawania tych buziaczków od Ciebie:) mam nadzieję ,że do 24 się wyrobię...czy kurą też sie należą??? Czyli korzystałas z podpowiedzi:roll: oj nieładnie,nie ładnie:cool3: Równiez pozdrowienia dla TZ :lol: ladnie, nie ladnie... ladnie, nie ladnie.... szostka..... ot ladnie.... dla twego takze.... Quote
AgusiaP Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 kaja69 napisał(a):O Agusia:multi: Czyli podwójne buziaczki...no to do 24 na mur-beton sie nie wyrobię... Anuś przepraszam, że ostatnio nie było mnie u Was, ale obiecuję, że wszystko nadrobię;) Quote
kaja69 Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Kava napisał(a):ladnie, nie ladnie... ladnie, nie ladnie.... szostka..... ot ladnie.... dla twego takze.... No tak liczy sie ocena...a przeciez tyle razy sie mówi,ze uczymy sie dla siebie ,nie dla ocen:roll: och... pozdrowienia przekazane i równiez powiedział:lol: AgusiaP napisał(a):Anuś przepraszam, że ostatnio nie było mnie u Was, ale obiecuję, że wszystko nadrobię;) Mam nadzieje ,mam nadzieję...bo jak nie,to wiesz Agusiu...nie znasz dnia ni godziny kiedy nalot zrobię:cool3: Quote
kaja69 Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Martika@Aischa napisał(a):Kurakom jak najbardziej i to podwójne:cool3::cool3::cool3: Marta zlituj sie ,tam jest tez kogut,moze mu się to nie spodobać:evil_lol: Quote
AgusiaP Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 kaja69 napisał(a): Mam nadzieje ,mam nadzieję...bo jak nie,to wiesz Agusiu...nie znasz dnia ni godziny kiedy nalot zrobię:cool3: Super zapraszam;) Quote
Martika&Aischa Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 kaja69 napisał(a):Marta zlituj sie ,tam jest tez kogut,moze mu się to nie spodobać:evil_lol: Anuś poprawiłaś mi humor :cool3::cool3::cool3::cool3::cool3: Quote
ataK Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Jak dla mnie, to piesek mógłby nosić imię Festiwal ;) Kiedyś już tutaj chyba różne muzyczne imiona podawałam, nawiązując do Nutek ;) Quote
kaja69 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 ataK napisał(a):Jak dla mnie, to piesek mógłby nosić imię Festiwal ;) Kiedyś już tutaj chyba różne muzyczne imiona podawałam, nawiązując do Nutek ;) Taj atko,muzycznie juz było,teraz matematycznie :) dla niektórych cyfry sa jak muzyka,zwłaszcza przy wypłacie,więc można kojarzyć imiona np dla rodzeństwa:) moze byc ciekawie :) A tak ,zeby sobie nie ściagnąć jakiejs rodzinki,to tfu tfu ... Quote
kaja69 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Zaczyna robic się niebezpiecznie...mam braki ...nie wiem co to Fuga:oops: bo domyslam sie ,ze nie chodzi o to cos pomiedzy kafelkami?? Moze jednak As i Azor??? Quote
mari23 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 kaja69 napisał(a):Zaczyna robic się niebezpiecznie...mam braki ...nie wiem co to Fuga:oops: bo domyslam sie ,ze nie chodzi o to cos pomiedzy kafelkami?? Moze jednak As i Azor??? Fuga to rodzaj utworu muzycznego.... najbardziej znana i popularna jest chyba fuga J.S. Bacha zamiast "Fuga" może być "Nutka" - nie kojarzy się z kafelkami i "Glazurą" do pary ;) latem oddałam do adopcji Misię - w nowym domu dostała imię "Sonda", bo wzięli ja ludzie jako towarzyszkę zabaw dla owczarka "Radara"... nie pytałam, ale pan chyba wojskowy jakiś ;) Quote
Drzagodha Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Nikaragua napisał(a):Fajnie gdy w jednym domu psiaki maja imiona tematyczne :) Moja mamuśka nazywała tymczasy, które u nas zostały "tematycznie" - sunia bez łapki ma na imię Nesti, a kotka Inka. Także herbatę i kawę już mam :evil_lol: Ciekawe, co będzie następne ;) Quote
Kava Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 czytalam kiedys historyjki o kotkach.... wiele z nich nosilo nazwe dnia w ktorym sie pojawilo jako imie, i tak po Sobocie przyszla Sroda... a Wtorek usiadl kolo Niedzieli... Quote
kaja69 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Mam Ambre ,kolejny tymczas bedzie Lasowski :) Podobaja mi się te imione tematyczne:) mozna na prawdę oryginalnie nazywać psiaki...Ja swojego czasu nadawałam zwierzakom ludzkie imiona:) Quote
kaja69 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Nikaragua napisał(a):Ludzkie to nie za bardzo mi pasują, no może niektóre tylko :) koty miałam Agatke ,Malinkę,Filipa,Zuzię,Kacperka :) Została Agatka i Kacperek a z nowo przybyłych Lunka I Milka A z psiaków ludzkie maja Bruno,Kaja,Balbina,Aisza,Tedi,Tosia,Ahmed i Zuzia :) Quote
kaja69 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Nikaragua napisał(a):na wątkach spotkałam już Staszka, Kazika, Ingę.... i nie bardzo mi pasowały. ale Maja, Kubuś, Mela, Tosia czy Zuzia to jak najbardziej :) Toprawda,niektóre imiona mozna zepsić,inne nie pasują ...U mojej teściowej zawsze były koty Maciusie:) Quote
kaja69 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Nikaragua napisał(a):kiedyś, w studenckich czasach jeszcze, pojechaliśmy w góry, i w Kowarach na ulicy słyszymy jak jakiś pan woła 'Maciek' Patrzymy a przybiega wielki świniak z gazetą w pysku :) :-o:-o:-o ale fajnie :) Ja w dzieciństwie u dziadków bawiłam sie ze swinka Pejsią:) niestety Pejsia skończyła jak wszystkie swinki ,jak sie dowiedziałam,ze Pejsi juz nie ma pierwszy raz odmówiłam jedzenia miesa... Quote
Drzagodha Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 My nazywamy w schronie mioty tematycznie ;) Mieliśmy więc np. miot muminków - był Muminek, Paszczak, Włóczykij, Migotek i Mała Mi :) Albo niedawno serków: Gouda, Chester, Edam i Feta ;) Szczeniaki z ulicy Chopina miały oczywiście imiona muzyczne (Bemol, Oda, Sonata i Nutka), był miot "opelków" (Corsa, Astra, Wektra, Merida, Zafira), firm produkujących materiały biurowe (Zenith, Pentel, Uni, Supra, Doxi, Posti), szczeniaki z ogródków działkowych "Wisienka" (Wiśnia, Jagoda, Malina), miot "bajkowy" - Bolek, Lolek i Tola ;) Były też niedawno psiaki mitologiczne (Hebe, Nike, Atena, Hestia, Zeus, Ares, Apollo i Hermes). U kotów mieliśmy np. napoje gazowane (Fanta, Cola, Pepsi, Sprite, Mirinda), batoniki (Mars, Snickers, Twix, Bounty, Milky Way), mitologia też się pojawiła (kotka Afrodyta i jej kocięta: Wenus, Kora, Hades i Hermes), kociaki również z działek (Wisienka, Śliwek i Brzoskwinka), był miot cukierasków (Kukułka, Michałek, Trufel, Raczek, Zozol), były kwiatki (Róża, Irys, Hiacynt, Lilia, Krokus, Dalia) i przybory do szycia (kotka miała na imię Nitka, a jej kociaki Guzik, Cekin, Naparstek, Agrafka, Szpulka, Szpilka), Świata Według Kiepskich też nie zabrakło (Kiepski, Boczek i Paździoch) ;) Imiona to wielkie pole do popisu ;) Quote
ataK Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Nikaragua napisał(a):na wątkach spotkałam już Staszka, Kazika, Ingę.... i nie bardzo mi pasowały. ale Maja, Kubuś, Mela, Tosia czy Zuzia to jak najbardziej :) Było też paru Kornelów, mój syn uważnie śledził wątki ;) Quote
Recommended Posts