Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lew cudny ...wow, a misiaczki obledne :loveu:
Witamy Sabinkowe Cioteczki:loveu:
Cudnie, ze o Babci nie zapominacie :lol:
U Sabci chyba juz ok , chociaz wciaz ucho pielegnujemy. Gronkowiec tez sie wyciszyl i mamy nadzieje...da nam spokoj na przynajmniej kilka miesiecy. Mimo wszystko, raz na dwa dni przemywam brzuszek i najczesciej zmienione miejsca- manusanem:) Alez Sabinka to lubi :evil_lol: Stoi jak cielaczek. Grzeczna, spokojna, poddajaca sie tej czynnosci z najwiekszym uwielbieniem..... nawet do brylanta nie ucieka :multi: Sunia ma przepiekna siersc. Mieciutka, blyszczaca, zdrowa i wyczesana...jest jedyna w calym stadzie, ktora kocha szczotkowanie, wiec z tego korzystam :eviltong:

Ilusiu...zima mnie poraza. Jest zimno , a ma byc jeszcze zimniej :-( Sabinka zupelnie nie ma ochoty na spacery dluzsze niz 15minut , chetnie grzeje sie przy kominku. Taki kociak sie z niej zrobil ;-) "Oby do wiosny" ....powtarzamy to jak mantre. Wprawdzie uwielbiam zime , snieg, sloneczko , narty ale qrcze ....normalna zime, a nie zime jak na Antarktydzie .
Rodzenstwo mimo cieplych bud , po sufity slomy, siersci i podszerstka, ze do skory dojsc nie mozna.....przeprowadzilismy na noc do domu. -23 teraz w nocy to za duzo. Ramzes mocno nieszczesliwy z tego powodu. Protestuje i chce do siebie ale mam w nosie jego protesty. Na szczescie jeszcze sie nie oflagowal i strajku glodowego nie zaczal ;-) Chetnie wsuwa zimowe, cieple jedzenie. Mile urozmaicenie po suchej, zimnej karmie ;-) Rodzenstwo ma przedluzajacy sie dzien dziecka ale zima zawsze dostaja cos cieplego ;-)
Aaaaa, zapomnialabym napisac....dzisiaj spotkalam emeryta Maxa :-) Tez nie wychodzi juz na dlugie spacery ze wzgledu na pogode...ustawilismy randke Sabinki i Maxa na niedziele ;-) Unixenko ...jak Max nie nawali i temp bedzie w miare przyzwoita....beda fotki :-P
cieplusio Was przytulamy:loveu:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Huraaaa, huraaa, schadzka się szykuje;) Jak dobrze, że stadko bezpieczne, w ciepełku i Sabinka ma tak kominkowo:) Ściskam Kajko, w Łodzi szczypie w tyłek jak w Irkucku, błagam!!!!!!!!!!! Po co to komu????

Posted

Fajnie, że Sabunia grzeje się jak kociak przy kominku, korzystaj malutka ile wlezie :) Kilka wieków temu, to mieli przes....ne: zimna woda, kąpiel w wodzie po dziadku i psiaki na dworzu.

No i oczywiście zdjęcia Maxa i Sabci to będą jak wisienki na torcie :)

Posted

Ja juz oczyma wyobrazni widze te dwa zakochane pychole -Bedziemy czekac cierpliwie .Mizianka dla slicznej Sabuni .Niech grzeje swe kostrurki przy kominku i cieszy sie z dobrego ,spokojnego zycia .

[IMG]http://celine1971.c.e.pic.centerblog.net/wzi9ubrs.gif[/IMG]

Posted

Marysiu , na Mazurach to juz zdecydowanie Syberia :roll: tej nocy bylo -31 ....to jakis koszmar :shake: Teraz jest -24 i jeszcze wiatr do tego...masz racje ..."gora nas nie lubi" :shake:

Ewciu, jak bedzie tak zimno to nie zaryzykuje z Sabinka dluzszego spaceru :( Tylko na siusiu i z powrotem. Boje sie przeziebic jej pecherz..., poza tym, przy tak duzym mrozie sama ciagnie szybko do domu.
Sadze , ze Pani Maxa tez nie bedzie miala ochoty na spacery. Oddychac ciezko przy takiej pogodzie...Zobaczymy :-) Moze akurat bedzie fajnie :-)
Jolus dziekujemy :evil_lol: Sabinka znowu dzisiaj pilnuje ognia przy kominku;-) lubi ciepelko jak jej pan ;-)

Posted

Nie było mnie na wątku przez parę dni z powodu potwornego bólu głowy i oczu ale już jestem.
Mizianka dla dla wszystkich futerek i pozdrowienia dla bezfuterkowców :-)

Posted

Przepraszam za zaśmiecanie, ale bardzo Was proszę zaglądnijcie na wątek niewidomego Homera w depresji. Wątek został założony przez nową dogomaniaczkę i nic się tam nie dzieje... :(
[INDENT]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/220380-Ślepy-Homer-z-Przyborówka-już-w-depresji-potrzebuje-pomocy-i-DS"]http://www.dogomania.pl/threads/2203...je-pomocy-i-DS[/URL]-!

[IMG]http://img19.imageshack.us/img19/7753/resizeofdsc0107.jpg[/IMG]
[/INDENT]

Posted

[quote name='Sabina02']Przepraszam za zaśmiecanie, ale bardzo Was proszę zaglądnijcie na wątek niewidomego Homera w depresji. Wątek został założony przez nową dogomaniaczkę i nic się tam nie dzieje... :(
[INDENT]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/220380-Ślepy-Homer-z-Przyborówka-już-w-depresji-potrzebuje-pomocy-i-DS"]http://www.dogomania.pl/threads/2203...je-pomocy-i-DS[/URL]-!

[IMG]http://img19.imageshack.us/img19/7753/resizeofdsc0107.jpg[/IMG]
[/INDENT][/QUOTE]

byłam, serce pęka....

Posted

Marysiu, jasne, ze sie nie damy :-) chociaz juz troche za dlugo taka zimnica. Wiesz....mnie serce boli jak mysle o psiakach w schronie i na wsiach :( tam ciemnogrod do granic absurdu :-(
Randki Sabinki i Maxa nie bylo w niedziele :shake: Nie sposob bylo wyjsc na dluzej niz 10min. Cala niedziele bylo ok -25 :shake: Moglo by juz odpuscic. Kocham te moje Mazury ale zimy ostatnio sa iscie syberyjskie , juz nie mazurskie.
Wczoraj jak jechalam na kolejna zabita wies z buda dla psiaka, widzialam stado sarenek przy lesie. lezaly bidulki wszystkie razem, zbite jak jednosc :roll: Mam nadzieje, ze je ktos dokarmia bo jak jeszcze bym musiala po lesie smigac z jedzeniem- to "matko zlituj sie" ;-) Karmiki stoja u mnie pelne jedzenia , a ptaszkow ani sladu :shake:. Co roku mialam kolejki do jadlodajni , a teraz cisza...gdziez one sie podzialy ? pojecia nie mam.
Ilusiu jak sie czujesz?
Przytulamy cieplo mimo mrozow :-)

Posted

Dzisiaj jest dobrze tyle że w pracy zmarzłam i przyjechałam totalnie zmęczona ..., ale już odpoczęłam :)
Ok nie nudzisz się ;-), ale leśne zwierzęta powinny mieć dostarczane jedzenie przez leśniczych, więc mam nadzieję że tak jest

Posted

Wyciągnęłyśmy ze schroniska w Szcytnie onka w tragicznym stanie, jest na tymczasie prosimy o pomoc jak mu pomóc:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/222647-Zag%C5%82odzony-owczarek-w-domu-tymczasowy-w-tragicznej-sytuacji-pomocy?p=18584657#post18584657[/url]

Posted

Dzisiaj Sabinka byla z Laurka w klinice :-)
Laura miala kontrole RTG , a Sabcia kontrolne badania :-) Krew wyszla niezle :-) wiecie ,ze wyniki Sabinki mimo wieku sie porawiaja:multi:
Zostal pobrany wymaz z ucha dla pewnosci , chociaz i tak wiemy z czym sie musimy zmagac :( Sabinka dostala leki, bez ktorych juz funkcjonowac sie nie da ale Pani dr byla bardzo zadowolona ze zdrowka Sabci, dumna z faktu, ze sunia juz nie jest siusmajtka :multi: Sabinka to bardzo wdzieczny pacjent. Spokojna, cierpliwa, pozwolila sobie pobrac krew bez protestu, zajrzec w uszy, zeby. Zwyrodnienie kregoslupa tez sie nie poglebilo,
Ogolnie Sabinka ...miod malina :-)
Czasowo gronkowiec tez opanowany:-) Sabcia uslyszala dzisiaj tyle komplementow ile ja bym sobie zyczyla ;-)
pozdrawiamy Cioteczki:loveu:
Marysiu , to prawda :-) cala zime Sabinka przy kominku grzeje dupcie :-)

Posted

Ewuniu , Sabinka miala robiony rezonans (na RTG nie bylo dokladnie widac) w zeszlym tygodniu, i wczoraj dr porownala aktualne badanie ze starszym ( 8 miesiecy temu robilismy pierwszy rezonans :-) . Nie jest gorzej , a to juz super dobrze .....mamy swiadomosc tego, ze lepiej nie bedzie . Sabcia dostala niezla szkole zycia przez te 11lat :(
Ogolnie , Sunia jest ok ;-) Dzisiaj w nocy po wczorajszym zastrzyku nasiusiala przez sen ;) ale to nic nie szkodzi....tak sie zdarza, bo lek powoduje , ze duzo wiecej pije przez dwa dni, a spi tak "twardo", ze nie czuje jak siusiu samo idzie ;-)
Juz jest wymyta, lozko uprane ...nic sie nie stalo ;-)
Marysiu, Ewciu:loveu:

Posted

Ilusiu , pisz , rymuj jak najwiecej :-) masz we mnie wierna fanke swojej tworczosci :-)Dziekujemy za pamiec o Sabince:loveu:
Jolus :loveu:dzieki
Marysiu :loveu: a no nasiusialo sie ...i Sabcia sypia teraz w pampersie:lol: Troszke posikuje po zastrzyku ale to u niej zupelnie normalne :-)Bedzie taka siusmajtka jeszcze przez 2-3 dni :) Nic nie szkodzi...;) Jej wolno :loveu: