chita Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 wlasnie dzwonilam do martik, najwczesniej bedzie mogla za niecale dwa tyg, szukamy pilnie kogos na wiztye! Quote
edek Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 chita napisał(a):wlasnie dzwonilam do martik, najwczesniej bedzie mogla za niecale dwa tyg, szukamy pilnie kogos na wiztye! A nie lepiej go wydać do tego domku blisko hoteliku. Domek sprawdzony, poznali Maksia, Maksiu ich. Polubili się na wzajem to jest ważne. Quote
Marzka35 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 edek napisał(a):A nie lepiej go wydać do tego domku blisko hoteliku. Domek sprawdzony, poznali Maksia, Maksiu ich. Polubili się na wzajem to jest ważne. Dobry pomysł z tym domkiem blisko hoteliku. A drugiemu domkowi przedstawić tego drugiego pieska, który też bardzo potrzebuje domu. Quote
Marzka35 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Doczytałam, że ten drugi pies - Irvin nie bardzo lubi towarzyszy, więc chyba nie bardzo do domu, gdzie już jest labek :-(. Chociaż to już decyzja DS musiałaby być. Można przecież zsocjalizować ze sobą psy, trzeba tylko chcieć, umieć i no i żeby psy się polubiły. Ja miałam problem z suniami przy socjalizacji, starsza-mała nie chciała przyjąć do siebie dużej-młodej, ale jakoś się docierają pod moim czujnym okiem i dozorem. Quote
chita Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 edek napisał(a):A nie lepiej go wydać do tego domku blisko hoteliku. Domek sprawdzony, poznali Maksia, Maksiu ich. Polubili się na wzajem to jest ważne. to nie zmienia faktu ze wizyta i tak moglaby sie odbyc, bo jak nie Maks to kto inny, ponadto musimy zobaczyc jakie warunki proponuja Maksiowi wiec mysle ze warto sprawdzic ten dom;) Quote
paulinken Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 chita napisał(a):to nie zmienia faktu ze wizyta i tak moglaby sie odbyc, bo jak nie Maks to kto inny, ponadto musimy zobaczyc jakie warunki proponuja Maksiowi wiec mysle ze warto sprawdzic ten dom;) Tylko wiesz, jeśli oni chcą konkretnie Maksa, to głupio im mówić, że jednak go nie dostaną. Mogą się poczuć oszukani, ktoś im do domu włazi, przepytuje, a psa i tak nie dostaną. Aniu, a ci państwo co u Ciebie byli zapoznać Maksa, są, że tak brzydko powiem, sprawdzeni? Dom bez zwierząt? Quote
Temida Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Naprawdę martwię się, że nie ma nikigo do tej wizyty. Domek wydaje się super, a Państwo bardzo czekają. Quote
chita Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 paulinken napisał(a):Tylko wiesz, jeśli oni chcą konkretnie Maksa, to głupio im mówić, że jednak go nie dostaną. Mogą się poczuć oszukani, ktoś im do domu włazi, przepytuje, a psa i tak nie dostaną. nie chodzilo o to ze nie dostana:) przeciez zglosili sie pierwsi;) wysle jeszcze kilka pw z prosba o wizyte...paulinken a wiesz kiedy dalabys rade gdyby nikt inny nie odpowiedzial? Quote
paulinken Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 chita napisał(a):nie chodzilo o to ze nie dostana:) przeciez zglosili sie pierwsi;) wysle jeszcze kilka pw z prosba o wizyte...paulinken a wiesz kiedy dalabys rade gdyby nikt inny nie odpowiedzial? No ale ten domek, co pisała Ania, też wygląda dobrze. I bliżej. Gadałam z TZem. Najlepiej by było dziś. Bo w sb jedzie do brata robić remont, a w nd na urodziny dziadka jedziemy. Tylko że: ja nie mogę teraz do tego Pana zadzwonić, bo jestem w pracy. Jeśli byś mogła to załatwić, to by było super. Tzn. zapytać o adres i czy dziś by mogli. I ankietę mi podeślijcie na maila. I jeszcze: najważniejsze rzeczy o Maksie, bo nie mam czasu teraz czytać. Na co zwrócić uwagę. Quote
chita Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Temido zadzwonisz do Pana i spytasz czy dzis pasuje, podeslesz ich ankiete paulinken? ja nie mam do niego numeru, ani ich ankiety...zaraz napisze na pw o maksie co wiem, Aniu on z samcami ok, prawda? Quote
paulinken Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Może też macie jakiś Wasz plan wizyty, tzn. o co pytać? Czy standardowo? Quote
paulinken Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Temida mi przesłała nr telefonu do Pana, ale ja nie mogę teraz zadzwonić. Quote
chita Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 przekazalam Panu wszystko;) osobiscie jestem pod wrazeniem, dzieci jest dwoje-chlopcy 9 i 13lat i to oni wypatrzyli Maksa na allegro, zauroczyl ich filmik:) Quote
paulinken Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 No to chita mnie umówiła ;) Pojadę z TZem, może też będzie chciał wejść ;) Mam nadzieję, że to będzie dobry i rozsądny domek, zaproponuję, żeby może zabrali swojego psa i odwiedzili Maksa w Brodnicy, żeby się zapoznali. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 sprawdzcie dom w bydg, maja pierwszeństwo:) a jak ewentualnie z transportem?> pan coś mówił? Quote
Marycha35 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Ludkowie kochani oby więcej takich wątków gdzie domki o psinki walczą!!!! Pierwszy raz jestem świadkiem takiej sytuacji, ale jak lookam na Naszego Przyjaciela, te buziaki, które rozdaje, uśmiechy, bieganiny i otwierane kłódki to alles klar der kommisar;) Huraaa:) A domki fajocha i trzeba dwa uszczęśliwić. Psiaków mamy duuuużo! Quote
paulinken Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 No i po wizycie. Podaję suche informacje, oceńcie sami. Byłam tam jakieś pół godziny. Państwo z dwojgiem chłopców, młodszy miał niedawno komunię. Mieli owczarka 7letniego, ale miesiąc temu odszedł. Nie wiedzą na co, nagle zaczął kuleć i pewnego dnia umarł, mimo że był "w kwiecie wieku". Weterynarz przyjeżdża z wioski obok, raczej tylko na szczepienia. Mają labradora, ok. 4 letniego - po "rasowych" rodzicach, ale bez rodowodu - tak samo było z owczarkiem. Labrador, jak i owczarek wcześniej, mieszka na dworze, w budzie. Ma ogród do dyspozycji, może wchodzić do domu, ale generalnie mieszka na zewnątrz. W czasie burzy psy mogą wchodzić do szopki, gdzie nie widać błysków. Pan podobno biega z labradorem, ale bez smyczy, bo nie ucieka. Labek niekastrowany, pani chyba trochę się zdziwiła na to pytanie. Mieli też na początku małego labradora, ale wpadł pod samochód, bo nie mieli płotu. Labrador jest wszystkożerny, pani gotuje kaszę z puszką, albo mięsem, czasem też suche - zauważyłam worek Puffi i jakiś jeszcze, nie pamiętam jaki. Labek nie bardzo chciał wejść do domu, jak byłam, trochę nieśmiały, w końcu wszedł i się położył pod stołem. W razie wakacji przychodzi babcia, a jak rodzina wyjeżdża na cały dzień, to pies dostaje wiadro wody. Młodszy chłopiec miał podobno alergię, ale mu przeszło. Generalnie państwo są bardzo zdecydowani, chcą psa, bo labradorowi jest smutno od kiedy stracił przyjaciela, dzieci podobno cały czas nagabują ojca. Powiedziałam, że jeszcze dziś dostaną odpowiedź, bo jeśli chcecie im oddać Maksa, to nawet jutro by chcieli po niego przyjechać. Jeśli się decydujecie na drugi dom, albo wcale, to też bardzo Was proszę, żeby pana powiadomić. Jeśli będą mogli przyjechać po Maksa, to pytali, czy by się karma w hotelu nie przydała, co się chwali. Nie jest źle, ale nie wiem, czy to najlepsza opcja dla psa po przejściach. Jakbyście mieli jakieś pytania, to piszcie, ja idę ogarnąć stado (w tym mojego męża). Quote
Marycha35 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Dzięki bardzo za super relację, jest konkretnie, obiektywnie, szczegółowo. Ludkowie przepraszam, ale ja jestem na nie. Maksiu ma tamten domek jeszcze do wyboru. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 A ja uważam iż Maks byłby zadowolony, jemu potrzebna jest przestrzeń,możliwość wybiegania się , pobawienia. Psy biegają tu po ogrodzie , nie ma kojca. Dom ogrodzony. Oczywiście iz pozostaje kwestia pewnych spraw wątpliwych, ale to już bardziej dziewczyny powinny zdecydować, które rozmawiały z domem. Uważam jednak za plus przyjazd po psa, zainteresowanie . Dom ten niedaleko mnie jest stosunkowo podobny do tego . Quote
Temida Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 To radźcie mi kochani, bo najpóźniej jutro rano coś muszę odpowiedzieć. Quote
Marycha35 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Ale żeby był tam bezpieczny....a jak wybiegnie! Trochę kicha z tym pieskiem co skończył pod kołami:( Quote
Recommended Posts