Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

żeby nie było, że psa porzuciłam :cool3: wstawiam foteczkę z TŻ

pies ma minę tępaka ;)

dziś doszłam do wniosku, że mój nieco aspołeczny pies lubi: TTB, boksery oraz szalone pieski znacznie mniejsze od siebie ;) spotkałyśmy sukę coś pomiędzy amstaffem a staffikiem i się chwilę bawiły :o owa suka była bardzo milutka, ale miała kolczatkę na drugą stronę i mnie podrapała po nodze. bardzo chciała dostać szarpak Etny, jak Etna to zobaczyła, to chcąc go zdobyć doskoczyła mi do twarzy, kochany piesek :diabloti: ale zwykle w takich sytuacjach startuje do psa, czyli suczydło jej się spodobało. jaki wniosek? kolejny pies musi być TTB bądź boksiem :evil_lol:

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

motyleqq napisał(a):
hihi a my akurat całą trójką kochamy boksery, więc MOŻE kiedyś takiego przygarniemy ;) dużo ich do adopcji...

przypomnialo mi sie cos...i sie z tym uzewnetrznie.

moj pies starszy kocha bosery tak jak etna, wiec wiadomo, ze troche ich znamy.
znamy tez takiego jednego, co jest troche kulawy.
i kiedys rozmawialam z ta babka, co go ma i ona mi opowiedziala jak bardzo w jej rodzinie kochaja boksery i ze zawsze mieli boksery, a jej corka dziala w fundacji zajmujacej sie pomocy boserom i co wieczor placze przed kompem, kiedy sa nowe biedne boserki do adopcji.
a ich bokser ma rozszczep kregoslupa i zwyrodnienie biodra (czyli pewnie dysplazje) i juz coraz gorzej mu sie chodzi, ale jeszcze w zeszlym roku dwa razy zrobil szczeniaczki takie sliczne jak nie wiem i zolte i pregowane.
weterynarz powiedzial, ze dzieci robic moze, bo mu ten rozszczep nie przeszkadza wcale w robieniu dzieci i robi jak szalony.

oczywiscie nie pytajcie, czy mial rodowod chociaz to i tak w tej historii jest najmniej wazne...

Posted

dorka1403 napisał(a):
no powiedzmy ze ci wierze zes gdzies jej nie zostawila tam na tej polanie....ale i tak nie zaspokoilas mojego glodu na zdjecia...

więcej będzie jak wrócimy z obozu :cool3:

a_niusia napisał(a):
przypomnialo mi sie cos...i sie z tym uzewnetrznie.

moj pies starszy kocha bosery tak jak etna, wiec wiadomo, ze troche ich znamy.
znamy tez takiego jednego, co jest troche kulawy.
i kiedys rozmawialam z ta babka, co go ma i ona mi opowiedziala jak bardzo w jej rodzinie kochaja boksery i ze zawsze mieli boksery, a jej corka dziala w fundacji zajmujacej sie pomocy boserom i co wieczor placze przed kompem, kiedy sa nowe biedne boserki do adopcji.
a ich bokser ma rozszczep kregoslupa i zwyrodnienie biodra (czyli pewnie dysplazje) i juz coraz gorzej mu sie chodzi, ale jeszcze w zeszlym roku dwa razy zrobil szczeniaczki takie sliczne jak nie wiem i zolte i pregowane.
weterynarz powiedzial, ze dzieci robic moze, bo mu ten rozszczep nie przeszkadza wcale w robieniu dzieci i robi jak szalony.

oczywiscie nie pytajcie, czy mial rodowod chociaz to i tak w tej historii jest najmniej wazne...

ja pierdzielę... nie wiem, jak można jednocześnie działać w fundacji i rozmnażać chorego psa :shake: no i ten wet... co za społeczeństwo

Posted

motyleqq napisał(a):
hihi a my akurat całą trójką kochamy boksery, więc MOŻE kiedyś takiego przygarniemy ;) dużo ich do adopcji...

To jednak nie kupujesz staffika? :cool3:

Posted

A&L napisał(a):
To jednak nie kupujesz staffika? :cool3:

nie zanosi się w naszym życiu na czas na szczeniaczka... ;) ja pracuję po 8h(i nie ma mnie 9-10), Piotr po 12-13h, no i zaczynam od października studia. ale za to w tajemnicy powiem, że myślimy o kupnie mieszkania :cool3: a to oznacza same dobreee rzeczy :evil_lol:
a w ogóle to nie lubię szczeniaczków :diabloti: podrostka staffika to bym chętnie sobie sprawiła

Posted

Z tym mieszkaniem, to super ;) A jak tam sprawy sklepu się mają? Staffików przecież sporo do adopcji jest :evil_lol:

Posted

A&L napisał(a):
Z tym mieszkaniem, to super ;) A jak tam sprawy sklepu się mają? Staffików przecież sporo do adopcji jest :evil_lol:

sklepowe sprawy stoją w miejscu :eviltong:
staffików nie ma prawie wcale do adopcji, jak już to amstaffy, bullteriery(choć te też rzadziej niż amstaffy)

Posted

motyleqq napisał(a):
nie zanosi się w naszym życiu na czas na szczeniaczka... ;) ja pracuję po 8h(i nie ma mnie 9-10), Piotr po 12-13h, no i zaczynam od października studia. ale za to w tajemnicy powiem, że myślimy o kupnie mieszkania :cool3: a to oznacza same dobreee rzeczy :evil_lol:
a w ogóle to nie lubię szczeniaczków :diabloti: podrostka staffika to bym chętnie sobie sprawiła

ja w sumie tez wole jak pies jest juz psem, a nie cuchnacym papisem (ja nie lubie zapachu szczeniaka i zawsze ciesze sie jak pies go traci na zawsze).
ale jednak wiem, ze nikt mi nie wychowa psa tak jakbym zrobila to sama.

Posted

Muszę powiedzieć, że....Etna jest zaje....!!! :D :D :loveu:
Mimoże widziałam ją tylko 10 minut :eviltong: Szkoda, że im nie zrobiłyśmy żadnego zdjęcia, ale trzeba to będzie nadrobić na dcdc :cool3:

Posted

Etna ma w sobie coś takiego, że wszyscy ją lubią. Mój TŻ też powiedział, że miała taki sympatyczny pyszczek i mądre oczka :lol:

Posted

[quote name='a_niusia']ja w sumie tez wole jak pies jest juz psem, a nie cuchnacym papisem (ja nie lubie zapachu szczeniaka i zawsze ciesze sie jak pies go traci na zawsze).
ale jednak wiem, ze nikt mi nie wychowa psa tak jakbym zrobila to sama.

podrostka też można wychować :)

[quote name='Natalia&Cody']Muszę powiedzieć, że....Etna jest zaje....!!! :D :D :loveu:
Mimoże widziałam ją tylko 10 minut :eviltong: Szkoda, że im nie zrobiłyśmy żadnego zdjęcia, ale trzeba to będzie nadrobić na dcdc :cool3:

Etna zachowała się jak debil-jak zwykle-oszczekując Kati.
a na dcdc w Poznaniu to nas nie będzie jednak, bo nie damy rady przyjechać :(

[quote name='Amber']Etna ma w sobie coś takiego, że wszyscy ją lubią. Mój TŻ też powiedział, że miała taki sympatyczny pyszczek i mądre oczka :lol:

hehhe, dziękuję :lol:

[quote name='Klaudia&Aza']https://m.ak.fbcdn.net/a8.sphotos.ak/hphotos-ak-ash4/417591_409597805744669_2136784784_n.jpg przyszłam przypadkiem i zatrzymałam się na tym zdjęciu, świetne jest:D

Etna wie co dobre:)

dzięki :)

[quote name='evel']A Wyście już wróciły z tego obozu? :cool3:

owszem, wróciłyśmy :lol: jako że dziś mam trochę czasu w pracy :diabloti: to za niedługo pojawią się foteczki.

Etna pokazała jak bardzo boi się, że ją porzucimy. pomijając standardowe darcie japy w samotności, udało jej się wyjść z klatki rozwalając sobie nos :roll: przechodząc pod płotem dziubnęła się koło oka... a usiłując staranować kojec nabiła sobie guza na nosie. w rezultacie postanowiliśmy jej nie zostawiać samej, bo po takim stresie kiepskawo pracowała.
ale poza tym została mistrzem agility grupy początkującej i mistrzem frisbee :lol: była jak zwykle super pracującym pieseczkiem, nasze agi się bardzo poprawiło. a Paula Gumińska jest super i dała nam dużo nowego zapału do dysków :) tylko, że aktualnie nie mamy czym rzucać, wszystko zeżarte po obozie :evil_lol:
wczoraj próbowaliśmy flipów i poszło super :loveu:

wrzucam fotki od Pauli, bo z fejsa nie muszę zmniejszać :evil_lol:

grzeczny pieseczek :cool3:

nie paczeć na moje miny :lol:

Posted

Fajnie, że Wam się tak dobrze pracowało na obozie :) Szkoda tylko, że Etna ma taki problem z zostawaniem w samotności...
A jakieś filmiki może będą? No i widzę, że jednak Ty pracowałaś z nią na frisbee :D

Posted

będą filmiki z agi, ale mam problem techniczny z nimi, więc trochę trzeba poczekać :lol: a co do frisbee, to pracowaliśmy na zmianę. poprawialiśmy aport i oddawanie, a Piotr nie lubi się szarpać dyskiem. teraz już tak pies nie szarpie jak debil i łatwiej się z nią bawi, ale jak szarpałam się z Hondą, to było mi smutno, że nie mam takiego delikatnego pieska :evil_lol:

Posted

miałam zamiar sklecić filmiki w jeden, ale się nie da :evil_lol: więc, pierwszy:

[video=youtube;pUnNY7FKcC0]https://www.youtube.com/watch?v=pUnNY7FKcC0&feature=plcp[/video]