Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Amber']Nad morzem nie leżę plackiem na piachu, tylko chodzę na długie wycieczki po plaży, rozkoszując się powietrzem, zapachami i dźwiękami.

Morze jest cudownie zmienne, a góry stoją i stać będą. Nuuuuuda :evil_lol:[/QUOTE]

:loveu:Popieram :loveu:

Posted

[url]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_6238.jpg[/url]
Dwa Dobki! :loveu: Piękny widok!! :loveu: :loveu:

Posted

Ja też nie leżę, nienawidzę słońca i opalania.
Po prostu wydaje mi się, że jak ma się gdzieś blisko, to się zwyczajnie nudzi po czasie :lol:

Posted

Morza nie da się zamknąć na zdjęciu, ani na żadnym filmie... Tak jak pisałam, góry są piękne na obrazkach, ale nudne w swojej stałości. Morze zmienia się co sekundę, nie da się go zatrzymać, jest niesamowite w swojej dynamice. Dodając do tego wiatr, zapachy, dźwięki... Zmysły są atakowane zewsząd tworząc jedyne w swoim rodzaju odczucie.

Ja byłam chyba kiedyś rybakiem w poprzednim wcieleniu... Albo piratem :diabloti: :lol:

Posted

[quote name='Amber']... Życie by mi to uratowało ;)[/QUOTE]
Tak , to ratuje zycie .Ja tez laze po plazy i ide tam gdzie nie ma ludzi za duzo , nie napisalam Ci , ze nasza miejscowka jest w Krynicy Morskiej . Skreca sie sie z trasy w Nowym Dworze , do Gdanska nawet nie dojezdzamy . To by bylo sporo dalej bo tam juz traffic i pelno narodu .

Te domki n aplazy widzialam juz gdzies , zadzwonie popytam , dziekuje Marmara

Posted

[quote name='Amber']

Morze jest cudownie zmienne, a góry stoją i stać będą. Nuuuuuda :evil_lol:[/QUOTE]
o to to, no chyba że trafisz na śniegową lawinę to jest na co popaczeć jak śnieg wciąga narciarzy :diabloti::evil_lol:

ja tez wolę morze no i Brutis zapewne też woli morze :multi:

Posted

Ja morze też lubię :) Ale góry są mi bliższe ;)
Poza tym góry to przecież nie lita skała (przynajmniej dopóki się nie dojdzie do grani) ;) Ja tam się nigdy nie nudzę, idąc cały czas napotykamy coś nowego, zmienia się krajobraz, otoczenie :)

Posted

[url]http://tablica.pl/oferta/do-adopcji-za-darmo-dobermany-z-rodowodem-ID2ZwQp.html#df49309db4[/url] :diabloti:

A tu chyba komuś pseudo przestało iść :shake: [url]http://tablica.pl/oferta/oddam-dwa-psy-pilnie-ID30I9h.html#df49309db4[/url]

Posted

bio nie idą? a to dziwne.:diabloti:

edit. tego drugiego ogłoszenia to żal mi tych psów, wyglądają jakby były katowane i przerażone...i ten szczeniak w tle :shake:

Posted

Te psy mają tego samego ojca co Julek... Tylko już nie wyglądają tak dobrze :eviltong:

Nigdy mi się ten temat nie znudzi :evil_lol:

Posted

[quote name='Aleks89']No chyba nigdy nie zrozumiem:lol:Tylko pozostaje kwestia tego po której stronie leży wina.:diabloti:[/QUOTE]

oczywiście Oleczku że po mojej...(wedle Ciebie). A serio to nie rozumiem po co ustalać czyjąś winę? :roll:
Widzisz-niby taki tolerancyjny jesteś a jak ktoś trochę Ci nie odpowiada np swoimi wypowiedziami to trzeba go zjechać równo i wytykać palcami . Nie znasz mnie tak na prawde a czepiasz sie .

Posted

[quote name='betty_labrador']oczywiście Oleczku że po mojej...(wedle Ciebie). A serio to nie rozumiem po co ustalać czyjąś winę? :roll:
Widzisz-niby taki tolerancyjny jesteś a jak ktoś trochę Ci nie odpowiada np swoimi wypowiedziami to trzeba go zjechać równo i wytykać palcami . Nie znasz mnie tak na prawde a czepiasz sie .[/QUOTE]

ja bym nie nazwała jakoś Olka tolerancyjnym :evil_lol:

Posted

Ja pierdzielę... Od kilku spacerów mam przeprawy z dzikami. Przestałam właściwie chodzić nad Wisłę, bo dosłownie się tam roi od dzików. Ale widocznie Wisła wylała i straciły tereny żerowe... Przed chwilą siedziałam sobie z kumplem na ławce przy głównej osiedlowej drodze, bardzo ruchliwej. Jeżdżą tam autobusy, sporo ludzi nawet o tej porze. Siedzimy, gadamy... Byłam z jamnicami. Nagle Cortina zaczyna szczekać, odwracamy się a tam "mama dzik", "tata dzik" i 8 młodych :mdleje:Zachowaliśmy się jak ostatni kretyni, kumpel złapał psy, żeby się nie darły, bo dziki się wyraźnie poczuły zagrożone, a ja zaczełam odplątywać flexi z ławki, zamiast brać nogi za pas :evil_lol: Do tego zostały nam fajki na ławce i kumpel zaczął się drzeć "łap fajki, faaaajki, na Boga!" :evil_lol: Jakby jakiś kataklizm nadchodził i trzeba było zabierać cały dobytek życia :eviltong: uciekliśmy na drugą stronę drogi, a te za nami... Więc my z powrotem, a akurat przejeżdżał autobus i chyba je spłoszył bo uciekły w stronę drugiego osiedla...

Oczywiście potem zaciesz maksymalny, że "palenie zabija" ale serio, trzeba było wiać i się nie patrzyć, a nie szarpać smycze i wracać po papierosy :evil_lol: W każdym razie już nie wiadomo gdzie chodzić, żeby nie spotkać dzików... Łażą rano, po południu, wieczorem... Strach iść na sralnik. Straż Miejska temat olewa, a dzwonimy za każdym razem jak je spotykamy :p

Posted

Hehe, nie doceniasz Finki. Nie mówiłam, ale samochód po zderzeniu z Finką poszedł do kasacji, więc z dzików pewnie byłby wyśmienity pasztet :evil_lol:

Posted

[quote name='Aleks89']To może autobus?Tramwaj?Pociąg?:lol:[/QUOTE]
Czołg, lotniskowiec...? :hmmmm: :evil_lol:

[quote name='Okamia']O widzę, że tu też fani morza :loveu:[/QUOTE]
Ja jestem ogromnym fanem morza, szkoda, że tak rzadko się widzimy :eviltong:

Jari to by dostał mega świra na fale... On nawet te z jeziorka chce chwytać, a co dopiero takie duże ;) A jakby spał pięknie po całym dniu po plaży :loveu: No i w jego przypadku dieta rybna się sprawdza genialnie, niestety ryby w Wawie są cholernie drogie i rzadko mu je daje... Jakby mieszkała nad morzem, to miałby je dużo częściej... Nic tylko się przeprowadzać ;)

Posted

[quote name='Amber']
Ja jestem ogromnym fanem morza, szkoda, że tak rzadko się widzimy :eviltong:

Jari to by dostał mega świra na fale... On nawet te z jeziorka chce chwytać, a co dopiero takie duże ;) A jakby spał pięknie po całym dniu po plaży :loveu: No i w jego przypadku dieta rybna się sprawdza genialnie, niestety ryby w Wawie są cholernie drogie i rzadko mu je daje... Jakby mieszkała nad morzem, to miałby je dużo częściej... Nic tylko się przeprowadzać ;)[/QUOTE]

Jako córka marynarza (jest lans :cool1:) uwielbiam morze (jeziorka i strumyczki o ile są czyste też ) i wierz mi, że przyjmuję schizę jeżeli raz do roku nie zobaczę wielkiej wody :diabloti: Pobyt nad morzem mnie mega wycisza i potem jestem ****ing oaza spokoju :evil_lol: A teraz byłam pierwszy raz w górach i oprócz widoczków to nie ma nic ciekawego... jedynie żałuję, że psów nie mogłam wziąć bo by sobie połaziły :roll:

pod to wrzuć Finkę: [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Marauder_(vehicle)[/url] :eviltong:

Posted

dziki spoko temat :cool3:
Nas to już się nawet nie boją. Mijamy się na luziku. Przychodzą wyżerać konisiom marchewki, albo inne rarytasy, a nie ukrywam, że czasami sama im coś dorzucę. Mały luz, zyjemy sobie w symbiozie. One nie gonią nas, my ich, i przed dzikiem wcale nie jest dobrze uciekać. Na pewno nie jak są blisko.

I powiem wam szczerze, widziałam kiedyś filmik z Dogo argentino, z ich prób z dzikami. Dzik w zagrodzie, wpuszczają psy i sprawdzają reakcję. Dzik na ogół to stary wyjadacz, wiec potrafi sobie radzić z psami, a jak pies młody to figę wie, i chodzi tylko o to czy mają powera żeby atakować, czy nie. No i 3 DA latają dookoła tego dzika, nic się ciekawego nie dzieje, a tu wpiernicza jakiś mały terrierek- i taki mały kozak, ze dzik miał przerąbane :eviltong: Także gdyby Finka miała dzikom sprostać to mogła by niejednego zdziwić :diabloti:

a co do morza, wielbie morze, ale oczywiscie daaaleko jest wiec chyba od 5 lat nie byłam :placz: w tym roku obiecalam sobie, że chociaz na weekend ale pojedziemy :roll:

Posted

[quote name='Amber'][URL]http://tablica.pl/oferta/do-adopcji-za-darmo-dobermany-z-rodowodem-ID2ZwQp.html#df49309db4[/URL] :diabloti:

A tu chyba komuś pseudo przestało iść :shake: [URL]http://tablica.pl/oferta/oddam-dwa-psy-pilnie-ID30I9h.html#df49309db4[/URL][/QUOTE]
ten drugi link to namnazacze z Zabek , pamietam te ich ogloszenia , widac ustawa troche pomogla , nie ma mnozenia to psy out .
skurwysyny