Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='asiak_kasia']taa jest ;) już jakiś czas temu proponowałam, ale wtedy było zimno, mokro i brzydko a my tonelismy w błocku, a t eraz za to mamy słoneczko jest cieplutko i rosną truskawki :loveu:

Mam 12ha terenu swojego w tym las, łąki i jakieś bajoro, ale prawdę mówiąc nie ryzykowałabym tam kąpieli :eviltong: [B]a kto odważy to może zadek w siodełko wsadzić[/B] :diabloti:
Z psami zasadniczo tez nie ma problemu, bo są 2 wejścia, i tak mądrze pomyślane, ze w sumie są 3 oddzielne części ogrodu, także można grupować pieseczki wedle uznania i chęci krwiożerczych, tudzież zamknąć w kojcach bo tez mam 3 :evil_lol:

ps. a moj tesciu robi u nas swoje pifko i winko :loveu:[/QUOTE]

:loveu: zadzieram kiece i lece :diabloti: gorzej że potem wołami się mnie nie pozbędziesz :evilbat:

Posted

[quote name='Unbelievable']omatko :loveu:
OLEK!!!! WIDZISZ?! :evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='Rinuś']normalnie idealne miejsce na zlot :multi:[/QUOTE]

[quote name='motyleqq']dogomaniacki zlot powinien być u Kasi, a nie gdzieś tam :cool3:[/QUOTE]

[quote name='xxxkaluniaxxx']No baja mam niecałe 100km :multi: To kiedy impreza? :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

no ja zapraszam, tylko to zalezy ile ludzików bedzie chciało przyjechać :eviltong: w domu mam w sumie miejsca na +/- 10 osób, no chyba ze ktoś reflektuje na karimate i spanie na podłodze, to wtedy da się upchnąć więcej :diabloti:

patent z psami tez przetestowany, bo najwiecej było u nas 12 sztuk, z czego były tez takie nieogarnięte i dało radę także o ile pieski mi nie beda próbowały zeżreć inwentarza to nie ma problemu. :cool3: Jeden jedyny warunek, żeby mi na kuraki nie polowały i gołębi nie chciały pożerać.

a tak poza tym sielanka, do sąsiadów daleko, także nikt nie marudzi, ze coś szczeka albo za głośno, 2 łazienki są, także kolejek nie będzie, no i jest zarąbista altana na dwórku w sam raz na grila, a do końca lipca ma stanąć tzw ruska bania-o takie cuś... [url]http://www.a2domki.pl/nasze-produkty/sauna-ogrodowa/[/url]

w dalszych planach mamy agroturystykę, hotel dla konisiów i może jakiś pensjonacik dla piesków, ale to dalekie plany :eviltong:

Posted

Ti jak zobaczył koguta to był w ciężkim szoku 'BOŻE CO TO JEST' :evil_lol: ale był na smyczy, nie wiem w sumie, co by robił z kurami. a Etna to podejrzewam, że by polować próbowała, ale skoro odwołuje się od sarenek, to może i od kur? :lol:

Posted

[quote name='motyleqq']Ti jak zobaczył koguta to był w ciężkim szoku 'BOŻE CO TO JEST' :evil_lol: ale był na smyczy, nie wiem w sumie, co by robił z kurami. a Etna to podejrzewam, że by polować próbowała, ale skoro odwołuje się od sarenek, to może i od kur? :lol:[/QUOTE]

Moje suki już nie zwracają uwagi na to całe tałatajstwo co im się gdzies tam plącze. Joko ma zapędy myśliwskie, oj ma, ale jej wyklikałam z łba takie pomysły bardzo szybko, jeżeli żaden kurak nie ma skłonności samobojczych i niej nie lezie pod łapy to olewa.
Pola to jest taki ciapciak, że ona co najwyżej by kurę zalizała. Aczkolwiek powiem szczerze, staram się miec zawsze na oku jedną i drugą. Kuraki mają swoje "podwórko" ale to gupie stwory przelatują nad płotkiem i łaża po całym podwórku-tego im nie zabronię, bo się nie słuchają :eviltong: a zamykać je na małej przestrzeni na dłużej to mi się nie uśmiecha, bo serio popadają w depresje i jajek nie niosą :diabloti:

Posted

[quote name='asiak_kasia']Moje suki już nie zwracają uwagi na to całe tałatajstwo co im się gdzies tam plącze. Joko ma zapędy myśliwskie, oj ma, ale jej wyklikałam z łba takie pomysły bardzo szybko, jeżeli żaden kurak nie ma skłonności samobojczych i niej nie lezie pod łapy to olewa.
Pola to jest taki ciapciak, że ona co najwyżej by kurę zalizała. Aczkolwiek powiem szczerze, staram się miec zawsze na oku jedną i drugą. Kuraki mają swoje "podwórko" ale to gupie stwory przelatują nad płotkiem i łaża po całym podwórku-tego im nie zabronię, bo się nie słuchają :eviltong: a zamykać je na małej przestrzeni na dłużej to mi się nie uśmiecha, bo serio popadają w depresje i jajek nie niosą :diabloti:[/QUOTE]

no wiesz, kury też można klikać :evil_lol: wyklikaj im nie przeskakiwanie płotu :evil_lol:

Posted

[quote name='motyleqq']no wiesz, kury też można klikać :evil_lol: wyklikaj im nie przeskakiwanie płotu :evil_lol:[/QUOTE]

próbowałam-zawsze się znajdzie jedna uciekinierka-odważna i potem to już spierdzielają wszystkie :eviltong:
Koguty maly z tych miniaturowych, wiec te to już w ogole latają lepiej niż niektóre gołebie :evil_lol:
I jeden delikwent zawsze mi kurczaki wyprowadza na manowce :shake:

a w temacie domowej roboty pifka, właśnie popijam sobie żurawinowe i jest pycha :loveu:

Posted

Kasia jest gościnna. Jak nie zarzygacie jej laptopa i nie potłuczecie okien to myślę, że będzie w porządku :evil_lol:

Posted

Sielanka u Kasi, no sielanka...:loveu:
Jakiś czas temu Cejrowski fantastycznie opowiadał o kurach, cały odcinek był poświęcony :lol: Pokazywał np, jak się rozkłada kuraka na czynniki pierwsze :diabloti:, co ma w środku. Bardzo ciekawe było z jajkami które kurka miała w środku. A poza tym opowiadał o hierarchii w kurniku, o kogutach, ogólnie o życiu kur w gospodarstwie :eviltong:

Tyle miałam czytania i widzę że jest już (s)pokój :diabloti:

Posted

[quote name='Aleks89']Nienawidzę Cejrowskiego.:angryy:Mam nadzieje ,że kiedyś zeżrą go ludożercy.[/QUOTE]
Ja lubię za jego wiedzę i oryginalny, ciekawy sposób jej przekazywania.

Jakie ma poglądy... No cóż, żyjemy w wolnym kraju ;) Ale nie dziwię ci się Aleks, że go nie lubisz :evil_lol:

Posted

[quote name='Aleks89']Wiem jaram Cię ,ale nic z tego nie lubię wegelesbijek:lol:[/QUOTE]

no wiem, już mi raz tym stwierdzeniem złamałeś serce :placz:nie musiałeś mi przypominać :shake:

Posted

to gdzie ten zlot?:)
Kaska,brakuje Ci swini w inwentarzu,a tak sie sklada,ze ja mam jedna na\stanie :)

Ps
wczoraj jedna mama tlumaczyła dziewczynce,ze Obama to nie jest swinka Pepa.:mad:

Posted

Obamę zapraszam serdecznie również- TZ będzie zachwycony ;)

a tak serio to ja naprawde nie mam nic przeciwko, tylko muszę poczekać na oficjalne info, że nas wywalają, wtedy ide na L4 i mam jakies 3-6 miesiecy "wolnego" :diabloti:

Posted

[quote name='Obama']to gdzie ten zlot?:)
Kaska,brakuje Ci swini w inwentarzu,a tak sie sklada,ze ja mam jedna na\stanie :)

Ps
wczoraj jedna mama tlumaczyła dziewczynce,[B]ze Obama to nie jest swinka Pepa.[/B]:mad:[/QUOTE]

Dogo z rana lepsze od kabaretu:lol:

Posted

[quote name='asiak_kasia']łe tam takie mikroświnie :eviltong:[/QUOTE]

no weź. skinny są super. ja ostatnio lubię patrzeć i podziwiać jaka moja ładna :evil_lol: ale Zosia już ją przerosła :roll: mam nadzieję że Tosia jeszcze trochę urośnie, wprawdzie była małą świnką od urodzenia, ale bez przesady :lol: