Noelle Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 jest fajnie (nawet dla mnie xD)! teraz tylko przywiesić (koniecznie w widocznym miejsciu), jak kierownik nie będzi emiał nic przeciwko :D Quote
Avaloth Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Da się w opcjach zaawansowanych :D ale nie ważne, byle by było na wydruku wyśrodkowane. Może przyniosę w czwartek samoprzylepną karteczkę z napisem ' Tasmania z D6 nie należy do psów ujętych w nawiasie' xd I drugą, że po to jest zeszyt i tablica, żeby patrzyć co wychodzi. Quote
Rumi. Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Mogę dopisać na tek kartce w nawiasie np. (do sprawdzania służy grafik i zeszyt) z natalią obradowałyśmy i stwierdziłyśmy że "uwaga" będzie czerwone i wyśrodkowane a reszta od akapitu tylko Quote
abero Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Ja jeszcze tylko jako filolog upierdliwie dorzucę, że "nie" z rzeczownikami pisze się razem, a więc "niestwarzanie." :-) Quote
Rumi. Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 abero napisał(a):Ja jeszcze tylko jako filolog upierdliwie dorzucę, że "nie" z rzeczownikami pisze się razem, a więc "niestwarzanie." :-) już wydrukowane trudno :D jak co to damy długą krechę że razem się pisze :D Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 No dziewczyny namordowałyscie się ale może przyniesie to efekt Quote
Noelle Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 abero napisał(a):Ja jeszcze tylko jako filolog upierdliwie dorzucę, że "nie" z rzeczownikami pisze się razem, a więc "niestwarzanie." :-) faktycznie, jaki blad, masakra ;oooooo :crazyeye: tylko z czasownikami rozdzielnie, jak moglam :evil_lol:, ale jakos mi kurcze nie pasowalo... i mnie zmylilo "co robienie?" niestwarzanie :mad: chyba duzo osob popelnia tu bledy, bo zawsze jak widze jakies takie info, to zawsze jest osobno. nikt mnie w pore nie poprawil, jak to teraz bedzie wygladac :( damy kreche, bo nie przezyje:evil_lol: Quote
Rumi. Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Ja nie zwracam uwagi na takie błędy :) jam umysł matematyczny i mi to wsio, lecz mozemy krecha połączyć. Ale dziwię się że program mi nie podkreslił tego jako błąd... Quote
abero Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Natalek, kompletnie się nie przejmuj, masz rację, większość prywatnych ogłoszeń zawiera ten błąd; dla mnie automatyczne wychwytywanie błędów to choroba zawodowa i to męcząca :-) Jak chcecie dać krechę, to normalną, w kolorze i grubości tekstu, żeby nie wyglądało, że ktoś inny to poprawił, bo będzie robiło niepoważne wrażenie :-) A najważniejsza i tak jest treść. Quote
Ank@ Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Na to Paulina witam w klubie, tez jestem umysłmatematyczny :p Ja co prawda staram się zwracać uwagę na błędy i pisać w miarę poprawnie, ale sklecenie jakiegoś tekstu (szczególnie dłuższego) który ma ręce i nogi to jakaś masakra. :oops: Już wiem do kogo będę się uśmiechać w sprawie tekstów do ogłoszeń. Natalek, to było złe posunięcie, tak się ujawnić :diabloti: Quote
Noelle Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Ank@ napisał(a):Już wiem do kogo będę się uśmiechać w sprawie tekstów do ogłoszeń. Natalek, to było złe posunięcie, tak się ujawnić :diabloti: oj tam, oj tam. :evil_lol: ja akurat lubię pisać, więc mi to zupełnie nie przeszkadza :) Quote
Rumi. Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 natalek napisał(a):oj tam, oj tam. :evil_lol: ja akurat lubię pisać, więc mi to zupełnie nie przeszkadza :) hahaha no o wiemy do kogo się zwracać. Nagrabiłaś sobie :D Quote
Rumi. Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 :hmmmm: niestwarzanie razem? mi to się nie widzi i wygląda jak czasownik... wydrukuję drugi raz jeśli trzeba :) (natalek wejdź na FB) Quote
Ank@ Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 (co?) niestwarzanie - to rzeczownik :) (co robić?) nie stwarzać - to czasownik Quote
Noelle Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 to rzeczownik, maja racje, to ja się pomylilam... a co do weteranow - Max z wybiegu jest najcudowniejszym psem na swiecie :loveu: pazury ma za dlugie i jak sie ucieszy to mega bardzo drapie, ale to jest tak kochany stwor, do miziania. :loveu: w zyciu bym nie powiedziala, ze chlopak ma 10 lat... nie rozumiem, czemu tyle siedzi, przeciez jakos specjalnie nieciekawy z wygladu nie jest :( Quote
Ank@ Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Jeszcze raz: kogo i gdzie wykreślić /wpisać na pierwszej stronie? Quote
Ank@ Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Avaloth napisał(a):Razem z Natalek będziemy regularnie wpadac na wybieg E. Tam z weteranów jest Trykot i Gonzo bodajże. Co do wybiegu D (TimbaKora i Smyczka) niestety musimy zrezygnowac. Pytałam dzisiaj o nich jeszcze raz, bo poprzednio Ola dostała niejasną odpowiedź, najpierw opiekunka boksów zabiła mnie pytaniem 'a po co chcecie tam wchodzic? żeby wam Karol uciekł, żebyście go goniły po całym schronisku, a potem by was ugryzł jakbyście chciały go złapac?'.. Tak właśnie o to mi chodziło, o niczym innym nie myślałam tylko o tym żeby powypuszczać psy z wybiegów i za nimi gonić. W końcu doszliśmy do tego, że Karol bywa agresywny 'a w schronisku jest 500 psów więc żebyśmy sobie znalazły inne'. Także niestety od Smyczki i Timby nasz wykreśl.. Cholera, szkoda mi tego Karola. Kurde, pies siedzi latami w schronisku i nie ma żadnych perspektyw na dom. Dziewczyny, byłyście chociaż raz na tym wybiegu Karola? Jak on się wtedy zachowywał? Kurczę, Misio z C7 też miał być nie do złapania jak się go ze smyczy spuści i też nas straszono, żeby do niego nie wchodzić a tu co - to najnormalniejszy pies. Przypomnijcie mi, jak będę następnym razem w schronisku, żebym się dowiedziała o Linkę, bo od miesiąca mam się o nią zapytać i cały czas zapominam.... Quote
Noelle Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 nie byłyśmy, bo najpierw spytałyśmy się opiekunki, która powiedziała, żebyśmy lepiej tam nie wchodziły. ;) poza tym, tu nie chodzi o jakieś nie złapanie na smycz, tylko o wypychanie się z wybiegu i agresję, także to zupełnie nieporównywalne rzeczy jak dla mnie. Quote
Noelle Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 tak :) bo nie wiem, czy Abero będzie do nich zaglądać? ja szczerze mówiąc, średnio mam czas, ale dla takich kochanych psiaków zawsze znajdę choć pare minut Quote
Ank@ Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Timi jest na stronie schroniska w dziele 'w nowym domu'. Quote
Rumi. Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Ank@ napisał(a):Timi jest na stronie schroniska w dziele 'w nowym domu'. ooo... :loveu: i Baton :D Quote
Recommended Posts