Murka Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 A tu próbowaliśmy pokazać jak bierzemy jedzonko z ręki :mad: [video=youtube_share;pf5AhnNVn7Y]http://youtu.be/pf5AhnNVn7Y[/video] Nie wiem niestety co to za żółta plama na filmach - chyba coś mi się aparat skichał :-( Quote
bela51 Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Zapraszam na bazarek dla Heli, na ktory wszystkie piękne rzeczy podarowała Cantadorra http://www.dogomania.pl/forum/threads/237428-Perfumy-torebki-buty-Mugler-Bulgari-Quess-elegancki-bazarek-Cantadorry-do19-12?p=20142380#post20142380 Quote
Murka Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Z lekkim poślizgiem robię rozliczenie: Stan konta na 15 listopad wynosił -370 zł. Wpłaty: + 370 zł Fundacja "Pomagajmy Razem..." Razem: 0 zł Koszty: -360 zł hotelowanie -8 zł Fiprex Razem: -368 zł Stan konta na 15 grudzień wynosi -368 zł. Dziś do DS wybył kolega Helki (ten łaciatek z filmików), trochę się boję jak Hela zareaguje, czy nie cofnie się, bo przy nim była bardzo pewna siebie, a jak pojechał to już była lekko zdezorientowana i chwila trwała zanim ją namówiłam na wejście do boksu. A może jej to dobrze zrobi, gdy będzie bez "ochroniarza"... Quote
Cantadorra Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Murka, wystaw proszę fakturę na fundację, jutro fundacja będzie mieć pieniądze na Helkę. Daj znać, jak Helka sobie radzi bez towarzysza. Uważam, że jak sobie poradzi, to ją tylko wzmocni. Quote
bela51 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Poszedł przelew dla Heli w wysokosci 410 zł z bazarku Cantadorry. Helka , trzymaj sie dziewczyno :lol: Quote
Cantadorra Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 O kurcze to trochę wyszło, super. Dziękuję Izek za pomoc :) Quote
Cantadorra Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Murka, czy wystawiłaś fakturę i wysłałaś? Jak to wygląda? Jak Helka, czy możesz powiedzieć, że jest coraz lepiej, czy raczej bez progresu? Quote
Murka Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Jeśli nie przeszkadza Wam to, to rachunek za Helkę wyślę po Nowym Roku, razem z rachunkiem za psiaka, który jest pod opieką Fundacji. U Heli drastycznych zmian na lepsze nie ma, tzn. nie boi się już tak panicznie człowieka, nie spina się przy głaskaniu, po smaczki podchodzi itd. ale sama kontaktu nie szuka. Szukanie kontaktu ogranicza się na razie do obserwowania i tyle dobrego, że śmielsze jest to obserwowanie niż niegdyś. Przy Benie czuła się pewniej, ale teraz tragedii nie ma. W boksie jest sama, ale ma towarzystwo na wybiegu i widziałam, że się bawiła już z nowym psiakiem. Quote
Cantadorra Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Murka, czy otrzymałaś przelew? Napisz kilka słów o Heli. Zastanawiam się, co dalej z Helką. Tak nie może trwać wiecznie............ Quote
bela51 Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Na wątku istne szalenstwo.:shake: Cantadorra wymienia uwagi z Murką i koniec, W tle kłebi sie tłum dogomaniaków. Bardzo smutno... Quote
Cantadorra Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Murka, a możesz wziąć Helkę do domu chociaż tak na 10 minut dziennie, żeby się przyzwyczajała do dźwięków domowych> Quote
Cantadorra Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Tak Izek, zastanawiam sie co dalej .................. Quote
Martika&Aischa Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 To i ja się wbiję w "tłum" i odwiedzę chociaż Helę i Rudego ....... Quote
Cantadorra Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Martika@Aischa napisał(a):To i ja się wbiję w "tłum" i odwiedzę chociaż Helę i Rudego ....... Martika, nawet nie wiesz, jak miło Ciebie i Belę tu widziec :) :) Quote
Cantadorra Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Podrzucam Helkę, żeby nie spadła za daleko.... Quote
bela51 Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 A ja jeszcze z prosba tu zagladam. Milo byloby jakby ktos z Fundacji potwierdził wpłate z bazarku. Quote
Cantadorra Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 bela51 napisał(a):A ja jeszcze z prosba tu zagladam. Milo byloby jakby ktos z Fundacji potwierdził wpłate z bazarku. Napiszę do Agmarek esa, żeby zaprosiła kogoś na ten wątek z Fundacji. A ja na śmierć wczoraj po śmierci Vegi zapomniałam wysłać fotki na bazar. Spróbuję dziś, jak towarzystwo zaśnie, a najpóźniej jutro. Quote
bela51 Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Wyslij,:lol: fajnie byłoby dzisiaj, bo mam wieczorem troche czasu. Quote
bela51 Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 ossa98 napisał(a):Zapisuję. W wolnej chwili poczytam. Miło powitac nową osobę na opustoszałym wątku Heli.:lol: Quote
Murka Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 Trochę się nie odzywałam, bo leczę zapalenie oskrzeli z powikłaniami i dopiero zaczynam czuć się jako tako w pozycji innej niż leżąca.. Helka teraz ma do czynienia tylko z TZem, bo ja mam zakaz wyściubiania nosa z domu :( Hela bywała u nas w domu i nie czuje się jakoś strasznie zestresowana, całkiem pewnie wchodzi przez drzwi np. Podejrzewam, że to zasługa poprzedniego miejsca, gdzie spała w wiatrołapie. Jak wydobrzeję to pomyślę o czasowym umieszczaniu jej w domu, może jakoś da się to ugryźć. Ją przede wszystkim trzeba ogłaszać, bo nigdzie nie dostanie takiej szansy na socjalizację jak we własnym DS. Chyba już pisałam o tym na PW, ale nie jestem pewna, może chodziło i innego psa. W każdym razie mogę spróbować pomóc jej znaleźć dom przez niemiecką fundację (o ile nie macie nic przeciwko adopcjom zagranicznym). Może udało by się znaleźć takim dom jak ma Górka, która też była bardzo trudnym, lękliwym psem, zasiedziałym u nas: http://www.dogomania.pl/forum/threads/172143-G%C3%B3rka-nareszcie-%C5%9Bwieci-dla-niej-s%C5%82o%C5%84ce-MA-DOMEK%21/page34 Albo Brawurka, dużo "cięższy" przypadek niż Helka, bo nie dość, że dzika to jeszcze z charakterem i gryząca uciekinierka: http://www.dogomania.pl/forum/threads/142340-BRAWURKA-jak-border-collie-z-Mielca-W-KO%C5%83CU-DOCZEKA%C5%81A-SI%C4%98-DOMU-%29/page36 Tam mają całkiem inne podejście do takich psów, chodzi się z nimi do psich szkół itd. Quote
Cantadorra Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 Murka, do tej pory była mowa, że Hela jest absolutnie nieadopcyjna, więc nie było sensu jej ogłaszać. Ok, wobec tego zamawiam ogłoszenia. Nr telefonu będzie podany do Ciebie, może być? Podaj mi województwo w którym jesteście i dwa województwa najbliższe, sąsiadujące. Adopcje za granicę mogą być, ale dom musi być dobrze sprawdzony, do żadnego schronu, czy gdzieś do przytuliska to nie zgadzam się. Jeśli Niemcy, Holandia, Szwajcaria, to mam znajomych i są tu też dogomaniacy, którzy sprawdziliby dom. Zresztą pewnie Ty też masz kogoś zaufanego. A jak z pieniędzmy? Otrzymałaś zapłatę za ostatnią fakturę? Quote
Murka Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 Już wcześniej pisałam o ogłaszaniu, bo zawsze jest szansa, że komuś zabije do niej serce (komuś odpowiedniemu). Tekst do ogłoszeń był gdzieś wcześniej. Może być mój telefon i mail [email protected] my jesteśmy w województwie lubelskim, sąsiadujące to podkarpackie i świętokrzyskie. Rachunek jeszcze nieopłacony, ale dopiero tydzień temu wysłałam, więc pewnie w przyszłym tygodniu nadejdzie przelew. Quote
Cantadorra Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 Czyli gdzieś coś mi umknęło. Zatem wykupię małej ogłoszenia. Daj proszę znać na wątku, czy wpłynęły pieniądze. No i życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Towarzystwo czworonogów czeka :) Quote
Agmarek Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 Witam Ja to jestem pasmem nieszczęść chodzących ostatnio-złamałam rękę. Rozmawiałam z Ciapusiem przed chwilką przez telefon. Potwierdziła wpłatę pod koniec grudnia dla Helki 410 zł. Powiedziała że poza tym nie było żadnych wpłat. Wczoraj opłaciła hotel Helki. Co do Rudego, to wczoraj został zaszczepiony (zaraz podjadę uregulować rachunek u weta) i szukamy mu domu na cito, bo p.Maja 1 marca wyjeżdża i nie może go zabrać ze sobą. Nie wiem dokładnie o co chodzi, bo z tą jedną ręką staram się nie kręcić za dużo po mieście, a i tak jeżdżę jak pirat-bez kierunków. Jak tylko będę coś wiedziała dam znać. Quote
Recommended Posts