Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A tu próbowaliśmy pokazać jak bierzemy jedzonko z ręki :mad:
[video=youtube_share;pf5AhnNVn7Y]http://youtu.be/pf5AhnNVn7Y[/video]

Nie wiem niestety co to za żółta plama na filmach - chyba coś mi się aparat skichał :-(

Posted

Z lekkim poślizgiem robię rozliczenie:

Stan konta na 15 listopad wynosił -370 zł.
Wpłaty:

+ 370 zł Fundacja "Pomagajmy Razem..."
Razem: 0 zł

Koszty:
-360 zł hotelowanie
-8 zł Fiprex
Razem: -368 zł

Stan konta na 15 grudzień wynosi -368 zł.

Dziś do DS wybył kolega Helki (ten łaciatek z filmików), trochę się boję jak Hela zareaguje, czy nie cofnie się, bo przy nim była bardzo pewna siebie, a jak pojechał to już była lekko zdezorientowana i chwila trwała zanim ją namówiłam na wejście do boksu. A może jej to dobrze zrobi, gdy będzie bez "ochroniarza"...

Posted

Murka, wystaw proszę fakturę na fundację, jutro fundacja będzie mieć pieniądze na Helkę. Daj znać, jak Helka sobie radzi bez towarzysza. Uważam, że jak sobie poradzi, to ją tylko wzmocni.

Posted

Jeśli nie przeszkadza Wam to, to rachunek za Helkę wyślę po Nowym Roku, razem z rachunkiem za psiaka, który jest pod opieką Fundacji.

U Heli drastycznych zmian na lepsze nie ma, tzn. nie boi się już tak panicznie człowieka, nie spina się przy głaskaniu, po smaczki podchodzi itd. ale sama kontaktu nie szuka. Szukanie kontaktu ogranicza się na razie do obserwowania i tyle dobrego, że śmielsze jest to obserwowanie niż niegdyś. Przy Benie czuła się pewniej, ale teraz tragedii nie ma. W boksie jest sama, ale ma towarzystwo na wybiegu i widziałam, że się bawiła już z nowym psiakiem.

• 2 weeks later...
Posted

bela51 napisał(a):
A ja jeszcze z prosba tu zagladam.
Milo byloby jakby ktos z Fundacji potwierdził wpłate z bazarku.

Napiszę do Agmarek esa, żeby zaprosiła kogoś na ten wątek z Fundacji. A ja na śmierć wczoraj po śmierci Vegi zapomniałam wysłać fotki na bazar. Spróbuję dziś, jak towarzystwo zaśnie, a najpóźniej jutro.

Posted

Trochę się nie odzywałam, bo leczę zapalenie oskrzeli z powikłaniami i dopiero zaczynam czuć się jako tako w pozycji innej niż leżąca.. Helka teraz ma do czynienia tylko z TZem, bo ja mam zakaz wyściubiania nosa z domu :(

Hela bywała u nas w domu i nie czuje się jakoś strasznie zestresowana, całkiem pewnie wchodzi przez drzwi np. Podejrzewam, że to zasługa poprzedniego miejsca, gdzie spała w wiatrołapie.
Jak wydobrzeję to pomyślę o czasowym umieszczaniu jej w domu, może jakoś da się to ugryźć.

Ją przede wszystkim trzeba ogłaszać, bo nigdzie nie dostanie takiej szansy na socjalizację jak we własnym DS.

Chyba już pisałam o tym na PW, ale nie jestem pewna, może chodziło i innego psa.
W każdym razie mogę spróbować pomóc jej znaleźć dom przez niemiecką fundację (o ile nie macie nic przeciwko adopcjom zagranicznym). Może udało by się znaleźć takim dom jak ma Górka, która też była bardzo trudnym, lękliwym psem, zasiedziałym u nas:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/172143-G%C3%B3rka-nareszcie-%C5%9Bwieci-dla-niej-s%C5%82o%C5%84ce-MA-DOMEK%21/page34
Albo Brawurka, dużo "cięższy" przypadek niż Helka, bo nie dość, że dzika to jeszcze z charakterem i gryząca uciekinierka:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/142340-BRAWURKA-jak-border-collie-z-Mielca-W-KO%C5%83CU-DOCZEKA%C5%81A-SI%C4%98-DOMU-%29/page36
Tam mają całkiem inne podejście do takich psów, chodzi się z nimi do psich szkół itd.

Posted

Murka, do tej pory była mowa, że Hela jest absolutnie nieadopcyjna, więc nie było sensu jej ogłaszać. Ok, wobec tego zamawiam ogłoszenia. Nr telefonu będzie podany do Ciebie, może być? Podaj mi województwo w którym jesteście i dwa województwa najbliższe, sąsiadujące.
Adopcje za granicę mogą być, ale dom musi być dobrze sprawdzony, do żadnego schronu, czy gdzieś do przytuliska to nie zgadzam się. Jeśli Niemcy, Holandia, Szwajcaria, to mam znajomych i są tu też dogomaniacy, którzy sprawdziliby dom. Zresztą pewnie Ty też masz kogoś zaufanego. A jak z pieniędzmy? Otrzymałaś zapłatę za ostatnią fakturę?

Posted

Już wcześniej pisałam o ogłaszaniu, bo zawsze jest szansa, że komuś zabije do niej serce (komuś odpowiedniemu).
Tekst do ogłoszeń był gdzieś wcześniej.
Może być mój telefon i mail [email protected]
my jesteśmy w województwie lubelskim, sąsiadujące to podkarpackie i świętokrzyskie.

Rachunek jeszcze nieopłacony, ale dopiero tydzień temu wysłałam, więc pewnie w przyszłym tygodniu nadejdzie przelew.

Posted

Czyli gdzieś coś mi umknęło. Zatem wykupię małej ogłoszenia. Daj proszę znać na wątku, czy wpłynęły pieniądze. No i życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Towarzystwo czworonogów czeka :)

Posted

Witam
Ja to jestem pasmem nieszczęść chodzących ostatnio-złamałam rękę.
Rozmawiałam z Ciapusiem przed chwilką przez telefon. Potwierdziła wpłatę pod koniec grudnia dla Helki 410 zł. Powiedziała że poza tym nie było żadnych wpłat. Wczoraj opłaciła hotel Helki.
Co do Rudego, to wczoraj został zaszczepiony (zaraz podjadę uregulować rachunek u weta) i szukamy mu domu na cito, bo p.Maja 1 marca wyjeżdża i nie może go zabrać ze sobą. Nie wiem dokładnie o co chodzi, bo z tą jedną ręką staram się nie kręcić za dużo po mieście, a i tak jeżdżę jak pirat-bez kierunków. Jak tylko będę coś wiedziała dam znać.