Cantadorra Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 No cóż, osoba która miała Helcię na DT okazała się skrajnie nieodpowiedzialna. A skąd się dowiedzieliście, że oddała Helgę na Paluch? Teraz najważniejsze jest, że dziewczynka będzie poznawać inne życie. Okupi to stresem, ale będzie już tylko lepiej. Quote
koosiek Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Piękny pies z niej wyrósł! Szkoda, że najlepszy okres życia ma zmarnowany... Najpierw ulica, potem schronisko :( Quote
Martika&Aischa Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Pokazuj się kochana sunieczko ........ Quote
Agmarek Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Witajcie drodzy Dogomaniacy. Przepraszam za chwilową nieobecność, ale moje łącza internetowe lubią czasem płatać figle :angryy: Za sekundkę przeczytam wszystko i odpowiem na wiadomości. Muszę się tu tylko chwileczkę ogarnąć :roll: Quote
Agmarek Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 [quote name='azalia']Choć nie mam pracy,wpłacę 100zł jednorazowo,a potem w miarę możliwości będę co miesiąc wspomagać.[/QUOTE] Dziękuję Ci bardzo bardzo serdecznie za dobre serce :Rose: [quote name='daga31081980']mogę w tej chwili tylko jednorazowo 50 zł dawajcie numer konta:)[/QUOTE] Dziewczynki nie doceniałam Was!!! Wielki buziak dla Ciebie Daga :-) [quote name='Cantadorra']No cóż, osoba która miała Helcię na DT okazała się skrajnie nieodpowiedzialna. A skąd się dowiedzieliście, że oddała Helgę na Paluch? [/QUOTE] Cantadorra dobijałam się do Martyny na wyłączone 2 telefony i pytałam na facebooku. Zero odpowiedzi. W końcu feralnego 14 września zobaczyłam że Martyna jest aktywna na fejsie, więc ją zaczepiłam. Zapytałam czemu ma wyłączone telefony no i ogólnie jak sobie radzą z Helgą. Zimny pot mnie oblał kiedy napisała mi że Helga jest na paluchu (od czerwca), a potem tylko plątanie że sikała, srała, starsza suka ją gryzła, nie dawali sobie rady, prosili fundację o pomoc i takie tam... Dziwne to, bo ja poprosiłam i pomogli...:roll: Mimo niepełnych deklaracji Fundacja VIVA stwierdziła że Helga nie może dłużej zostać w schronie i zdecydowali się ją zabrać. [B]Wielki szacun za to Magdzie i Pawłowi, oraz ogromne podziękowania dla Morisowej bez której nie dałoby pewnie rady wyciągnąć sunię ze schronu :Rose: [/B] Quote
Agmarek Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 [B]Podsumowując: [/B]piszcie jeśli coś pokręciłam Deklaracje stałe : Bela 10 zł Mtf zalesie 25 zł Cantadorra 50 zł Agmarek 50 zł _____________ 135 zł !!! :multi: Deklaracje jednorazowe : Azalia 100 zł Daga 31081980 50 zł Carina 1 (coś ;)) Vasco 50 zł ____________ 200 zł + coś !!! :multi: [B]Razem na ten miesiąc mamy 335 zł !!! :-o Dziękuję !!! :Rose: Dziękuję za to że mogę na Was liczyć ! :loveu: [/B]Kochani ! Pieniążki będziemy zbierać na konto [B]Fundacji VIVA [/B]Przyjdzie Mru to poda numer konta i z jakim dopiskiem, bo ja to zaraz coś moge pokręcić ze szczęścia :-) Oczywiście potem numer konta wyślę wszystkim na pw. Quote
bela51 Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Agmarku, skasuj to "byc moze". Bede wpłaca na pewno. Quote
Agmarek Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 [quote name='bela51']Agmarku, skasuj to "byc moze". Bede wpłaca na pewno.[/QUOTE] Dziękuję :loveu:\Rozumiem więc że Twoja adopcja jest udana? :multi: Wczoraj rozmawiałam z Beatą gdzie jest Helga. Niestety mała jest bardzo mocno wystraszona :-( Od przyjazdu nie jadła (Beatka próbowała nakarmić ją z ręki) i nie wyszła z klatki :shake: Zadzwonię dziś wieczorem i mam nadzieję że będę miała lepsze wieści... Quote
azalia Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Biedna sunieczka,nie dziwię się wcale że jest przerażona,znowu jest w nowym miejscu i nie wie czego się spodziewać.Mam nadzieję,że za jakiś czas zaufa ludziom i się otworzy.Czy ludzie mają tam czas,aby poświęcić go trochę więcej Helguni? Quote
Agmarek Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 [quote name='azalia']Biedna sunieczka,nie dziwię się wcale że jest przerażona,znowu jest w nowym miejscu i nie wie czego się spodziewać.Mam nadzieję,że za jakiś czas zaufa ludziom i się otworzy.Czy ludzie mają tam czas,aby poświęcić go trochę więcej Helguni?[/QUOTE] Tak. To prawda. Helga bardzo wiele przeszła :-( Dziki leśny pies z czasem zaufał i otworzył się na człowieka. Może rzeczywiście nie do końca, ale jednak...a człowiek wsadził go do samochodu i wywiózł do schroniska. I nie było już ciepłego łóżka i ukochanego człowieka :shake: zimny boks i buda stał się domem tego psiaka. Samotna i opuszczona pewnie tęskniła i nie rozumiała dlaczego tak się stało :placz: Beata pomogła Rudemu otworzyć się na człowieka, a teraz jest tam również jego siostra - Helga. Wierzę że Beata da radę, ale sama powiedziała że jeśli nie, to po prostu o tym powie. To szczery i wspaniały człowiek. Wierzę że da radę... Quote
Agmarek Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 [quote name='mru']a tu z kim? :) [CENTER] [IMG]http://i927.photobucket.com/albums/ad118/mru_int/helga/IMG_3783-Kopia.jpg[/IMG] [/CENTER] [/QUOTE] Aaa...ja wiem. ja wiem. z bratem!!! To jest ten sam Rudy który kiedyś uciekał jak tylko otworzyłam drzwi do samochodu ! :-o I to jest ten Rudy któremu się nie podobają rododendrony Beaty :cool3: Quote
Vasco Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Trzymam kciuki, by Helga dała sobie pomóc. Jest teraz z Rudym w jednym miejscu? może więc on jej pomoże. Quote
mru Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 zatem podaję nr naszego subkonta :) [B]22 1370 1109 0000 1706 4838 7304[/B] Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva! ul. Kopernika 6 m 8, 00-367 Warszawa a dopisek: [B]dla Helgi [/B] Quote
Agmarek Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 [quote name='Vasco']Trzymam kciuki, by Helga dała sobie pomóc. Jest teraz z Rudym w jednym miejscu? może więc on jej pomoże.[/QUOTE] Tak. Jest z Rudym w jednym miejscu. Słuchajcie Dziewczyny. Nie sądziłam że Helga będzie tak zmaltretowana psychicznie i wykupiłam dla niej i Rudego pakiet ogłoszeń. Niestety mała nie nadaje się na razie do adopcji, więc jeśli któraś z Was ma jakąś bidule, to dajcie znać. Podmienię Helgę na nią. Quote
carina1 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Poszedl przelew na 50 zl. Na razie inaczej nie pomoge, ale postaram sie w miare mozliwosci zagladac :-) Quote
Vasco Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Przelew ode mnie też zrobiony. Mam jedną bidę, ale narazie nie ma co ogłaszać, bo na ulicy: [url]http://www.dogomania.pl/threads/214913-Wyrzucona-staruszka-koczuje-na-ruchliwym-parkingu-pod-Biedronk%C4%85.-Zielonka[/url]. Quote
Agmarek Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Dziękuję Wam dziewczynki :kiss_2: Rozmawiałam dziś z Beatą. Helga - potocznie nazywana Helą - zaczyna się już interesować otoczeniem :-) Drętwieje na widok Beaty, ale Beatka stwierdziła - nic na siłę. Rudy cieszy się do siostry, ale ten wariat to podobno do wszystkich psów się cieszy :evil_lol: Mam nadzieję że u Beaty Hela też będzie tak radosnym psem i kiedyś zapomni o tym co zrobił jej człowiek...o tym jak zawiódł :oops: Quote
koosiek Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Bardzo proszę, zajrzyjcie na ten wątek - też otwockie biedaki, w bardzo złym położeniu: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/212610-Mysza-i-jej-dzieci-pilnie-szukaj%C4%85-DT%21-%C5%81aciaty-i-ONek-maj%C4%85-znikn%C4%85%C4%87%21?p=17665617&viewfull=1#post17665617"]http://www.dogomania.pl/threads/212610-Mysza-i-jej-dzieci-pilnie-szukaj%C4%85-DT!-%C5%81aciaty-i-ONek-maj%C4%85-znikn%C4%85%C4%87!?p=17665617&viewfull=1#post17665 617[/URL] Na wczoraj potrzebne tymczasy dla niedużej suni, czwórki jej malutkich dzieci, ONkowatego i jamnikowatego, bo skończą w jakiejś mordowni :-( Quote
azalia Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Nie mogę przeboleć,jak Martyna mogła tak skrzywdzić,już bardzo skrzywdzoną sunię.Przecież wystarczyło napisać na dogo i wszyscy by pomogli,tak jak teraz się starają pomóc i Hela nie przeżyła by tej traumy schroniskowej. Quote
Agmarek Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 [quote name='azalia']Nie mogę przeboleć,jak Martyna mogła tak skrzywdzić,już bardzo skrzywdzoną sunię.Przecież wystarczyło napisać na dogo i wszyscy by pomogli,tak jak teraz się starają pomóc i Hela nie przeżyła by tej traumy schroniskowej.[/QUOTE] Azalia...Martyna założyła Heli nowy wątek, ale jedynie jedna osoba się tam odezwała. Mogła przecież tutaj napisać, mogła zadzwonić do mnie i ja bym napisała, w złości powiedziałam jej że mogła ją nawet wyrzucić z powrotem do tego lasu, ale nie tak !!! :placz: Nie wiem dlaczego tak postąpiła. Nie wiem... Pies przechodzący z rąk do rąk przeżyłby jakąś traumę, ale nie taką jak schroniskowa :shake: A do tego wszystkiego mimo że Hela jest już bezpieczna mną targają wyrzuty sumienia, bo mogłam inaczej...bo mogłam dać Helgę komuś innemu...bo nic nie wiedziałam...a teraz jeszcze się martwię bo nie mamy pełnych deklaracji na następne miesiące i co z nią będzie dalej...:-( Quote
mru Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 no ja się zgadzam, nawet sterylka + wywóz do lasu, który zna byłoby lepszym wyjściem :/ w schronisku zamknęła ją na zawsze... anyway, oto jakie odnotowałam wpłaty na koncie :) 2011-09-20 mtf zalesie 25 2011-09-20 KARINA G. 50 2011-09-21 DAGA31081980 50 2011-09-21 BELA51 10 2011-09-21 VASCO 50 razem: [B]185 zł. [/B] Quote
Agmarek Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 To wszystkim darczyńcom ogromnie dziękujemy :Rose: Może będą jakieś nowe zdjęcia - coś mnie takie słuchy doszły :cool3: Quote
Cantadorra Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Ja wyślę dzisiaj w nocy pieniądze dla Helci za 2 miesiące. Zajrzyjcie czasem tutaj, też biedaczek.. [url]http://www.dogomania.pl/threads/214978-13-letni-Senior-z-Palucha-prosi-o-pomoc-finansow%C4%85...?highlight=Senior[/url] Quote
Agmarek Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Podniosę bo coś zanikamy :-( Quote
Recommended Posts