Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Proponuje rozważyć dietę niskobiałkową - rzeczywiście, białko może wyniszczać organizm Jasia, wbrew pozorom. Może nawet Renal, a nie Hepatic. Albo Wolfsblut? Chociaż Renal w puszkach byłby ok. Proponuję nie podawać tego koktailu mięsnego.

Posted

wadercia napisał(a):
o matko.. czy mi sie wydaje czy Jasiowi to naroslo bardziej?

Narosło... a wszystko dlatego, że zarosły Mu dziurki po punkcji. I wydzielina słabo się odprowadza.
Ale zdjęcia to dowód, że Jasiek ma apetyt. Tyle, że jedzenie mu nie zawsze smakuje...

Posted

Narośl Jasia jest większa ale na żywo nie jest aż tak źle.
Najważniejsze, że Jasio chce żyć- naprawdę!
Miał gorszy dzień ale wychodził sobie po malutku na ogród, potem znowu wchodził do domu.
Biszkopty jasiowe były w zasięgu Jego pyszczka.
Nie widziałam psa cierpiącego ale staruszka, staruszka, który ma dobrą opiekę, na którą w pełni zasługuje.

Posted

A czy on jeszcze cały czas bierze ten ketokonazol? Mam wrażenie, że w tej chwili już bardziej szkodziłby niż pomagał. I problemy ze składem krwi też mogą stąd pochodzić... Wet nie radzi go odstawić?

Posted

bea100 napisał(a):
I ja jestem tu obserwatorem.
Ajlii nie ma dostępu do kompa, przeprasza wszystkich. Do kiedy nie mówiła. Kontakt z nią telefoniczny na tą chwilę.

Mi się coś "obiło o uszy", że do końca września, więc musimy cierpliwie poczekać aaaaa i Jasio zasmakował w warzywach!!! Je aż mu się uszy trzęsą :)

Posted

Zamówione jedzenie dla Jasia - 11 puszek łącznie (royal canin hepatic i renal). Koszt: 101,31zł.

Rozliczenie skarpety Jasia:
27.06 100,00 wpłata od mysza1
04.07 -54,00 badania posiew z wydzieliny bakterie + grzyb
05.07 -4,40 leki kompleks wit b
06.07 100,00 wpłata od magdyski
18.07 -31,00 mykogram
22.07 -27,20 leki hepatil, cyclonamina
23.07 -40,90 leki ketakonazol x2, strzykawki 5 ml
22.07 -35,23 lecznica pod żabką II punkcja głowy
22.07 -30,00 transport do lecznicy pod żabką
26.07 322,73 wpłata od magdyski (zwrot długu i skarpeta Jasia)
26.07 38,92 wpłata na PP od Cleo2008 (10 euro)
-55,87 lecznica pod żabką, kroplówki
-8,40 odżywka convalescence
05.08 -90,04 lecznica pod żabką badania krwi, wizyta
05.08 -30,00 transport do lecznicy pod żabką
34,00 z kociego bazarku (za rzeczy malibo57)
12.08 -19,41 leki ketokonazol 1 opakowanie
100,00 wpłata od Basia - za transport psa
31.07 -8,40 karma - saszetka convalescence istant
15.08 -111,18 karma - koktajl carnello 5x250 g - 2 sztuki
02.09 -10,00 transport do lecznicy pod żabką
02.09 -53,02 weterynarz lecznica pod żabką punkcja głowy + steryd + cyklonamina w zastrzyku
16.09 -44,99 weterynarz lecznica pod żabką żelazo + complex wit. B w zastrzyku
16.09 -15,00 transport do lecznicy pod żabką
-19,41 ketokonazol
11.09 -88,00 lecznica pod żabką badania krwi
11.09 -15,00 transport do lecznicy pod żabką

saldo skarpety: - 95,80zł

Łącznie: 197,11 zł- taka suma została przelana na konto Ajlii dn. 22.09.

na koncie u mnie[SIZE=4][SIZE=5]+ 1211,99 zł.

Posted

Odzyskałam net!!!

Hrabia Jasiasty miewa się dobrze :) Ostatnio znów SAM je :)))
Przychodzi rano do pokoju gdzie stołują się psiaki, i mówi że coś by przekąsił... Oczywiście wybrzydza strasznie: puszeczka nie, karma mogłaby by być lepsza... ostatecznie decyduje się każdorazowo na vitake senior light. Ale jak już je, to dużo - cała dzienna porcja, czasem wiecej na jeden posiłek.

Tydzień temu była zaskakująca sytuacja. Przyjechała moja mama, i ugotowała zupę kalafiorową. Chciałam dać Kazanowi pietruszkę z zupy (uwielbia warzywa), ale podsunełam ją najpierw Jaśkowi pod nos. Pożarł dosłownie :))) A potem całą resztę warzyw w zupy...

Generalnie też czuje się dobrze. W sobotę miał kolejną punkcję (w domu) i był obejrzany przez chirurga, który był na wizycie domowej u moich podopiecznych.

Dalszy plan Jaśkowego leczenia po kolejnych badaniach. Ustaliłam z naszym łódzki weterynarzem, że robimy Jasiowi morfologię i podajemy steryd... i za 5 dni znów badamy poziom leukocytów. Od tego będzie zależeć decyzja o kontynuowanie/odstawieniu ketokonazolu oraz o dalszym leczeniu.

No i chyba czas wybrać się do dr Bałucińskiej... Może nawet z Jasiem? Bo On naprawdę dużo lepiej się ostatnio czuje, a pogoda też sprzyjająca.

I wiecie co? Uwielbiam Jasia... mojego kochanego Hrabiego Jasiastego :))) Nawet jak pluje, wybrzydza... i co robi kupę w czasie karmienia (co ostatnio często mu sie zdarza, i bynajmniej nie jest to przypadek...).

Posted

Ajlii dzięki za wieści, bo właśnie brałam za telefon, ale myślę sobie, sprawdzę najpierw na wątku :)

Jasieńku kochany Hrabio, przy stole????? ;)

I na FB na moje pw dostałam dziś dla Jasia i Ajlii życzenia od Iwony B. :
"bardzo prosze ucaluj Jasminka i pozdrow bardzo goraco Ajle :)"