Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uff, ale się tu "nadziało".
Po pierwsze, Waderciu, już dawno było ustalone, że w allegro Jasia podajemy nasze subkonto Vivy - masz je na mailu od tygodni.
Po drugie - anuluję dług Jasia za karmę i co tam jeszcze, u siebie - tyle mogę zrobić.

Posted

malibo57 napisał(a):
Po pierwsze, Waderciu, już dawno było ustalone, że w allegro Jasia podajemy nasze subkonto Vivy - masz je na mailu od tygodni.
Po drugie - anuluję dług Jasia za karmę i co tam jeszcze, u siebie - tyle mogę zrobić.

to kolejne Ufff. Przynajmniej dług Jaśka znacznie się zmniejszył :)
BARDZO DZIEKUJĘ :)

Posted

malibo57 napisał(a):

Wybacz Malibo ale przy tak dlugim oczekiwaniu pewne informacje mogly mi umknac. Ustalane to bylo ze dwa tygodnie temu kiedy to skasowalam e-miala i zrzucilam wszystko do folderu. Zaraz wobec tego dodam konto Vivy jak na Frankowym allegro.

Posted

Nie chcę się mądrzyć ale może zmienic tytuł aukcji na coś w stylu cena życia 2000- pomóż kupić lek ?
Chodzi mi o bardziej dobity tytuł i przyciągnięcie ludzi.
No i koniecznie trzeba poreklamować na FB, jutro powklejam allegro na grupy pomocowe. 2000 jest realne do zebrania ale pewnie w kilku aukcjach...

Posted

wlaczam sie do akcji poszukiwawczych Ancotilu....

lek w plynie dostepny tylko na rezepte
ANCOTIL - 5X250 ML

Hersteller: Valeant Pharm.Ger. GmbH
Rezeptpflicht: Keine Angabe
Menge: 5x250 ML
UVP: 300.92 €
Preisvergleich: ab 255.78 € -16%

to wedlug apteki internetowej....

Posted

[quote name='Kava']wlaczam sie do akcji poszukiwawczych Ancotilu....

lek w plynie dostepny tylko na rezepte
ANCOTIL - 5X250 ML

Hersteller: Valeant Pharm.Ger. GmbH
Rezeptpflicht: Keine Angabe
Menge: 5x250 ML
UVP: 300.92 €
Preisvergleich: ab 255.78 € -16%

to wedlug apteki internetowej....

Z opisu (ML) wnioskuję, że to są wlewki :( A wtedy odpada w przypadku Jaśka :(

[quote name='wadercia']wszelkie sugestie co do allego Jasmina mile widziane. moge zmienic wiec tytul :)

Ja bym zmieniła tytuł, ale trochę inaczej: cena życia 2000 zł - pomożesz kupić lek?

Trochę to zajęło, ale zebrałam wszystkie opisy dotyczace leczenia z wątku, jednak myślę, że dla weta to za mało konkretnych informacji.
Ajlii czy możesz przesłać mi skany/zdjęcia wyników badań Jaśka i ew. opisów lekarzy?
Jutro mogłabym podjechać z tym do mojego weta.
Pościągałam też sobie zdjęcia, żeby widział jak postępują zmiany. Przydałyby się ze 3-4 nowe zdjęcia tej zmiany z każdej strony.

Posted

A może zamówić na razie 1 opakowanie? Choć i tak koszt będzie duży, bo wyjdzie ok. 650 zł.
Ja bym jeszcze podjechała do mojego weta, ale z wynikami badań Jaśminka i posłuchała jego opinii.

Posted

Witam serdecznie
Mam pytanie czy w posiewach mykologicznych jest tylko C.glabrata ,czy mamy też do czynienia z innymi postaciami typu ;C.albicans,C.krusei C.parapsilosis ,C.tropicalis, czy Aspergilus fumigatus ?wiadomo że I linia leczenia konwencjonalna w przypadku zakażęn C.glabrata to kaspofungina ,ewentualnie worykonazol lub postacie lipidowe Amfoterycyny B ( optymalna postać liposomalna ) Preparat Ambisome proszek do sporzadzania roztworów podawany parenteralnie i.v. 10 fiolek i jest o wiele tańszy oczywiście pozostawiam do rozważenia może nie czekać Przed właczeniem należy sprawdzić parametry nerkowe i wątrobowe i w razie czego włączyć osłonę .

Posted

Dużo się dzieje u Jaśka... Przeczytam później dokładnie, teraz na szybko niestety. Rano moja własna suka przejechała mi pazurami po gałce ocznej, i praca na kompie sprawia duży dyskomfort. Nie wiem czy sama nie przejadę się do okulisty.

Na szybko więc...

Noemi1 - całości diagnostyki nie ma spisanej. Dotychczas nie wiele osób interesowało się Jasiem, i wszelkie konsultacje odbywały się między wetami a mną. Zazwyczaj tylko w formie rozmowy bo weterynarze nie brali za to pieniedzy, wiec niezręcznie mi było prosić jeszcze o robienie opisów. Info bezpośrednie dostawały osoby zainteresowane (np. Malibo57), a opisy wyników konsultacji dawałam na wątku.
Tu jest częśc wyników: https://picasaweb.google.com/106740573589182334352/JasminSkany?authkey=Gv1sRgCMCawqfTr8v48AE
Brakuje wyników posiewu i mykogramu.
Całą historię leczenia Jasia postaram sie spisać później.

Amfoterycyna B nie wchodzi w grę, to lek "ostatniej szansy". Prawdopodobnie ubije grzyba razem z Jasiem...

Posted

Ajlii, bedziemy rozsylac watek, zrobie wydarzenie na FB, jka tylko wroce do domu. Bedziemy zbierac, ale moze uda znalezc sie jakis alternatywny lek.
Bedziemy psiula wszelkimi silami ratowac!!! Ja tylko wirtualnie, ale zrobie co moge, by o psiulu dowiedzialo sie jak najwiecej osob.
Nie pogniewaj sie - to duza suma, wiec moze moglabys wskanowac diagnoze, bo wiesz gdzie chodzi o pieniadze... (ja juz zakladalam wydarzenia i o mniejsze sumy a i tak bywaja beznadziejne komentarze). Trzymaj sie cioteczko! Ruszamy do boju!

Posted

[quote name='ajlii']Dużo się dzieje u Jaśka... Przeczytam później dokładnie, teraz na szybko niestety. Rano moja własna suka przejechała mi pazurami po gałce ocznej, i praca na kompie sprawia duży dyskomfort. Nie wiem czy sama nie przejadę się do okulisty.

Na szybko więc...

Noemi1 - całości diagnostyki nie ma spisanej. Dotychczas nie wiele osób interesowało się Jasiem, i wszelkie konsultacje odbywały się między wetami a mną. Zazwyczaj tylko w formie rozmowy bo weterynarze nie brali za to pieniedzy, wiec niezręcznie mi było prosić jeszcze o robienie opisów. Info bezpośrednie dostawały osoby zainteresowane (np. Malibo57), a opisy wyników konsultacji dawałam na wątku.
Tu jest częśc wyników: https://picasaweb.google.com/106740573589182334352/JasminSkany?authkey=Gv1sRgCMCawqfTr8v48AE
Brakuje wyników posiewu i mykogramu.
Całą historię leczenia Jasia postaram sie spisać później.

Amfoterycyna B nie wchodzi w grę, to lek "ostatniej szansy". Prawdopodobnie ubije grzyba razem z Jasiem...

Ściągnęłam sobie już te dokumenty, dzięki :)

Posted

Jednym z najczęsciej stosowanych lekow w terapii inwazyjnych postaci Candidaspp jest amfoterycyna B -chemioterapeutyk grzybobojczy o szerokim spektrum działania .Stosowany również u noworodków z VLBW .Właśnie toksyczność leku została obniżona poprzez zastosowanie lipidowych nośników amfoterycyny B tzw amfotericin B lipid complex do takich postaci należą Abalcet , cytowany Ambisome -ktory jest formą liposomalna Amfoterycyny B .Postacie lipidowe wykazują mniejsze stężenie w nerkach ,natomiast osiągają wyższe stężęnie i penetrację w OUN -którą to postać zapewne ma Jaśmin Mozna bezpiecznie prowadzić pacjentów zmniejszając dawki,monitorując stan nawodnienia i podaż płynów i uważąć na nefrotoksyczność FSD -furosemidu . monitorująć badaniami biochemicznymi ,obrazowymi .Trzeba pamiętać o dawce inicjacyjnej .Tutaj czas jest najwazniejsza sprawa bowiem może dojść do posocznicy grzybiczej i zejscia . Proszę o podanie numeru konta .

Posted

[quote name='Cleo2008']Wydarzenie na FB (niestety nie wgrywa mi zdjecia, ale tak juz kiedys bylo wiec sprobuje pozniej) ZBIORKA RUSZYLA
http://www.facebook.com/profile.php?id=1532836310#!/event.php?eid=252013194811068
Jesli jakas ciotka jest na FB, to prosze o kontakt przez pw, dopisze do administratorow na FB, bo potem nie daje rady odpowiadac na pytania...

[quote name='Cleo2008']Kochane! JUZ mamy odzew - wyslijcie konto do tej dziewczyny na podany adres :) I NIECH KTOS ZAGLADA NA FB BLAGAM (ja mam za duzo wydarzen)

Ania Sypniewski-kowalewski
MONIKO PROSZE O PAYPAL

Zofia Konderla
Pani Moniko wyslę i na Jasmina i na Grafita, prosze o numer konta.Moj adres [email protected]

Ja jestem na FB jako Anna Pieska i już się zapisałam do wydarzenia, jednak uporządkowałabym nieco opis.
Spróbuję coś uklecić. I ja bym od razu zrobiła album ze zdjęciami i wstawiła link do wydarzenia.
Jeżeli chodzi o tytuł to ja zaproponuję: Jaśmin z guzem na głowie potrzebuje 2000zł by wyzdrowiał! (ale tytuł można zmienić np. jutro, to znowu kilka osób do niego zajrzy)
NAJWAŻNIEJSZA SPRAWA czy można podać konto Vivy do wpłat dla Jasia? To samo co jest na allegro?
Prześlę Ci zaraz konto magdyski, która jest Jaskowym skarbnikiem, bo zawsze lepiej mieć trochę gotówki w ręku.
Z konta Fundacji pieniądze są dopiero po przesłaniu faktur.
Jak to uporządkujemy to pozapraszam gości, bo nie chcę już na poczatku spalić mety.