Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może to przedwczesna radość, ale mój wet uruchomił wszystkich możliwych agentów i szukają leku.
Podałam różne nazwy, dawkowanie i nazwę grzyba.
Oczywiście pozostałe poszukuwinania też są potrzebne.
Ajlii jak możesz to wyślij mi na pw swój nr. Jak tylko będzie wiadomość na tak/nie i ile to kosztuje dam Ci znać sms-em.
Za trochę będę miała ograniczony dostęp do dogo, bo będę w pracy.
Rozumiem, że w razie czego zamawiamy od razu te 2-3 opakowania?

Posted

Mój TZ dzisiaj będzie w Czechach. Niestety nie udało się skombinować recepty z powodu bardzo wczesnego wyjazdu. Ale powiedział, że poszuka tam weterynarza i poprosi o wypisanie recepty. Jeśli będą sprzyjające wiatry, to może się uda. Wysłałam jeszcze wiadomość do jednego weterynarza.

Posted

Noemi1 napisał(a):
Może to przedwczesna radość, ale mój wet uruchomił wszystkich możliwych agentów i szukają leku.
Podałam różne nazwy, dawkowanie i nazwę grzyba.
Oczywiście pozostałe poszukuwinania też są potrzebne.
Ajlii jak możesz to wyślij mi na pw swój nr. Jak tylko będzie wiadomość na tak/nie i ile to kosztuje dam Ci znać sms-em.
Za trochę będę miała ograniczony dostęp do dogo, bo będę w pracy.
Rozumiem, że w razie czego zamawiamy od razu te 2-3 opakowania?

Już wysłam nr telefonu.

Wszystko zależy od ceny leku. W tej chwili Jasio ma na bieżące wydatki troche ponad 100 zł i wizję punkcji w najbliższym czasie. Do tego dług u mnie na kilkaset złotych, co wiąże się z tym że fizycznie nie mam możliwości założenia już pieniedzy na leki.

Magdysko - dałoby się w razie czego przesunąć pieniadze z bazarku chrupkowego? I tak Jasia karmię suchym jedzeniem mojego psa, ma jeszcze trochę puszek na które pożyczyła Malibo57 (kolejny dług, chyba ponad 400 zł) - jakoś damy radę.

Posted

Kurcze, nie wiem czemu nie dochodzą do mnie wiadomości na dogo :(
Już magyska tez pisała, że coś do mnie wysłała i nie dostałam :(
Skrzynkę mam pustą :(
Ajlii wyślij mi może swój nr sms.
I właśnie dostałam tel od weta :( :( :(
Lek jest do załatwienia w ciągu 5 dni, jeżeli podejmę decyzję w ciągu godziny. Wszystko pięknie ale cena jest powalająca :( :( :(
za 3 opakowania po 100 tab., 500 mg cena 1.945,- zł :( :( :(

Posted

Noemi1 napisał(a):
Lek jest do załatwienia w ciągu 5 dni, jeżeli podejmę decyzję w ciągu godziny. Wszystko pięknie ale cena jest powalająca :( :( :(
za 3 opakowania po 100 tab., 500 mg cena 1.945,- zł :( :( :(

Nie mamy takich pieniedzy... I to nawet nie chodzi o to że Jasiek nie ma w skarpecie. Ale że fizycznie nie ma skąd ich wziąć...

Magdyska - jaki jest stan konta Jasia u Ciebie???

U mnie jest 110,60 zł (bieżące rozliczenia) + 74,45 zł (skarpeta malibo na leczenie homeopatyczne Jasia).

Posted

[quote name='ajlii']Nie mamy takich pieniedzy... I to nawet nie chodzi o to że Jasiek nie ma w skarpecie. Ale że fizycznie nie ma skąd ich wziąć...

Magdyska - jaki jest stan konta Jasia u Ciebie???

U mnie jest 110,60 zł (bieżące rozliczenia) + 74,45 zł (skarpeta malibo na leczenie homeopatyczne Jasia).

0 zł...... ale z chrupkowego ma być na dniach 535 zł. Przepraszam poprawiam się:
540 zł.

Posted

A tu wydziergałam coś takiego na allegro cegiełkowe (mile widziane zmiany, poprawki, ulepszenia- ja nie mam do tego talentu)...

[FONT=Verdana]Jaśmin był jednym z tysiąca bezdomnych psów w schronisku.[/FONT]
[FONT=Verdana]Nie rasowy, nie szczeniak, zwykły, stary kundel, który przesiedział za kratami 5 lat. Nikt nigdy nie był nim zainteresowany, ludzie przechodzili obok udając, że go nie ma...[/FONT]
[FONT=Verdana]Ale Jasiek wciąż wierzył, ufał, chciał żyć dla kogoś![/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana]Niestety w marcu zaczął poważnie chorować- pierwszą z diagnoz był nieoperacyjny, duży, naciekowy guz w czaszce a dokładnie w przegrodzie nosowej. Dochodziły do tego krwotoki z nosa.[/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana]Dzięki współpracy wielu ludzi Jasiek opuścił schronisko i podjęto leczenie.[/FONT]
[FONT=Verdana]Koszty wszystkich zabiegów (m.in. rinoskopia, badanie krwi i moczu, rozmaz histopatologiczny) dodatkowo leki, karma, hotel, wizyty u specjalistów- są ogromne![/FONT]
[FONT=Verdana]Niestety sami nie damy rady tego udźwignąć ...[/FONT]
[FONT=Verdana]Jaśminek ma ogromną wolę życia- nie cierpi, cieszy się z życia, jest kochany, bardzo wdzięczny za okazaną mu pomoc ale potrzebuje Państwa pomocy![/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana]Po kolejnych badaniach okazało się, że to nie nowotwór a grzyb CANDIDA GLABRATA. Narośl to prawdopodobnie kwestia grzyba/bakterii, które siedzą otorbione w nosie Jaśminka.[/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana]Pierwsze zalecenia: LEK ANCOTIL. Zalecane są 3 opakowania po 100 tabletek 500 mg. Cena powalająca!!! Ok. 2 tys. ![/FONT]
[FONT=Verdana]Nie stać nas na to, nie stać na ratowanie cudownego psa![/FONT]
[FONT=Verdana]Dlatego zwracamy się do Państwa z wielką prośbą o pomoc dla niego![/FONT]
[FONT=Verdana]Nie bądźmy obojętni. Każdy grosz dla nas jest na wagę złota.[/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana]
[/FONT] [FONT=Verdana][FONT=&quot]Aukcja ma charakter........ ( i tu proszę wstawić tekst o dyplomach itd.)

Po czym na koniec można dodać kolejne zdjęcie Jaśka.
Jak coś mogę obejść cały wątek i wysłać na mail Waderciu [SIZE=3](tylko najpierw pójdę zjeść wczorajszą kolację).

Edit:
Sama się poprawiam- jak dla mnie za mało tekstu- za dużo zdjęć...już sama nie wiem.
[/FONT][/FONT]

Posted

W sumie masz rację Julia.

Już myślę o innych bazarkach (właśnie przypomniałam sobie o moich butach, w których nie chodzę i ubraniach po młodszej siostrze- będę musiała w weekend wybrać się do mamy i poszperać co tam jeszcze zostawiłam).

Normalnie płakać się chce....2tys. na lek, dług u Ajlii, u Malibo, brak karmy, nie mówiąc o PODSTAWOWYCH rzeczach do funkcjonowania.

Zmieniłabym tytuł- dodała ile kasy potrzeba itp.

Posted

może faktycznie zmienić tytuł na bardziej dramatyczny - wpisać ile długu i ile jeszcze potrzeba. a ja, tak jak obiecałam, w weekend przywiozę Ci trochę rzeczy na bazarek. mam nadzieję, że się przydadzą...

Posted

juliaikamil napisał(a):
może faktycznie zmienić tytuł na bardziej dramatyczny - wpisać ile długu i ile jeszcze potrzeba. a ja, tak jak obiecałam, w weekend przywiozę Ci trochę rzeczy na bazarek. mam nadzieję, że się przydadzą...

Pamiętam- herbatę jestem Ci winna za rzeczy ;)
Wpadniesz, porozmawiamy i może razem na jakiś genialny plan zbicia fortuny wpadniemy :)

Z PV to rzadko kto odpowiada lub wchodzi na wątek. Nie wspominając o deklaracjach stałych...
Jakiś czas temu wysyłałam desperackie PV do ludzi ale bez większego odzewu...

Posted

Dziewczyny, rozmawiałam z Ajlii i na razie odwołałam ten lek u mojego weta, ale zastrzegłam, że jak zdobędziemy kasę to się odezwiemy.
Muszę też mu przygotować wszystkie wiadomości o dotychczasowym leczeniu Jaśka i on to poczyta, to może wpadnie na jakiś genialny pomysł :)
Bardzo na to liczę :)
Na razie musze popracować, ale wieczorem wracam na watek :)

Posted

dzis puszcze allegro :) cos tam podopisuje jak bedzie trzeba. duzo zdjec to bardzo dobrze a tekst mozna powiekszyc.

Najwazniejsza bedzie tylko reklama. na ktora az tak duzo czasu nie mam, ale wierze w was cioteczki !:)

Posted

Narazie nie stać nas na sensowne leczenie Jasia... teraz kiedy wiadomo co mu jest...

Pozostaje jeszcze kwestia punkcji. Odwlekamy z dnia na dzień, ale nie możemy tak wiecznie. W najbliższych dniach musimy jechać do lecznicy...