Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uwaga :D Mam już pierwszą relację od nowej pani Rudej:

Jak narazie Ruda zachowuje sie Idealnie mężowi też sie bardzo spodobala a mojej corci to liże nożki i jej sie to podoba bo sie glosno smieje widac ze do dzieci Ruda jest OK ani na chwile nie spuszcza mnie z oka jest strasznie usluchliwa wczoraj poszlismy pobiegac z mezem i pieskiem tesciow Ruda zachowwala sie SUPER ogolnie to piesek na Medal
Pozdrawiam

Oraz zdjęcia:

Dawno tak wygodnie nie leżałam;)

Choć na własnej podłodze drzemka też jest fajna ;)

Posted

Kolejna relacja z domku Rudej:

[FONT=MS Shell Dlg 2]Witam byłam dzisiaj z Rudą u weterynarza jest już zaszczepiona odrobaczona i odpchlona weterynarz powiedział że Ruda ma 2 lata nie więcej ale jak na swój wiek jest bardzo spokojna i pojętna jest prze kochana o takim piesku marzyliśmy z mężem Ruda świetnie dogaduje się z moją córcią siądzie koło niej i ją pilnuje nie da zrobić jej krzwdy ani mi męża ignoruje ogólnie woli towarzystwo pań bo panów ignoruje ;) pozdrawiam[/FONT]

Wygląda na to, że świetnie trafiła :) niedługo wybieram się na wizytę poadopcyjną

Posted

Cudownie Ruda ! Wiedziałam, że będzie dobrze :) Cudowny domek - dla cudownego psa :D :D :D

Może Ruda jest młoda, ale za to bardzo dojrzała :p

No i ma klase :)

Posted

Byłam wczoraj na wizycie poadopcyjnej u Rudej. Wszystkie dobre wieści z jej nowego domku się potwierdziły :) Ruda ma trzy miejsca do spania, tzn swoje posłanie, łóżko pańci (jak pana nie ma w domu ;)) i małą kanapę. Ma również trzy miseczki, w jednej suche, w drugiej miała parówki, a w trzeciej wodę :) Odrobinę przytyła, więc poprosiłam właścicielkę o zwrócenie uwagi na to, na razie wygląda dobrze, ale wiadomo, nie ma co się przejadać ;) Chodzi na spacery ze swym psim kolegą, owczarkiem, psem od teściów właścicieli Rudej mieszkających naprzeciwko, adoptowanym ze schroniska w Sosnowcu przez panią Rudej. Do spacerów Ruda jest zdecydowanie chętna, ale te długie trochę ją męczą.
Jak zachowuje się Ruda? Zdecydowanie się zmieniła :D Gdy mnie zobaczyła oczywiście szalała z radości i bardzo chciała się bawić, jej pani powiedziała, ze jest pełna energii i entuzjazmu. Poza tym jest przyjazna dla wszystkich ludzi. Jej radość i chęci do życia emanują od niej z daleka! Chyba nie może uwierzyć, że trafiła w tak świetne miejsce. Bawi się piłeczką, choć w schronisku nie bardzo interesowała się zabawkami i ogólnie jest bardziej szalona. Zazwyczaj bawiła się z psami z pewnym dystansem, tzn nie lubiła jak jakiś pies był nachalny czy wchodził jej na głowę, a teraz... w stosunku do swojego kolegi owczarka zachowuje się zupełnie odwrotnie! Gdy się spotkali on stał cierpliwie i spokojnie, a ona obskakiwała go, lizała po pysku i usilnie zaczepiała do zabawy. ;) Dla małej córci nowej Pani Ruda jest bardzo miła, liże ją tylko delikatnie, na pewno krzywdy nie zrobi. Z panią od Rudej pozostajemy w kontakcie. Myślę, że o losy mojej byłej podopiecznej mogę być spokojna :)