Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

idź sprawdź szybko, ja byłam z moją sunia na łąkach i nie zdążyłam jej zakroplić po 4 tygodniach i wyciągałam dwa kleszcze i właśnie teraz sprawdzam następną grudkę.... a najgorsze było że sama musiałam je wyciągać bo taty nie było....

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='greatmadwomen']idź sprawdź szybko, ja byłam z moją sunia na łąkach i nie zdążyłam jej zakroplić po 4 tygodniach i wyciągałam dwa kleszcze i właśnie teraz sprawdzam następną grudkę.... a najgorsze było że sama musiałam je wyciągać bo taty nie było....

sprawdziłam, Doginka miała rację, ale chyba z pół godziny szukałam, taki malutki
od razu wyjęłam, muszę go koniecznie zakropić, bo wczoraj 3, dzisiaj 2, a jeszcze równolegle mój tato wyciąga

a teraz BONUS, czyli ĆWICZYMY STATYKĘ I RUCH :evil_lol:
trucht ze mną:

statyka

CDN

Posted

magdabroy napisał(a):
Jakby stanął na tylnych łapach, to byłby większy niż siostrzyczka :D

bez wątpienia, i jest od niej o dobre 10 kg cięższy :D

Posted

Ale jak fajnie pracujecie - z siostrzyczka też;-)

Do kleszczydeł ma dobre oko, sprawdzaj teraz jak się Irys zachowuje - już pierwsza oznaka choroby może być smutek, apatia, temperatura i krwiomocz oraz kulawizna:nerwy:

Posted

Doginka napisał(a):
Ale jak fajnie pracujecie - z siostrzyczka też;-)

Do kleszczydeł ma dobre oko, sprawdzaj teraz jak się Irys zachowuje - już pierwsza oznaka choroby może być smutek, apatia, temperatura i krwiomocz oraz kulawizna:nerwy:

często ćwiczymy i Irys zna komendę "trucht", ale do obiektywu się rozprasza :D

a objawów żadnych nie ma, ale zakropić muszę koniecznie!

Sylwia K napisał(a):
ale on duży i jaki śliczny

:loveu:

Posted

ahedok napisał(a):
...a objawów żadnych nie ma, ale zakropić muszę koniecznie!:loveu:

Objawy mogą się pojawić po dwóch dniach jak i po 5 tygodniach, wiec obserwuj;-)

Posted

kurczę ale co jest takie charakterystyczne, mój pies nie jest żywiołowy tylko śpi prawie cały dzień lub jak idzie na spacer to idzie koło nogi i tak zawsze jest, to nie zauważę jak będzie np.smutna

Posted

Fides79 napisał(a):
ale super mu idą te ćwiczenia :p
ja ze zdjec odniosłam wrażenie, ze nie obiektyw go rozprasza, tylko skupienie zalezy od tego kto Irysa prowadzi ;)

możliwe, ale bez obiektywu jeszcze lepiej :D

klaudusia0219 napisał(a):
jejku Irys już jak porządny pies wygląda :D

bo to jest pożądny pies :diabloti:

Doginka napisał(a):
Objawy mogą się pojawić po dwóch dniach jak i po 5 tygodniach, wiec obserwuj;-)

greatmadwomen napisał(a):
kurczę ale co jest takie charakterystyczne, mój pies nie jest żywiołowy tylko śpi prawie cały dzień lub jak idzie na spacer to idzie koło nogi i tak zawsze jest, to nie zauważę jak będzie np.smutna

raczej bym zauważyła, bo spędzam z Irysem sporo czasu - od 18 do 22 i weekendy - a z natury jest bardzo radosny ;)

mychaaaaa napisał(a):
Bardzo ładny wykrok chłopiec ma :loveu: i ślicznie prezentuje się w statyce :) mam nadzieję kiedyś spotkać się na wystawie :)

wykrok ma dłuuugaśny ;)
a z tymi wystawami to dooopa, bo zepsuliśmy mu futro stzryżeniem (świadomie) bo nie chcemy mież łysolka co chwilę i wgl myślałam, że nie będą mnie wystawy kręciły...
ale najwyżej wdrożymy program naprawczy i się zobaczy ;)

Posted

ahedok napisał(a):

raczej bym zauważyła, bo spędzam z Irysem sporo czasu - od 18 do 22 i weekendy - a z natury jest bardzo radosny ;)

wykrok ma dłuuugaśny ;)
a z tymi wystawami to dooopa, bo zepsuliśmy mu futro stzryżeniem (świadomie) bo nie chcemy mież łysolka co chwilę i wgl myślałam, że nie będą mnie wystawy kręciły...
ale najwyżej wdrożymy program naprawczy i się zobaczy ;)

w typ przypadku robiłam prywatę, no ja myślę że Twój młodziak nie śpi tylko ;)

czyli co jednak kręcą Cie wystawy? :razz:

Posted

w typ przypadku robiłam prywatę, no ja myślę że Twój młodziak nie śpi tylko ;)

czyli co jednak kręcą Cie wystawy? :razz:

dobra prywata nie jest zła, ale nie na co dzień ;)

ano kręcą :roll: ale lepiej by było z jakimś mniejszym psem, bo takiego to ani zawieźć, ani przygotować, ani wystawić :roll:

Posted

Uwierz mi, to inny rodzaj smutku - pies robi sie apatyczny, nie interesuje go nic a nic, nie merda ogonem, nie ma siły wstać... nie chcę tego przeżywać po raz czwarty:shake:

Posted

[quote name='strasznika']http://i1084.photobucket.com/albums/j402/ahedok/maj/P5153699800x600.jpg :loveu: cudny!!!

[quote name='ania90']cudowny :loveu:

dzięki :loveu:

[quote name='Doginka']Uwierz mi, to inny rodzaj smutku - pies robi sie apatyczny, nie interesuje go nic a nic, nie merda ogonem, nie ma siły wstać... nie chcę tego przeżywać po raz czwarty:shake:

a ja nie chcę po raz pierwszy...

z aktualności - u Irysa nic jak zwykle :evil_lol:

za to ja w tajemnicy przed rodziną adoptowałam chomika roborowskiego :diabloti:
nazywa się Chico (hiszp. "chłopiec") ;)
życzcie mi szczęścia z ukrywaniem :roll:

Posted

ahedok napisał(a):
l:

chomik :roll:
ja tam psa ukrywałam :diabloti:

Posted

ahedok napisał(a):

no pięknie, to niezbyt madre :roll:
wszelkie takie akcje szybko wychodzą na jaw, niestety, choc chomik jest malenki, najmniejszy z mozliwych ;)

Posted

[quote name='Fides79']ha a rybki nie sa az tak zajmujące :p

ciekawa jestem swoją droga, jak masz zamiar "ukryc" nowego domownika ?:cool3:

w moim przypadku były;) postanowiłam się w 1000% skupic na Tazzie ;) jako młodzik był totalnie zajmujący a kolezanka miała kupić rybki a po co skoro u mnie rybki były zamiennikiem dla psa;) i już nie cieszyły oka bo oko było na Futrze :lol: