Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

Potter gazeta musi się 'utrzymać' ;) spróbuj pisać na centralę Gazety lub samego Michnika. Z doświadczenia wiem, że lokalne oddziały Gazety nie bardzo mogą decydować o 'extra' druku. Temat jest nośny więc centrala - może ?
Pomysł bardzo dobry.
Jest jeszcze jeden temat. Może tak korzystając z prawa prasowego żądać zamieszczenia sprostowań przez te lokalne gadzinówki, które w oczywisty sposób dezinformują lub celowo wprowadzają w błąd. Np. sprawa nosówki w schronie. Pozbierać oświadczenia od lekarzy i nadzoru wet. i próbować. Żądać zamieszczania swoich stanowisk w związku z dezinformacją itp. Może choć przestaną cedzić kartofelki, na zamówienie, ludziom na głowy.

Posted

Przerażające:( Taniej wyszły by ulotki moje drogie... Pamiętam jak koleżanka szukała swego psiaka rozklejała po całej warszawie mnustwo ulotek wydała jeśli dobrze pamiętam 300 zł aby znaleźć psiaka OPŁACIŁO SIĘ bo psiak został znaleziony 5 km od niej:) Co do ulotek to oczywiscie nie mowa o liście do jakiegoś człowieka który i tak go oleje.
Ale manifestacja , marsz , protest??? Można by było oświecić ludzi co się tam dzieje.

Posted

[quote name='DuDziaczek']Miał być marsz ze świeczkami, był marsz 'przedwyborczy'.

Ale mimo to uważam, że wszystkim które umarły w tym obozie, wszystkim, które cierpiały tam katusze należy się wspomnienie i dalsza walka o poprawę ich losu.
Mam nadzieję, ze dzięki temu małemu światełku nie poczują się opuszczone i zapomniane.

Niech wiedzą, że ich śmierć nie poszła na marne i że dalej walczymy o losy ich braci, niech wiedzą, że są ludzie dobrej woli którym zależy ina ich szczęściu.
Mam nadzieje, że to małe światełko od nas wszystkich sprawi, że choć na chwilkę poczują, że ktoś tam jeszcze o nich pamięta.

[IMG]http://images47.fotosik.pl/360/632d59a62e4eabfe.jpg[/IMG]

[SIZE=1][COLOR=Wheat]może pomyślicie, że głupie i tandetne, ale chyba jednak ma jakieś znaczenie....[/COLOR][/SIZE][/QUOTE]

Dudziaczku!!! Dla mnie super pomysł!

Ja od lat zapalam znicz mniej więcej na półkilometrowym odcinku drogi w środku lasu, którędy codziennie przejeżdżam i skąd udało mi się zabrać wiele wyrzuconych psów i kotów, jak i niestety, o wiele więcej pochować. Myślę, że mało kto się zastanawia nad tym, dlaczego znicz stoi tuż przy miejscu, gdzie "nikt - człowiek" nie zginął, ale wiem, że znicze się pojawiają co rok obok mojego i wiem, że są to znicze od garstki osób, które "złapały", o co chodzi. Przez lata nie mogłam zdecydować, gdzie konkretnie zapalać ten znicz, aż do ok. dwóch lat wstecz, kiedy na poboczu nie zauważyłam zamarzniętego, ale wcześniej nadgryzionego owczarka szkockiego .......
Pewnie niektórzy z tu zgromadzonych pamiętają to zdjęcie – stąd właśnie zwinęłam Pimpka (to ta sama droga)

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images50.fotosik.pl/115/48513d484a737002med.jpg[/IMG][/URL]

po to, żeby dowiedzieć się za moment, że na początku tej drogi, ktoś łapał, jak się później okazało, dwie siostry Pimpka! Temu rodzeństwu się udało. Czwarty z wyrzuconych znalazł miejsce w super domku, ale de facto z litości, bo został sprzedany w korku komunikacyjnym za dwa proste wina, pod groźbą utopienia go! Żule, którzy go chcieli sprzedać, zabrali go z połowy tego ok.2 kilometrowego odcinka lasu, jaki dzieli miasto od wsi ;(

Posted

:oops:Przepraszam! Powyższy mój post był trochę nie na miejscu, bo spóźniony, ale na moje usprawiedliwienie tylko podam, że to był odruch chwili, kiedy przeczytalam post Dudziaczek:oops:

Rano zapalę kolejny znicz dla suni :-(

Posted

Mam taką propozycję dla dogomaniaczek i dogomaniaków z Kielc. Piszcie może pisma do kandydatów na prezydenta z pytaniami, jaki ich jest stosunek do sprawy schroniska i co zamirzeają z tym zrobić przyszłościowo. Niech wiedzą, że to temat dla ludzi istotny i że tej sprawy się nie odpuści po wyborach.

Posted

Mogę sie dowiedzieć co sie dzieję z tą maleńka suczką chyba iskierka?

Mam nadzieję że wszystko dobrze bo tak ona mi w gowie siedzi że nie mogę o niej przestać mysleć

Posted

[quote name='woolfy']Mogę sie dowiedzieć co sie dzieję z tą maleńka suczką chyba iskierka?

Mam nadzieję że wszystko dobrze bo tak ona mi w gowie siedzi że nie mogę o niej przestać mysleć[/QUOTE]

Z tego co się przed chwilą dowiedziałem, znalazła dom.

Posted

[quote name='backbone']Z tego co się przed chwilą dowiedziałem, znalazła dom.[/QUOTE]

No to świetna wiadomość! Mam nadzieję że szybko wyzdrowieje i czekam na jakieś zdjęcia.:lol:

Dzięki wielkie za info

Posted

[quote name='Eruane']Ewab, masz skrzynkę zapchaną, więc nie mogę przysłać odpowiedzi. Staram się dowiedzieć więcej i dam znać.[/QUOTE]
Oczyszczona.

Dostałam zdjęcie od Em_ z Holandii. Tam też pamiętają o tych, którzy stracili swe życie w Dyminach:(.
Miranda, Em_ dziękujemy

[IMG]http://img51.imageshack.us/img51/3187/kupamiecidyminynljpg.jpg[/IMG]

Posted

dzisiejszy artykuł nt. psów z Końskich:

[url]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101102/POWIAT0105/1935042[/url]

i wychodzi kolejne niedoinformowanie pismaków - w hotelu nie ma już żadnego psa z Końskich - wszystkie zostały zabrane jakieś 2 tyg. temu - Kobix właśnie mówiła mi, że gmina porozsyłała info do sołtysów, że jak ktoś adoptuje psa to dostanie 1000 zł!:angryy: fajne adopcje...gratuluję pomysłu władzom Końskich!!! :angryy::angryy::angryy:

Posted

Kolejny pomyslodawca, dac kase za przygarniecie psa 1000 zl. :diabloti: a moze by tak pomyslal, kazdy kto zaadoptuje psa dostanie psa wysterylizowanego/ kastrowanego, odrobaczony i zaszczepionego na wirusowki i wsicieklizne. Przynajmniej pieniadze podatnikow byly by wykorzystane zgodnie z ust. o ochronie zwierzat nie przyczyniajac sie do dalszego rozmarzania i bezdomnosci. Zaraz tam dzwonie bo nie wytrzymuje :angryy::angryy::angryy: Kto ma nr. tel. do UM Konskie, podany na ich stronie jest bledny.

Posted

mnie zaraz szlag trafi:angryy:

[URL]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101102/POWIAT0104/197939580[/URL]

"[B]PREZENT DO UDŁAWIENIA[/B]

Wiceprezydent Gruszewski zaproponował Towarzystwu Opieki nad Zwierzętami przejęcie schroniska jak najszybciej. - Natychmiast możemy wyodrębnić je ze struktury [COLOR=blue][B][U]Przedsiębiorstwa[/U][/B][/COLOR] Usług Komunalnych - mówi. Towarzystwo jednak propozycji nie przyjęło.

- To był prezent z gatunku tych, którymi można się udławić - wyjaśnia Studzińska, prezes TOZ. - Postawiono warunki, których nie jesteśmy w stanie spełnić. Nasze towarzystwo nie prowadzi działalności gospodarczej, nie mamy samochodu do przewozu zwierząt, a przecież Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych nam swojego nie da. By sprawować całodobową opiekę trzeba mieć klinikę, mieliśmy utrzymać obecną załogę i prowadzić remonty - wylicza."

"...Jej skutków zasmakował też wiceprezydent Kielc Tadeusz Sayor, do którego dzwoniła bardzo zdenerwowana pani, która przyjechała z Niemiec z klatkami na psy i chciała zabrać ich kilka, ale nie wpuszczono jej do schroniska.

- Teraz schronisko już zwierzęta wydaje - zapewnia wiceprezydent Gruszewski. Powiatowy inspektor najprawdopodobniej otworzy je na początku listopada. - Sytuacja się normuje, będą nowe boksy dla psów przyjmowanych. [B]I kolejna dobra wiadomość - u obserwowanych psów nie stwierdzono nosówki - mówi Wyszkowski.
[/B]
Lekarze mieli pracować w Dyminach do końca roku, ale właśnie zrezygnowali. - Tam nie ma komfortu pracy, atmosfera jest nie do zniesienia. Ciągle coś się dzieje. Możemy zajmować się zwierzętami, ale u siebie w gabinecie - wyjaśnia weterynarz Ewelina Rębosz."

a link do poprzedniego artykułu nt. psów z Końskich

[URL]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/section?Category=SWIETOKRZYSKIE[/URL]

oba linki mnie się otwierają...

Posted

Niestety, czarny pies Lunek, zabrany ze schronu przez TZ EwyB nie przeżył :-(.
Odszedł na nosówkę ok. godzinę temu. W niedzielę trafił do lecznicy na Koziej, po tym jak inna nie za bardzo chciała się psem zajmować :mad:.
Otrzymał dawkę surowicy, rano jeszcze trochę zjadł, przyjął leki, kroplówki. Niestety potem zaczęła się pokarmowa postać nosówki i w ciągu 15 min. było po psie. Dobrze chociaż, że krótko się męczył, odszedł w cieple, czystości i spokoju.

Lecznica w tej chwili przewozi jego zwłoki na sekcję do ZHW.
Wyniki przydadzą się dla kłamcy Gruszewskiego, żeby się nimi udławił.

Posted

[quote name='Potter']Niestety, zarny pies Lunek zabrany ze schronu przez TZ EwyB nie przeżył. Odszedł na nosówkę ok. godzine temu. Wczoraj otrzymał dawke surowicyano jeszce troche zdjadł przyjął leki, kroplówki[/QUOTE]

Potter - macie rozpoznanie na piśmie? kolejny dowód na mamrotanie opętanego weta powiatowego:angryy:

biedna psina[*][*][*]

Posted

[quote name='Potter']Mamy pisemne oświadczenie z 2 lecznic, że pies miał objawy nosówki, ale ja chcę mieć na piśmie, że odszedł na nosówkę, więc po to zleciłam sekcję.[/QUOTE]

to dobrze...bo ja już zaczynam wierzyć, że mamy chyba omamy i żadnej nosówki w życiu tam nie było...

Posted

[quote name='eve-w']sunia, którą zabrała Fundacja Emir też umarła :(:(:([/QUOTE]
Ile jeszcze psiaków musi odejść, zanim zmieni się w tym schronisku...

Nie wiem czy dalej będzie łatwiej czy trudniej - Powiatowy złożył dymisję.

Nawiązując do artykułu zaznaczę, że stowarzyszenia nie przyjęły propozycji, by od razu wskazać osobę na kierownika schroniska, a schronisko nadal pozostanie w strukturach PUK, z zatrudnionym tak aktualnie personelem.