Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

Dzisiejsza inwentaryzacja nie przebiegła zbyt dobrze, to znaczy w ogóle nie przebiegła....

Psy nie chciały powychodzić z bud, na prośbę do pracownika schronu, aby nam pomógł, usłyszeliśmy, że on nie ma takiego polecenia i że ma teraz inną robotę [ta inna robota to było godzinne jedzenie z innymi w ciepłej kuchni].

Znowu posypały się telefony.....po 2 godzinach przyjechał P.Klikowicz i P.Wyszkowski. Po początkowej głośnej dyskusji przeprosił nas i mamy przyjechać jutro na 11 i pracownicy mają nam pomóc...................................

Andzia69 sprawdziłam jeszcze raz tej suni w boksie w którym była, dziś na pewno nie było.

Sunia która była wczoraj jeszcze ciężarna, dziś już karmiła maleństwa.

Posted

Eneda, moze glupie pytanie - ale dlaczego Wy same nie mozecie wyciagac psow z boksow? Trwaloby to moze troche dluzej, ale w koncu by pewnie sie udalo, no i bez takiego stresu jak to robi pracownik.
Mozecie wejsc do boksow czy tylko przez kraty "inwentaryzujecie"?

Posted

Osiołku to nie chodzi o wyciąganie psów z boksów. Możemy opisać psa i zrobić zdjęcia przez kraty, do małych psiaków merdających ogonkami wchodziliśmy.

Te boksy do których nam odmówiono pomocy to były boksy z 6 dużymi niezbyt przyjacielsko nastawionymi psami [nie mówię, że agresywnymi].
Pracownik nie wyciąga każdego jednego psa przed boks bo to byłoby męczące dla psiaków, po prostu wystarczyło by jakby wszedł do tego boksu i np zdjął dach z budy, żebyśmy mogli zobaczyć jaki tam jest psiak i zrobić mu zdjęcie.

Posted

[quote name='lika1771']Kopiuje z watku sznaucery w schroniskach:

ostatniaszansa;15625002]Dzisiaj miałam telefon od Pani ,nazwiska nie zapamiętałam ,z fundacji ... też :( z niemiec, chcieli pomóc psiakom z Kielc. alwe telefon mam ! :) Byli umówieni, nie wpuszczono ich bo podobno jest choroba zakaźna od dzisiaj ?! przejechali 1000 km na darmo. Pani jest zbulwersowana widokiem, stanem psiaków . Sądziła, że my się zajmujemy takimi sprawami i możemy zadziałać pod względem prawnym. Ewa[/QUOTE][/QUOTE]

szkoda, ze nikt z tej fundacji nie dał nam znaku, że ktoś będzie...a co do postępowania schronu - no cóż - to nic nowego przecież...

Posted

Hej, mam dobry kontakt w onecie, dziewczyna pisywała nawet artykuły dla onet pies, może będzie w stanie pomóc. Poza tym należy do jednego ze stowarzyszeń krakowskich działających na rzecz psiaków.
Potrzebuje tylko na priw kontakt do jakiejś osoby, która dalej to poprowadzi.

Posted

[quote name='eneda']

Andzia69 sprawdziłam jeszcze raz tej suni w boksie w którym była, dziś na pewno nie było.

[/QUOTE]

czyli na bank nie żyje:-(:-(:-( a prosiłam sk..now, żeby wezwali weta:angryy::angryy::angryy:

trzeba by sprawdzic w "chłodni"...ale pewnie na to nie pozwolą:angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='Pies Wolny']Ja już tracę wątek, Andzia to ta psolka co Isadora chce ją brać ?[/QUOTE]

nie...to taka czarna z podpalaniem sunia ze zdjęć, które były robione jak ja, Ewelinka i Agnieszka poszłyśmy wtedy do schronu - ja oprowadzałam pracownicę, a dziewczyny robiły wtedy zdjecia...:( ja powiedziałam tej k, ze pies jest chory! na co ona, ze nie, ale powie wetowi:(:(

o - ta:

[IMG]http://i1140.photobucket.com/albums/n578/ewelinkamataninka/schron/52e882bb.jpg[/IMG]

[B]każdemu co sie wydaje, ze tu wszystko jest takie proste i łatwe[/B], ze wystarczy wejść i zabrać psa...obejrzyjcie ten filmik - o czym wy mówicie, skoro nawet powiatowy, mający takie uprawnienia do wejścia na teren schronu wejsć nie może...sterczy się po kilka godzin, prawie codziennie pod bramą schronu i prosi sie nawet policji, która nie jest w stanie interweniować! nie można nawet normalnie zinwentaryzować psów, bo można wchodzić zaledwie w 2-3 osoby...

nie da się wszystkiego na raz robić, no nie da się...nie mówiąc o tym, ze my pracujemy i na takie akcje trzeba brać urlopy!!! a co niektórzy pracodawcy juz takowych udzielać nie chcą...więc zlitujcie się...

Posted

[quote name='eneda']Osiołku to nie chodzi o wyciąganie psów z boksów. Możemy opisać psa i zrobić zdjęcia przez kraty, do małych psiaków merdających ogonkami wchodziliśmy.

Te boksy do których nam odmówiono pomocy to były boksy z 6 dużymi niezbyt przyjacielsko nastawionymi psami [nie mówię, że agresywnymi].
Pracownik nie wyciąga każdego jednego psa przed boks bo to byłoby męczące dla psiaków, po prostu wystarczyło by jakby wszedł do tego boksu i np zdjął dach z budy, żebyśmy mogli zobaczyć jaki tam jest psiak i zrobić mu zdjęcie.[/QUOTE]

Enedo, dziekuje.

Posted

Andzia my na odleglosc wszystko rozumiemy, staramy sie podpowiadac tylko co ewentualnie mozna, niemniej wiecie na ile mozecie skorzystac z tych rad, a obserwujac ten watek widzimy ze macie ciagle pod gorke. Nie jest to sprawa do zaltwienia od reki ani nawet w ciagu miesiaca, trzymamy jednak za kieleckie schroniskowe zwierzaki kciuki i jestesmy z wami nie tylko na watku.

Posted

Andzia masz rację. Ja doceniam Waszą walkę i nie napadam.
Fakt faktem, nie dość, że temat trudny to i pomocy od ciulowatych urzędasów nie ma. Fakt WKOŁO SIWY DYM i KASZANA - ale dusić trzeba ! :razz:

Posted

Andzia, rozumiem, że robicie co w Waszej mocy.

Serdeczne podziękowania dla Enedy i TZ Ewab.

Jasza - dzięki za wysyłanie wici po kraju.

Wklejam pismo z Prokuratury Generalnej:

[IMG]http://foto2.m.onet.pl/_m/06588c90ec8ecd83b336b1039ed5f59e,20,19,0.jpg[/IMG]

Posted

Dzisiaj napisaliśmy list do premiera Tuska, przedstawiający sytuację w kieleckim schronisku. Udało mi się skłonić do podpisu 6 innych organizacji:
- ŚTOZ,
- TOZ O/Kielce,
- EMIR,
- Fundacja Azylu pod Pism Aniołem,
- VIVA!,
- Komitet Pomocy Zwierzętom.

Ufff...!

Posted

[quote name='Potter']Dzisiaj napisaliśmy list do premiera Tuska, przedstawiający sytuację w kieleckim schronisku. Udało mi się skłonić do podpisu 6 innych organizacji:
- ŚTOZ,
- TOZ O/Kielce,
- EMIR,
- Fundacja Azylu pod Pism Aniołem,
- VIVA!,
- Komitet Pomocy Zwierzętom.

Ufff...![/QUOTE]

I piszcie jeszcze do NIK-u w sprawie zaje...fajnej kontroli schronu. Odi została z NIK-em sama i może tam myślą, że tylko Jej coś tu nie gra. A że gra sitwa wszyscy widzą i się wstydzą, a co na to NIK ?

Posted

[quote name='Pies Wolny']Andzia masz rację. Ja doceniam Waszą walkę i nie napadam.
Fakt faktem, nie dość, że temat trudny to i pomocy od ciulowatych urzędasów nie ma. Fakt WKOŁO SIWY DYM i KASZANA - ale dusić trzeba ! :razz:[/QUOTE]

dusić, dusić...gdyby to nie było karalne to pewnie i udusiłabym ...tylko kogo w pierwszej kolejności?:( ostatnio mi jedna taka zarzuciła, ze ja dla psa bym zabiła...no cóż...

watek psiaków ze schronu można założyć...tylko na razie niech to skompletują i opiszą...dzisiaj w schronie też był bardzo zasmarkamy psiak:(:( ale my naprawdę nie mamy możliwosci - ani transportowych, ani wyciagnieniowych i miejscowych, zeby wyciągać kolejne psiaki:(:( Filipem nikt a nikt się nie zainteresował i nie interesuje..Ewa go wzieła, bo nikt nie odpowiedział na apel o jego zabranie...ech

Posted

andziu 69 rozumiem Cię doskonale podziwiam Twój upór i determinację :razz:i i walkę , inne osoby także , myślę o tym miejscu cały czas :-(:-(:-(, , szkoda ,ze mam tak daleko .............

Posted

Bardzo Was proszę o pisma do NIK-u, które będą wyrazem, delikatnie mówiąc, dezaprobaty dla wystąpienia pokontrolnego zamieszczonego na stronach PUK-u.

Posted

Pismo do prezydenta Komorowskiego:
Witam serdecznie!
Jestem zdruzgotana reakcją władz na sytuację Kieleckiego schroniska..To dla mnie szok, że władzy nie ma a jak jest to władza,,Państwa w Państwie,,.Kieleckie schronisko od lat rządzi się swoimi prawami, gdzie prawa tych czyli,,zwierząt,,powinny być respektowane tak, jak ustawa przewiduje.Organizacje Ogólnopolskie, które walczą o prawa zwierząt nie sa wpuszczane na teren schroniska i nie można skontaktować się z osobami, które podlegają prawu polskiemu.
Wszyscy jesteśmy oburzeni sposobem prowadzenia schroniska:
1.Psy sa głodzone
2.Nie ma ewidencji psów -do wglądu
3.Psy zagryzają sią nawzajem
4.Nie ma wolontariatu, który jakże potrzebny jest w opiece nad zwierzętami
5.Ilościowo przyjmowane psy a te, które są do adopcji, bądź uśpienia nie zgadza się ze stanem, który realnie w schronisku jest przedstawiany.
6.Pracownicy organizacji, które zajmują się walką o ochronę na rzecz zwierząt nie sa wpuszczani na teren schroniska w celu zaobserwowania sytuacji, jak dzieje się PRZECIWKO USTAWIE
W tym celu pytam:
1:Gdzie nasze prawo Polskie?
2:Gdzie ustawa na rzecz ochrony zwierząt?
3:Gdzie słuzby, które ukrócą tą mordownię?
4:Gdzie prezydent, który będzie ustawę respektował?
5:Kto ma przyjść Nam z pomoca?
Napiszę, że powiadomione sa organizacje na rzecz zwierząt z całego świata..i napiszę, że wstyd, żeby Prezydent nic nie zrobił, mniemam, że Pan nic nie wiedział, i że podjęte zostaną środki do ukrócenia tej mordowni, o której wie już cały świat.
Jestem patriotką, i mam nadzieję, że moje władze też...
Liczę na odpowiedź, najlepiej na apel do Polaków, służb jakże zakochanych w złotówce....Polacy Pana wybrali ...dla Nas i dla Zwierząt też
Pozdrawiam

Posted

nie uwierzycie..napisał do mnie ktoś, kto swoje zdanie napisał...wrrr odnośnie schroniska
1.nie powinniśmy się zwierzakami zajmować, ponieważ one są jakie są, i jak padają to trudno...takie gg miałam, se wyobraźcie odpowiedź, że chora jestem, bo tyle dzieci potrzebuje pomocy

Posted

[quote name='Shania']ktoś deklarował chyba wysłanie mi fotek na pw...przyzna się ta osoba???:):p[/QUOTE]
To ja:razz: ale nie na pw tylko na maila. Jak podasz to wyślę, ale już nie dzisiaj bo jak dziś policzyłam jest ich ok.170 a ja niestety nie umiem ich spakować w jeden plik tak, że wysyłanie trochę schodzi:roll:

[QUOTE]daj maile. Bez echa bo pewnie nie zauwazyli Twojego maila wsrod setek tysiecy innych. Jak sie wysla kilkadziseiat maili zauwaza....[/QUOTE]
Ja też tam wysyłałam razem ze zdjęciami i pewnie jeszcze parę osób, no ale cóż... próbować trzeba

Shania nie przrejmuj się, debile rosną wszędzie:mad:

Guest Elżbieta481
Posted

Też dostaliśmy parę ,,miłych,,określeń.Pomóc dzieciom?To pomagaj draniu-czy ja bronię?
Wkurzyłam się
E/W