Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

Ja mogę nawet w nocy stać i tak do du....py sypiam :diabloti::shake:i zdarzało mi się włóczyć po nocach :cool3:, ale Bolesławiec , a Kielce ,no i moje psy .................

Posted

Dziewczyny, Andzia ! załóżcie nowy wątek ogłoszeniowy dla wszystkich psów ze schronu. Zamieszczajcie zdjęcia te które już są. Jeśli nie wszystkie to takich bid gdzie trzeba pomocy na urgent. Rozsyłajcie adres wątku do kieleckiej bohemy.
Obowiązkowo pokazywać psy wojewodzie, preziowi, radzie miasta. Tygodniki, tv i co do głowy przyjdzie. Akcji trzeba dać jakiś drastyczny tytuł, np. Maltretowane psy w kieleckim schronisku proszą : nie zabijajcie nas.
Oprócz innych działań trzeba podjąć i to. Podzielcie precyzyjnie zadania.

PS. W związku z brakiem protokołu ze spotkania - nie chce się znęcać, ale to błąd, przyjmijcie taktykę pisania skarg, żądań, wniosków i walić codziennie na kancelarię prezia za pokwitowaniem. Składać raporty z wykonywania 'uzgodnionych' czynności, informować o trudnościach tak długo , aż znikną, opisywać chamskie zachowania pracowników z podaniem nazwisk. Pamiętajcie do schronu chodzić co najmniej w dwie osoby (świadkowanie). Pisać to do wiadomości mediów, rady nadzorczej PUK-niętych, rady miasta. Musi powstać gruba teczka dla 'nowych' radnych. Stosować sprawdzone partyzanckie metody i traktować przeciwnika z szacunkiem - to on ma polec nie Wy ! Plakatować co się da. Hasło : Prezydent nie dotrzymuje słowa, na poz. 1.
Macie dobre plakaty - pod parafie, rozdawać przed kościołami, centra handlowe, parkingi. Za wstawianie za wycieraczkę samochodu zdjęć z kurewkami i adresami agencji towarzyskich nie karzą - za to też nie ukarzą.
Wszystkie metody dobre, trzeba ruszyć sumienie kielczan.

Posted

1 listopada uważam za odpowiedni dzień na taką akcje!!!!

Może spotkamy się nawet jutro obgadać wszystko i może się uda, wyjść do ludzi dla psów pomordowanych w SCHRONisku!!!!!!!

Backbone oczywiście pamiętam o Tobie, ale znając życie i tak Cię nie wpuszczą do rzeźni.............

Posted

prosze nie kłóćmy się tylko jednoczmy...SŁUCHAJCIE MUSIMY TO ZROBIĆ>>>KONIECZNIE...tyle było walki więc walczmy dalej wpodpisach niech ktoś zrobi bo ja nie umiem, że Polska jednoczy się w sprawie Kielc..i skopiujemy sobie i nawet odrębny wątek...działajmy ciotki na cito, nie pozwólmy oprawcom dalej prowadzić tego schronu...tej mordowni..chociaz mam kilka:)hmmm km dojade postaram sie porozgłaszać, ale w Was kochane siła...róbmy tem marsz...NA CAŁY ŚWIAT..

Posted

[quote name='Shania']Walczmy ciotki do ostatniej łezki potu,...musimy, zróbmy ten marsz pod bramy schronu stójmy tam noc ze zniczami...nie dajmy zapomnieć suni co ostatnie tchnienie dała,,,musimy działać, zawiadamiajmy media wyznaczmy date...Polacy są solidarni...niech naród pójdzie za głosem cierpienia..dajmy cynk na całą Polskę..niech cały świat dowie się, co wyczyniały Kielce dla zwierząt..ustalmy coś zbierzmy nas multum...jest nas tysiące co kochamy zwierzaki,...działajmy ciotki, nie można się poddawać, ustalmy datę, zawiadomić trzeba organizację i jedziemy i niech takli protest będzie co chwilę, aż władze Kielc zrobią coś z tym zwierzęcym obozem....co Wy na to?[/QUOTE]
Shania, nie pod schronem bo to zadupie. Jeśli takie coś organizować to w centrum miasta, żeby zobaczyli ci, którzy jeszcze nie widzieli. Nie macie pojęcia jacy ludzie są głusi, ślepi i niedoinformowani:roll:

Posted

cioteczki 1-ego to super myśl w świętop zmarłych, ale nie wiem jak inne ciotki i czy zdążymy.....cioteczki zbiórka na wątku myślmy :shake::shake::shake:

Posted

Słuchajcie pewnie że zdążymy, jak zjednoczymy siły to damy rade :)

Możemy się spotkać jutro popołudniu u mnie i przedyskutować, podzielić się pomysłami.

Moim zdaniem należy przejść ze zniczami od dworca do pomnika a potem pod schronisko i tam całą noc.....kto się pisze????????????????????????

Posted

ja trzymam kciuki..ale musi być Nas dużo...jak nie teraz to w zaduszki, może więcej osób przeczyta......ale działac musimy..konieczne

pomożesz jednej istocie, która cierpi a czujesz jakbyś pomógł całemu światu....

Posted

[quote name='eneda']Moim zdaniem należy przejść ze zniczami od dworca do pomnika a potem pod schronisko i tam całą noc.....kto się pisze????????????????????????[/QUOTE]

Na mnie mozesz liczyc,gdziekolwiek, byle zrobic cos dla tych biednych zwierzakow.

Posted

[quote name='Shania']ja trzymam kciuki..ale musi być Nas dużo...jak nie teraz to w zaduszki, może więcej osób przeczyta......ale działac musimy..konieczne

pomożesz jednej istocie, która cierpi a czujesz jakbyś pomógł całemu światu....[/QUOTE]
Jeśli już, to lepiej w zaduszki, bo 1-go to sporo ludzi rozjeżdża się albo przyjeżdża rodzina i to taki niezbyt dogodny termin:shake:

Posted

[CENTER][SIZE=4][SIZE=4]Czy ktoś może się dowiedzieć czy ta sunia żyje, czy jest w schronie? Już 5.X wyglądała na bardzo chora. Niech ktoś sprawdzi - jeżeli żyje trzeba ją wyciągnąć.
[B]Fundacja EMIR zabierze do siebie i pokryje koszty.[/B][/SIZE] [COLOR=Red][B]
RATUJMY SUNIĘ JAK JESZCZE ŻYJE.[/B][/COLOR][/SIZE]
[/CENTER]
[SIZE=4][COLOR=Red][/COLOR][/SIZE][CENTER][IMG]http://img220.imageshack.us/img220/6433/8f0ad7af.jpg[/IMG]
[/CENTER]

Posted

[quote name='eneda']andzia69 w boksie nr 4 była tylko sunia mała kremowa w zaawansowanej ciąży.

Te psiaki na zdjęciach zamieszczonych przez Ciebie były w boksie nr 8.
[B]Psiaczek wciśnięty kudłaty był dzisiaj, nawet przez kołtuny nie mogliśmy ocenić płci. Pracownik zaczął go łapać, ale w tak umiejętny sposób, że myślałam że prędzej biedak zejdzie na zawał i kazałam mu przestać.[/B]

W tym boksie była też suka bura z białym krawatem młoda i mała, oraz ta ruda sunia która też jest na zdjęciach i pies biszkoptowy mały......................[/QUOTE]

czyli ta czarna sunia żyje - tak? mam nadzieję, ze chociaż ja ta wetka zobaczyła:shake:

Isadora - patrz pogrubiony tekst;)

Posted

[quote name='Havanka']Boże, wierzyć się nie chce, że to przeklęte miejsce istnieje i tak trudno coś zmienić !!! Polityka zagłady wciąż trwa, mimo protestów tysięcy ludzi w Polsce i za granicą !!! Jak wielkie muszą być koneksje, układy, pieniądze, że tak trudno zamknąć ten obóz zagłady i ukarać morderców !!!![/QUOTE]

konekseje musza byc wielkie bo skoro prezydent sie w to zaangazowal a pani dyrekorka schroniska mowi NIE prezydentowi no to koneksje musza by bardzo duze!

Posted

Isadora7 odpisałam na poprzednim wątku. Kudłatka była dziś w schronie.

andzia69 nie kojarze tej suni, ale mogę się mylić, trzeba sprawdzić w zdjęciach.

[SIZE=7][COLOR=Red][B]ZAPRASZAM WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH MANIFESTACJĄ/PRZEMARSZEM/PIKIETĄ W CZWARTEK 18.30 - 19.00 DO MNIE, USTALIMY WSZYSTKO ...
ZAINTERESOWANYCH PROSZE O KONTAKT 791533440.[/B][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='eneda']Moim zdaniem należy przejść ze zniczami od dworca do pomnika a potem pod schronisko i tam całą noc.....kto się pisze????????????????????????[/QUOTE]

Podoba mi się ten pomysł ! Jeśli to ma być noc z 1/2 listopada, to jestem napewno !

W ramach dowcipu i tego jak rodzi się plotka donoszę: - dzisiaj usłyszalam na powitanie od moich współpracowników kieleckich, w tonie, którego się na początku trochę wystraszyłam: "Ładnie to tak ludzi do grobu prowadzić?" (każdy z Nich mógły być moim Ojcem) i tu nastąpił wywód pod tytułem: ich "pełna zabawa" z tego co mówią i jak to "moje koleżanki i ja też" doprowadziłyśmy do zawału nie-panią kierownik schronu, po którym to zawale, powstała z dnia na dzień" Ich cynizm powiązany z realną oceną sytuacji, to było BINGO! Żałuję, że tego nie nagrałam, ale się tego nie spodziewałam! Cieszę się jednak, że ludzie na poziomie, oceniają sytuację wg jej powagi, mimo wykazywanej dozy dowcipu, ignorancji oraz wielkiej dozy cynizmu! Mają również, jak się przekonałam dzisiaj, czas i serce by śledzić losy kieleckiego shronu!

Budujące!!!!!

Posted

[quote name='andzia69']czyli ta czarna sunia żyje - tak? mam nadzieję, ze chociaż ja ta wetka zobaczyła:shake:

Isadora - patrz pogrubiony tekst;)[/QUOTE]

[quote name='eneda']Isadora7 odpisałam na poprzednim wątku. Kudłatka była dziś w schronie.

andzia69 nie kojarze tej suni, ale mogę się mylić, trzeba sprawdzić w zdjęciach.

[SIZE=7][COLOR=Red][/COLOR][/SIZE][/QUOTE]

Dziękuję już leeeeeeeecę :):):)