andzia69 Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 [quote name='Ada-jeje']Andziu ale tam tez byla masakra. Wniosek wszedzie nasuwa sie jeden, to od ludzi pracujacych w schronisku zalezny jest dobrostan zwierzat i podejdcie do nich. W przyszlosci obecna kierowniczke ze schronu zatrudnila bym na etat do sprzatania kojcow :evil_lol:[/QUOTE] tak...śledzę wątek odkąd go założyli na dogo (ale to chyba było też ju po tej "masakrze" która tam była) - kiedyś tak ładnie to nie wygladało...no ale teraz będzie właśnie tak - to są zdjecia nowych boksów:) ale gdyby nie ludzie, dobrzy ludzie, którym na tym zależy dalej by było jak było... CHCIEĆ TO MÓC!!!! zawsze to powtarzam:) Quote
Basia Z. Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 BasiuZ - tutaj cięzko w tej chwili znaleźć cokolwiek innego niż posty tekstowe;) Jeśli może być piesek - nie sunia to EwaB ma na tymczasie małego wredotę ratlerkowatego:diabloti: [IMG]http://img227.imageshack.us/img227/734/1001825q.jpg[/IMG] pies typowo obronny!:evil_lol: jest do wziecia![/QUOTE] Ok dziękuję ale musi być suczka słodziak na długich cienkich łapkach z żółtą mordką i załamanymi małymi uszkami, wymagania są więc duże ale za to w dowolnym wieku, nawet lepiej starsza. Quote
wilczka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [quote name='ewab']Wilczka wyszła z propozycją petycji i chyba zbiera podpisy. Inicjatywy obywatelskie mile widziane. Dobrze by było, żeby urzędnicy mieli świadomość, że to nie tylko "panie ze stowarzyszenia" wymyślają nie wiadomo co.[/QUOTE] zbieram zbieram,obiecalam to zbieram:razz:ale w szoku jestem jak ludzie patrza na to teraz po programach,ci ktorzy nie mieli nic wpolnego za schronem jak tylko pytaja po co ta petycja a odpowiadam ze ws dymin to slysze-o matko!!!ogladalam!!!dawaj pani dlugopis-musze podpisac!!!az szok... Quote
Odi Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [quote name='"wiking042"']Tu się dzieje Rzecz Wielka! Serdecznie życzę Wam sukcesu[/quote] Musi ta "Rzecz Wielka" przynieść Psom zgromadzonym w kieleckim schronisku godne życie. Muszą mordercy opuścić schronisko raz na zawsze Na konferencję koniecznie powinno przybyć, jak najwięcej osób. Uważam, że dobrze by było przygotować zestawy wydruków z fotografiami tych zmarłych zagryzionych piesków, tej suni przecinanej sznurem, innych zabiedzonych, chorych psiaków i każdemu z uczestników konferencji rozdać po jednym takim komplecie. Mam na myśli uczestników - przedstawicieli urzędów, ect. Dobrze by było, aby takie zestawy fotografii rozdawał ktoś z osób zgromadzonych w sali, tak, aby władze widziały, że społeczeństwo popiera organizacje pro zwierzęce. Można przygotować transparenty o podobnej treści i przez cały czas spotkania trzymać je na widoku, tak aby biły urzędników po oczach. Czy jest możliwość oplakatowania sali przed spotkaniem właśnie w/w fotografiami oraz plakatem z pierwszego wątku? Czy jest możliwość pokazania na sali reportażu z Celownika? Koniecznie trzeba uwypuklić i podkreślić także celowe sadystyczne działanie Grażyny K. oraz jej kliki na przykładzie właśnie tej Suni - Mamki, której sznur wrzynał się w ciało, a sadyści spokojnie na to patrzyli. Jest to ewidentny przykład na to, ze w schronisku dochodzi nie tylko do zaniedbań, ale też do sadystycznych, wykonywanych z premedytacją, praktyk. Tacy ludzie, jak Grażyna K. i horda jej pomagierów to sadyści, którzy powinni mieć zakaz pracy z ludźmi, zakaz pracy przy zwierzętach i zakaz posiadania zwierząt. Quote
Ada-jeje Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Dla takiej osoby w sadzie mozna wnioskowac o zakaz wykonywania zawodu przy zwierzetach, bo mysle ze sprawa ta trafi na wokande sadowa. Quote
Handzia55 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 We wtorek będę w Kielcach i przyjdę do Urzędu Wojewódzkiego. Całym sercem jestem z Wami i z tymi biednymi psiakami z dymińskiej mordowni. Im więcej ludzi przyjdzie tym lepiej. Ciekawe czy Lubawski albo którys z jego przydupasów będzoe mial odwagę pojawić się na tym spotkaniu, Quote
Elka_Ka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [SIZE="2"][COLOR="#000080"][B]Ponieważ widzę tu parę osób chętnych do rozsyłania petycji i rozdawania zdjęć więc ponawiam moją propozycję: mam zebranych ponad 100 zdjęć ze schronu, jeśli ktoś jest chętny wyślę mu na maila. Wysyłajmy petycje i zdjęcia gdzie się da - do prasy, radia, telewizji, polityków, partii, wszędzie - tylko tak możemy się pozbyć tych popaprańców. Im więcej ludzi się w to włączy tym lepiej.[/B][/COLOR][/SIZE] Quote
Potter Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Postaramy się przywieźć na spotkanie w UW parę osób z Jędrzejowa. Też uważam, że powinno tam pojawić się jak najwięcej ludzi. Quote
Ada-jeje Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Powiadomcie TVS oni tam sa redaktorzy prozwierzecy i fajne rzeczowe nagrania robia. Quote
andzia69 Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Elka-ka - rozumiem, ze do EwyB juz wysłałaś;) [IMG]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/360bff53f3f07f88.html[/IMG][IMG]http://images40.fotosik.pl/332/360bff53f3f07f88med.jpg[/IMG] zdjęcia psów...na tle schroniska - to dla identyfikacji!!! Quote
Elka_Ka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Tak, wysłałam. A to, które wkleiłaś jest świetne - eee... to znaczy nie jest, ale nadawałoby się na plakat. Schronisko dla zwierząt i przykłady "wspaniałej" opieki. Dać tylko jeszcze jakiś dobry napisik pod spodem i można pikietować urzędy wszelakie. Quote
Ada-jeje Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 telewizja Silesia w Katowicach, do nas te przyjechali jak byl Olkusz, jest ich nagranie z Olkuszu na stronie Fundcji Argos. [url]http://www.boz.org.pl/mp/olkusz/index.htm[/url] Quote
ewab Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [quote name='Elka_Ka']Tak, wysłałam. A to, które wkleiłaś jest świetne - eee... to znaczy nie jest, ale nadawałoby się na plakat. Schronisko dla zwierząt i przykłady "wspaniałej" opieki. Dać tylko jeszcze jakiś dobry napisik pod spodem i można pikietować urzędy wszelakie.[/QUOTE] Można się częstować. To kolejna odpowiedź mojego TZ, na pismo p. Opałki, że zdjęcia zwierząt mogą być wykonywane tylko na tle schroniska, tak aby można je było identyfikować:diabloti:. Gdyby ktoś chciał mogę wysłać na maila w większym formacie (nawet 1m x 1,5m). Napisiku nie ma - zdjęcie ma mówić samo za siebie - na wierzchu super, w środku trupy. Quote
Potter Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Do [B]erki[/B], bo ma zapchaną skrzynkę: Oświeć mnie, czy wiesz coś o innych przepisach regulujących działalność schronisk, oprócz Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 czerwca 2004 r. w sprawie szczegółowych wymagań weterynaryjnych dla prowadzenia schronisk dla zwierząt?? Przejrzałam ustawodawstwo dotyczące zwierząt i nic innego nie znalazłam, a pamiętam, że kiedyś na wątku wspominałaś o czymś w ten deseń. I zaczęłam się już zastanawiać, czy niedoinformowana prawniczo jestem. Quote
eve-w Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 bardzo fajne to zdjęcie. Biorę :) napiszcie kiedy dokładnie to spotkanie, o której godzinie i gdzie?(adres) Quote
ewab Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [quote name='eve-w']bardzo fajne to zdjęcie. Biorę :) napiszcie kiedy dokładnie to spotkanie, o której godzinie i gdzie?(adres)[/QUOTE] 5 października 2010 r. (wtorek) godz. 11.30 Świętokrzyski Urząd Wojewódzki bud. A sala 13 Kielce, Al. IX Wieków Kielc 3 Quote
Odi Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Cieszę się, że się organizujecie. Plakat, który podała Andzia - bardzo dobry. Telewizja Silezja, co podpowiada Ada-jeje - bardzo dobrze. Konieczne jest również na konferencji uwypuklenie i podniesienie tematu wydawania pieniędzy publicznych przez administratora schroniska na łamanie obowiązującego w Polsce prawa. Muszą być plakaty ze zdjęciami, o których mówiłyśmy wcześniej, opatrzone podpisami typu: - dość wydawania pieniędzy publicznych na łamanie prawa - stop wydawaniu publicznych pieniędzy na łamanie obowiązujących przepisów prawa Na pewno wymyślicie coś nośnego i trafiającego w punkt. To samo, czyli ulotki z fotografiami zamęczonych zwierząt, muszą być opatrzone podpisami o wydawaniu pieniędzy publicznych na działania łamiące obowiązujące w Polsce prawo. Niech ludzie zebrani na sali próbują zabrać głos, jeśli to będzie możliwe, kładąc nacisk równolegle na dwie sprawy - łamanie obowiązujacych w Polsce przepisów zarówno z zakresu praw zwierząt, jak i dyscypliny finansów publicznych. Jest bardzo istotne, aby cały czas podkreślać marnotrawienie finansów publicznych, co jest naruszeniem ustaw dot. finansów publicznych, w tym ustawy z dnia 17 grudnia 2004 r. o odpowiedzialności za naruszenie dyscypliny finansów publicznych (Dz.U. 05.14.114). Niegospodarność administratorów schroniska widać na każdym kroku. Ostatni ewidentny szczegółowy przykład - malowanie elementów stalowych farbą bez uprzedniego oczyszczenia powierzchni elementów wg normy PN. To było niczym malowanie trawy na zielono - po pierwszej zimie farba się złuszczy i będzie odpadać płatami - pieniądze publiczne wyrzucone w błoto. Poza tym - zwierzęta na czas prac remontowych winny być przeniesione w inne miejsce, aż farba obeschnie, czyli narażenie zwierząt na uszczerbek na zdrowiu - polizanie ect. Ten temat też można wrzucić. Pomyślcie, co jeszcze można wywlec. Wszystko sobie spiszcie i walcie śmiało prawdę w oczy decydentom. Musicie być, jak skała i stać wszyscy murem za ewab, za psami, za przestrzeganiem obowiązującego prawa. Pamiętajcie, że żądacie stosowania i przestrzegania obowiązujących w Polsce przepisów prawa. Mamy w Polsce prawo, które chroni zwierzęta, mamy prawo regulujące finanse publiczne. Musicie żądać, w imieniu zwierząt, poszanowania i stosowania istniejącego prawa. Musicie żądać zmiany administratora schroniska z PUK na organizację pozarządową, bo w obecnej sytuacji organizacja jest jedynym gwarantem przestrzegania praw zwierząt w kieleckim schronisku oraz gwarantem celowego wydawania pieniędzy publicznych w kieleckim schronisku. Quote
eneda Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Czy ktoś ma gotową petycję i mam takie pytanko, sam podpis to rozumiem za mało, czy ma też być jakiś pesel, nr dowodu czy adres???? Quote
Handzia55 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Proponuję także aby komplet zgromadzonych materiałów, ze szczególnym uwzględnieniem zdjęć, zgromadzeni zanieśli Lubawskiemu. Jeżeli braknie mu odwagi przyjąć te zdjęcia osobiście, to zostawić w sekretariacie, za pokwitowaniem, a następnie żądać odpowiedzi na podstawie przepisów o informacji publicznej. Ma prawo takiej informacji żądac nie tylko organizacja czy stowarzyszenie ale również osoba fizyczna. Jakby tak ze 100 osób zażądało odpowiedzi to urzędasy by zmiękły i przestaly udawac, że wszystko jest cacy. Quote
andzia69 Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 ciutkę zmodyfikowałam... [IMG]http://images47.fotosik.pl/348/0310c9358a02796emed.jpg[/IMG] Quote
Linssi Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Bede na konferecji. Znow mialam zacmienie i myslalam ze to w UM. Ale jak w wojewodzkim, to mam tylko spacer korytarzem... Quote
wilczka Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 [quote name='Elka_Ka'][SIZE=2][COLOR=#000080][B]Ponieważ widzę tu parę osób chętnych do rozsyłania petycji i rozdawania zdjęć więc ponawiam moją propozycję: mam zebranych ponad 100 zdjęć ze schronu, jeśli ktoś jest chętny wyślę mu na maila. Wysyłajmy petycje i zdjęcia gdzie się da - do prasy, radia, telewizji, polityków, partii, wszędzie - tylko tak możemy się pozbyć tych popaprańców. Im więcej ludzi się w to włączy tym lepiej.[/B][/COLOR][/SIZE][/QUOTE] [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]-wysylaj bede slala dalej i troche spindolilysmy sprawe dziewczyny z tymi psiakami z konskich co teraz pojechaly do hoteliku...bo ich schron nie przyjol a to jest schronisko woj,trzeba bylo zapakowac psy i zawiesc i zostawic je w urzedzie w pokoju prezydenta,moze wtedy by sie zainteresowal sprawa zwierzat Quote
Odi Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Andziu, pierwsza ulotka/plakat, z postu 1375 jest bardzo wyrazista i wystarczy dodać tam właśnie ten napis: NA TO WYDAJĄ NASZE PIENIĄDZE !!! Czy masz zdjęcie całej sylwetki tej Suni - Mamki przeciętej sznurem? Czy ono zmieści się w całości pomiędzy tymi dwoma nieboszczykami? Uważam, że w drugiej wersji ulotki/plakatu trzeba usunąć wszystkie zdjęcia z dołu oraz napis "spójrz im w oczy itd." W to miejsce można dać to zdjęcie Beni z chorymi oczami, takie duże, w zbliżeniu lub jedno duże zdjęcie psa wychudzonego lub po prostu nie dawać nic. Ewentualnie dół wypełnić jednym dużym zdjęciem tej przeciętej Suni-Mamki. Uzasadnienie powyższych uwag: 1. Te ulotki/plakaty będą kierowane do decydentów, czyli do ludzi, którzy mają gdzieś psy, a zależy im jedynie na własnych karierach oraz miejscach pracy. 2. Psy na dole plakatu są smutne, ale tylko my to widzimy, zaś oni nie mają empatii i nie potrafią ocenić po wyrazie twarzy psa czy jest on szczęśliwy, czy nie. Zresztą decydentów to wcale nie interesuje, bo gdyby ich to choć trochę interesowało, to Grażyna K. wraz z pozostałymi mordercami psów już dawno by była na kopach wywalona ze schroniska. 3. Zdjęcie z podrobami mówi o tym, że psy otrzymywały posiłki mięsne. My wiemy, że te podroby były śmierdzące, łaziły po nich muchy, zawierały jaja i larwy much i nadawały się jedynie do utylizacji. Natomiast zdjęcie nie śmierdzi i pójdzie przekaz, że jedzenie jest podawane i to w postaci mięsa, więc psy nie głodują. 4. Dolne hasło - to na czerwono jest bardzo dobrym hasłem, ale dla ludzi z dogo, dla ludzi np. na aukcje na Allegro czy też na plakaty robione w celu pozyskania datków lub propagowania adopcji. To hasło zrozumieją jedynie ludzie empatyczni. Pozostali, czyli decydenci - nawet, jeśli patrzą na psa, to i tak nie rozumieją, kogo widzą i w jakim stanie, ponieważ nie patrzą sercem, a właściwie należałoby powiedzieć, że ich mózgi nie mają rozwiniętych ośrodków odpowiedzialnych za odczuwanie empatii, zaś ich neuroprzekaźniki w tym zakresie nie funkcjonują. Reasumując - oba plakaty są dobre. Drugi plakat można wykorzystać w innych okolicznościach. Tylko ten pierwszy po dodaniu napisu z góry i ewentualnie uwzględnieniu zdjęcia całej Suni-Mamki lub też tej Beni z chorymi oczami jest do wykorzystania na konferencji. To musi mieć jednolitą, bezdyskusyjną wymowę i taki jest właśnie ten pierwszy plakat, który opatrzony podpisem NA TO WYDAJĄ NASZE PIENIĄDZE !!! będzie w sam raz. Na pierwszej stronie tego wątku jest plakat. Uważam, że można go również wykorzystać na konferencji zarówno w postaci ulotek, jak i plakatu, ale uważam, że trzeba usunąć z niego napis "KTO JEST TEMU WINIEN?", ponieważ wiemy, kto jest temu winien. To kierownik schroniska Grażyna K. oraz jej podwładni są winni. To oni mordowali z premedytacją psy, znęcaniu się ze szczególnym sadystycznym okrucieństwem nad psami w schronisku w Kielcach. Quote
andzia69 Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 dziewczyny - wklejcie może ten tekst petycji...bo nie wiem, czy to chodzi o te parę zdań, które Wilczka wkleiła? [quote name='wilczka'][CENTER][CENTER][B]PETYCJA[/B][/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER]Poruszeni losem zwierząt w Kieleckim Schronisku dla Zwierząt w Dyminach zwracamy sie z prośbą do Prezydenta Miasta Kielce o ponowne, wnikliwe przyjrzenie się problemowi, który hańbą okrywa nasze miasto. Podjęte decyzje o możliwościach działalności wolontariatu nie są nawet próbą rozwiązania problemów bezdomnych zwierząt. Sądzimy, że niezbędnym jest zmiana dyrekcji placówki. Powołanie na ważne społeczne stanowiska ludzi odpowiedzialnych, o wrażliwym sercu będzie niewątpliwie ważnym krokiem w kierunku zmiany losu podopiecznych Schroniska.[/CENTER] [/CENTER] [/QUOTE] chyba nie o coś takiego chodzi....tak mi się wydaje patrząc na inne petycje... Quote
Odi Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 W moim podpisie jest petycja. Można z niej ściągnąć formę. Co do treści, uważam, że musi być podane wyraźnie, że apeluje się o przekazanie schronu w administrację organizacji pozarządowej. Wnikliwie ten prezydent patrzeć nie umie, bo gdyby umiał, to lata temu zauważyłby, że ekipa morderców jest do wywalenia i przykładnego ukarania. To muszą być ostre żądania, a nie jakieś tam prośby. Prosić to można Pana Boga, a prezydent miasta ma obowiązki i ma postępować zgodnie z obowiązującym prawem oraz dbać o przestrzeganie prawa w placówkach, które nadzoruje, a także dbać o celowe i zgodne z prawem wydawanie pieniędzy publicznych. Z petycji, którą zacytowała Andzia to na pewno należy zostawić HAŃBĘ. Reszta jest za delikatna. Musi być twardo i bezkompromisowo. Ta petycja ma zaboleć, ma być cierniem w oku nie do wytrzymania, ma być wrzodem na dupie, tak, aby usiąść prezydent nie mógł. Quote
Recommended Posts