Pies Wolny Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='agack222']Tak, tylko budowlanka, a raczej kierownik praktyk obiecal, ze zrobia budy jak damy materialy, stare dechy jakies. Oni na chwile obecna nie dysponuja materialami (w ogole ta szkola niczym nie dysponuje) Wiec potrzebne troche drewna albo palety i bedzie ok.[/QUOTE] Na budy bardzo dobre są płyty OSB - polimerowane, prasowane wióry drewniane. To materiał tani i nie gnijący. Tańszy od desek. Budy jak robić to porządne - nie z odpadów. Można użyć płyt o gr. 16 mm podwójna ścianka z ociepleniem styropianem wewnątrz gr. min. 5 cm. Nie wiem ile macie kasy , pewnie mało, ale warto robić to porządnie. Płyt OSB nie należy się bać, że to chemia - tam nie ma kleju formaldehydowego, ani mocznika. Quote
Ada-jeje Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Napewno kielcki UM nie ma sie teraz czym sie chwalic, i nie wsatawi tego wpisu na swoja strone internetowa. Okazalo sie ze nie musi sie byc umieszczonym na czarnej liscie zeby trafic przed sad. URZEDASY BEZ WIEDZY I TAK WE WSZYSTKICH POLSKICH GMINACH. Quote
Soema Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Strach iśc spać.. tyle postów przybywa :shake: Czy ktoś, czy przewidywana są jeszcze kiedyś szkolenia wolontariackie? Czy w Kielcach, czy gdzieś indziej - Kahoona dasz mi znać jak coś? Bardzo chciałabym być na takim kursie, ale cały weekend będzie w naszym przytulisku, bo zgłoszeń masa, trzeba stawiać kojce prowizoryczne. Ma ktoś znajomości w Zakładzie Karnym? Mariamc kiedyś mi poleciła, żeby podzwonić do nich, bo oni raz na rok wymieniają materace i ten ich wsad/wkład(?) jest bardzo dobry do ocieplania bud. Lepszy od słomy. Mnie nie spławiali, bo nie wiedzieli "kto jest kompetentny i może udzielić mi takich informacji" :splat: ale w wolnej chwili znów podzwonię. Podobno to nie wilgotnieje, jest ciepłe i w Szczecinku się doskonale sprawdza. Quote
agack222 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='Pies Wolny']Na budy bardzo dobre są płyty OSB - polimerowane, prasowane wióry drewniane. To materiał tani i nie gnijący. Tańszy od desek. Budy jak robić to porządne - nie z odpadów. Można użyć płyt o gr. 16 mm podwójna ścianka z ociepleniem styropianem wewnątrz gr. min. 5 cm. Nie wiem ile macie kasy , pewnie mało, ale warto robić to porządnie. Płyt OSB nie należy się bać, że to chemia - tam nie ma kleju formaldehydowego, ani mocznika.[/QUOTE] Jest jeden problem. Ja jestem osoba prywatna, uczaca sie, nie zarabiajaca. Nie dysponuje zadnymi pieniedzmi.. Gdybym zarabiala to moze i moglabym sobie pozwolic na kupienie plyt o ktorych piszesz, jednak w chwili obecnej moge jedynie szukac kogos kto jest w stanie dac jakis material na budy.. Mysle, ze tak czy siak zrobione w budowlance beda porzadnem:) Co jak co ale na warsztatach sie przykladaja.. Problem z materialem.. Quote
Linssi Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Dziewczyny, a czy nie moznaby ustalic jakiegos, chocby tymczasowego, adresu do wysylki rzeczy? Widzialam, ze Warszawie ruszyla akcja zbierania darow, a u nas? Quote
wilczka Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='Linssi']Dziewczyny, a czy nie moznaby ustalic jakiegos, chocby tymczasowego, adresu do wysylki rzeczy? Widzialam, ze Warszawie ruszyla akcja zbierania darow, a u nas?[/QUOTE] u nas ruszyly akcje szkoly [url]http://www.dogomania.pl/threads/196834-Na-psy-z-dymin-akcje-w-szkolach-kielce[/url] w ramach przypomnienia,no i zapraszamy oczywiscie Quote
ata Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Widzę, że ludzie zaczynają się denerwować i niepokoić, kiedy i gdzie będą mogli dostarczać dary.... Oby się tylko nie zniechęcili.... Quote
Soema Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Nikt nie dysponuje jakimś garażem czy magazynem firmy? Ja w czasie powodzi podałam swój adres i paczki przychodziły z całej Polski. Ale ja mam 2 garaże na podwórku i łatwiej było mi zagospodarować to. Quote
andzia69 Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 [quote name='kahoona'][B]Po wczorajszej emisji materiału o Dyminach w POLSACIE odezwała się do nas właśnie asytentka Joanny Krupy z pytaniem jak mogą pomóc. Odpowiedzieliśmy, że najbardziej potrzebne są adopcje, leczenie zwierząt i sterylizacje. Czekamy na decyzję, jak ta pomoc może być udzielona.[/B][/QUOTE] przypomnę, żeby nie uciekło... Kahoona - ja osobiście myślę, że najbardziej potrzeba adopcji ...potem trzeba przygotować pomieszczenie, gdzie mogłyby dochodzic do siebie sunie po sterylizacji - a więc potrzeba tych klatek kennellowych (tak mi się wydaje). Co do leczenia - o ile będziemy wozić psy poza teren schronu na konsultacje...to środki na to (mam nadzieję, ze to zostanie wygospodarowane z budżetu), no ale najpierw trzeba przygotować ten chlew co się szumnie szpitalikiem nazywa, bo tam syf na syfie syfem pogania... myślę, że fajnie by było zorganizować wysyłkę prośby do jakichś firm o zasponsorowanie np. budy, kojca Quote
andzia69 Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 [quote name='Linssi']Dziewczyny, a czy nie moznaby ustalic jakiegos, chocby tymczasowego, adresu do wysylki rzeczy? Widzialam, ze Warszawie ruszyla akcja zbierania darow, a u nas?[/QUOTE] pisałam już na kieleckim - myślę, ze od poniedziałku będzie można podawać adres schronu... Quote
andzia69 Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 a teraz schroniskowa rzeczywistość - "szpitalik" - sterylna czystość!!! [IMG]http://img80.imageshack.us/img80/5276/20100604104.jpg[/IMG] [IMG]http://img10.imageshack.us/img10/2180/20100604103.jpg[/IMG] [IMG]http://img152.imageshack.us/img152/2816/20100604106.jpg[/IMG] [IMG]http://img413.imageshack.us/img413/5041/20100604107.jpg[/IMG] szpitalik został potem posprzątany Quote
medar Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Z góry przepraszam za offa.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]W związku z wypowiedzią p.Lidii Eriksson ( znanej na Forum Dogomani jako Li1 ) zamieszczonej na tym wątku strona 469 post nr 4690, [/SIZE][B]oświadczam:[/B][/FONT] [B][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/B] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]1[/B]. Ja Jerzy Kolano (nick Medar) pełniąc od 06.06.2007 roku funkcję Szefa Oddziału Fundacji dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych „EMIR” w Krośnie Odrzańskim, swoją pracę na rzecz zwierząt wykonuję na zasadzie wolontariatu i nigdy nie otrzymywałem z tego tytułu żadnego wynagrodzenia tak w formie materialnej jak i finansowej oraz nigdy nie czerpałem z tytułu wykonywania zadań j/w żadnych korzyści. [/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]2[/B]. Współpracując z gminą Krosno Odrzańskie , oraz gminami ościennymi, w kwestii ratowania zwierząt bezdomnych , wszelkie rozliczenia finansowe z tytułu zleceń odbywały się i nadal odbywają z wyłączeniem Oddziału Krosno Odrzańskie oraz mojej osoby, tylko i wyłącznie w formie przelewów bankowych pomiędzy gminą a właściwą instytucją , z racji faktu że Oddział Fundacji Emir w Krośnie Odrzańskim nie posiada subkonta Fundacji Emir.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]( Dokumenty do wglądu w trybie dostępu do informacji publicznej ) [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]3[/B]. Nigdy do celów j/w nie udostępniałem żadnego z prywatnych kont bankowych. [/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]4[/B]. Informacje zawarte w poście p. Eriksson są [/SIZE][B][COLOR=red]KŁAMSTWEM [/COLOR][/B][SIZE=3].[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]5.[/B] Jeśli osoba wyżej wymieniona nie zamieści na tym forum, stosownego sprostowania oraz przeprosin, z racji publicznego naruszenia interesów moich oraz Fundacji ( Art. 212 K.k. oraz 216 K.k.) będę zmuszony rozważyć złożenie stosownego pozwu do sądu.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]6.[/B] Proszę nie liczyć na „anonimowość w sieci” , wszelkie dane teleadresowe tak w Polsce jak i Szwecji są mi znane , a treści wypowiedzi zabezpieczone. [/FONT][/SIZE] Quote
Jasza Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Andziu, ten pies wydaje mi się, czy jest dobermanowaty?? Może ktoś zna ciotki dobkowe??? "Szpital". Masakra. Quote
xxxx52 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 prosze koniecznie napisac do oris w sprawie dobermana Quote
Marzycielka Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='medar'][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Z góry przepraszam za offa.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]W związku z wypowiedzią p.Lidii Eriksson ( znanej na Forum Dogomani jako Li1 ) zamieszczonej na tym wątku strona 469 post nr 4690, [/SIZE][B]oświadczam:[/B][/FONT] [B][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/B] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]1[/B]. Ja Jerzy Kolano (nick Medar) pełniąc od 06.06.2007 roku funkcję Szefa Oddziału Fundacji dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych „EMIR” w Krośnie Odrzańskim, swoją pracę na rzecz zwierząt wykonuję na zasadzie wolontariatu i nigdy nie otrzymywałem z tego tytułu żadnego wynagrodzenia tak w formie materialnej jak i finansowej oraz nigdy nie czerpałem z tytułu wykonywania zadań j/w żadnych korzyści. [/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]2[/B]. Współpracując z gminą Krosno Odrzańskie , oraz gminami ościennymi, w kwestii ratowania zwierząt bezdomnych , wszelkie rozliczenia finansowe z tytułu zleceń odbywały się i nadal odbywają z wyłączeniem Oddziału Krosno Odrzańskie oraz mojej osoby, tylko i wyłącznie w formie przelewów bankowych pomiędzy gminą a właściwą instytucją , z racji faktu że Oddział Fundacji Emir w Krośnie Odrzańskim nie posiada subkonta Fundacji Emir.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]( Dokumenty do wglądu w trybie dostępu do informacji publicznej ) [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]3[/B]. Nigdy do celów j/w nie udostępniałem żadnego z prywatnych kont bankowych. [/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]4[/B]. Informacje zawarte w poście p. Eriksson są [/SIZE][B][COLOR=red]KŁAMSTWEM [/COLOR][/B][SIZE=3].[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]5.[/B] Jeśli osoba wyżej wymieniona nie zamieści na tym forum, stosownego sprostowania oraz przeprosin, z racji publicznego naruszenia interesów moich oraz Fundacji ( Art. 212 K.k. oraz 216 K.k.) będę zmuszony rozważyć złożenie stosownego pozwu do sądu.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]6.[/B] Proszę nie liczyć na „anonimowość w sieci” , wszelkie dane teleadresowe tak w Polsce jak i Szwecji są mi znane , a treści wypowiedzi zabezpieczone. [/FONT][/SIZE][/QUOTE] O matko dajcie sobie spokój bo mnie krew zalewa. Ja proszę moda o usunięcie postów nie związanych ze sprawą Dymin!!!! To jest jakaś kpina! Quote
andzia69 Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 wypasiona szafka w gabinecie lekarskim:angryy: [IMG]http://img816.imageshack.us/img816/9942/20100604098.jpg[/IMG] ciekawa jestem czy są chociaż pelne... [IMG]http://img8.imageshack.us/img8/4594/20100604096.jpg[/IMG] [IMG]http://img716.imageshack.us/img716/4121/20100604097.jpg[/IMG] [IMG]http://img716.imageshack.us/img716/886/20100604101.jpg[/IMG] [IMG]http://img69.imageshack.us/img69/2375/20100604100.jpg[/IMG] Quote
xxxx52 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 zauwazylam na zdjeciach ze piesek ma krew i luzne stolce. nalezy przede wszastkim je odrobaczyc i podawac tylko sucha karme dla wrazliwach zoladkow ,albo ta co daje sie seniorom.,a nie puszki. Najlepiej rozgotowac ryz dodajac serek i i proszek wzbogacajacy flore bakteryjna i antybiotyk Quote
Jasza Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Wkleiłam na Dobermany w potrzebie. Podałam link do wątku i stronę. Jak znajdę Oris to podeślę. Quote
Linssi Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Andziu, wklej prosze do pierwszego postu adres do przelewow i adres chronu, zeby nie zginelo w tym gaszczu. Zdjecia - porazajace!! :( Quote
ata Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='xxxx52']zauwazylam na zdjeciach ze piesek ma krew i luzne stolce. nalezy przede wszastkim je odrobaczyc i podawac tylko sucha karme dla wrazliwach zoladkow ,albo ta co daje sie seniorom.,a nie puszki. Najlepiej rozgotowac ryz dodajac serek i i proszek wzbogacajacy flore bakteryjna i antybiotyk[/QUOTE] Nie zapominaj proszę, że te psy są w schronisku i przynajmniej na obecna chwilę nie ma możliwości, aby im takie jedzonka serwować... Podejżewam, że do każdego psa trzeba będzie podejść indywidualnie. Quote
Linssi Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [B]Link do wydarzenia na FB dot. zbiorki darow dla Dymin. ROZSYLAJCIE DO ZNAJOMYCH!![/B] [URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=178499065497626&num_event_invites=0[/URL] Quote
andzia69 Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 [quote name='ata']Nie zapominaj proszę, że te psy są w schronisku i przynajmniej na obecna chwilę nie ma możliwości, aby im takie jedzonka serwować... Podejżewam, że do każdego psa trzeba będzie podejść indywidualnie.[/QUOTE] dokładnie tak...niestety póki oni tam są to my sobie możemy ...dzisiaj z Enedą zwróciłyśmy im uwagę, ze przeciez w tym 'szpitaliku" jest sraka na srace i nie sprzątnięte...na co Emilka powiedziała z klasą: psy jak psy sr..ją i szcz..ją:cool3: fetor w tym przybytku był taki, że o mało nie zwróciłam tam śniadania:shake: Quote
panterra Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Warunki, w jakich przebywają psy są porażające. Nie liczyłabym na pomoc ze strony pracowników schroniska. Mentalność tych ludzi się nie zmieni. Czy poza ustalonymi dyżurami, zostały omówione inne kwiestie, np. takie jak sprzątanie boksów? Czy w przypadku braku zainteresowania zatrudnionych tam "ludzi" - wolontariusze mogą przejąć na siebie te obowiązki ? Quote
gameta Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='panterra']Warunki, w jakich przebywają psy są porażające. Nie liczyłabym na pomoc ze strony pracowników schroniska. Mentalność tych ludzi się nie zmieni. Czy poza ustalonymi dyżurami, zostały omówione inne kwiestie, np. takie jak sprzątanie boksów? Czy w przypadku braku zainteresowania zatrudnionych tam "ludzi" - wolontariusze mogą przejąć na siebie te obowiązki ?[/QUOTE] Wolontariusze nie są od sprzątania kup! Za to pracownicy biorą pieniąfze, których to wolontariusze nie biorą, więc pomysł jest conajmniej nie na miejscu. Quote
Recommended Posts