Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

Może by tak jakiś moderator wykasował niepotrzebne posty bo to co tutaj sie dzieję woła o pomstę do nieba!

W tym gąszczu postów gina naprawdę bardzo ważne informacje!

Posted

[quote name='eneda']Pasztetowa nie wyraziła zgody podobno, tylko pracownik dzwonil i się pytał o wszystko i doskonale wiedziała.

Dzisiaj był ciężki dzień, ale warto było tam siedzieć dla jednej chwili.

Przyszła pani, która miała w domu 11 letniego kolaczka i chciała dobrać mu towarzysza, nieśmiało zaproponowałam pieska, którego nikt nie chce z racji wieku :)
Nawet nie miałam większych nadziei, że ktoś weźmie takiego dziadzię.

[IMG]http://img9.imageshack.us/img9/6523/2fc19f8c316c4b4049cad19.jpg[/IMG]

Pies ok 15 letni, z zaćmą pani się spodobał i dziś wygrał los na loterii :):):)

Poza tym jestem zdruzgotana lekarzem ze schroniska.

Poprosiłam go, żeby przebadał i odpchlił tego psa.

Na stół chciał go podnosić za ogon :O:O:O:O:O

Kiedy poprosiłam, żeby go odpchlił, wział frontlain i psiknał z 3 razy na grzbiet w odległości ok 10 cm.

A kiedy słyszał jak polecałam kastrację psa, mówi, "że nie ma co trzewić".

Porażka.[/QUOTE]

Ja takiego psa nigdy bym nie wykastrowała bo może nie przeżyć znieczulenia.

Posted

[quote name='erka']Chyba sie specjaliście od drobiu z kurą pomylił :diabloti: .

Co do suni po sterylce, to wsadzanie jej do syfu schronowego, to i tak śmierć:-(.[/QUOTE]

Mogłaby siedzieć nawet w "gabinecie weta".
Jestem w schronie codziennie to bym ją przypilnowała.

Naprawdę przerażają mnie te ciąże, wyjątkowe te psy sa krzywdzone, że są w schronie i to jeszcze takim!!!

Te sunie wystraszone z brzuchami, mają rodzić w męczarniach, bez kontroli opieki, potem przyjdzie pan w niebieskim ubranku i zabierze jej maluchy, ten ból przy gromadzącym się mleku......psychika jak u Toli, a niektóre sunie w ciązy w jeszcze gorszym są w stanie niż TOLA była

Posted

A dlaczego nie dzwonicie do gownodowodzacego w miescie ? lek woj, ksiedza, czy innego urzedasa ( sa tel dyzurne ? ). Niech zadecyduje lub wezmie sunie do siebie.

Posted

Starszego psa warto wykastrować choćby dla zdrowia, bo staruszki maja problemy z rakiem prostaty. Tylko trzeba to robic po badaniach i u dobrego lekarza, najlepiej pod narkoza wziewną. My sterylizujemy i kastrujemy stare psy.

Enedo, co z transportem jamnikowatej suczki? Wysłałam CI SMS-a, nie odpisałaś. Skrzynke masz zapchana. Dasz radę ją jutro rano do mnie wysłać przez ta osobę?

Posted

[quote name='Jaaga']Starszego psa warto wykastrować choćby dla zdrowia, bo staruszki maja problemy z rakiem prostaty. Tylko trzeba to robic po badaniach i u dobrego lekarza, najlepiej pod narkoza wziewną. My sterylizujemy i kastrujemy stare psy.

Enedo, co z transportem jamnikowatej suczki? Wysłałam CI SMS-a, nie odpisałaś. Skrzynke masz zapchana. Dasz radę ją jutro rano do mnie wysłać przez ta osobę?[/QUOTE]

Jaaga rozmawiałam z osobą od transportu.
Jutro mam psa dowieźć pod eleclerc na 8:40, tylko ja mam być w schronie od 7 i kombinuję kogoś z samochodem.
[B][URL="http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBcQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.eleclerc.net.pl%2F&rct=j&q=leklerek%20kielce&ei=7qjqTNXGMcbvsgaj6_yqCw&usg=AFQjCNH0tzgEx630EsWeeEAXBnYadlBnng&sig2=sYRYyAOnJl5AyoJ-WaAJiQ&cad=rja"]
[/URL][/B]

Posted

Najlepiej by było je wszystkie wysterylizować , ale musiały by być miejsca do przechowania po zabiegu.

Co jest raczej nierealne, sądząc po ilości chętnych do pomocy psom dymińskim:cool3:.

Posted

Nie mow tak, bo to nie my mamy zajmowac sie bidami, ale miasto i gmina. Sytuacja ze schroniskiem ( ktorego nie ma a jednak istnieje )jest teraz zupelnie niezrozumiala.
Jezeli chcecie to mozecie wsadzic te wszystkie w ciazy do samochodu i zawiesc do mojego mieszkania w Warszawie. Dajcie kogos do opieki i kastrujcie.

edit: sa 3 pokoje, kuchnia, lazienka, kibel. Jest 10 suczek i moja jedenasta do zabiegu. Kto ma lepszy pomysl ?

Posted

boshe i co tu zrobic z tą bidulką po sterylce:(:( ręce opadają:(:(

potrzebny transport do W-wy dla tej suni:

[IMG]http://img151.imageshack.us/img151/3120/20100604002.jpg[/IMG]

Posted

A pozostale 10 sun ? Naprawde daje schronienie. Do prezydentowej blisko, do sejmu. Mysle ze jak dali kilka ton jedzenie to nie odmowia dalszej pomocy.

Posted

li1, ja mogę z nimi trochę siedzieć jakby co...

proszę o jakiś numer telefonu do osoby odpowiedzialnej za adopcje, albo chociaż adres mailowy. chcę zrobić wydarzenie w sprawie dt.

Posted

[quote name='1qaz']li1, ja mogę z nimi trochę siedzieć jakby co...

proszę o jakiś numer telefonu do osoby odpowiedzialnej za adopcje, albo chociaż adres mailowy. chcę zrobić wydarzenie w sprawie dt.[/QUOTE]

[email][email protected][/email], 604275553

Li1...ale co dalej z tymi suniami - nawet jeśliby cudem udało sie je zabrać ze schronu i dotransportować do W-wy?

Posted

ja mogę z nimi siedzieć min. godzinę dzienne, obfocić. Mogę poprosić przyjaciółkę o pomoc.

edit : jest sąsiad li1 ;) znany mi z opowieści :evil_lol: