Jump to content
Dogomania

Fuks - ponad 1 tys. złotych na minusie! Nie ma domu, nie ma kasy...

Recommended Posts

• Replies 336
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fuks bardzo,bardzo potrzebuje dmu.Teraz jest w troche lepszej psychicznie kondycji,bo miesiac siedzial w domu i troche go dopiescilismy,ale teraz znow jest w boksie.Mieszka z fajna kolezanka ,wiec moze nie wpadnie w depresje.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Tytul jest bledny.Odejmujac kwote w wys ok 500 zl za dwukrotna opieke Koosiek nad moimi psami,liedy wyjezdzalam,to opiekunka psa jest mi winna ok 2500 zl.Serdecznie dziekuje Koosiek za wspolprace.Psa oczywiscie nie wyrzuce za brame,nie oddam do schroniska,bo bylabym ostatnia szuja,gdybym zrobila to psu,ktory mieszka u mnie od poltora roku i uwaza Nas za swoja rodzine.Doceniam starania Koosiek w kwestii robienia zdjec psom przebywajacym u mnie i robienia ogloszen,wydarzen na FB itd itp .Jednakze odnosze ostatnio wrazenie,dosc silne,ze powaznie naduzyla i wykorzystala moja cierpliwosc,wyrozumialosc i Nasze ,moje i moich dzieci ,przywiazanie do Fuksa.
Moze niektorych to zdziwi,Koosiek z pewnoscia,ale pieniadze sa niezbedne do zycia.Mozna np kupic za nie jedzenie dla dzieci,bo dzieci tez jedza.Dogomania to forum dla psiarzy,ale jest tu kilka osob,ktore maja tez dzieci i one zapewne wiedza o czym mowie.
Fajnie byloby np kupic choinke i prezenty tymze dzieciom,bo Swieta sa jakby ktos zapomnial.Starszy ma 16 lat i On moze nie dostac prezentu,ale 8-latkowi to trudno wytlumaczyc,ze nie mamy kasy,bo ktos naduzyl Naszego zaufania i dobrego serca i postawil Nas pod sciana,a teraz rozklada rece i mowi ,ze nie ma.Wesolych Swiat i pogratulowac dobrego samopoczucia.I bez pieprzenia,ze opiekun psa musi wiezdziec,co sie z Fuksem stanie.Jak go do tej pory nie wypieprzylam za brame,nie oddalam na lancuch i nie przerobilam na karme dla reszty psow,to jest duza szansa ,ze dalej bedzie mial u mnie super dopoki nie znajde mu takiego domku na jaki zasluguje.Dziekuje osobom,ktore wplacaly pieniadze na Fuksa ,ktore przejmowaly sie Jego losem.Kiedy znajde mu domek,poinformuje i zamieszcze zdjecia.

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='basiek8']Nie bardzo wiem o co chodzi, wpłacam na fuksa co miesiąc, wiem że to grosze i są kroplą w morzu, ale nie rozumiem powyższych postów.[/QUOTE]
No to musisz sie zwrocic do Koosiek.Zadluzenie jest takie,jak pisalam,Koosiek sie nie odzywa,pies siedzi dalej u mnie,bo przeciez nie wywale go za brame.Nie dostaje nawet 100 zl mies na Jego zarcie.Prosilam ,blagalam,zero efektow.Koosiek zajmuje sie innymi psami,wie,ze ja Fuksowi krzywdy nie zrobie ,wiec po prostu olala sprawe.Ja mam 20 psow na swoim utrzymaniu i finansowo ledwo ciagne.

Posted

Wlasnie sprawdzilam przelewy.ostatnie wplaty na Fuksa:
07.09 2012-60 zl,
12.10 .2012- 90 zl,
28.11.2012- 50 zl.To wszystko,wiec pytanie,co sie dzieje z Twoimi wplatami to raczej nie do mnie.

Posted

Rozliczenie aktualizowane z datą "Ostatnio edytowane przez koosiek ; 18-05-2012 o 08:56".... Nawet jak ktoś wpłaca co miesiąc, to...
Koosiek dawno nie logowała... I yuma została sama sobie z kolejnym psem na własnym utrzymaniu... :/

Posted

Fuks otrzymał 100 zł wsparcia z Kundelkowej Skarbonki - na karmę. Yumanji, czy konto masz to samo, co wpłacałam na Dustiego? Jeśli tak, to robię przelew. :)

Posted

[quote name='Bonsai']Fuks otrzymał 100 zł wsparcia z Kundelkowej Skarbonki - na karmę. Yumanji, czy konto masz to samo, co wpłacałam na Dustiego? Jeśli tak, to robię przelew. :)[/QUOTE]
Jest aktualne.

Posted

[quote name='beataczl']zapisuje...
ile lat ma Fuks?[/QUOTE]
No sporo,dokladnie nie wiadomo,ale mysle,ze nie mniej niz 5-6 lat.Ma sporo dobrych zdjec,czesc robila Bonsai .To naprawde fajny pies i bardzo potrzebuje miejsca w domu.W tej chwili jest w boksie z mloda suka,fajnie sie dogaduja,ale jakis czas temu musialam go zabrac na dluzszy czas do domu,bo wpadl w depresje.

Posted

[quote name='bela51']Przyszłam na apel Bonsai. Rzeczywiscie smutny wątek i fatalnie swiadczy o nas, dogomaniakach.
Trzeba cos pomyslec.[/QUOTE]
Jego trzeba wyadoptowac..i to nie z powodu zaleglosci finansowych,tylko on stanowczo za dlugo siedzi.Minie chyba dwa lata w lutym, o ile dobrze pamietam,a juz gorsze sieroty znajdowaly domy.

Posted

To nie jest pierwszy psiak opuszczony przez koosiek….. yumanijmoże wyślij pw do osób co deklarowały stałe wpłaty i podaj swój nr konta…..

Posted

Proszę yumanji o potwierdzenie, gdy wpłynie do Ciebie 100 zł na Fuksa.

Mam też pakiecik ogłoszeń na bazarku, mogę jeden przeznaczyć na tego psa. Tylko potrzebuję tekst do ogloszeń, ale nie wiem czy jakiś jest aktualny. Czy mogłabyś yumanji napisać pokrótce jaki teraz jest Fuks i jakiego domu dla niego szukamy? Jego największe zalety, wady? Czy nadaje się do mieszkania w ogrodzie (nie kojec, luzem?), czy tylko dom (ta opcja prawdę mówiac jest dużo mniej realna)? Ja z tego ułożę w wolnej chwili jakiś tekst. Zdjęcia wykorzystamy moje. ;) Telefon w ogłoszeniu dam na Ciebie.

Posted

[quote name='Bonsai']Proszę yumanji o potwierdzenie, gdy wpłynie do Ciebie 100 zł na Fuksa.

Mam też pakiecik ogłoszeń na bazarku, mogę jeden przeznaczyć na tego psa. Tylko potrzebuję tekst do ogloszeń, ale nie wiem czy jakiś jest aktualny. Czy mogłabyś yumanji napisać pokrótce jaki teraz jest Fuks i jakiego domu dla niego szukamy? Jego największe zalety, wady? Czy nadaje się do mieszkania w ogrodzie (nie kojec, luzem?), czy tylko dom (ta opcja prawdę mówiac jest dużo mniej realna)? Ja z tego ułożę w wolnej chwili jakiś tekst. Zdjęcia wykorzystamy moje. ;) Telefon w ogłoszeniu dam na Ciebie.[/QUOTE]

Pieniadze dotarly,dziekuje.
Fuks sie nadaje chyba bardziej do mieszkania,bo nie jest juz pierwszej mlodosci,a poza tym potrafi przeskoczyc dosc wysokie ogrodzenie bez problemu.
Byly mowi,ze to pies ideal i to sie zgadza.Nie brudzi w domu,nie obsikuje,nie niszczy ,nie gryzie ,nie szczeka itd itp .Ogromny pieszczoch,lubi na kanapie sobie wieczorem polezec z Pancia i poogladac tv.Toleruje inne psy,w miare,suki,szczeniaki ok.Wykastrowany.Zrownowazony,spokojny,bardzo kontaktowy.

Posted

Czy tak może być? (wiek Joachima zaniżyłam, ale celowo :P )

Tytuł: Chcesz mieć szczęście? Adoptuj FUKSA! Dla domu z dziećmi.

Tekst: Fuks chce kogoś uszczęśliwić. Najlepiej rodzinę z dziećmi - wychowywał się z 5-letnim chłopcem, i mimo swoich gabarytów jest dla młodszych członków rodziny bardzo delikatny. Uwielbia się przytulać do człowieka czy po prostu położyć się u jego boku.

Jest nauczony psiego savoir vivre'u - nie załatwia się w domu, nie niszczy, nie jest hałaśliwy (praktycznie nie szczeka).

To zrównoważony, bardzo kontaktowy psiak - nie sprawi nikomu problemów, a wniesie do rodziny dużo szczęścia i miłości.

Jest dorosłym, ale nie starym psem - ma około 5-6 lat (zrównoważony, dorosły pies jest lepszym towarzyszem dla dzieci, nie ugryzie, nie przewróci, nie szaleje, a otacza opieką i uczy mądrej opieki nad psem). Jest wykastrowany, odrobaczony, zaszczepiony.

Pies przebywa w Garwolinie koło Warszawy. Przed adopcją należy poznać psa. Podpisujemy umowę adopcyjną.

Kontakt z opiekunką: Asia, tel. 500-893-485.