Jump to content
Dogomania

pielegnacja onka-jak i w czym kapac,czym czesac,jak dbac o wyglad onka

Recommended Posts

• Replies 475
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

musimy po prostu najpierw wszystko dograc,uwe sprawdza ludzi...nie mozemy sobie pozwolic na mioty na wariata bo wiadomo ile jest roboty przy szczeniakach,potem praca z nimi...trzeba miec wszystko zapiete na ostatni guzik:cool3: .takze w tym roku calkowicie odpuszczamy.:p

Posted

Ayshe czy czy mogę podawać algolith łącznie z Acaną Junior i czy jest bezpiecznie podawać w takim zestawie jeszcze olej lniany?

aaaaaa..... wyczytałam że algi można samemu hodować, jest to bardzo proste, wodę ktrórą zalewa sie kryształki potem wykorzystuje do picia mycia ... na różne sposoby. a jakby tak dawać taką wodę do picia raz dziennie psu to byłobny to samo co podawanie proszku z suszonych alg .....???

Posted

no coz podejrzewam ze dostalby pies sraczatka po takiej wodzie ale moze sa tfffardziele:evil_lol: .algi i olej mozna dodawac do karmy.nie wolno dodawac do karmy suplementacji mineralnej.taka suplementacje dodaje sie do dodatkowego posilku np.twarozku z zoltkiem i miodem.

Posted

ayshe, mam pytanie: dla mojego prawie 5 i 1/2 miesięcznego donka zamówiłam teraz bewi dog junior (pamiętałam twoje rady). jakie suplementy mu do tego podawać? dostaje dodatkowo wapno (irish cal). twarożek mu nie idzie, próbowałam mu ten irish cal podawać z galaretką z gotowości kości, ale tez mu nie szedł. w końcu staneło że dostaje z jogurtem naturalnym lub kefirem (głóóóópek lubi....)

Posted

poza irish calem dawaj tez algolith .zamiast irish mozesz dawac calitix biofaktor,dawalabym tez top10 beaphara.duzy juz jest?
pamietaj zeby nabial byl w miare mozliwosci odtluszczony.

Posted

ayshe napisał(a):
poza irish calem dawaj tez algolith .zamiast irish mozesz dawac calitix biofaktor,dawalabym tez top10 beaphara.duzy juz jest?
pamietaj zeby nabial byl w miare mozliwosci odtluszczony.

duży... wszyscy mówią (treser, wet) że jest duży. wczoraj go zważyłam - waży 28 kg :-o. wygląda na większego, bo nadal ma ten swój puch, ale kiedy jest mokry to jest szczurkowaty. (kościsty i żebra mu widać dolne)

do tej pory dostawał ppp. jest niejadek- czasem zje zalecaną porcję, częściej zostawia. 2 razy w tygodniu dostaje mięso - wołowinę, rybę, gotowanego kurczaka, czasem serce drobiowe, wątróbki drobiowe. mam nadzieje że bewi mu będzie wchodził... bo zamówiłam 15 kg. na szczęście jak jemu nie zasmakuje jest drugi szczeniak, on je wszystko.

op algolithie już myślałam- mam nawet puchę kupioną. irish mam świeżą puszkę, więc najpierw niech ją skończy. top 10 też kupię i jogurt 0,001% tłuszczu naturalny :razz:. dzięki ayshe :dog:

Posted

aaa ja zwariuje!!tak jak 3-4 tyg temu stwierdzilam z zadowoleniem, ze Cekin przestal gubic kudly.. tak od nwoa sie zaczyna;/ ja neiw iem qrde;/ dostal lepszej siersci po powrocie na ppp i qrde kudly znowu leca... i cholerny podszerstek w szczegolnosci;/

Posted

to mnie pocieszylas;p a jzu bylo tak fajnie, ze raz na tydz przeczesalam zeby przeczesac.. a teraz co?kalta,klab,portki na tylku.. i boki z dolu... same kudly i kudelki;/ znowu moge zbierac te kudly zeby jakis sweterek wydziergac;/hehe no i msuze go zcesac.. bio jak nie zcesze to sie drapie.. jak mu nasionka powlaza w kudly to sie gryzie bo chce je wyjac;/ ehha na trymer pieniazkow nie ma:(

Posted

ayshe napisał(a):
don bedzie odbiajal podszerstek non stop.:evil_lol: .
kurka wodna muminka...ciezki dosc....:shake:

trochę mnie zaskoczył tą wagą- ostatnio jak go ważyłam ważył niecałe 23 kg. dostaje karmy min z tego co pisze na opakowaniu. nie dostaje nic więcej poza tym jogurtem z wapnem. jak dostaje mięso to omijam jeden posiłek. pewnie będę musiała więcej z nim ćwiczyć... ostatnio też mniej pływał (zimno było).

no dobra- codziennie zabawa w wodzie wraca do kalendarza. postaram się zrobić mu zdjęcia jak jest mokry, wstawię i zobaczycie jaki z niego tłuścioch:loveu:.

drugi (onek) waży jeszcze więcej, a jest tak chudy że wszystkie żebra mu widać :roll:. i ma dysplazję :shake:. moj donek na razie (tfu, tfu) jest czysty.

• 4 weeks later...
Posted

Chciałam tylko oznajmic, ze zebrałam kase i kupiłam Ostera 320 i po paru pociągnieciach zdumiewam sie, ze moja suka ma tyle podszerstka :crazyeye: A własnie mamy kryzys siersciowy od paru tygodni, praktycznie dzień w dzień szczotkuje ją druciakiem i konska plastikowa i grzebyczkiem z podwójnym rządkiem zębów i zwykła ruska z targu i nic :mad: Miałam wątpliwosci czy to podziała, ale pierwsze wrazenie - warto było. Choc jak wyciagnełam spodziewałam sie ciut wiekszego urządzenia i o szerszej główce.

Posted

U nas ada89 to kupila i tez rewelacja! A nie scina wam siersci? Bolsowi wyczesalam juz szyje, klate i ledzwie, ale mam wrazenie, ze na portkach i ogonie scinam mu siersc i sobie odpuscilam, przez co wyglada troche, hmmmm, noooo smiesznie :roll: :evil_lol:

Posted

moim nie wycina ale portalki po wyszesaniu wygladaja lysawo to fakt.podszerstek to takie "cudo"co zawsze wraca:evil_lol: .po wyczesaniu takim uczciwym zejuz nic nie zostaje na trymerze wystarczy raz w miesiacy zebrac co sie wykluje.to wy decydujecie ile podszerstka chcecie na psie.
osterem wyciagamy tez gronki-siersc okrywowa zostaje nie ruszona a psy maja piekna gleboka czern i lejacy sie wlos-super sprawa.

Posted

ja flafloskiemy wyczesalam martwy wlos z dooopka i doznalam szoku.u chity sie nie dalo bo ona po prostu ma tam swiezy wlos i dooopa wychodiz ale flaflol mial kurze udka-teraz mu odrasta dlugi i podszerstek.na razie podszerstek jest ok-nie rusza go trymer ale niedlugo musze go przeczesac bo ostatnio ruszalam psy ze 3 tyg temu to teraz czas na sprawdzian wyklucia sie :cool3: :diabloti:

Posted

Bolsowi wylaza portki, ale wydawalo mi sie, ze scinam okrywowy. A macie jakis pomysl na lysego mali?? :cool3: zeby zobic z niego jeszcze bardziej lysego mali :lol:

Posted

Noo ja jak teraz głaszcze ryja to jakoś tak szorstko pod reka :placz: :diabloti: I łyso. Ale to dobrze, bo w koncu nie zbieram tony kłaków przy zwykłym przejechaniu ręką. Tez mam wrazenie, ze troch scina włos okrywowy, ale doszłam do wniosku ze siersc wystawowa nam niepotrzebna a mamy lato, wiec lepiej zeby łysawa była :lol: