BeataSabra Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 [quote name='ayshe']wejdz sobie na stronke www.sewing.pl tam masz do wyboru do koloru.tansze napewno sa z gorszych marek czyli np trixie,ale juz bedziesz wiedziec czego szukac .ja polecam oster 320 ,mars 90mk-81520,mars 99m-429.kolejnosc wg moich preferencji.nie trymuje sie tym psa oi takim wlosie tylko czesze w kierunku z wlosem.to usuwa doskonale wlos martwy.ja robie to zawsze po szczotkowaniu wtedy mi sie nei sypia a jak linieja to hurtem wtedy ten nowy ma gdzie rosnac i u onka jest rzeczywiscie twardy.ale uwaga-nie wolno przycinac trymerem wlosa.tylko czeszesz. dziękuje. Ona nie ma aż tak twardego jak onek. W tym tygodniu musze trymer kupić i zdam relacje jak poszło. Quote
Aga i Eto Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 a czy taki trymer można wykorzystać na włos DONka ? Najdłuższy włos ma długość 12-14 cm najkrótsze są naprawdę krótkie .. Quote
ayshe Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 doskonale sa te ostery.sprawdzaja sie genialnie.ale i zwykly trixie spowoduje wyczesanie worka klakow;). Quote
marmara_19 Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 hmm ja mam jakis trymerek z trixie... ale do doslownego skracania siersci Alfie.. Cekin jak z wlosem zcesalam to etz mu kudly scinalo... ja bym chciala cos co wyciagnie kudly i podszerstek bardzo szybciutko z jego kudlow... Quote
ayshe Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 trymerem trixie tez da sie czesac-zaden problem.nie trzeba scinac nim wlosa.najbezbieczniejszy w uzyciu jest trymer typu oster z podanej strony i ten nr.2marsa-zwlaszcza ten drugi to po prostu specyficzny grzbeien zbierajacy martwy wlos-glownie podszerstek oczywiscie.ja mialam trixie[poki go nie posialam]teraz mam tego ostera i jest super.nigdy nie skracalam wlosa trixie jesl;i tego nie chcialalam.poniewaz nie mam zamiaru zmieniac struktury wlosa moich onow i chce zeby mialy tak twardy jak maja. Quote
marmara_19 Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 co do ONkow sie zgodze:) ale Alfie kudly skracam bo lepiej wyglada:) Quote
Aga i Eto Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 no to ja już nei wiem czy mogę wykorzystać jeden z tych trymerów dla DONka ? kompletnie się nie znam i do tej pory używałam tylko grzebienia ... z obracanymi ząbkami a potem ze zwykłymi zaokrąglonymi Quote
BeataSabra Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Czyli najbardziej preferujesz oster 320 ?? Tylko czy ja go dostane w Krakowie?? zależy mi na czasie a przesyłka zajmuje trochę czasu. Jak jej skruce ciut sierść to się nic nie stanie ja mam mixa "syberiano-owczarko cośtam małopolsko nowohucki" Quote
BeataG Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 BeataSabra napisał(a):Czyli najbardziej preferujesz oster 320 ?? Tylko czy ja go dostane w Krakowie?? zależy mi na czasie a przesyłka zajmuje trochę czasu. No przecież ayshe napisała, że ten trymer jest z karuska, a karusek jest właśnie w Krakowie. :evil_lol: Quote
ayshe Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 ten co zamieszczalam na poczatku jest z karuska.ostery nie iwem czy sa w karusku..link do strony zamiescilam. Aga-najlepszy dla ciebie bylby oster i ten mars ktory wyglada jak odfilcacz tj mars90mk-81520.tym sie naprawde czesze jak grzebieniem a wychodzi super.idealnie co do pracy nad sierscia dona ma sie przepracowanie siersciuchy marsem 90 mk i potem wykonczenie osterem320 tam gdzie podszersteg jest gestszy. BeataSabra-pogrzeb w karusku,wydaje mi sie ze powinno cos sie znalezc w podobie.lepiej sie zastanowic i kupic cos dobrego niz potem kaleczyc psa jakims szajsem.i stanei sie-jak bedziesz ciela siersc to zmieniasz jej strukture.zawsze odrasta taki wlos na jaki sobie zapracujesz.a i pamietajcie zeby przypadkiem nie wpasc na pomysl eby wykapac pieseczka przed odkudleniem go;). Quote
BeataSabra Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 ayshe napisał(a):ten co zamieszczalam na poczatku jest z karuska.ostery nie iwem czy sa w karusku..link do strony zamiescilam. Aga-najlepszy dla ciebie bylby oster i ten mars ktory wyglada jak odfilcacz tj mars90mk-81520.tym sie naprawde czesze jak grzebieniem a wychodzi super.idealnie co do pracy nad sierscia dona ma sie przepracowanie siersciuchy marsem 90 mk i potem wykonczenie osterem320 tam gdzie podszersteg jest gestszy. BeataSabra-pogrzeb w karusku,wydaje mi sie ze powinno cos sie znalezc w podobie.lepiej sie zastanowic i kupic cos dobrego niz potem kaleczyc psa jakims szajsem.i stanei sie-jak bedziesz ciela siersc to zmieniasz jej strukture.zawsze odrasta taki wlos na jaki sobie zapracujesz.a i pamietajcie zeby przypadkiem nie wpasc na pomysl eby wykapac pieseczka przed odkudleniem go;). dziękuje za rade. Kupie Oster 320 skracać nie będe Pozdrawiam Quote
BeataSabra Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 OSTER- trymer COAT KING professional 10 medium OSTER- trymer COAT KING professional 18 large OSTER- trymer COAT KING professional 18 medium mają tylko cena powala.:crazyeye::crazyeye: Quote
ayshe Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 sprobuj poszperac cos podobnego taniej.no niestety dobry sprzet kosztuje:roll:.zawsze mozesz kupic trymer trixie-tyz da rade wyczesac co sie chce wyczesac.;). Quote
Eddiii Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 hm, a czy my tez mozemy takim trymerem sie wyczesac. wogole nie wiem jak to dziala. :oops: wydawalo mi sie ze trymer to do ciecia jest. czy on usuwa wiecej, szybciej wlosa niepotrzebnego martwego i podszerstka niz zywkly grzebien? Quote
Eddiii Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 no wiecej, ale czy to jest do takiego uzywania prawie codziennego?:roll: czy lepiej zebym sie nie dotykala takie narzedzia bo jeszcze krzywde zrobie synkowi :evil_lol: Quote
ayshe Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Eddiii-jak ktosik bedzie mial trymer-taki zwykly trixie to ci pokaze jak to sie robi.no problemos.ja czesze trymerem jak zrzucaja futro.potem tylko grabkami.ale pierwsze czesanie trymerem to moze byc szok:evil_lol: jak ktos mysli ze piesek jest wyczesany i nic z niego nie wychodzi:razz: . Quote
Szira/Gosia Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Eddiii napisał(a):no wiecej, ale czy to jest do takiego uzywania prawie codziennego?:roll: czy lepiej zebym sie nie dotykala takie narzedzia bo jeszcze krzywde zrobie synkowi :evil_lol: Oj tam zaraz krzywdę:evil_lol: Chita łysa jest i jakoś żyje:razz: biega:razz: funkcjonuje:razz: i świra ma:razz: Quote
Eddiii Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 no wlasnie ja teraz czesze co kilka dni i ciagle wylazi tyle samo i juz mnie to nudzi :mad: ludziki kto ma trymer i mi pozyczy w sobote - oddam w niedziele :p Quote
ayshe Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Szira/Gosia napisał(a):Oj tam zaraz krzywdę:evil_lol: Chita łysa jest i jakoś żyje:razz: biega:razz: funkcjonuje:razz: i świra ma:razz: kurczak lysy?:roll: :razz: nieeee...no cos ty:evil_lol: ...nie moja wina ze ona zrzuca wszystko hurtem a pod spodem juz nowa siersciucha-linieje jak moje kojcowe.tak lubie najbardziej-ciach ciach i po ptokach.potem niech sobie obrasta.:p Quote
ayshe Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Eddiii napisał(a):no wlasnie ja teraz czesze co kilka dni i ciagle wylazi tyle samo i juz mnie to nudzi :mad: ludziki kto ma trymer i mi pozyczy w sobote - oddam w niedziele :pslonko ok.ale musze ci pokazac jak bo inaczej potniesz okrywe . Quote
Szira/Gosia Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Eddiii napisał(a): ludziki kto ma trymer i mi pozyczy w sobote - oddam w niedziele :p No nie wiem czy oddasz bo to wciągające jet:razz: jak zaczniesz to nie bedziesz mogła przestać:razz: No niestety ja nie mam:shake: Quote
Eddiii Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 bardzo bede wdzieczna bo nie mam pojecia jak to sie uzywa :roll: Quote
ayshe Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 fakt-to wciaga-patrz chita:cool3: :evil_lol: Quote
ayshe Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Eddiii napisał(a):bardzo bede wdzieczna bo nie mam pojecia jak to sie uzywa :roll:no problemos:p Quote
Recommended Posts