Jump to content
Dogomania

pielegnacja onka-jak i w czym kapac,czym czesac,jak dbac o wyglad onka

Recommended Posts

Posted

zeskrobiny ok... ale skad?chprych miejsc nie ma... sprawzdalam skore.. i miejsca gdzie powinna byc "chora" jest ladna.... tylko robia sie takie ranki na ejgo ciele od gryzienia.. i to moze byc od tych pchel.... bo chyba lisica pisala o tym.. bo jej hamraty tak mial.. a dyby to byls eiwrzbowiec to anpewny by byla jzu chora ta skora.. a nie ejst... ale z koeli spanikowalam.. bo ta suka ktora mialam miala maksymalnie wszystkie objawy i chpra skore... a moje mialy zdjete kiltixy pod koniec grudnia.. i od tego czasu nic nie zakaldalam im... kiedys po fiprexie chyba mialy jakies uczulenie;/ boki im wylysialy;/ ale mialy tez pchly lazave po nich;/ wiec troche sie obawiam.. narazie zcekam na przesylke.. jutro lub w srode bedzie.. to zakropie.. jelsi nic sie nie zmeini to zeskrobiny zrobie....

• Replies 475
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marmara_19 napisaƂ(a):
ale te meijsca mial zcasem "chore" juz rok temu... nawet jak pchel nie mial napewno.... tez sie to robilo czasami.. ale wtedy nie gryzl...

no to czas najwyzszy to zbadac :eviltong:

Posted

hmm niby tak.. ale wtedy to wychodizlo razem z "nawozeniem" pol.... po ktorych biegal... to nie ejst tak uciazliwe.... tylko to drapanie.. nie czeste ale ejdnak jest.. i to nagle gryzienie.. ogona, fotra na tylku czy na bokach.. i to tak nagle.. jakby go ktos zaatakwoal tam.. wiec moze ejdnak te pchly.. narazie pozcekamy i zobaczymy dzialanie fiprexu.. jelsi nic sie nei zmeini to wtedy zrobie zeskrobiny... a tak czy siak zabezpieczyc je musze.. bo jzu mlody ejdnego kleszcza mi zlapal..

Posted

dla ciebie....

marmara_19 napisaƂ(a):
to nie ejst tak uciazliwe....

a dla niego??

marmara_19 napisaƂ(a):
tylko to drapanie.. nie czeste ale ejdnak jest.. i to nagle gryzienie.. ogona, fotra na tylku czy na bokach.. i to tak nagle.. jakby go ktos zaatakwoal tam..

:roll: :eviltong:

Posted

marmara_19 napisaƂ(a):
no te ranki dla neigo uciazliwe nie sa... raczej dla mnie;p bo ja to musze czyscic ze strupkow itp;p

a drapie sie bez powodu?? bo mu sie nudzi?? :eviltong:

Posted

aaaaaaaa znalazƂam 2 ogromniaste kleszcze pod pachą u Ramki i panika... chyba znowu zadzwonie do weta, ĆŒeby przyjechaƂ i wyjąƂ je... zakropiƂam go w niedziele wieczorem frontline'm tym największym.... nie powinny byƂy juĆŒ umrzeć...? :roll: :roll: :roll:

Posted

Mojego zakropiƂam Frontlinem, i ranki znikƂy, ƛwiąd przeszedƂ, ale koƂo dupki w okolicach nasady ogona, sierƛciucha wyleniaƂa i jest wyraĆșnie rzadsza, wylazƂ podszerstek. WogĂłle jakoƛć sierƛci pozostawia duĆŒo do ĆŒyczenia, poczekam do zakoƄczenia linienia i zobaczę moĆŒe zacznę mieszać karmy, pĂłki, co zacznę podawać siemię. Marmara, jak mu to tych na pchƂy nie przejdzie to lepiej zrobić badania.

Posted

wiem:i mam taki zamiar.. najpierw "odpchlic" a pozniej ewentualnie badac.. ale boje sie zeby jakeis alergi nie bylo.. bo jakies1.5 roku temu jak mlody byl maly mialy rozne dziwne sensacje po spot -on ;/

Posted

dwa dni temu tez znalazƂam kleszczucha na szyi:mad: czyĆŒby sezon juĆŒ zaczynaƂ rozkwitać?:cool1: niestety nie udaƂo się wyjąć od razu caƂego,bardzo gƂęboko się wczepiƂ:mad: musielismy wydƂubać dziadostwo igƂą:roll:
jakie macie sposoby zapobiegawcze?
zamierzam narazie zaaplikowac spot-on'a

Posted

KOT I MYSZ
U nas ezon sie nie konczy. Moje psy cal;y czas zabiezpieczone. A srodki...po prostu trzeba metoda prob i niestety bledow znalezc srodek dzialajacy dobrze na naszego psa (a raczej dobrze na kleszcze na naszym psie).

Posted

u nas zimą-o ile tak to mozna nazwać:evil_lol: byƂo ok.
w zeszƂym roku mimo obrozy Ƃącznie trzy,w tym dwa nad morzem:roll: najgorsze ĆŒe przez to futro mozna je wymacać dpiero kiedy się napiją i są grubsze:mad:
chodziƂo mi o firmy które Wam się sprawdzają w profilaktyce;)

Posted

KOT I MYSZ napisaƂ(a):
u nas zimą-o ile tak to mozna nazwać:evil_lol: byƂo ok.
w zeszƂym roku mimo obrozy Ƃącznie trzy,w tym dwa nad morzem:roll: najgorsze ĆŒe przez to futro mozna je wymacać dpiero kiedy się napiją i są grubsze:mad:

My uĆŒywamy kropelek Fiprex i obrĂłĆŒki Sabunol:lol: czasami teĆŒ kropelki Sabunolu. Zakraplam tym XL dla psĂłw o masie 40-60kg:lol:

Posted

KOT I MYSZ napisaƂ(a):

No wlasnie o tym mowie. U roznych psow, rozne srodki sa skuteczne.

• 1 month later...
Posted

Witam wielbicieli onkĂłw!
Mam maƂe pytanko dotyczące sierƛci otĂłĆŒ mam onka adoptowany i na tylnich Ƃapach z boku sierƛć ma taką zfilcowaną, częƛć wƂosia jest tak jakby posklejana ale moĆŒna ją rozczesać i tak robię tylko ĆŒe wystarczy jak się selo poƂoĆŒy to znĂłw jest tak samo czy da się to jakoƛ doprowadzić do normalnego wyglądu?

Posted

wejdz sobie na stronke www.sewing.pl tam masz do wyboru do koloru.tansze napewno sa z gorszych marek czyli np trixie,ale juz bedziesz wiedziec czego szukac .ja polecam oster 320 ,mars 90mk-81520,mars 99m-429.kolejnosc wg moich preferencji.nie trymuje sie tym psa oi takim wlosie tylko czesze w kierunku z wlosem.to usuwa doskonale wlos martwy.ja robie to zawsze po szczotkowaniu wtedy mi sie nei sypia a jak linieja to hurtem wtedy ten nowy ma gdzie rosnac i u onka jest rzeczywiscie twardy.ale uwaga-nie wolno przycinac trymerem wlosa.tylko czeszesz.