ona03 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Zapraszam na bazarek dla BM :) http://www.dogomania.pl/threads/223884-Biżuteria-dla-kobitek-.....-do-11.03.godz.20.00 Quote
ona03 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Nowe bazarki dla Shrekusia i Kociastych - zapraszam :) Quote
Poker Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Bazarek na długi Jaśminki http://www.dogomania.pl/threads/224008-CD-ch%C5%82opi%C4%99cych-ciuszk%C3%B3w-KURTKA-na-164-cm.Do-05.03.g.22?p=18754828#post18754828 Quote
ona03 Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Zapraszam po kurczaczki , bazarki dla BM http://www.dogomania.pl/threads/2240....03-godz.21.00 Quote
togaa Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 (edited) To historia Birmy z postu 349; Aktualnie jest w lecznicy i czeka na usuniecie ząbków i sterylkę. Birmę zabralismy ze schroniska , gdyż trudno jej się było tam odnaleźć. W domu tymczasowym Jej stan jeszcze bardziej się pogorszył. Okazało się że prawdopodobnie ma piasek lub kamienie w przewodach moczowych. Gdy jej stan się polepszył i przestaliśmy z Nią jeździć na zastrzyki , wyszedł nowy problem. Birma przestała jeść. Powodem okazała się potworna parodontoza i stan zapalny jamy ustnej. Niestety, trzeba Jej było usunąć większość zębów. To urocza, łagodna i bardzo nakolankowa koteczka. Długie lata wiodła życie kotki piwnicznej, rodząc na okrągło kocięta. To liczne porody pewnie wyniszczyły Jej organizm. Może mieć 7-8 lat . Szukamy domu dla tej mądrej, przyjacielskiej i łagodnej koteczki. Zasługuje na wspaniałe, dostatnie i długie życie. Przed wydaniem zostanie zaszczepiona i wysterylizowana. Kontakt w sprawie adopcji’ [email protected] tel;607302424 Edited March 9, 2012 by togaa Quote
togaa Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 (edited) Osierocona Starowinka Historia jak z wiersza W. Szymborskiej – „Kot w pustym mieszkaniu…” Bardzo, bardzo smutna… Ukochana Pani tej stareńkiej koteczki odeszła nagle i niespodziewanie kilka dni temu. Czysty przypadek sprawił że kotka nie trafiła do Schroniska. Nie znamy jeszcze jej Imienia. Wiadomo tylko że ma 17 lat i ostatnie lata mieszkała w biurze zmarłej Pani. Teraz zawalił jej się Świat. Jest przerażona i zestresowana nową sytuacją. Widać że cierpi psychicznie. Zaszyła się w szafie, gdzie Irenka wstawiła jej domowe posłanko z którym przyjechała.. Nie je, nie wychodzi,. Podobno zawsze była inna. Jak autystyczne dziecko. Tylko w swoim Świecie. Trudno jej pomóc. Może czas coś zmieni ? Narazie tylko takie zdjęcie. Choć jesteśmy kompletnie bez kasy, zamówiliśmy dla niej Feliway. Może to bidulkę ruszy? Edited March 9, 2012 by togaa Quote
togaa Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 (edited) Kociaki z Twardorzeczki. Tez oddane z ważnych powodów Rodzinnych. Juz po odpchleniu, odrobaczeniu, zaszczepione i wykastrowane. Cudne, przytulaste 7-8 miesieczne rozrabiaki. Szykują sie im domki, ale sa świeżo zaszczepione i muszą jeszcze trochę pobyć w DT.... Teddy; Pazurek; Edited March 7, 2012 by togaa Quote
togaa Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 I kilka zdjęć Cookie z postu 347. Wczoraj zrobilismy Jej morfologię, bo miała b.blade dziąsełka . Tez kroi Jej sie domek. Quote
togaa Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 Dzisiaj do lecznicy trafił uliczny , piękny kocur na którego "polowaliśmy" od jesieni. Dopiero gdy doprowadził się do takiego stanu jak widać, dał się schwytać. Mamy nadzieje że z tego wyjdzie. Został w lecznicy.... Quote
ihabe Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 zapraszam cioteczki na wątek mojej nowej tymczasowiczki starutkiej i głuchej oraz ślepiutkiej suni http://www.dogomania.pl/threads/224297-Niewidoma-g%C5%82ucha-chora-staruszka-czy-ma-jeszcze-szans%C4%99-na-dom Quote
necianeta89 Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 cioteczki, możecie zrobić jakieś przemeblowanie na 1 stronie? mogę porobić ogłoszenia, ale nie wiem komu.... Quote
ihabe Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 zrobi się kochana cioteczko, dziekuję za pomoc:-) Quote
NikaEla Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Zwierzaki, ninja, rycerze dla Lolka, Żabolka, Filutka http://www.dogomania.pl/threads/224388 Quote
ihabe Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Nowy kocurek pod naszą opieką. Pręguś. Dzikusek, rok zajęło mi oswajanie go, teraz biedak rozchorował sie, kicha, kaszle biedny:-( Dał sie złapac i chetnie zagościł w pokoju męża. Jest na antybiotykach, dzisiaj jedziemy do kontroli. Quote
togaa Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 A nasz Pan kocurek z postu 360, po ponad 10-ciu dniach leczenia opuścił Lecznicę. Okazał sie b.trudnym pacjentem. Nic nie pozwolił koło siebie zrobić bez znieczulenia. Z bólem serca zwróciliśmy mu wolność, ale Irenka nie kapituluje. Pan Sułek, bo tak go nazwała bardzo zapadł Jej w serce. Codziennie go odwiedza,choć to druga cześć miasta. O dziwo, podczas karmienia daje sie pogłaskać po grzbiecie. Może jednak ma szanse na socjalizację? Chcemy go jak najszybciej zabrać z ulicy, jak tylko znajdziemy mu cierpliwy tymczas. Quote
togaa Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Esmeralda. Jej historia też jest bardzo smutna. W te największe mrozy została dostrzeżona w miejscu, gdzie nikt Jej nie znał. Wielki brzuch wskazywał że jest kotna. Potem zniknęła i gdy ponownie pojawiła się po kilku tygodniach , była tragicznym stanie. Przeraźliwie chuda, z ropno-krwawym wyciekiem z dróg rodnych i zaropiałym pyszczkiem. Została przywieziona do Lecznicy przez Dobrą Duszę , z małymi szansami na ratunek. Okazało się że ma ropomacicze i martwicę jamy ustnej. Prawdopodobnie jakiś żrący środek spowodował oparzenie wewnątrz pyszczka. Może weszła łapkami w coś żrącego i chciała „to coś „ z łapek czy futerka zlizać? W lecznicy jest zaledwie 4 dni a już widać poprawę. Nawet wstała na mój widok. Jeszcze nie je samodzielnie. Jest karmiona strzykawką i nawadniana. To łagodna, cierpliwa i mimo choroby – piękna koteczka . Gdy wyzdrowieje, znajdziemy Jej najlepszy pod Słońcem dom . Quote
togaa Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Reaktywacja bazarku z biżuterią - ona03 zaprasza... http://www.dogomania.pl/threads/225022-Biiiiiiiii%C5%BCutki-****.........-do-01.04.2012-godz.20.00?p=18879787#post18879787 Quote
togaa Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 necianeta89 napisał(a):komu zrobić ogłoszenia? Kochana jesteś !!!!! Szkoda że wczoraj wykupiłysmy 2 pakieciki u Bazyliszek....hmm...hm. Ale mamy pewne ogłoszeniowe zaległości. Wyślę Ci pw. Quote
necianeta89 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 togaa napisał(a):Kochana jesteś !!!!! Szkoda że wczoraj wykupiłysmy 2 pakieciki u Bazyliszek....hmm...hm. Ale mamy pewne ogłoszeniowe zaległości. Wyślę Ci pw. W poście #362 napisałam, że mogę zrobić ogłoszenia ;) mam trochę więcej czasu więc porobię :) chociaż tyle mogę. Quote
ihabe Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 [quote name='necianeta89']W poście #362 napisałam, że mogę zrobić ogłoszenia ;) mam trochę więcej czasu więc porobię :) chociaż tyle mogę. serduszko nasze kochane:-) Jesli miałabys ochotę to mozna brac też materiały do ogłoszeń z naszej strony www.braciamniejsi.com.pl Pod każdym artykułem mozna wpisać komentarz, może to byc też forma porozumiewania sie miedzy nami wszystkimi:-) a u nas Pręguś wczoraj przeszedł zabieg kastracji. Oj jakiz on był smutny i jak patrzał na mnie tymi oczkami " Cos ty mi zrobiła? :-( Quote
necianeta89 Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 [quote name='ihabe']serduszko nasze kochane:-) Jesli miałabys ochotę to mozna brac też materiały do ogłoszeń z naszej strony www.braciamniejsi.com.pl Pod każdym artykułem mozna wpisać komentarz, może to byc też forma porozumiewania sie miedzy nami wszystkimi:-) a u nas Pręguś wczoraj przeszedł zabieg kastracji. Oj jakiz on był smutny i jak patrzał na mnie tymi oczkami " Cos ty mi zrobiła? :-( dobrze, więc będę brać pokolei ;) Quote
togaa Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Zapraszamy do naszej Galerii ..... Dzisiaj wernisaż :lol: http://www.dogomania.pl/threads/225094-Arty%C5%9Bci-dla-Lolusia-%29-...do-01.04.2012-godz.21.00 Quote
togaa Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 Bazarek dla "Mniejszych" . Prezent od tamb. Zapraszamy; http://www.dogomania.pl/threads/225194-Co%C5%9B-dla-wiedzy-sportu-i-czar%C3%B3w-dla-quot-Braci-Mniejszych-quot-do-1-kwietnia. Quote
Recommended Posts