Poker Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 19 minut temu, mar.gajko napisał: To wygląda jak "zapieczenie" po mleku zastałym. Pewnie miała szczeniaki i je zabili, a ona miała zapalenie. I tak się podziało. Obyś miała rację .Oby to nie był nowotwór. Quote
mar.gajko Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 Pewnie jutro mała pójdzie do weta, to się dowiemy wszystkiego, jak Togaa napisze. Quote
togaa Posted February 28, 2016 Author Posted February 28, 2016 1 godzinę temu, mar.gajko napisał: Pewnie jutro mała pójdzie do weta, to się dowiemy wszystkiego, jak Togaa napisze. Jedziemy jutro o 11-stej. Mała podobno słodka. Całkiem ładnie chodzi na smyczce i upaja się napotkanymi zapachami. Przez 12 lat Jej Światem był maleńki kojec. Gdy 'Pan" podszedł by maleńką wyciągnąć, uciekła przed nim do budy. By wyszła, musiał ją zachęcać rzucanymi kawałeczkami czegoś co miał w kieszeni. Wyrażnie się go bała. Quote
mar.gajko Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 Oby sobie nie wzięli następnej bidy do tych luksusów. Znowu uwiężą jakąś małą bidę na kilkanaście lat. Quote
togaa Posted February 29, 2016 Author Posted February 29, 2016 23 godzin temu, mar.gajko napisał: Oby sobie nie wzięli następnej bidy do tych luksusów. Znowu uwiężą jakąś małą bidę na kilkanaście lat. Właściciel sunieczki zmarł. Teraz opiekował się nią, tak jak umiał ojciec zmarłego. Mała dostała imię; Foczka.;-) Byłyśmy w Lecznicy.Poszła krew do badania ,zrobiono usg. Prawdopodobnie jest to cysta. Na piątek wyznaczony zabieg, ale konkretna decyzja zapadnie po wcześniejszym rtg, gdy sunia już będzie znieczulona. W Lecznicy zachowywała sie nadzwyczaj spokojnie i ufnie. Kochana jest i strasznie biedna. Quote
mar.gajko Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 Jaka słodzina ona jest. Ile to waży? Z 5 kg? Quote
togaa Posted February 29, 2016 Author Posted February 29, 2016 49 minut temu, mar.gajko napisał: Jaka słodzina ona jest. Ile to waży? Z 5 kg? Klucha z niej, ruchu bidulka nie miała. Waży trochę więcej niż 6 kg, ale gdyby zrzuciła do 5 kg byłaby super. Quote
mar.gajko Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 35 minut temu, togaa napisał: Klucha z niej, ruchu bidulka nie miała. Waży trochę więcej niż 6 kg, ale gdyby zrzuciła do 5 kg byłaby super. No,no to byłaby mniejsza od mojej koci Buby. Oby zabieg się udał i maleńka doszła do siebie. Quote
togaa Posted March 4, 2016 Author Posted March 4, 2016 Ufff...Foczka już po zabiegu.. Nasz doktor sam przyznał że był on bardzo ciężki i skomplikowany.. Te wiszące twory okazały sie gigantyczną przepukliną a właściwie dwoma. Do tej większej częściowo przepchała się macica w stanie chorobowym ( wodomacicze). Tyle zapamiętałam z emocji. Druga mniejsza przepuklinka nie jest taka grożna ani pilna i można ją zoperować za jakiś czas, jak sunia wydobrzeje. Foczka będzie bardzo wdzięczna za najmniejszy grosik. .. Znowy jesteśmy na totalnym minusie. Za styczeń faktura z Lecznicy 6 tyś, za luty 4,5 tyś i jeszcze pomniejsze z innych Lecznic. Ciężko bardzo. Quote
mar.gajko Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 No, żeby taką przepuklinę wyhodować, to nie wpadłam na to. Przeleję 100 zł na Foczusię. Strasznie ona sympatyczna z mordki, do zakochania normalnie. 1 Quote
WiosnaA Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 Zapraszam serdecznie na bazarek m.in. dla biedaków ze Stowarzyszenia, 1 Quote
NikaEla Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 Podczytuję na bieżąco (żeby nie było , że zaginęłam) Quote
mama_Alfika Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 10 minut temu, NikaEla napisał: Podczytuję na bieżąco (żeby nie było , że zaginęłam) Ja też :) Grypa mnie tak wymęczyła, że nawet myśleć nie mam siły, więc na wszelki wypadek nie piszę, żeby głupstw nie publikować :) Quote
mar.gajko Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 Basiu, co tam u Was? Nie milcz tak, bo czarne myśli mnie nachodzą. Quote
togaa Posted March 14, 2016 Author Posted March 14, 2016 23 godzin temu, mar.gajko napisał: Basiu, co tam u Was? Nie milcz tak, bo czarne myśli mnie nachodzą. Przepraszam Słońce, rozłożyła mnie koszmarna infekcja. Póki miałam (przyjezdne) dzieci w domu to jakoś siłą woli trzymałam się w pionie , Gdy odleciały, zwaliło mnie totalnie...Ale jest już ok.;-) O 4.03.2016o23:21, mar.gajko napisał: Przeleję 100 zł na Foczusię. Aż nam głupio, tyle pomagasz... . Dziękujemy Ci mar.gajko z całego serca w imieniu Foczusi. Dla porządku podaję że 100,00 zł już 7 marca br. wpłynęło na stowarzyszeniowe konto. Malutka podobno w świetnej formie. Irenka jest Nią zachwycona.I goi się wszystko ładnie . Musi szybko nabierać sił, bo czeka Ją jeszcze jeden zabieg.( druga przepuklina) "Opiekun" Foczki zrzekł się prawa własnosci. Domu trzeba Jej szukać. Quote
Nesiowata Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Proszę o podanie nr konta na email [email protected] do wpłaty dla FOCZKI 1 Quote
NikaEla Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 2 godziny temu, Nesiowata napisał: Proszę o podanie nr konta na email [email protected] do wpłaty dla FOCZKI nr konta jest w 1 poście 1 Quote
mar.gajko Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Foczusia urokliwa jest strasznie. No, straszelnie całuśna. Tak myślałam Toguś, że pewnie grypsko jakieś Cię dopadło. Wszyscy wokoło chorują. Ja cały czas bazarro obiecuję, jeszcze na Misiulca ['] kochanego długi. 1 Quote
togaa Posted March 15, 2016 Author Posted March 15, 2016 18 godzin temu, Nesiowata napisał: Proszę o podanie nr konta na email [email protected] do wpłaty dla FOCZKI Bardzo, bardzo dziękuję. ;-) Tak jak napisała NikaEla, nr. konta jest w pierwszym poście. Proszę tylko o dopisek że 'Dla Foczki". Chyba założę kruszynie osobny wątek, bo kroją się spore wydatki. Ta operacja i planowana mają kosztować łącznie ok. 600,00 zł. 4 godziny temu, mar.gajko napisał: Ja cały czas bazarro obiecuję, jeszcze na Misiulca ['] kochanego długi. Kochana jesteś. Został Vetyrol po Misiu. Niewiele. Powędrował do Anetek100, dla Wegi. . To cudo nie dziewczyna. Od lat pomaga przejść psim starowinkom za TM. Takim niczyim. Quote
togaa Posted March 16, 2016 Author Posted March 16, 2016 O 15.03.2016o05:25, Nesiowata napisał: Proszę o podanie nr konta na email [email protected] do wpłaty dla FOCZKI Chciałam Nesiowatej pięknie podziękować i potwierdzić wpłatę 30,00 zł ( 16.03.2016 ) na stowarzyszeniowe konto . Dla naszej Foczki, oczywiście.;-) Quote
mar.gajko Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 A jak Foczusia? Już całkiem podbiła serce p. Ireny? Ustaliłyście już termin drugiego zabiegu? Quote
togaa Posted March 18, 2016 Author Posted March 18, 2016 Wczoraj umarła Nasza bernardynka Dusia. Mądra, dobra, kochana … Pociechą jest to, że już za życia trafiła do Psiego Raju. To za sprawą Pani Basi Kom. z Hałcnowa (B-B), która przez ostatnie pół roku otoczyła ciężko chorą ,porzuconą starowinkę nadzwyczajna opieką i miłością. Cudownej, niesamowitej Pani Basi nisko się kłaniamy i dziękujemy. Quote
Recommended Posts