Jump to content
Dogomania

Psiaczki i kotki pod opieką Stowarzyszenia hum.-ekologicznego" Dla braci mniejszych"

Recommended Posts

Posted (edited)

Kotek Pręguś od piatku na zastrzykach:-( Pęcherz nie chce sie wypróżnić i super wielki katar ale nie ropny. Kicha jak dziki osioł:-) Kizia Mizia czyli staruszka Lili też dziś pojechała do weta, bo strasznie straciła apetyt, tzn startuje do jedzonka i za chwilę odchodzi:-( Okazało się, że też jakaś infekcja, ząbek źle wygląda i jest jakiś osad na języku. Pobraliśmy krew i czekamy. Dostałą antybiotyk i przeciwzapalny, teraz wygrzewa się na tarasie:-) Była super dzielna:-)

Pręguś

Kizia Mizia-Lili

Pręguś i Sebcio:-)

Edited by ihabe
Posted

Nasza ihabe ma tak pojemne serducho, że zmieści się w Nim cała stadnina....;)

A kotowate widać że chorutkie...:-( Zdjęcia genialne !

Posted

Koteczka Lili nam zaniemogła:-( Nerki sie pogarszają:-( Co dzień jeżdżę z nia na kroplówkę i zastrzyki, podajemy też w domu.
Mocznik w styczniu wynosił 15,8 a teraz jest już 23,5L0( Kreatynina była 160,3 a teraz 290,7 :-( Morfologia jest na lepsze:-)
Małą nie chce jeść renala, właściwie to by chciała tylko szynkę a tego kategorycznie jej zabroniono. :-( Nasza kochana babulinka

Posted

Kizia Mizia niestety nadal nie chce prawie nic jeść co powinna:-( Dziś zjadła troszkę serka białego, troszkę gotowanego mięska wołowego, paróweczkę odrobinę i troszkę szyneczki z indyka:-( Renal nie tkniety, sucha karma nie tjnięta, whiskas zjedzony przez Pręgusia gdyż księżniczka nie chciała.
Co mam jej dawać jeść?

Posted

pokochałam tę kotkę tak bardzo, że aż nie wiem jak to powiedzieć:-) To pierwszy kotek w moim życiu!!!!! Uwielbiam ją i nie chcę aby sie jej cos stało:-(

Posted

Malgoska napisał(a):
co to za ślicznotek?

to psiak z punktu przechowań z Pszczyny. Trafił do nas do Stowarzyszenia i do mnie na DT i został na zawsze w naszych sercach i domku:-) A model z niego jest niesamowity:-)

Posted

Poker napisał(a):
spróbuj dać kici surową bardzo świeżą wołowinę.

ale ona ma bardzo wysoki mocznik, nie powinna jeść surowego mięsa. Myślisz, że nic jej nie będzie? :-(

Posted

ihabe napisał(a):
ale ona ma bardzo wysoki mocznik, nie powinna jeść surowego mięsa. Myślisz, że nic jej nie będzie? :-(

Ale coś musi jeść, bo z głodówki wysiądzie jej wątroba. Daj jej kilka kawałków na zachętę.

Posted

zjada po troszku to szyneczki to kurczaczka, mleka dla kotów..... pije wodę, w piątek zrobimy nów badania i zobaczymy co na to mocznik:-)

Wczoraj Kizia zrobiła mi strachu co nie miara. Jak pisałam wcześniej, ta koteczka nie wychodziła po za taras ani na sekundę a wczoraj poszła na ogród, przeszła przez płot i na drugą stronę ulicy:-( o mało zawału nie dostałam. Jadła trawę a potem wymiotywała. Dzisiaj apetyt był nieco większy, pojadła kurczaczka i ozorków. Na renala i kocie jedzonko ani nie spojrzy:-)