Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

LEW !!! jaka klata !!! :D specjalnie jej tapir zrobiłaś, przyznaj się ! :D
jeszcze w pracy jestem, niech mię ktoś oświeci - jadą z Lidzią ? Nie jadą ?
Jeśli jadą to kiedy ?
Cóś mam ucznić w zw. z tym ?

• Replies 372
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W razie czego mam wyjazd za darmo obu suczek we wtorek z Janowa do Warszawy.
Zawieźć je może mój znajomy, ale musiałyby być w klatkach kennelowych. Już woził mi psiaki na tej trasie i wszystko było OK.
Jutro będę znała wszystkie konieczne dane co do ewentualnego czasu wyjazdu.

Posted

Basia już nie może się doczekać Rity. Pytała mnie czy to pierwsze odrobaczenie, jak ze szczepieniami, podpowiedziałam, żeby wypunktowała sobie pytanka i "gnębiła" Ciebie bo ja za daleko.

Basia dzisiaj po moim wczorajszym wpisie umartwiała się przez szarlotkę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.

Wizytę poadopcyjną zaliczę z Testerką Rudą :)

Posted

Rita ma szczepienie ze schroniska .Odrobaczona została u mnie wczoraj( Cestal ) .Za dwa tyg.Powtórka odrobaczenia ( Koniecznie ) .Po moim odrobaczeniu powinna w ciągu tygodnia zostac zaszczepiona na wirusówki .
Nie wiem czym jest to spowodowane ,ale Rita bardzo się drapie .Ma czysta ,wolna odczegokolwiek skóre i bardzo czesto drapie się.Wet ja wczoraj obejrzał i powiedział,ze moze to wygladac na alergie pokarmową .
Zasugerował aby podawac jej przez jakis czas karmę hypoalergiczna i wtedy zaobserwować jak bedzie na to szła .

Posted

[quote name='funia']Rita ma szczepienie ze schroniska .Odrobaczona została u mnie wczoraj( Cestal )

a jak Rita jezdzi samochodem? ma jakieś sensacje?
bo jelsi tak, to warto jej cos podac.
Wyjazd dziewczyn w sob ok 6 ,wiec moze bez duzej kolacji ;)

Posted

golf napisał(a):

a jak Rita jezdzi samochodem? ma jakieś sensacje?
bo jelsi tak, to warto jej cos podac.
Wyjazd dziewczyn w sob ok 6 ,wiec moze bez duzej kolacji ;)

Rita bez problemów jeździ samochodem, ale kolacja jak zwykle już odpada.
Czyli w sobotę sunia pojedzie już do nowego domku?

Posted

as_ko napisał(a):
Rita bez problemów jeździ samochodem, ale kolacja jak zwykle już odpada.
Czyli w sobotę sunia pojedzie już do nowego domku?

dokładnie tak.Nie wiem jak bedzie wygladal jej odbior przez DS, ale to juz Madallena dogrywa.

Posted

Nie dawać jej jeść wieczorem przed wyjazdem ani w dniu wyjazdu bo się porzyga !!!
Jeździ ślicznie, spokojnie, powygląda chwilę przez okno i wali w kimę :D No, jesli wcześniej się naje - to kima będzie z przerwą na pawika. Lub dwa.

Posted

dzoszly mnie sluchy ze trans jest przesuniety na jutro.

Ja mam jej odebrac , wiec nie wiem jak jestescie z Wlascicielami na odbior umowione.
No i maja sie ponosc dorzucic to transportu.

Posted

[quote name='golf']dzoszly mnie sluchy ze trans jest przesuniety na jutro.

Ja mam jej odebrac , wiec nie wiem jak jestescie z Wlascicielami na odbior umowione.
No i maja sie ponosc dorzucic to transportu.

Madallena prosi, żeby logistycznie rozegrać odbiór Rity i Lidzi w Warszawie. I o kontakt - Bianko, dałam jej Twój tel., zanim się moje wszystkie rozładowały.

[quote name='funia']Rita ma szczepienie ze schroniska .Odrobaczona została u mnie wczoraj( Cestal ) .Za dwa tyg.Powtórka odrobaczenia ( Koniecznie ) .Po moim odrobaczeniu powinna w ciągu tygodnia zostac zaszczepiona na wirusówki .
Nie wiem czym jest to spowodowane ,ale Rita bardzo się drapie .Ma czysta ,wolna odczegokolwiek skóre i bardzo czesto drapie się.Wet ja wczoraj obejrzał i powiedział,ze moze to wygladac na alergie pokarmową .
Zasugerował aby podawac jej przez jakis czas karmę hypoalergiczna i wtedy zaobserwować jak bedzie na to szła .

Trzeba by ją jeszcze raz zafrontlainować i NIE DAWAĆ ŻADNEJ KARMY Z KURCZAKIEM ani kurczaka - wołowina, ryby, jagnięcina - kurczak najbardziej uczula.
Czemu jeszcze może się drapać - wychudzony pies w momencie, kiedy nagle dla jego organizmu - ma nieograniczony dostęp do wysokiej jakości jedzenia (czyli przede wszystkim - do białka) - przechodzi "szok białkowy".
Karma orijen, którą Rita je - jest z najwyższej półki, to ryby z ... kurczakiem niestety, mój pies - TEŻ DOSTAŁ UCZULENIA na tą karmę - diagnoza weta - winny kurczak, jest duży udział % kurczaka suszonego w tych kulkach.
Zmienić karmę nawet kosztem biegunki przez 1 dni, bo wyłysieje z uczulenia !!!
I żadnego kurczaka przez najbliższy czas.

Posted

golf napisał(a):
ja je w wawie odbieram i rozwoze

OK, ale daj znak Magdzie, OK ? :D Bo ona MNIE dręczy a co ja mogę z Lublina ?

Posted

Przepraszam za długa nieobecność, ale dopiero odebrałam swoją Frytkę z operacji.
Więc tak dzwoniłam do p. Basi, podałam adres i nr tel. Madalleny, pani odbierze suczkę jutro na Mokotowie. Ma rónież tel do golf i Teresz10. Jest już przygotowana.
Teresz10 ma już nr do p. Basi , zaraz podam również jej nr golf i Madallenie sms-em.
Umowa adopcyjna będzie podana razem z książeczką, i pojedzie z pieskiem. P.Basia ma ją podpisać. E-S czy umowa może zostać u Madalleny, a Ty ją przy okazji odbierzesz ?

Dziękuję za informację i pomoc, bo nie wiedziałabym że jest zmieniony termin wyjazdu :loveu:

FUNIU OPRÓŻNIJ SKRZYNECZKĘ !

Posted

[quote name='E-S'][...]

Trzeba by ją jeszcze raz zafrontlainować i NIE DAWAĆ ŻADNEJ KARMY Z KURCZAKIEM ani kurczaka - wołowina, ryby, jagnięcina - kurczak najbardziej uczula.
Czemu jeszcze może się drapać - wychudzony pies w momencie, kiedy nagle dla jego organizmu - ma nieograniczony dostęp do wysokiej jakości jedzenia (czyli przede wszystkim - do białka) - przechodzi "szok białkowy".
Karma orijen, którą Rita je - jest z najwyższej półki, to ryby z ... kurczakiem niestety, mój pies - TEŻ DOSTAŁ UCZULENIA na tą karmę - diagnoza weta - winny kurczak, jest duży udział % kurczaka suszonego w tych kulkach.
Zmienić karmę nawet kosztem biegunki przez 1 dni, bo wyłysieje z uczulenia !!!
I żadnego kurczaka przez najbliższy czas.

Niekoniecznie musi być to uczulenie sensu stricte. To psiak który nigdy nie był kapany i był oazą dla pcheł. Drapnia to bardzo prawdopodobne odruch. A skóra przyzwyczajona do kożuszka z pcheł. Basia w poniedziałek idzie do swojego weta, świetnego zresztą, obejrzy oceni.

[quote name='bianka0']Przepraszam za długa nieobecność, ale dopiero odebrałam swoją Frytkę z operacji.
Więc tak dzwoniłam do p. Basi, podałam adres i nr tel. Madalleny, pani odbierze suczkę jutro na Mokotowie. Ma rónież tel do golf i Teresz10. Jest już przygotowana.
Teresz10 ma już nr do p. Basi , zaraz podam również jej nr golf i Madallenie sms-em.
Umowa adopcyjna będzie podana razem z książeczką, i pojedzie z pieskiem. P.Basia ma ją podpisać. E-S czy umowa może zostać u Madalleny, a Ty ją przy okazji odbierzesz ?

Dziękuję za informację i pomoc, bo nie wiedziałabym że jest zmieniony termin wyjazdu :loveu:

FUNIU OPRÓŻNIJ SKRZYNECZKĘ !

O Frytce napiszesz rozumiem na Twoim wątku? Bidula.

.

Posted

RITA JUŻ W NOWYM DOMKU :multi::multi::multi:

Drogę zniosła raczej dobrze, jeden raz zwymiotowała.
P. Basia jest nią zauroczona, zgadza się ze mną że sunia jest gwiazdeczką ;)
Suczka szybko zaaklimatyzowała się w nowym domku. Szybko odkryła serce domu, czyli kuchnię. Apetyt ma wilczy, zjadła ryż z kurczaczkiem i marchewką, przegryzając jagnięciną.:evil_lol:
Ładnie chodzi na smyczy, jest bardzo ciekawa otoczenia i nowych zapachów. Uwielbia wchodzić na balkon i z góry obserwować świat.
Jest bardzo grzeczna, trochę płochliwa i delikatna, boi się gwałtownych ruchów, w przeszłości musiała być bita. Bardzo lubi bliski kontakt z człowiekiem i głaskanie. Teraz jej tego już nie będzie brakowało.
Rita ma już pierwszych swoich fanów w stolicy :lol:

CZYLI GWIAZDECZKA ZROBIŁA KARIERĘ.

DZIĘKUJĘ PANI BASIU ZA WSPANIAŁY DOM DLA RITY :loveu:

Posted

Strasznie się cieszę ! Rita kradnie serce, maluch niesamowity, w realu jest mniejsza niż wychodzi na zdjęciach - bo jak york większy, Pani Beata pewnie się zdziwiła, że aż takie mini - mini przyjechało :D

Posted

Kontenerek od Funi jest w Lublinie a jutro( sobota) pojedzie do Zamościa (a nie w niedzielę)- kolezanka jedzie w odwiedziny rodzinne do Zamoscia to wezmie . Rita słodziak niesamowity, bedzie pociechą...te oczeta takie mądre, wpatrzone w człowieka .

Posted

Kochane cieszę się bardzo, że Ritka ma nowy domek, a do tego jeszcze taki wspaniały i wyjątkowy :loveu:. Pozwolę sobie wstawić zdjęcia naszej zamojskiej suni podobnej do Rity, może jakaś sąsiadka albo znajoma p. Basi zobaczy:cool3: może zechce mieć takie samo szczęście w domu?